Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fixed Gear ile 100+ turlarım!

Ben de dün itibariyle fixie/singlespeed için pedal bisikletten yeni kadro alıp toplattim.

Yol bisikleti tarzı bana gire değilmiş gibi hissettim ve uzun bir yol bisikleti maceramdan sonra tarzımı bulduğuma inanıyorum.

Bayramdan sonra carraro race 022 claris 2020 model bisikletimi satacağım kısmetse.

Yeni kadro ve bisikletim 😁👽

235822 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun. Artık aradığınızı bulduğunuza sevindim. Bayramdan sonra satmak istediğiniz bisiklet hani şu boyalarını söküp acayip bir hale getirdiğiniz bisiklet galiba. Umarım kısa sürede müşteri bulursunuz.

Scudo
@MakRo Evet fiyatının altında bir rakama koyacağım ilanlara. Teşekkürler.

@EnginK. Acayip derken asıl maddesini ortaya çıkardım başkada birşey yapmadım.
Hem güneş ve araç ışıklarında iyi parlıyor ve dikkat çekiyor. Teşekkürler.

Ben de dün itibariyle fixie/singlespeed için pedal bisikletten yeni kadro alıp toplattim.

Yol bisikleti tarzı bana gire değilmiş gibi hissettim ve uzun bir yol bisikleti maceramdan sonra tarzımı bulduğuma inanıyorum.

Bayramdan sonra carraro race 022 claris 2020 model bisikletimi satacağım kısmetse.

Yeni kadro ve bisikletim 😁👽

235822 dosyayı görüntüle

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.
Bir fixieci daha kazandık.
👏👏👏👏👏👏

Bu arada gençler flip flop göbek taktırdığım halde henüz fixie olarak kullanmadım.
Fixie dişli 15t.
Singlespeed 16t.

Aynakol ise 48t

Bir sorum olacak benim yaş 45 e dayandı.
Şehir içi yokuşlar biraz zorluyor.
Acaba aynakolu 50 yapıp arkayı 18 e mi çıkarsam.
Düz yolda da fazla yumuşak olsun istemiyorum.

Sizlerin önerileri hangi oranlar olur.

Bu arada gençler flip flop göbek taktırdığım halde henüz fixie olarak kullanmadım.
Fixie dişli 15t.
Singlespeed 16t.

Aynakol ise 48t

Bir sorum olacak benim yaş 45 e dayandı.
Şehir içi yokuşlar biraz zorluyor.
Acaba aynakolu 50 yapıp arkayı 18 e mi çıkarsam.
Düz yolda da fazla yumuşak olsun istemiyorum.

Sizlerin önerileri hangi oranlar olur.
48 18 iyi olur.
38 18 bile olur. önden rüzgar yiyince yeterince sert oluyor. Rampaları saymıyorum.

@bonder76
42/16 çelik kadro için (hatta 38/16 bile olabilir), 44/16 alu kadrolar için tavsiyemdir.
Düz yolda kadans yapın. Yüksek kadans her zaman iyidir. Bu yuzden 48 ve üzeri aynakolları kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Oran ne kadar yumuşak olursa o kadar iyidir.
Büyük ayna ile çevirmek enayilikten başka bir şey değil. Dizlere verdiği zararı bir kenara koyalım, skid ve back pressure aralığının uzun olması bile tercih edilmemesinin temel nedeni olabilir.
Aynakol dişli oranı hakkında YouTube vb platformlarda atıp tutanlara itibar etmeyiniz. Yok efendim 53/11 uçan adam imiş, yok efendim 46/16 ortadirek imiş vs vs. Sınıflandırma ve tanımlama çabaları boş beleş işlerdir. Uçan adam olcam ben hacı diye kendini sakatlayan bir düzine fixieci var.
Form durumumuz ve bacaklarınız size hangi oranı kullanmanız gerektiğini söyler. Onun bunun sözüne itibar etmeyiniz. Herkesin kendine göre bir vücut yapısı var, ona göre de bir dişli oranı var. Ağır fixie için başka bir oran hafif fixie için başka bir oran tercih edilebilir.
Umuyorum ki yardımcı olabilmişimdir.

Kadro çelik malum son değiştirdiğim kadro :D
Kadro ve bisiklet maceralarım olay oldu :D

Neyse çelik kadro ve şuan sizlerin yorumlarıyla
48/18
ve
42/16 oranları arasındayım

Şahsi durumum. Aynakol olayını çok aradım bulamadım. Özellikle 46 olanını. @Ali Kılıç 35.5 sizin de dediğiniz gibi internetten araştırdığımda genel oran olarak ortalama 46/16 oranları çok geçiyordu. Bu oranları tercih etmemin sebebi buydu. Ama dediğim gibi 46 aynakol bulamadım.

Acaba şimdi 48'i bile zor bulmuşken 42'yi nasıl bulurum piyasada çokça varmıdır diye düşünüyorum.
Bir ara zaten arka 16 singlespeed göbeği dicta ile değiştireceğim. Bisikletçime gittiğimde bir sorayım.

Bir de (tabi yaş ve yıllar sonra bisiklet sporuna başlama neticesinin sebebinde yeni yeni anlıyorum) aynakol dişli oranı küçüldükçe pedal hafifliyor, büyüdükçe sertleşiyor doğru anladıysam.

Teşekkürler bilgiler için hepinize.

Şimdi baktım da (link) bir ürün buldum.
38 T diye geçiyor fakat 14-34 dişli oranı diye bir ibare daha var bu benim işimi görür mü?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kadro çelik malum son değiştirdiğim kadro :D
Kadro ve bisiklet maceralarım olay oldu :D

Neyse çelik kadro ve şuan sizlerin yorumlarıyla
48/18
ve
42/16 oranları arasındayım

Şahsi durumum. Aynakol olayını çok aradım bulamadım. Özellikle 46 olanını. @Ali Kılıç 35.5 sizin de dediğiniz gibi internetten araştırdığımda genel oran olarak ortalama 46/16 oranları çok geçiyordu. Bu oranları tercih etmemin sebebi buydu. Ama dediğim gibi 46 aynakol bulamadım.

Acaba şimdi 48'i bile zor bulmuşken 42'yi nasıl bulurum piyasada çokça varmıdır diye düşünüyorum.
Bir ara zaten arka 16 singlespeed göbeği dicta ile değiştireceğim. Bisikletçime gittiğimde bir sorayım.

Bir de (tabi yaş ve yıllar sonra bisiklet sporuna başlama neticesinin sebebinde yeni yeni anlıyorum) aynakol dişli oranı küçüldükçe pedal hafifliyor, büyüdükçe sertleşiyor doğru anladıysam.

Teşekkürler bilgiler için hepinize.

Şimdi baktım da (link) bir ürün buldum.
38 T diye geçiyor fakat 14-34 dişli oranı diye bir ibare daha var bu benim işimi görür mü?
sr-suntour-xcm-141-175mm-44-32-22t-9v-3lu-siyah-aynakol-10822-jpg.jpeg

miranda-pe-alfa-38t-tekli-aynakol-3-32-7376-jpg.jpeg

bunlar var alyanla yapraklarını sökersin
(link)
(link)

Bugün resmen boğuşarak ki (zincir söküp takma, büyük cırcır ve 14-15 lokma vb) gerekli tüm aparatları aldığımı düşündüğüm halde sadece ön dişli çektirme aparatı almamışım.

1) İlk önce üzerindeki 48 öndişliyi çıkarmakla başladım.
Tabi beceremedim cır cır ile civataları sökmek kolay fakat çektirme olmadan anam babam usulü vurarak çıkarmak ölümmüş.

2)Neyse onu çıkardım.
Bu defa (ki yanlış şubeye gittiği için ancak bugün gelebildi şişman bisikletten 38T Miranda Ön dişli.
Taktım takmada bir sorun yaşamadım. Ama o da ne!?*** dişli tarafı acaip 8 çizip yamuk dönüyor.
Ne yapacağımı bilemedim. Sağdan biraz dokundum, soldan biraz vurdum azıcık düzeltebilmeyi başardım.
Bu neden böyle oldu onu anlamadım. Sıfır bir ürün yamukmu geldi yoksa ben göbeğimi zedeledim çıkarmak için vururken bilemiyorum.
Fakat şimdi baktığımda (23:10) (bisiklet evin içinde olduğu için sürekli kurcalıyor yapabileceklerime bakmaya çalışıyorum) yine bayağı yamuk hatta arka göbekten acaip ses çıkıyor pedalları geri çevirince.

3) Konumuz zincir yukarıda bahsettiğim gibi zincir söküp takma aleti almama rağmen çok yorucu ve boğucu bir tecrübe oldu benim için. Kah yaptım kah yapamadım. Kah bazı zincir dişlerini yamulttum attım, kah bazılarının pimlerini yarım değil tam çıkarıp mundar ettim.

Sözün özü anam ağladı.
Acaba bukadar aparatı almak yerine bisitletçiye 50 TL işçilik ve parça parası verip yaptırmak daha mı mantıklı diye düşünmedim değil.
Normalde elimden ustalık vb işleri gelir ama youtube da ve sağdan soldan duyduklarımla kolay gördüklerim beni epey bir hırpaladı.
2-3 gündür biraz kırgınlık var hastayım ondan da olabilir ama gerçekten ağır bir işçilik.

Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Şimdilik 2 problemim var.
Arka ucuz single speed dişlisinin göbeği bozulduğu için yeni sipariş ettiğim dicta 18 T göbekle değiştireceğim.
Fakat ne yapacağımı bilemediğim 2. sorunum ise yeni (sıfır) aldığım ön dişli ayna kol takımının 8 çiziyor olması.
Bu canımı çok sıkmış durumda. Bakalım bir yolunu bulacağız.

Bugün resmen boğuşarak ki (zincir söküp takma, büyük cırcır ve 14-15 lokma vb) gerekli tüm aparatları aldığımı düşündüğüm halde sadece ön dişli çektirme aparatı almamışım.

Tabi beceremedim cır cır ile civataları sökmek kolay fakat çektirme olmadan anam babam usulü vurarak çıkarmak ölümmüş.

2)Neyse onu çıkardım.
Bu defa (ki yanlış şubeye gittiği için ancak bugün gelebildi şişman bisikletten 38T Miranda Ön dişli.
Taktım takmada bir sorun yaşamadım. Ama o da ne!?*** dişli tarafı acaip 8 çizip yamuk dönüyor.
Ne yapacağımı bilemedim. Sağdan biraz dokundum, soldan biraz vurdum azıcık düzeltebilmeyi başardım.
Bu neden böyle oldu onu anlamadım. Sıfır bir ürün yamukmu geldi yoksa ben göbeğimi zedeledim çıkarmak için vururken bilemiyorum.
Fakat şimdi baktığımda (23:10) (bisiklet evin içinde olduğu için sürekli kurcalıyor yapabileceklerime bakmaya çalışıyorum) yine bayağı yamuk hatta arka göbekten acaip ses çıkıyor pedalları geri çevirince.

3) Konumuz zincir yukarıda bahsettiğim gibi zincir söküp takma aleti almama rağmen çok yorucu ve boğucu bir tecrübe oldu benim için. Kah yaptım kah yapamadım. Kah bazı zincir dişlerini yamulttum attım, kah bazılarının pimlerini yarım değil tam çıkarıp mundar ettim.

Sözün özü anam ağladı.
Acaba bukadar aparatı almak yerine bisitletçiye 50 TL işçilik ve parça parası verip yaptırmak daha mı mantıklı diye düşünmedim değil.
Normalde elimden ustalık vb işleri gelir ama youtube da ve sağdan soldan duyduklarımla kolay gördüklerim beni epey bir hırpaladı.
2-3 gündür biraz kırgınlık var hastayım ondan da olabilir ama gerçekten ağır bir işçilik.

Arka ucuz single speed dişlisinin göbeği bozulduğu için yeni sipariş ettiğim dicta 18 T göbekle değiştireceğim.
Fakat ne yapacağımı bilemediğim 2. sorunum ise yeni (sıfır) aldığım ön dişli ayna kol takımının 8 çiziyor olması.
Once aynakol cektirmesi al. Sonra eski aynakolu geri tak. O da yamuk donuyorsa orta gobek egilmistir aynakolu sokerken. Sonra bir adet shimano un 26 al ama uzunlugunu dogru secmen lazim. Bir de yeni gelen mirandayi tekrar duzeltmen icin kurbagacik anahtari 5 mm e getir bisiklete takiliyken disliye sok ve saga sola cekerek duzelt. Tabi vurmadan :) bu arada 30tl ye truvativ orta gobek var n11de ama 108mm kadrona cok yaklasir, olmayabilir.
Bu tip sok tak islerini mutlaka youtubedan izlemek lazim.Kacirdigimiz yerler olabilir
Aletsiz boyle

@halil halil Siparişleri verdim.
Bu akşam olan haliyle bir turladım hiç fena değil.
Arka 16 bozuk dişli olmasına rağmen sertlik vb harika olmuş.
Ayrıca 18 dicta dişlim geldiğinde 2 tık daha iyi olacak diye düşünüyorum :D

Bakalım yapa yapa öğreneceğiz.
Fakat şöyle memnunum.
Ne vites ayarı sıkıntısı, ne aşırı yağ kirliliği ne de anlamayacağım herhangi teknik bir konu yok.
Fixie veya Single Speed gerçekten kafa rahatlığı sistemler.
Diğerinde vites, rublenin en ufak ayarsızlığında (ki bilenler muhakkak vardır ama zor gerçekten) tamirci, servis veya bir bilen.

Gerçekten sanırım sonunda kafama yatan doğru bisikleti buldum.236693 dosyayı görüntüle236694 dosyayı görüntüleIMG_20200808_201922.jpgIMG_20200808_193243.jpg

Bayağıdır yazmıyordum. Herkese selamlar.
Umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır.

Birşey danışmak isterim, şuan elimde carraro 022 aero 2020 model yol bisikletim (otoboyacıda şuan boyanıyor toplayıp satma niyetindeyim) ve yukarıdaki single speed/fixie bisikletim.
Fakat ben hollanda tarzı bir şehir bisikleti alarak rahatça şehirde turlamak niyetindeyim şuan için.

Şöyle bir sorum olacak.
Elimdeki bisikletler ha deyince satılmıyor/satılmayacak.
Yeni bir şehir bisikleti almaya kalksam 2.elleri Gazelle/Betavus 2500-4000 arası başlıyor.

Acaba elimdeki single speed kadroyu (ergonomisinden dolayı emin olamadım) 6 veya 8 vites bir microshift vitesle gidon uzatmayla filan bir şehir bisikletine çevirebilir miyim?
Yoksa hiç bulaşma sat başka kadro al mı dersiniz?

Teşekkürler.

@bonder76

Single speed ya da fixed gear kadrolarını Nexus 7 yahut 8 göbekten vites ile toplayan çok kişi var. İzmir'de bir arkadaş toplamıştı. Samsun'da bir arkadaş track kadroya Shimano Nexus 7 takmıştı. Sonra sattı galiba o makineyi. Fixed Gear bisikletlerin drop outları göbekten vites montajına müsait kadrolar. Zincir gergisi aparatı kullanmadan sadece göbek takarak bisikleti göbekten vitesli bir şehir bisikletine dönüştürebilirsiniz. Ama şunu unutmamak lazım ki kadro geometrisi arasında dağlar kadar fark olur. Gazelle Batavus bisikletlerin geometrisi ile fixie geometrisi arasında muazzam bir fark var. Fixieyi dönüştürürsen göbekten vitesli bir bisikletin olur ama şehir bisikletinin duruş, oturuş rahatlığını falan unutacaksın. Benim tavsiyem elindeki bisikletleri satmayı bekle, daha sonra Nexus 8 göbekten vitesli Gazelle Batavus al. Bulunduğun şehirde ustası varsa göbekten vitesli şehir bisikleti oldukça makul bir tercih olur. Benim bulunduğum şehirde göbekten vitesin ayarını yapacak usta bile yok, göbeği açıp yağını değiştirmeyi falan bırakalım ayar yapacak usta yok. Olsaydı benim de kafamda var göbekten vitesli bir şehir bisikleti.

2)Neyse onu çıkardım.

Sözün özü anam ağladı.

Şimdi konuyu tekrar okuyordum. Bu mesajı gördüm. Yamuk Miranda aynakolu iade ettiniz mi? Yoksa hâlâ kullanıyor musunuz?

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Kullanıyorum düzelttim bir sıkıntı yok uzun zamandır.
Yalnız geçen hafta zincir atma sorunu yaşadım yine hafif yamulmuş düzelttim sorun çözüldü.

Neden sordunuz bir tavsiyeniz mi var teknik veya taktik

Geri