Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fazla kiloluyum bisiklete binebilir miyim?

@one of you800-900 max.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Decathlon tercihi daha mantıklı. Kadroda ömür boyu garantili olduğundan elinde kalsa bile sıkıntı olmaz.

Ben de kiloluyum.
Kaldırımdan vs inmemeniz lazım. Bozuk çukurlu yollarda hızlı gitmemeniz lazım. Sürekli jant teli kırıyorum. Yani dağ / şehir bisikleti alıp sanki "yol bisikleti kullanıyormuş gibi" nazik kullanmanız lazım.
Ayrıca büyük bir sele gerekiyor. 30 liraya kocaman seleler var onlardan kullanabilirsiniz.

Bir de kilo konusunda aşırı şey beklemeyin. Kötü beslenme olunca kilo pek verilmiyor. Ama keyfi her türlü alınıyor ve bu zamana kadar aklım neredeydi diyip kullanılmadığı zamanlar için pişman olunuyor :)

• Beğen
Tepkiler: dkartalll
@AliyaKilo konusunu yavaş yavaş vermeyi planlıyorum birden aman aman bi kilo kaybı beklemiyorum şimdilik hedef ayda 5 6 kilo falan :) olursa yine forumda yazarım

Bende kiloluydum bisiklet sayesinde bayağı kilom gitti ve kasım oldu sana tavsiye ederim.

@Jack(cyclist)Kaç kiloydun hocam kaç kilo verdin çalışma yemek programı beler yaptın.

Ben 16 yaşındayım boyum 1.73 normal. Ama kilom fazla 84. Yeni bi yol bisikleti alacağım. Ve bu ilk yol bisikletim olacak. Sizce bi sıkıntı olur mu? Alışır mıyım yol bisikletine

arkadaşlar merhaba ben yasin yasim 22 boyum 1.83 ve kilom 100 ( aslinda 98 ila 102 arasi oynuyor ) ve full karbon olan orbea avant m30 yol bisikletimi kullaniyorum alali 4 ay oldu bir skintisini goremedim herkez kirilir catlar pedala bastigin an gitti guzelim bisiklet dersin dedi ben bilgi almaya gittigimde her seyi sordum forumda adi gecen herseyi karbonun bile modellemesi ( kendi icerisinde malzeme kalitesi var ) ve 100 kilo oldugum icin kirilma riski nedir dedim alti o karbon bisikleti yere atti adam gozumun onunde baba dedi buna araba carpmadigi surece sen biyere girmedigin surece kirilmaz dedi cunku yerle temas etmiyor ilk bas pedallar degiyor yere sonra gidon yani kadro yere hicbir sekilde temas etmiyor
fazla uzatmayayim her karbonda ayni ksliteyi vermez diye dusunuyorum ve sunu eklemek isterim 4. ayini doldurdugumuz bu gunlerde arka jantin göbegi ( hub kismini dagittik ) bu benden kaynakli olabilir bisikleti biraz sert kullandigim zamanlar oldu aksamlari eve giderken cukura girmisligim var yaklasik 30 yada 40 kmh ile giderken 1 bucuk karis lik bir cukura girmisligim var her defasinda aha kirildi aha yamuldu aha catladi dedim masallahi varmis daha birsey olmadi ( arka jantin gobegi haric ) suan serviste arka janti degistiricekler 2 hafta oldu bekliyorum

Merhaba bende kilo sorunu yaşayan birisiydim oldum olası hep kiloluydum 3 yıl önce fitness yapıp iyi bir seviyeye gelmiştim fakat sınavlar ve ofis hayatı yüZünden yine kilo almaya başladım
En çok 82 kiloya çıktım boyum 168 dur demenin vakti geldiğini anlayınca bir bisiklet aldım 50 günde 12 kilo verdim son 2 haftadır da sabit 70 kiloyum iyiki bisiklete başlamışım diyorum çünkü pozitif anlamda çok etkiledi günlük 22/24 km arasında yol yapıyorum işe gidiş geliş toplam kilo konusunda çok yardımcı oluyor

