Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Formula 1 severler buraya :)

DRS icad edildiğinden beri soğudum bu F1 den :komik: şaka tabiki,Senna'ya yaşımız yetmedi ama Schumacher reisin ferrarili,üzerinde sigara reklemlarının olduğu zamanlardan beridir takipteyiz F1i :cool: Not;Hamilton un hegemonyası baydı inşllah bu sene Max bu gidişatı bozar)

Scudo
Henüz biten Fransa yarışının galibi Max oldu!
2. Ham
3. Per

• Beğen
Tepkiler: Feunard ve Emert20
Heyecanını sonuna kadar koruyan bir yarış oldu bence. Max hak etti ve kazandı :D

20 yıldan beridir takip ederim.

Şu sezona gelinceye kadar, yıllardır rekabete hasret kalmışız.
Hatta Lec de Ham vs Ver yarışının içinde olsa çok ilginç bi sezon olurdu.

Tsunoda özellikle takip ettiğim pilotlardan birisi. JP Montoya stiline çok benziyor. İlerleyen yıllarda iyi yerlerde görmek isterim.
Lec de dahil olsun dedik adam nal topladı :)
Önceki hafta Pereze giydirmiştim 2 haftadır podyumda maşallah.

Bu sene Toto Wolf üzülecek sanırım...

Redbull gives u wings!

Lec de dahil olsun dedik adam nal topladı :)
Önceki hafta Pereze giydirmiştim 2 haftadır podyumda maşallah.

Bu sene Toto Wolf üzülecek sanırım...

Leclerc'e ne oldu tam olarak bu yarışta ya? Tam izleyemedim, sonunda yetişebildim.

@chizer.adam Ferrari lastikleri erken tüketiyor. Pite ilk gelen oydu, çift pit stop yapmak zorunda kaldı. Altında da Red Bull olmayınca sonuç bu oldu. Bütün hafta sonu boyunca Sainz'a oranla çok daha fazla zorlandı.

Bugün çok keyifli bir yarış oldu.
Şahsen Perez'i de seviyorum, Bottas 2 pit stop yapmalıydık diye küfür etti (haklı olabilir) fakat Perez de tek pit stop ile kendisini geçti. Cool bir aurası var :koptum:

Avusturya GP'nin sonucu;
1-Max
2-Ham
3-Bot

3.lüğü Perez zorlasa da olamadı malesef ve 4'te kaldı. (3'te görmek istedim açıkçası)

Günün sürücüsü daha ilk turdan mecburi pit-stop yapan ve son sıralara düştükten sonra tekrar 7.'liğe yükselen favori pilotum, Leclerc oldu. 💪

Maalesef karşılıklı mücadele görmeden biten bir yarış daha oldu.

Leclerc çok iyi topladı.
Russell puan alacağı yarışı kaçırdı.
Tsunoda yine ümit verdi.

Daha fazla mücadeleye açız... Bekliyoruz...

• Beğen
Tepkiler: chizer.adam
Avusturya GP'nin sonucu;
1-Max
2-Ham
3-Bot

3.lüğü Perez zorlasa da olamadı malesef ve 4'te kaldı. (3'te görmek istedim açıkçası)

Günün sürücüsü daha ilk turdan mecburi pit-stop yapan ve son sıralara düştükten sonra tekrar 7.'liğe yükselen favori pilotum, Leclerc oldu. 💪

Perez'in piti 4 saniyeden fazla sürmüştü, maalesef pitte kaybetti yetişmişti. Ben de bir podyum daha bekliyordum. Tam bir takım oyunu, tam bir spor. Sadece otomobil sürmek gözüyle bakanlar çok şey kaçırıyor.

Verstappen herhalde bu sene işi götürecek gibi,Avusturya'yıda aldı.

Adam koskoca yedi kez dünya şampiyonu Hamilton'u kaç yarıştır yağmur duasına çıkarıyor. Mercedes, Silverstone'a sağlam güncellemelerle gelip öne geçemezse havlu atarlar.

Pistlerin karakterine göre Hamilton ve Verstappen arasında geçecek bu sezon. Araç üzerindeki geliştirmelerini durduran Mercedes'ten hamle gelmeyecektir büyük ihtimal. Geçen seneki Hamilton'un ateşini de hissedemiyorum şahsen, sürüşüne çok yansımıyor. Geçen sene dememin en büyük sebebi Schumi'yi yakalama çabasıydı ve egale etti Dünya Şampiyonluk sayısında, zaten pole sayısında ve yarış kazanma sayısında geçmişti ve ateşinin bir nebze olsun düştüğünü düşünüyorum. Yarıştan önce de açıklanana göre 2 sene daha kontrat uzattı takımıyla, yani bu sezon böyle gidecek ve 2022'de değişen regülasyonlar ve modeller ile tekrardan şampiyonluğun peşine düşecektir Mercedes ve Hamilton.

