Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forum sansürü ve ifade özgürlüğünün engellenmesi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@cahitakin ahahahah ağaç istiyorsanız dikeceğiz işte daha bu geziciler ne istiyo böyle :D

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Scudo
@Ahmetgitar

yok sizin attığınız mesaja teşekkür ettim putona bastım gene .

Zaman zaman bende kendimi tutamasam da yönetimin siyaset konusunda tutumu haklı buluyorum bu ortam siyasetten arındırılarak nezih kalmalı. İnsanlar burada bisikletlerini , performanslarını , çıktıkları tepeleri , rampaları , yaptıkları turları vs.. konuşmalı
Siyasi tartışmaların kazananı yoktur.
İnsanların düşünce şablonları değiştirilemez. İnsanoğlu bütün düşüncelerini ister istemez bu şablona uydurarak geliştirir.
kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok aslında objektif değerlendirebilme diye bir şey asla yoktur. Her insan kendi şablonuna uyanı beğenir cebine koyar gerisini çöpe atar istisnasız her insan böyledir. Aksini iddia eden ancak kendini kandırır.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve enn_es
@Ahmetgitar

valla ahmet bey , konuşmama kararı aldım siyaset ve din hakkında ...

@Ahmetgitar dostumuz yine somruk şekeri gibi bir konu bulmuş kendine. Ohhh babam somur somur dur zebaha kadar bitmez bu konu. Kendisine teessüflerimi iletiyorum yalnız. Polemikçiliğine ayak uyduramıyorum. Ama merak etmesin turbun büyüğünü bir gün heybeden çıkaracağım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Themaner
@emre önen

keskinde olsa radikalde olsa düşüncelerinizin doğruluk payı var
kendi namıma artık yasak koydum,
siyaset konuşmama ve dini konuları konuşmama....

@mehmetsunu

turbun büyüğü,,,;););)

@Serkan Mıstınoğlu

OoOOoO çok Adnan Menderes yada Recep T. Erdoğan bir erkeksiniz :)
Al işte siyasete girmek istedikten sonra her türlü giriliyor :)

@barış barış

yok barış sen en iyisini hep yaptın ...

@mehmet.ali

girilirde verimli bir tartışma olurda anlarım karşılıklı atışmadan tepişmeden ,
yok böyle olmuyor ,hebele gübele ,dangır dungur millet birbirine giriyor..

Siyaset yapmamak lazım diyen abiler siyaset yapmaya başladı ben ona yanıyorum. Şakaya vurdum olmadı iki tarafa da haklısın dedim olmadı kaldı ki taraf yok taraf oluşmaya başladı onu destekledim yine olmadı valla tek kişiyle olmuyor gelin birliktelik mesajı verelim ha diyorsanız olmuyor bura bisiklet sitesi bisiklet konuşmalıyız fikir de başka yerde açıklayın abilerim nolacak buna da yok derseniz bisiklet forması yardımına her daim açığım ben daha ne diyeyim:D Şaka bir yana kişisel hayatta birçok olumsuzluk ve stres bizimleyken bu hobi ortamında neden geren konulara giriyoruz?Bisiklet yolda kalanı yer yoksa dahi öne atıp gideceği yere bırakmak değil miydi şu an kimseyi ayıramaz sanki değil mi abiler?

patates.png

• Beğen
Tepkiler: amd ve Themaner
@Kudret Kurtcebe
Kudret Abi gezi parkı olayları sırasında bir konu açılmıştı forumda, o kadar güzel siyaset yapmıştıkki inan hayet etmiştim. En ters görüşlü kişiler bile hakaret etmeden, saygı çerçevesinde yanlış hatırlamıyorsam 19-20 sayfa tartışmıştı. Hayretimi o konuyada yazmıştım. Sonra ne oldu? Densizin biri çıktı hakaret etti ve konu kapandı. İşte yukarıdaki bahsettiğim muhabbet, tahammul sınırımız çok aşağılarda, hakaret etmeden beceremiyoruz bu işleri.

yönetimin devletten gelecek tepki ve yaptırımlardan da çekindiği için bu tarz uygulamalara kaçtığını düşünüyorum. eski yöneticilerin de bu konularda tuhaf tavırlar takındığını hatırlıyorum. eski bir zamanda polisin haksız muamelesine (polisin görevini yaparken hatalı uygulama yapması vb. değil işlem yapmadan hakaret ve tehdit etmesi konusundaydı) maruz kalmış bir bisikletlinin açtığı başlık tuhaf bir şekilde çöpe gitmişti. insanlar bisiklet kullanırken polisle yaşadıkları olumlu olumsuz olayları anlatırlarken birden "münferit önemsiz olaylar yüzünden koca polis teşkilatını karalıyorsunuz uzatmayın ve konuyu kapatın" diye ortalığı velveleye verenler türedi. insanların başlarından geçenlere "kesin bir şey yapmışsındır suçsuz olsan niye kötü muamele göresin" gibi suçlamalar kullanıldı. polisin cezalandırma yetkisi olmamasına rağmen darp, hakaret vb. gibi gayrımeşru eylemleri desteklendi ve bu konuda yapılan makul itirazlara son derece kaba bir dille yanıt verilerek başlıkta siyaset yapılıyor diye konu terörize edildi. ha yönetim ne yaptı? konuyu bulandıranların konudaki mesajlarını silmek yerine onların istediği şeyi yaptı ve konuyu kilitlemeye bile tenezzül etmeden siyaset ve hakaret var diye konuyu sildi. mağduriyetler hiç yaşanmamış gibi oldu. mağdurlar foruma siyaset karıştırmış oldular (konu yalnızca bisiklet üzerindeyken polislerle yaşananlar hakkında olsa da ve "kapatılsın iztemezük!" diyenler konuya siyaset bulaştırana kadar hiç siyaset yapılmamış olsa da). bu durum birkaç başlıkta tekrar tekrar yaşandı. insanlar saygı çerçevesinde tartışırken birden birileri gelip "ben mağdur oluyorum arkadaş!" diyerek konuya hakaret, polemik, siyasi saldırı bulaştırarak konuları kapattırdılar. yönetimi de bu konuda yargılayamam. çünkü bir paylaşım platformu adı taşısa da burası aslen ticari bir oluşum ve her ticari oluşum gibi kar elde etme ve süreklilik peşinde. sanırım kendileri de aksini iddia etmiyorlardır. ancak başlığın sahibi ahmet bey'in mesajlarına gözüm hep çarpıyor. düzgün ifadeler kullanma konusunda çok titiz, kırıcılıktan uzak ve kesinlikle kavgacı bir dil kullanmıyor. komiklik yapıyormuş gibi şaka yoluyla kendinen olmayan görüşlere hakaretler yağdıranlar bile kelimelerini tartmak zorunda hissetmezken ahmet bey ne kadar tuhaf bir şey yaptı da engellendi diye çok merak ediyorum.

@mehmet.ali

Dip not: Densiz benle aynı siyasi görüşteydi, yanlış anlaşılma olmasın.

@Ufuk Demirtürk
be screwed

Herkesin kendini ifade edebilmesi gerekir. Üstelik bunu ister küfürbaz bir üslüpla yapar ister gayet beyefendi üslupla yapar. Kişi ister siyaset konuşur, ister din, ister futbol. İnternet böyle bir mecra. Ama bunların yeri bu forum mudur? Bence hayır. Çünkü öncelikle buraya bisikletle ilgili paylaşımlara ulaşmak maksadıyla geliyorum. Doğrusu mevcut uygulamadan şikayetçi değilim. Siyaset ya da din ya da herhangi başka bir konuda paylaşımları da başka ortamlarda isteyen fazlasıyla bulabilir. İkincisi bu konular fazlasıyla öznel konular. Biri için hayatın doğrusu olan şey diğeri için en yanlış şey. Çoğunlukla iş bir kör dövüşüne dönüp gidiyor. Tercihim bu forumda sadece bisiklet eksenli paylaşımlarda bulunulması. Ancak insanlar başka meseleleri de konuşmak istiyorlarsa neden olmasın? Bırakınız konuşsunlar :)

• Beğen
Tepkiler: enn_es ve Themaner
@mehmet.ali

açıkçası hakaret iyi bir olay değil ben hakaret ettinmi diye düşündüğümde küfür etmedim forumda ,youtube 'a göz ederken aşağıda atılan mesajları görünce valla hiç bakmıyorum ,milletin birbirine tahammülü kalmaz ise ne yapacağız ,ama karamsar değilim ,iyi niyetliyim bu millet gene doğruyu bulur ,geçmiş tarihlerimize bakınca öyle bizde iç savaş çıkacağınıda zannetmem ,tarihi sevdim özerk tarihi tabi ,yanlı değil ,her ulusun bir tarih gerçeği var ,bizim tarihimize bakınca valla açıkça ta uygurlardan, orhon kitabelerden bu yana, baktımda, valla biz bayağı savaşçı bir millet imişiz , ,ve göktürklerin bir kolu anadoluya geldi,selçuklu türk idi ve osmanlı ve cumhuriyet tarihi hepsi bir gerçek ,
bu tarihi gerçeklere bakınca osmanlı döneminde 200 isyan var celaliye isyanları ,yeniçeri ayaklanmaları var tabi,ama sonuçta paramparça olmadık eyaletlere bölünmedik un ufak olmadık,eğer bölünürsek çok kolay yem oluruz diye düşünmekteyim .....

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri