"Çatışma" yaşamın bir parçasıdır. Gerçekleştiği zaman da hemencicik büyük tepkiler vermemek gerek. Türkiye bu kadar kötü yönetilirken (evet siyasi bir görüş cümlesidir) ekonomi batmışken (ki daha da batacak, doların sonbahara kadar 8 olma ihtimali yazıları dolaşıyor) iç savaşa doğru sürüklenirken (son yıllarda hep konuşulurdu, bu da gerçekleşecek bu istikrarlı batış sürecinde) ortamdaki gerilimin günlük hayatımıza girmemesi mümkün mü? Bakkala gideceksin 2 ekmek bir yoğurt alacaksın ve bakkal Hüseyin'e hayatın ne kadar pahalı olduğunu söylemeyeceksin öyle mi? Bu esnada başımızdaki sözde büyük ama gram vatan ve halk sevgisi olmayan siyasilere sövmeyeceksin (herkes istediği partiye sövebilir). Tabi Hüseyin senin gibi düşünmüyorsa aha o an da bakkalla münakaşaya gireceksin. Yahu artık hayatın gerçeği "ev, araba, yazlık, et, rakı (evet rakı yazdım, çünkü isteyen içer istemeyen içmez) alamıyorum,"u çoktan geçti. Ben bisikletime bir çift zırhlı ve kaliteli bir lastik alamıyorum!!!(tamam bu da elit bir yaklaşım, haftasonu sinemaya gidip üstüne bir yemek, sonrasında kahve içme fikrimi artık 3 kere düşünüyorum) Çünkü dolar (hemen bakıyorum güncel verilere..) 3,8689TL !!!! Artık iş kendi kendimizi mutlu ettiğimiz basit hobilerimize kadar bulaştı. Maketçisi maket, sporcusu alet edevat, aşçısı malzeme alamaz oldu.
"""Kısaca""" forumda her 10 başlığın 7'sinde konunun "siyaset"e ve siyasetle iç içe kenetlenmiş "din"e gelmemesi mümkün değil. Önerim ya forumda tahammül sınırları genişletilsin ve konu kitleme, başlık silme ve banlama kuralları yumuşatılsın ya da forum yönetimi bu aralar uzun süre vazgeçilmeyecek bir süreç olan OHAL ilan etsin. Çünkü sıkı yönetim hayatımızın parçası oldu artık. Forumunu da kendini bu anlamda evirmesi çevirmesi gerekmekte.
Hepimize umut dolu yarınlar...