Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fazla kiloluyum bisiklete binebilir miyim?

Ben 2016 senesinde 1.74 boy ve 94 kiloydum. 2017 Haziran ayından sonra yediğime içtiğime dikkat ederek artı yaklaşık 900 km lik bisiklet sürüşü ile 80 kiloya düştüm.

Before

OykQp5.jpg

After

GyELr6.jpg

Scudo
Herkese Merhaba
26 Yaşında 120 kilo bir bayanım ve 1.82 boyundayım. Bundan 1 sene kadar önce 152 kiloydum ve güncel kiloma bu süre içerisinde ulaştım. 1 sene öncede bisiklet almak çok istiyordum lakin sanırım o özgüveni kendimle bulamadım. Forumdaki diğer kilo problemi olan arkadaşların bisiklet tavsiyesi konularını inceledim lakin önerilen bisiklet markalarında pek emin olamadım. Bayan bir kullanıcı olarak çok erkeksi bisikletler kullanmak istemiyorum açıkcası. Bodrumda yaşıyorum ve çok güzel bir şehir yaşantım var. Lakin sokaklarımız arnavut taşları ile döşeli sadece ana yollarda asfalt var. Bisikleti aktif olarak kullanmayı düşünüyorum spor salonuma gidip gelirken alışverişe gittigimde yada merkeze inmek istedigimde araç olarak bisikletimi kullanmak istiyorum. 1000-1500 lira arası bir bütçem var. Ama bütçenin altında olursada çok çok memnun olurum
Mesela bu bisiklet benim için uyğun olurmu
(link)
Tavsiyeleriniz benim için ileri önemli
Alakanız için şimdiden kocaman Teşekkürler.
İyi Forumlar

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
Sınava çalışırken 9 ayda 10 kilo aldım.
Toplamda nisan 17'de 110 Kg ya ulaştım.
Sınav bittikten sonra 1000 km civarı bisiklet kullandım 4 ayda 10 kg vermeme yardımcı oldu.

Şimdi iş hayatına başlamış durumdayım. Haftada 1-2 gün kendime belirledim erken uyanıp işe bisiklet ile gidiyorum. (Git gel 25 km)

Kilom 96 şu an.
Eşimden ve çevremden çok pozitif yorumlar duyuyorum.
Diyetime de dikkat ediyorum.
insanlarım kilolu halime adeta 'tahammül' ettiğini farkettim.

Hepinize öneririm. Ard arda olmayacak şekilde haftada 2-3 kez 20 km düz antreman iştahı ciddi azaltıyor. Çok ciddi bir mutluluk hormonu sağlıyor (en azından benim için).

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

@burcinhan

hocam forma bedeni large mı?

ben bir ara yapmıştım ve çok faydasını gördüm (kilo verme açısından) ne yaptım onu yazayım

her gün aksatmadan akşamın belirlediğim havanın tam soğumadığı bir saatte evden çıkıp alışveriş merkezinin önüne kadar gittim biraz dinlendim ve geri döndüm
tam 3 ay olmasa da 2.5 ay kadar devam ettim buna hiç tartılmamıştım o zamana kadar bir baktım 18 kg vermişim (113ten 95kg'a düştüm)

aynı şeyi yedim aynı şeyi içtim (kola, gazoz içmiyorum, çayı şekersiz içiyorum, pek yağlı yememeye zaten dikkat ediyordum 1 sene öncesi diyetisyene gittiğimden yeme alışkanlığım değişti) benim burada yaptığım sadece günlük aktiviteme yarım saat ile 1 saat arası bisiklet sürmeyi katmak oldu

telefondaki program yaşınızı kilonuzu boyunuzu girdiğiniz takdirde ne kadar kalori yaktığınızı gösteriyor tahmini. en az 300 kcal harcamaya gayret ediyordum daha fazla değil
umarım sen de bir benzerini yaparsın :)

Arkadaşlar forumda yeniyim ve konuyu nereye açayım bilemedim araştırdım ancak pek bir şey de bulamadım bende bianchi 29 aspid bisiklet var alırken düşünemedim kilo sorun olurmu diye ancak aldım artık ve lastiğin üzerinde max load 100kg yazıyor yanı ben 113 kiloyum buda sanırım bir sorun.. şimdi ben ne yapmalıyım bu sorunu patlamayan lastik alarak çözebilirmiyim yoksa 29 jant kiloma ideal lastik varmı herkesten bir bilgi bir yardım bekliyorum saygılar..

Dosyalar

• D0A49780-95BF-4C40-B7B7-536E21B5BE78.jpeg
    D0A49780-95BF-4C40-B7B7-536E21B5BE78.jpeg
    178,6 KB · Okunma: 47
herkese merhaba ben ali aranızda yeniyim . bisiklet kullanmayı çocukluğumdan beri çok seviyorum ancak vizeydi finaldi lyseydi ygseydi derken binemez oldum . yaklaşık 3 4 yıldır hiç bisiklete binmedim ve tekrar bisiklet kullanmak istiyorum fakat kafamda bir soru işareti var başlıktan da anlaşıldığı üzere sorun kilo . iyice kilo aldım ve şuan 135 kiloyum beni taşıyabilecek bir bisiklete ihtiyacım var. aramızda bu konuda tecrübeli insanlar elbette vardır , onlardan yardım bekliyorum .

135 kilo olan birisi için önerebileceğiniz bir marka model var mı acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Rip
@alib herhangi bir bisiklet işini görecektir. Hangi amaçla süreceğine karar ver yeter.

@alib taşıma hakkında bir şey diyemem marka olarak genel olarak hepsi taşır fakat bünyen fazla harekete alışkın değilse kısa sürede kilo verirsin ama kilo verdim diye hareketi azaltırsan direk geri geliyor. Ben 5 kilo verdim bir ayda şu an 2 aydır binemiyorum tekrar 5 kilo aldım :D başladığın zaman bırakmamaya özen göster en azından belirli bir dönem

Tam olarak 134 kiloyum. Sorun yok . Merida crossway 500 kullanicisiyim. Öncesinde salcano NG400 vardı.

@ulsbyrm

Verilen doğru mesaj,can boğazdan gelmez aynen gider,malesef türk yemekleri gayri sağlık dışı,yok efendim bol şekerli tulumba tatlısı ,yok efendim helva bol şekerli,şekere boğuldu bu ülke,20 milyon şişman bu ne yahu,,şekeri kesecek bu millet,kahvede otururlar 20 bardak çay şeker ile içilir, ölüme davetiye çıkarmak buna denir insan vücudu aşırı şekeri kabul etmez ve alınan bolca şekerler ter ile atılmıyor ise ,aynen hastane koridorları insanları bekler,
Isteyen bolca şeker alsın,demokrasi var ,elimize sopa alıp insanları dövemeyiz,neden şeker alıyorsun diye,abd,de şişmanlar çoğaldı ,niye fest food alışkanlığı,pek farketmiyor yani ha abd yada türkiye,aşırı karbonhidratta almak sakıncalı,4 beyaz zararlı

1- tuz ,aşırı tuz yok
2- katı yağ yok,
3 - un yok
4- şeker yok,

Halis zeytinyağı ve halis tereyağlı yemekler,kuzu eti,tavuğu unutun hormonlu,45 günde şişen tavuk ,tavuk değildir,tavuklara verilen yemlerde hormonludur, ıspanak yiyin ,yumurtadan vazgecmeyin,kefir için,kaymak yeyin ,fazla değil,mercimek az,tahılları azaltın,makarna fazla yenmeyecek ,bisiklete binenler zati bir hareket içindedirler,ama ben nasılsa bisiklete biniyorum deyipte bi oturuşta 15 adet tulumba tatlısı yemekte işdeğildir
,ekmeği unutun,çay şekersiz olacak,hindistan cevizi yağı alın,aktarlarda,
günde 1 kahve yapın,içine 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı koyun,ayrıca kuyruk yağı alın,kuyruk yağını aşırı kizartmayin ,yumurtanın sarısını fazlada pişirmeyin,
Brokoli,karnabahar ,kuşkonmaz,semizotu kereviz faydalı,meyve az yenecek portakal ve mandalina çok yemeyin yazın karpuz ve şeftali kavun fazla yenmeyecek şeker yüklü çünki,
Pekmezi aşırı yemeyin,balıda,
Soya,mısırözü yağından vazgeçin,ayciçek yağındanda,pilav fazla yenmeyecek,sakatat aşırı değil,turşu ev turşusu,pancar önemli,roka ,maydanoz,önemli,paça önemli,işkembe çorbası önemli,marketlere güvenilmeyecek,kimyasal katkılı bir sürü mamuller,gayri sağlık dışı,
Yoğurt doğalı,süt fazla değil,tam yağlı peynir,aşırı olmayacak,lor peynir önemli,siyah zeytin önemli,sucuk,doğal olacak,fazla yenmeyecek,keza pastırma,salamı unutun,sosisi unutun,çikolatalar menüde olmasın,

Ağza fermuar vesselam zor iştir,

Malatya'da turlara katılan (sanırım ismi Mehmet) bir abimiz var, o da sizin gibi biraz kilolu, kendisi her yere gidiyor ve bisikletinin ağırlıktan dolayı sorun çıkardığını hiç görmedim.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@roncul33

Boyunuz kaç ?
140 kilo arkadaşım vardı,bisiklette eğimde nefes nefese kalıyor idi ketojenik beslenme ile 60 kilo verdi,zımba oldu,nefes nefese kalmıyor artık,isteyen ketojenik beslenir

@Kudret Kurtcebe
Kudret ağabey;ketojenik beslenme ne olaki?

@hamlet2006

Yukarda ipuçlarıyla verdim,herşeyi yazdım,ne yenecek,vs vs

(link)

Geri