Redbull tarafında ise yüzler hiç gülmediği kadar gülüyordur. 2013'den bu yana sürekli 3.takımdılar arkalarındaki büyük sponsor desteğine rağmen. Her zaman en iyi ve hafif şaşiye sahip takım olarak anıldılar ama hiçbir zaman en güçlü motora veya dayanıklılığa sahip takım olarak anılmadılar ki bu sezon üç alanda birden de ipi en önde göğüsleyen takım oluyorlar; şaşi-motor-aerodinamik. En başından beri ellerinde büyük bir bütçe ve adeta çekirdekten yetiştirilmiş bir pilot var elde, gerisi oturup her yarıştaki muhtemel birinci Verstappen'in 7 yılın acısını Mercedes'ten çıkarmanın keyfini almak kalıyor bize :)

Bir tifo olarak tabi gönül ister Ferrari'nin kafaya oynaması ve üçlü bir çekişmenin olmasını, ama geçen sene dibi gördükten sonra takım bu seneki performansı alkışlar olduk. Fransa GP bir kenara, en azından düştükleri yerden kalkıyorlar ve pes etmeyen bir görüntü çiziyor pilotlar, bu bile bir nebze heyecan yaratıyor bende geleceğe dair.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Mercedes'in üst üste şampiyonluklar alması antipatik gelse de zamanında Schumi'ye yapılanların hepsi Mercedeslere yapılıyor, geçen yılki araç tarihte görülen en komple araçlardandı (ki onun bir önceki neslinin çakması Pembeler bile kafaya oynuyordu), Mercedeslerin DAS'ını ertesi sene iptal ederken, değişen taban kurallarının düşük eğimli (rake açısı) araçları çok ciddi vuracağı belli olduğu halde sadece 1 yıl için bu tür kurallar getirdiler, haliyle düşük açılı araçlar da 1 yıl için yatırım yapıp taban değişikliğine gidemedi, bu olay kime yaradı, yıllardır tüplü şahin gibi önden basık dolanan RB ve Taurilere yaradı... Bir otomobil markası olmayıp, yol otomobili geliştirme kültüründen uzak takımlara hoş bakmıyorum, her spora kazıdılar kendilerini çok matah bir ürünmüş gibi...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yeni getirilen sprint etaplarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz sayın f1 severler,ben pek bir gereksiz buldum nedense,cuma antrenman cumartesi sıralama turları pazar yarış kafiydi,sanırım daha heyacanlı olsun izlenme oranları artsın diye yapılmış bir pazarlama tekniği,eğer sürücüler bundan keyif almadıysa seyirci hiç almaz.Sanırım deneme sürümünde...

Hiç beğenmedim, keyif almadım. Ben şunu anlamıyorum; zirvedeki arkadaşları geçebilecek tek grup yine kendileri. Bu durumda yarışa gelesiye kadar 78 tane yarış yapsak ve Vers, Ham, Bot falan önde başladıkça önde bitirecek. E bu durumda daha fazla yarış koymak saçma geliyor. Kendi aralarındaki mücadeleyi amaçlıyorsak, kenarda yarışsınlar öyleyse. Bazı haftasonları yapacaklarmış diye bir bilgi dolanıyordu ortalarda. Umarım öyle olur.

Benim ters grid fikrim var aslında ama o finans anlamında kimsenin işine gelmiyor 😁😁

F1'de işler kızıştı. Mercedes pilotları iki yarıştır Verstappen'e çarpıyor. Verstappen bu iki yarıştan bir puan alabilirken, Hamilton bir yarış galibiyetinden fazla olan farkı kapatıp öne geçti. Üstelik iki Red Bull da motor cezası almak üzere. Milyonlarca dolarlık kaza masrafı çıktı ve bunlar araç geliştirme bütçesini ciddi şekilde etkileyecek. Bottas iki Red Bull'a çarpıp beş grid cezası alırken, motor değiştirecek olan Verstappen ve Perez onar grid cezası alacak. Bu da cezaların ne kadar adil olduğu sorularını ortaya atıyor. Yaz arasına girdik. Yeni yarışa yirmi dört gün var. Bakalım neler olacak.

F1'de işler kızıştı. Mercedes pilotları iki yarıştır Verstappen'e çarpıyor. Verstappen bu iki yarıştan bir puan alabilirken, Hamilton bir yarış galibiyetinden fazla olan farkı kapatıp öne geçti. Üstelik iki Red Bull da motor cezası almak üzere. Milyonlarca dolarlık kaza masrafı çıktı ve bunlar araç geliştirme bütçesini ciddi şekilde etkileyecek. Bottas iki Red Bull'a çarpıp beş grid cezası alırken, motor değiştirecek olan Verstappen ve Perez onar grid cezası alacak. Bu da cezaların ne kadar adil olduğu sorularını ortaya atıyor. Yaz arasına girdik. Yeni yarışa yirmi dört gün var. Bakalım neler olacak.
Perez göreve ! Artık hamiltonu biçme vakti geldi. Eğer perez bu görevi üstlenmeyecekse Tsunoda yapmalı. Madem oyun böyle oynanıyor, redbull da böyle oynamalı :p

Kazanın kasıtlı değilse cezası olmaz, F1'in ruhuna aykırı, kimse risk almaz ondan sonra, zaten azalan seyir zevki sıfıra iner. Aynı yağmurlu yollarda max defalarca bariyerlere girmişken, bottas'a kasti çarptı demek bariz çirkeflik. Aynı şekilde Hamilton bir önceki yarış çok sevindi, kendisi hastanedeymiş diye küsmüşmüş efendi, ulan geçen sene Grojean yanıyordu da zor kurtuldu senin gibi tatava etmedi...

Geri