@Hibrit insan
Kiloluyum deyince bende birsey sandim 70 80 kilo mu ki hocam :)

• Beğen
Tepkiler: Hibrit insan
Bize soracağına kendin bi dene öyle karar ver ne hissediyorsan bisiklet üzerinde

@Hibrit insan hocam 50 günde 12kg çok fazla, sağlığınız için haftada 1kg'dan fazla vermemeye çalışın.
ben bisiklete binmeye başlayalı aşağı yukarı 7 ay oldu. ben de kilomdan şikayetçiydim, 100-101 kiloydum, şuban 80,9kiloyum.
ayrıca yoga ve daha iyi bisiklet sürebilmek için evde halter ve dumbell ile basit bb yapıyorum. kilo vermek için bisikletten iyi yol yok bence. umarım hepimiz biskolata erkeğine döneriz, ama bana sorarsanız froome'ye dönmeye daha hevesliyim

• Beğen
Kilosu 100 e yakın olan bir arkadaşım katlanıra biniyor

@kapluj hahaha biskolata erkeği
Eski yeme içmeme göre daha fazla yiyip içiyorum örneğin önceden meyve yemezdim şuan her akşam meyve yitiyorum çerez şu bu beslenmem çok iyi ancak vücut kendiliğinden zayıfladı bir anda ve benim boyum çok uzun olmadığı için 80 kilo olmam demek 180 birinin 100 kg olması demek

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@Hibrit insan aynen hocam ama onu da verirsiniz, meyveyi yine de az yenek lazım, meyve suyunu tamamen bırakmalı. ekmek değil de makarna, bulgur ve pirince geçmeli. bunlar bile farkediyor.

• Beğen
Yurtdışında, Düşük karbonhidrat ve bol protein yemekleri ve günde 2 öğün ile Temmuz - Ağustos ayları arası 7 kilo verdim. Türkiye'ye geldim 2 haftada 6 kilo almışım.

Yediğimiz besinlerin düşük kalitesi ve ekmek tüketimi ciddi tehlike.

Bu arada fırıncı olan arkadaşlar vardır aramızda, belki doğrularlar. Bizim Beyaz ekmeğin içi sürekli delik delik ama yurtdışındaki ekmeklerde o kadar hava kabarcığı yok.

Ben şahsen aylardır ekmek tüketmiyorum binde bir anca yerim çaya şeker atmıyorum kola meyvasuyu içmiyorum onun yerine sabah 1 muz veya yulaf ezmesi veya yumurta haşlaması
Akşam yemeğimde ise bulgur pilavı ton balığı yeşil sebze yemekleri veya kırmızı et tüketiyorum akşamları yine fındık fıstık tüketiyorum hedefim ideal kilom olan 65 e düşmek

110 kilo ile katlanır bisiklete binip her gün 30 km gidiyorum.

cbbh.jpg

1.83 boy, 106 kilo ile yukarıdaki bisikleti aldım. Claud Butler Black Hawk 19 Kadro, 21 vites. Hepsiburada' dan o Mart ayında 550 liraya almıştım. Bisikleti 23 Mart' ta toplattım ve o günden beri kullanıyorum.

Alırken belki hevesim geçer diye (geçmedi :D) ucuz ve 26 jant vb. bisikletler altımda çok küçük kaldığı için 29 jant bisiklet baktım. MTB yorar diyenlere de depo zaten full + full diye cevap verdim. :koptum: Genelde işe gidiş geliş için (iş-ev arası 7 km) kullanmakla beraber. zaman içinde performansımın artması ile Düzce içinde 70 km gibi büyük turlar da yapmaya başladım.

iş.png
tplm.png

Bugüne kadar 2110 km yapmışım. 106 kilodan 98' e düştüm. Bayramda tekrar 100' e çıktım. Diyet miyet yok, bam bam bam :p

Geri