Scudo Sports

Fixie üzerine ...

Skid yapıyorsanız aynakol ve ruble tamsayı katları kullanılmazmış.
mesela
36-18
48-16
36-12
gibi
Ayak posizyonu hep aynı olduğu için lastik hep aynı noktasından erirmiş.
Bu bilgiyi de kenara sıkıştıralım.

Doğrudur. Skid yaparken aynakolun daima 9.15 yahut 15.45 istikametinde sabitlenmesi nedeniyle lastik hep aynı noktalardan yere temas eder ve lastik hep oralardan erir. Bu durum da orta vadede lastikte sekmeler yaratır, uzun vadede lastiğin o bölgeden yarılarak infilak etmesine neden olur. Bu nedenle fixieler için üretilen aynakol ve rublelerde sadece belli oranlarda ürün üretilir.

Scudo
@Ali Kılıç 35.5 sabit (fixie) bisikletlere sıcak bakamama nedenlerimden biri budur. Çok ve keskin fren kullanan biri olduğum için sürekli teker değistirirdim sanırım.🙂

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Skid yapıyorsanız aynakol ve ruble tamsayı katları kullanılmazmış.
mesela
36-18
48-16
36-12
gibi
Ayak posizyonu hep aynı olduğu için lastik hep aynı noktasından erirmiş.
Bu bilgiyi de kenara sıkıştıralım.

Bunu ben de şimdi duydum ve bu hataya pek rahat düşebilirdim. Aynakolum 42 ama çok şükür ki fix dişli 20. Kurtarıyorum az farkla da olsa. Çok teşekkürler bu bilgi için, hiç aklıma gelmezdi doğrusu :harika:

Ancak kurtarmasaydı, dişlileri değiştirme yatırımı yerine her kullandıktan sonra arka tekeri gevşetip zinciri iki bakla öne alıp öyle takardım. Zahmetli bir uygulama ama hiç olmazsa lastik her gün farklı bir yerinden aşınırdı.

Doğrudur.
Memlekette Uludağ segmentini 25 ortalama ile çıkabilen biri var mı? Varsa harcanmasın segment kovalama işlerinde.

Olacak az kaldı hocam, yakında 25'i de görür bu delikanlı: (link)

Bunu ben de şimdi duydum ve bu hataya pek rahat düşebilirdim. Aynakolum 42 ama çok şükür ki fix dişli 20. Kurtarıyorum az farkla da olsa. Çok teşekkürler bu bilgi için, hiç aklıma gelmezdi doğrusu :harika:

Ancak kurtarmasaydı, dişlileri değiştirme yatırımı yerine her kullandıktan sonra arka tekeri gevşetip zinciri iki bakla öne alıp öyle takardım. Zahmetli bir uygulama ama hiç olmazsa lastik her gün farklı bir yerinden aşınırdı.
Rica ederim abi. Ben de okuyunca cok sasirdim. Redditten. Paylasmak istedim.

@Ali Kılıç 35.5 sabit (fixie) bisikletlere sıcak bakamama nedenlerimden biri budur. Çok ve keskin fren kullanan biri olduğum için sürekli teker değistirirdim sanırım.🙂

Fixie kullanmaya başladıktan sonra herkes skid yaparak durmaya çalışıyor. İki ayda bir lastik değiştiriyorsun. Ama belli bir süre sonra skidin ne kadar da gereksiz olduğunu fixie üzerinde öğreniyorsun. Bende böyle oldu. Şimdi bir lastiği altı ay kadar kullanıyorum. Mecbur kalmadıkça skid yapmıyorum. Pedal aynakol zincir dişli, bunlar fren araçları aslında. Her koşulda ve durumda bunlarla hızını düzenleyebilirsin. Geçen yeni toplamaya başladığım gravel ile şehir içine gireyim dedim az kalsın ölüyordum. Frenli bisiklete binmeye binmeye unutmuşum bazı şeyleri.

@Ali Kılıç 35.5 bende sürekli kaydırarak (skid demeyeceğim 😁) duranları görüyorum fixie süren. O yüzden böyle bir lamba yandı kafamda.
Yoksa dediğiniz gibi, teker zaten bacaklarınız. Yavaş çevir yavaş git, hızlı çevir hızlı git. Olay bu kadar basit değil mi?

• Muhteşem
Fixie kullanmaya başladıktan sonra herkes skid yaparak durmaya çalışıyor. İki ayda bir lastik değiştiriyorsun. Ama belli bir süre sonra skidin ne kadar da gereksiz olduğunu fixie üzerinde öğreniyorsun. Bende böyle oldu. Şimdi bir lastiği altı ay kadar kullanıyorum. Mecbur kalmadıkça skid yapmıyorum. Pedal aynakol zincir dişli, bunlar fren araçları aslında. Her koşulda ve durumda bunlarla hızını düzenleyebilirsin. Geçen yeni toplamaya başladığım gravel ile şehir içine gireyim dedim az kalsın ölüyordum. Frenli bisiklete binmeye binmeye unutmuşum bazı şeyleri.
aramızda para toplayıp bir R7000 105 grupset alalım sana bak. ☺😬😉

aramızda para toplayıp bir R7000 105 grupset alalım sana bak. ☺😬😉

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Campagnolo süper record olmadıktan sonra boşuna hayır işlerine girmeyin. Sevabı az olur. Farz yapacağız derken vacibe düşeceksiniz.
Çılgın Fixieciler Tarikatı'nın kadim kaidelerine göre zinhar caiz değildir. Tiz vakıtta killesi uçurulaaaa! 😂

Çorum'da 105 setin vites ayarını yapacak usta var da ben mi almıyorum? Vitesin telini bulamazsın burada telini...
@Ali Kılıç 35.5 bende sürekli kaydırarak (skid demeyeceğim 😁) duranları görüyorum fixie süren. O yüzden böyle bir lamba yandı kafamda.
Yoksa dediğiniz gibi, teker zaten bacaklarınız. Yavaş çevir yavaş git, hızlı çevir hızlı git. Olay bu kadar basit değil mi?

Evet, bu kadar basit gerçekten de. Ama kullandıkça o basitliğin aslında derin sofistike anlamları olduğunu da keşfediyorsunuz.

• Muhteşem
200€ falandı sanırım.
Ekleme: (link)

• İnanılmaz
@Ali Kılıç 35.5 tüm bu anekdotları "Bir Kamikazenin Günlükleri" adı altında okumak istiyorum 😃 ...

Vallaa haklısınız. Fixieye başlamadan önce biri frensiz vitessiz bisiklet sürüp hayatta kalıyorum dese ben de pek sallamazdım.
5 yıldır kullanıyorum ve hâlâ hayattayım.

Check out my activity on Strava: (link)
200€ falandı sanırım.
Ekleme: (link)

Türk lirası ile 1700 küsur ediyor. Amanın. Hemi de alüminyum kadro ve maşa.
Niyetin varsa hemen al geç. Decathlon Türkiye'ye bunu getirse 2500 den aşağıya satmaz.
@cazci

Şimdiye kadar fixie ile yapabildiğim en uzun mesafe bu. 2019'da toplamda 10 bin km antrenmandan sonra yapmıştım. Şimdi olsa yapamam. Bu sene doğru düzgün bisiklete binemedim bile.

Çorum - Ankara 245 km
(link)

• Muhteşem
  • Hahaha
Tepkiler: cazci ve Cemal Ç.
Decathlon Türkiye'de daha çok "buba bunun fitesi yok" diyen çocuklara hitap ettiğinden getireceğini hiç sanmıyorum. Ama güzel makine güzel fırsat. Bence imkan varsa deneyin sn @Cemal Ç.

Fixie için görüştüğüm firmalar
Carraro: Merhaba fixie üretim planımız bulunmamaktadır.
Bisan: yeni modeller için Web sayfamızı takip edin.
Salcano: cevap yok
Sedona: Bir çoook gideeen, memnun kiiii yerindeeeen...

Decathlon Türkiye'de daha çok "buba bunun fitesi yok" diyen çocuklara hitap ettiğinden getireceğini hiç sanmıyorum. Ama güzel makine güzel fırsat. Bence imkan varsa deneyin sn @Cemal Ç.

Fixie için görüştüğüm firmalar
Carraro: Merhaba fixie üretim planımız bulunmamaktadır.
Bisan: yeni modeller için Web sayfamızı takip edin.
Salcano: cevap yok
Sedona: Bir çoook gideeen, memnun kiiii yerindeeeen...

Ek olarak
Corelli: Kafasını kuma gömüyor.

@Cambaz @Ali Kılıç 35.5 Türkiye'nin coğrafi yapısı genelde yokuşlar üzerine kurulu olduğundandır belki diye düşünüyorum. Sonra aklıma Bisan'ın 26X200 hizmet bisikletleri geliyor, susuyorum.

@Cambaz @Ali Kılıç 35.5 Türkiye'nin coğrafi yapısı genelde yokuşlar üzerine kurulu olduğundandır belki diye düşünüyorum. Sonra aklıma Bisan'ın 26X200 hizmet bisikletleri geliyor, susuyorum.

Bisan'ın hizmet bisikleti toplamda 25 kilo falan tutuyor. Klasik olanları tabii. Onlar kullanılmışsa bu ülkede fixie hayli hayli kullanılır gibi geliyor bana. Bendeki Salcano fixie toplamda 9.5 kilo. Küçük dokunuşlarla 8 civarına çekilebilir. Hatta altına düşürülebilir. Karbon sele, sele borusu, gidon, gidon boğazı, maşa vs ile 8 kg ye düşüyor. Hesapladım. Daha hafif bir lastik ile onun da altına düşer.

Vardı öyle bir düşüncem ancak benim boyuma uyan yok hiç bir yerde. Bir tek M beden kalmış. Sağlık olsun.😅

Demek ki Decathlon kendi ülkesinde de aynı tas aynı hamam. Yedinci aydan sonra reyonlarda mal bulabilirsen şanslı sayılırsın Türkiye'de.

Geri