Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Feyk karbon jant nedir? Yenir mi?

Scudo
@Murat B. nin paylaştığı linkteki seçenek bölümünden en üstten ikinci sıradaki “404 clincher” yazanı seçip bakabilirsiniz gerçeğine.

Bu işten az çok anlayan biri için çok bariz zaten çakma olduğu.

Zipp sapim tel kullanır ve simsiyah değildir bu teller. İlandaki teller simsiyah boya kaplı ve profili daha kalın.
Jant yüzeyi dümdüz ve mat. Zipin noktalı ve parlak yüzeyi bulunur.

Göbekler ölümüne çakma. Zipp böyle bir göbeği hiçbir zaman kullanmadı. Zipp karbon göbek de kullanmadı hatta ve hatta zipp asla stok jantı seramik rulmanla satmadı. Seramik rulmanı yükseltmeniz gerekir.

Jant mandalı da çin işi zaten. Zipp tangente değil.

Neresine bakarsak bakalım çakma. Çakma olmayan tek şey fiyatı. 1500 liralık janta 6250 fiyat yazılmış

@Serkan Mıstınoğlu
(link)

Alloy brake surface olan jant seti var zippin ancak üretimi haziran 2012'de durdurulmuş. Bu ilândaki ise 2016 yılına ait diyor. Ya jant seti çok eski yada fake set.

@Bigpatron un tespiti de doğru. 2012-2013’ten itibaren 404 modelleri full karbon oldu. Aluminyum çemberli modellerine zaten Zipp 60 adını verip üretmeye başladılar.
Yani 2016 model ve alüminyum çemberli bir zipp janttan bahsediyorsak bu jant Zipp 60 olmalıdır. Böyle bir zipp 404 şu an piyasada bile yok.

Ve sticker ayrıntısı, altında “speed weaponry” yazan sticker eski nesil sticker ve en son 2012’de kullanıldı. 2013 ve sonrası jantlarda sadece zipp yazar altında speed weaponry yazmaz.

Jant o kadar çakma ki üzerinde 2012 stickeri var :snzdglsn: Bu stickerlar ebayda da satılıyor zaten

@serhataltay

Jantı almak isteyen birisi "para gerçek demedim" deyip ödeme olarak şunlardan verse kabul edecek misiniz?
81AGAI1D47L._SX425_.jpg

Bol kazançlar dilerim umarım bu şekilde köşeyi dönersiniz :snzdglsn:

Bir sonraki çakma jantı gerçek diye satan satıcı ifşasında görüşmek üzere, esen kalın :harika: Tabiki tatsız konular, ben de istemezdim böyle olsun, sinirler gerilsin, ama bu başlık bunun için açıldı ve bu başlık altında çakma jantları konuşmaya devam edeceğiz.

Yine birileri serbest piyasa olayını çok yanlış anlamış.

Ülkedeki esnaf zihniyetini eleştirirken aramızdan birilerinin bu şekilde yaklaşımla hareket etmesi üzücü.

Elindeki malı ve özelliklerini açıkça belirttikten sonra evet istediğin fiyatı koy, 10 bin tl'den sat istersen, kimse almaz zaten satamayınca ya fiyat kırarsın ya da beklemeye devam edersin. Orijinal olmayan ürünü orijinalmiş gibi satmanın pek savunulacak bir tarafı yok bana kalırsa.

Merhabalar,
Mavic cosmic elite jant almayı düşünüyorum.
Herkesin bildiği üzere "Çin Malı" yani replika ürünler de piyasada bulunmakta.
Orjinal ürün ile replika arasındaki farklar nelerdir?
Alırken neye dikkat etmek gerekir?
Formda bu konu ile ilgili araştırma yaptım fakat bulamadım,

@karizmaxi
Cosmic Elite'lerin "replikası" yok; ya kendisidir, ya sahtesi. Ayrıca Mavic'in bazı modelleri Çin'de üretiliyor diye biliyorum. Sahtelerin genelde Çin'den geliyor olması Çin'de üretilen herşeyi sahte yapmıyor.
Bu jantlar neredeyse 10 yıldır piyasadalar; yıllar arasında ufak farklılıklar olabileceği gibi sahtelerin de hepsi aynı değil. Dolayısıyla sorduğunuz sorunun kolay bir cevabı yok.
Sıfır alacaksanız, güvenilir bir yerden alın; ikinci el ise faturasını isteyin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve karizmaxi
@Murat B.
Hocam öncelikle cevapladığınız için ve konuyu doğru yere çektiğiniz için teşekkür ederim.
Set sıfır arkadaş herşeyiyle orjinal İtalya'dan getirttirdim Romanya üretimi dedi birkaç güne geliyor, hayırlısı bakalım.

Geri