Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forum sansürü ve ifade özgürlüğünün engellenmesi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@yakubi

valla istanbuldamısınız bilmiyorum ama delta bana çok yakın oraya uğrarım ve merhaba derim, ulaş dostuma, bunda bir sakınca görmüyorum .iyi niyetli yazıyorum ,benim kimseye düşmanlığım yok, ama bu forumu kuran murat reis ilede olmadı,devri alan ulaş dostumlada ,bu forum 2004 'de kuruldu ,bu forumda kalmaya devam edeceğim ,forum yaşadığı müddetçe ve ters düşmemeye gayret göstereceğim, bu bakımdan son aldığım karar ile artık siyaset konuşmayacağım ve dini konulardada yorum asla yapmayacağım, bu benim son kararımdır..

ayrıca dediğim gibi bu siyaset ve dini konuşmalar üzerinde mülakat yapmış idik evvelce, ulaş dostum aynen rahatsız olduğunu belli etmiş idi...

Bir ekleme daha yapayım Euro 3.1 - Dolar 2.18 başlığı da kapandı, kapanmasında hiçbir etkim falan olmadı. Tartışmalara müdahil olmadım. Ama o başlığın da geri açılması için önceki gün Serkan arkadaşımıza esprili bir mesaj atmıştım. Başlık benim mi? Değil.
Demek ki hassasiyetim sadece kendi başlıklarıma olmuyormuş önceki iletilerimde söylediğim gibi.

Bu da yeni aklıma geldi. Söylemeden geçmek istemedim.

Ha bu arada biz tartışırken dolar da 3.8 oldu.
Siyaseti katmadan yorumum: Madem dolar 3.8 oldu, o halde bu bisiklet fiyatlarına artış olarak yansır.
Ne güzel bir yorum oldu değil mi :)

Herkese iyi geceler.

Birileri özel hayatlarında yaşadıkları sorunnları bu forum altında sürekli dışa vurarak ve özel hayatlarındaki sorunlara sebep olduğunu düşündüğü siyasal veya dini görüş sempatizanı insanlara ön yargılı ve tahammülsüz davranarak kendilerini tatmin etmeye çalışmakta.

siyaset.jpg

Aristoteles güzel söz söylemiş diye siyaset yapmayacak mıyız elbette yapacağız. Ahmet Bey'in siyaset yapıp yapmamak meselesi değil forumda görmüş olduğu çifte standart durumu. Ben böyle anladım en azından. Ayrıca Kudret Bey bir dönem hepimizi engelledi mesajlarını göremez oldum. Bu engelleme olayından ben hoşlanmıyorum pek. Bana biraz saçma geliyor. Ne oldu şimdi ben demokratik bir şekilde fikrimi beyan ettim. Forum yöneticilerinin bana cevap olarak saçma buluyorsan foruma girme, git buradan demeleri şık olur mu olmaz. Konuyu nereye bağlayacağımı unuttum. Olan benim jant setine oldu. Aslında Ahmet bey doların bu kadar yükselmesi tüketim karşıtı kişiler ordusuna yenilerinin eklenmesine vesile oldu. Benim elimdeki jant seti yeterliydi ama gözüm yenisindeydi. Şimdi bisikletimin odasına gidip jantlarını seviyorum :)

USDTRL 3,8960-likidite kaboldu----muhtemel TCMB erkene alınmış bir toplantı minumum 3-5% faiz artışı çağrılıyor
İçimde kalmasın...

"Çatışma" yaşamın bir parçasıdır. Gerçekleştiği zaman da hemencicik büyük tepkiler vermemek gerek. Türkiye bu kadar kötü yönetilirken (evet siyasi bir görüş cümlesidir) ekonomi batmışken (ki daha da batacak, doların sonbahara kadar 8 olma ihtimali yazıları dolaşıyor) iç savaşa doğru sürüklenirken (son yıllarda hep konuşulurdu, bu da gerçekleşecek bu istikrarlı batış sürecinde) ortamdaki gerilimin günlük hayatımıza girmemesi mümkün mü? Bakkala gideceksin 2 ekmek bir yoğurt alacaksın ve bakkal Hüseyin'e hayatın ne kadar pahalı olduğunu söylemeyeceksin öyle mi? Bu esnada başımızdaki sözde büyük ama gram vatan ve halk sevgisi olmayan siyasilere sövmeyeceksin (herkes istediği partiye sövebilir). Tabi Hüseyin senin gibi düşünmüyorsa aha o an da bakkalla münakaşaya gireceksin. Yahu artık hayatın gerçeği "ev, araba, yazlık, et, rakı (evet rakı yazdım, çünkü isteyen içer istemeyen içmez) alamıyorum,"u çoktan geçti. Ben bisikletime bir çift zırhlı ve kaliteli bir lastik alamıyorum!!!(tamam bu da elit bir yaklaşım, haftasonu sinemaya gidip üstüne bir yemek, sonrasında kahve içme fikrimi artık 3 kere düşünüyorum) Çünkü dolar (hemen bakıyorum güncel verilere..) 3,8689TL !!!! Artık iş kendi kendimizi mutlu ettiğimiz basit hobilerimize kadar bulaştı. Maketçisi maket, sporcusu alet edevat, aşçısı malzeme alamaz oldu.

"""Kısaca""" forumda her 10 başlığın 7'sinde konunun "siyaset"e ve siyasetle iç içe kenetlenmiş "din"e gelmemesi mümkün değil. Önerim ya forumda tahammül sınırları genişletilsin ve konu kitleme, başlık silme ve banlama kuralları yumuşatılsın ya da forum yönetimi bu aralar uzun süre vazgeçilmeyecek bir süreç olan OHAL ilan etsin. Çünkü sıkı yönetim hayatımızın parçası oldu artık. Forumunu da kendini bu anlamda evirmesi çevirmesi gerekmekte.

Hepimize umut dolu yarınlar...

yöneticiler kimseye siyasi yada dini tartışma yapmayın demiyor
sadece burada yapmayın diyor
24 saat nerde isterseniz bıkana kadar yapın binlerce yerde yapabilirsiniz
sadece buraya bulaşmasın burada bari kafamız rahat olsun
herkes kendince haklı ve doğrudur kimse kimsenin fikrini kabul etmez
kime ne anlatıyorsunuz

aksi taktirde buradan ayrılanlar daha çok olur bu kavgalar yüzünden

adı serbest kürsü olan bir bölümde bunu tartışıyor olmamız ne büyük ironi.ne demiş şair "devri istibdatta konuşursan ağlatırlarmış ananı.şimdi devri hürriyetteyiz;, önce konuşturup sonra ağlatırlar ananı" :) dolar 1,18 başlığına birkaç şey yazmıştım şimdi konuyu göremiyorum :) sevdim ben bu işi yahu :) yaşasın seçkinlerin özgürlüğü :)

Buranın bisikletle ilgili bir forum olduğunu hala anlamak istemeyenler var cidden üzücü bir durum. Evet ülke bu kadar hassas bir dönemden geçiyorken "bu kadar iyi yönetilmesine rağmen" içimiz dışımız siyasetken haklısınız siyasetten de kopamıyoken ne var ki kusura bakmayın bu sitede kopacaksınız ha dünden beri gördüm ki bu siteyi yönetenler de kusura bakmayın haklıymış. Sitenin amacı bisikletse evet dışına çıkanların konuları silinsin ben dünden beri savunulan görüşün farklı olduğunu düşünüyorum ama ne yazık ki sansüre karşı olanlar siyaset yapmak istiyormuş. Her yerin amacı olduğu gibi buranın da var kısaca diyeceğim şu ki siyasi tatmin olma ve şayet ego tatmin etme amaçlarıyla burda siyaset yapacaksa bir çeşit görüş savunduklarını iddia edenler en en kötüsü bu siteye bir şey olursa siteyi "amacını saptırmadan kullananlar"ın hakkına girdiklerini unutmasınlar. Siyaseti ekmek almaya giderken dahi yapıyorsanız burda yapmayıverin mümkünse en basiti. Dünden beri sadece adaletsiz sansür uygulamalara karşı çıkıldı burda bunu savunanlar da zaten vardı gördük. Nasıl aklı selim bir spor programında siyaset konuşulmadan spora yoğunlaşılıyorsa aklı selim bir bisiklet forum sitesinde de bisikletin dışına çıkılmamalı bu kadar basit. Amacı olan yerleri haklıymışçasına amacından saptırmaya çalışmak da emin olun etik bir durum değil. Şu saatten sonra en ufak taviz verilmesine bende karşıyım, verilmesin. Ki bisikletin böylesine sevdirilmesine yarar sağlayan bir siteden olmayalım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve enn_es
eline sağlık işte ben bunları yazmayı beceremiyom

tüm karşıtlar kardeş olsun burda
kimse kimsenin görüşünü bilmesin ortak görüş spor sağlık muhabbet olsun
hepimiz bu memleketin evlatlarıyız bukadar basit

@barış barış abi dünden beri sende bunu anlatmaya çalışıyorsun benim gibi okuyanlar da bunun farkında eyvallah siz varolun

@barış barış Ben siz boş konuşuyorsunuz kastıyla bu videoyu paylaşmadım. Yukarıdaki cevap banaysa yanlış anlaşılma olmuş. :)

@cahitakin

BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN DİYEN YILANLARLA YAŞAMAYA ALIŞIR...

@cahitakin

çok kıymetli vaktinizi harcamış ve makale tadında bu güzel yazı ile bir kıvılcım çakmışsınız. yüreğine sağlık cahitakin bey (abi)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri