Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda 130 km pedal kesmeden antreman deneyimi olan var mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Kudret bey öncelikle sizin için mahsuru yoksa size abi diye hitap etmek istiyorum izniniz olursa.

Foruma kayıt olduğum ilk gün konuları okurken sizin profilinizin altındaki yaşı hanesini gördüm, hadi canım dedim kendi kendime. Babamdan 2 yaş büyüksünüz. Yorumlarınız her seferinde dikkatli okumaktan zevk duyuyorum. Azminiz inanın aramızdaki km lere rağmen biz gençlere örnek oluyor.

Benim de performans turlarına merakım var. Fakat teknikler olsun, tecrübeler olsun bu konuda dilimizde pek kaynak bulunmuyor. Merida marka şehir/tur bisikletimle kısa mesafeler turlar yapıyorum 40-60 km arası. Tabi evli olmak, işe gidip gelmek, yeni doğmuş bir bebeğimin olması zaman konusunda sıkıntılara sebep oluyor.

Bir yıl süre tanıdım kendime. Bir melez yol bisikleti alıp performans turları yapmak istiyorum. Yaşadığım coğrafya fazlasıyla dik rampalara sahip.

Bizler için tecrübelerinizi, sürüş tekniklerinizi ve dikkat etmemiz gereken püf noktalarını derleyip foruma kıymetli bir konu açarsanız gerçekten çok memnun olurum.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Scudo
130 km kısa molalı veya molasız gitmedim, o şekilde gittiğim en uzun solo olarak 100.7 km. Toplamda 2 dk su için durma oldu. ortalama 31.8.
(link)

@Berk Mercancı

çok iyi olur önemli bilgiler bence gerekli,,

@kkazim

2 dakikayı saymaz isek ortalama iyi..ve 100.7 km de galba mtb de oldu ..avatardan öyle anladım ..

@Gökhan Taflan

gökan bey burada paylaşabiliriz
tabi benden çok daha iyi olan genç dostlarımın tecrübeleri onların bize vereceği teknik bilgiler artı beslenme olayı hepimize ışık tutacak ,önemli olan burada bilgileri paylaşmak
ben bu pazar çalışma yapacağım ve sonuçları buraya yazacağım 74.4 km de durma yapmadan pedala basacağım ve ortalamamı matematiksel olarak hesaplayacağım
şimdi 200 lira verip cihaz felanda alınmaz diye düşünüyorum,
ben ne yapıyorum dudulludan çıkış yapıyorum saat 08.30 hiç durma yapmadan göçbeylide olayı noktalıyorum 5 adet şile rampasını alıyorum 6 ıncı rampada fazla eğim yok ,ve kömürlükten ta bıçkıdereye kadar köylerden geçiyorum bu köylerde sert ama kısa eğimler mevcut ,
kesinlikle geçen turda spd ayakkabının faydalarını çok gördüm ,
önceleride zati görmüş idim ama bu sefer bi metod geliştirdim ,
nerede dik eğim var kısa
aynen ayağa kalkarak öne vücudumu açılı vererek ve boynuzlardan tutarak bir sağa bir sola yalpa yapa yapa rampaları süratle aldım
şimdi bisikletin teknik özellikleri önemli tabi ama yol bisikletinde bu hareket daha kolay olur
ama benim tarzım her zaman cyclo cross anlayışa kaymakta
ve bunun için etaplarda toprak yol olmakta ve de tabi ağır stabilize elimdeki mevcut karbon kadroyu 28 teker yaparak olayı değiştirdim en çok bunu severim parça takarım modifiye yaparım ,
geçen pazar asla durmadım 70.7 km de ve 3 saat 35 dakikada bitirdim ama bu pazar iş daha zor olacak 13 eğimler sonrasında 10 km lik toprak yol
bu yolu ilk kez gideceğim nasıl bir süpriz beni bekliyor bakacağım rampa açısından tabi,,

Rampalar'da çok,çok iyiyim diyemem 26 jantla çok rahat çıkdığım rampaları 28 jantla çok'da rahat çıkamıyorum mesela;bide katlanır bisikletim var onunla çok daha rahat ediyorum öyle enerji içeceği felan işimde olmaz bir kez içdim tiksindim içmedim sadece limonlu maden suyu yada sıkma portakal veya bir başka meyva suyu içerim ama çok ,çok sağlam kahvaltı ederim banada yetiyor öğlen pek bir şey yemem öyle çokda iddam yok olmaz'da ama hayatımda gittiğim en uzak mesafe toplam 3 kez mola verdim üsküdar'dan çıkdım sakarya karasuya gittim en son gittiğim mesafe budur.toplam 200 km 30-35 ile gittim eğer saatim doğru ölçdüyse.

@Oğuz kurt

oğuz selam
senle tesadüf buluştuk
evet pedala baktım klasik pedal tabi değiştirir isen sana faydası çok olacak rampada ,,,

Valla kudret abi yeni model bir bisiklet alayım dedim offff:):):) öldüm bittim yahu ne zor iş yaaa marka boll ama donanım ne olacak???ultegra,alivio,sram,shimano,sora gelde çık işin içinden karbonmu,alüminyummu nerelere gidemmm neler edem bennn:):):):)

@Oğuz kurt

oğuz öyle deme bi gün bi keş para iş bitti yahu ...:alkis::in:

Abi anlayan için öylede şimdi bir weinman,sachs cro-moly kadro bisiklet olsa tamam işim buu klasikler eski ve güzel bisikletler ama yeniler???sadece hafifler ve donanım çeşitliliği ve fazlalığı en az 10 çeşit model aynakol 2'limi3'lümü ....????

Merhaba,

Sayın beyler :)

Öncelikle Kudret beye kocamanından bir maşallah. Sağlığınız baki olsun pedallamaya devam. Şu ana kadar en uzun yaptığım 100 km. 2 kere mola verdim. Fakat azimle çalışıyorum. İnşallah daha iyi olacağım.

Abdullah bey ile pedallamanın keyfini unutmadım. Bende gördüğüm güzellikleri sindirerek yaşamayı sevenlerdenim. Köpek konusuna gelince. Biz turdayken köpek sürüsü hamlesini yaptığında Abdullah beyin çok hızlıca bisikletten inişini hiç unutamam. Önce sevimsiz bir durum olacak diye çok korkmuştum. Kalabalık bir sürü birden otların arasından koşmaya başladılar. Ben bir yandan Abdullah beyi gözlemliyor bir yandan da evin bahçe duvarına çıkmama gerek olur mu diye kontroldaydım. Çok korkmuştum fakat o turda çok güzel bir şey öğrendim. Bu sabah işe giderken sakince oturan bir köpek bir diğeride ayaktaydı. Ayakta olan havlayınca yatanda harekete geçti ve 2-3 adım üstüme yürüyerek havlamaya başladılar. Onlar daha ilk havlamada ben bisiklet üstünden inmiştim bile. Bisikletin arkasına geçip, "ne havluyorsunuz ne olduki" diyerek sakince konuşmaya başladım. Etraftakilerde beni seyrediyor. Müdahale yok tabii. Kaskım daha çok dikkatlerini çekmiş olmalı :)
Neyse köpekler sustular ve sakinlediler. 10 adım sora yavaştan tekrar bindim, herşey yolundaydı. Abdullah beyden öğrenmiş olduğumu uyguladım ama işi şansa bırakmayıp yolumu uzatıyorum o köpeklerin oradan geçmemek için.
Tekrar teşekkür ederim pedaldaş, sayende belki şehir köpeklerine ısırılmadan sürmeye devam edebileceğim :)

@Oğuz kurt

dostum oğuz,
bence hangi tarz bisiklet olayını seviyorsun
mesale örnek diyelim turculukmu yani atacan arkaya bagajı gidecen km lerce mola verecen ve konaklayacan ,
ama ona göre bisiklet alacan ,şehir city bike 28 jant
ya da diyelim ben dalacam ormanlara çıkmayacağım aynen mtb
son olarak tabi topiğin adı gibi ,130 km pedal kesmeden basacağım dersen,
ama bunun için iki adet canavar var biri sadece asfaltta giden yol bisikleti ,
diğeri asfalt ağır stabilize ve toprakta giden cyclo cross
yani tarzını sitilini yaratmak sele üstünde

Genelde yol bisikleti aslında tercihim biraz yolda ama tabi ülkemiz düşünülünce ne yollar nede dört tekerli ruh hastaları için zor.o yüzden diyorum ben gene mtb'ye döneyim en güzeli bu olacak gibi.

@NEVRES KME

nevres hanım bence 100 km de iki mola bir bayan olarak başarıdır ,
köpeklere gelince bence kesin olarak onları besleyin o vakit sizi sevecek ve tanıyacaklar ,
köpek tanır temmuz -ağustos aylarında tempo sürüşlerim saat 06.00 -09.00 arasında olur ve biter sonra tabi dehşet sıcak başlar bu nedenle bu yazda aynı durumu yapacağım etabım bellidir 55 km dir
bu etapta çok bulundum ama oradaki tüm köpek sürülerinide beslemekten asla vazgeçmedim
inanın 10 metreden beni tanıdılar kuyruk sallıya sallıya tam 15 köpek geldi inanılmaz bi tablo idi dayanamadım sevdim onları,
kaldırıma oturdum üstüme çıkacaklar nerde ise otobüsten garip garip insanların bakışı aklımdan çıkmıyor
,

@Oğuz kurt

kararı verdin ,
iş bu kadar aynen orman yolları ve ağır stabilize :in:

Kararı verdik'de abi hangi marka ve model birisi gelsin benle alsın bana yaaa bende ona bir tatlı ısmarlayayım yaaa:):):)

@Kudret Kurtcebe

Kudret bey,
İstanbul şehir içinde yaptığım en uzun mesafeydi. Şehir içinde Sarıyer dönüşü trafik felç, arabalar arasından geçiyorsun. Heyecan yapıp şekerimi oynatmasam belki tek mola bile olurdu.Araçsız ve köpeksiz ortamda daha iyiyim :) Kendimi aşıyorum o vakit :))
Köpek besledim yıllarca, dediğinizi çok iyi bilirim. Arada bir denerim beslemeyi:) öğüdünüzü dinlicem. Kısmet olursa bu topiğin cevabını da size 2 ay içinde vereceğim ;)
Saygılar,

@Oğuz kurt

oğuz dostum
şimdi özelden senle haberleşerek bi yerde buluşuruz ve ben yarın bi sele yapacağım senin işin yok ise buluşuruz aynı yerde biliyorsun orayı kurbağalı dere yoğurtçu parkı ya da ne zaman müsait olur isen ,,

(link)

Oca 12

Artan bulutlar 14°Dü 7°

bu pazar 74.4 km de pedal kesmeden bi antreman olacak çıkış saati 08.30 ,
mataraya energeli hazırlayacağım
su karıştıracağım energel çok kuvvetli az koyacağım çalkalama yapacağım ufak bel çantada badem -ceviz-fındık -fıstık-kuru üzüm olacak pedal kesmeden ceviz vs vs yiyeceğim mataradan energelli sıvı içeceğini içeceğim
daha önce beni fişeklemiş idi ,
geçen pazar yapılan 70.7 km lik etapı 3 saat 35 dakikada almış idim
asla mola olmadı
evet bu sefer etapa 10 km toprak yol eklendi ve de 13 eğimler iş zor
tahminimce 4 saat sele üstünde pedal çevireceğim gibime geliyor,,

74.4 km güzergah ..

(link)

evet hedefim bu 100 km pedal kesmemek
non stop pedal ,,

(link)

100 km lik hedefime ulaşıncaya kadar bu topiği güncelleyeceğim ..

daha önce yapılan antremanlarda ve uzun sürüşlerde hep kısa mola anlayışı olmuş idi
ve de tempolu sürüş ,ama durum burada farklı artık ,,

topik güncelleme,,

Genel Yönetici https://www.bisikletforum.com/customavatars/avatar29473_33.gif

Üyelik tarihi13 Şubat 2010NeredenEskişehir'de yaşıyorYaş37

evet forumda ferhat köse dostumun başarısını güncelleyeceğim,,
şerif dostum ile ilk 160 km de pedal kesmeyerek müthiş bir ortalama ile başı çekiyorlar
ortalama 39 dur ,

ve ferhat dostumun mesajı

rotanın bir kısmı iniş ağırlıklı(yüzde 3-4) bir kısmı yüzde 3-4 yukarı doğruydu rüzgar hafif arkadan destekliyordu ama asıl sebep Şerifin üstün performansıydı tek başına da 39 ortalama gittiğim yerler oldu ama 70-80 km yi geçmedi.Şerif ile bunu 160 km yaptık.Şerifi de kimse küçümsemesin sezon kapanışı yol yarışında son sprinte kadar kafaya oynayanların hemen arkasında son düzlüğe giren bir kardeşimiz.Sprint antremanı olmadıgından dereceye giremedi belki

bu da gösteriyorki partnerin önemi büyüktür,,

İsmail.Emre.Padır
https://www.bisikletforum.com/images/statusicon/user-offline.png

https://www.bisikletforum.com/customavatars/avatar64374_5.gif

Üyelik tarihi31 Ekim 2012NeredenİstanbulYaş23

ikinci olarak ismail dostumun dereceside dikkate değer

120 km de ortalama 25 asla pedal kesilmemiş,,

evet başka başarıları olan var ise bu başarılarını bizim ile paylaşır iseler memnun kalırım,,

evet topiğin başlığı 130 km de pedal kesmeden antreman deneyimi olan varmı idi.
kendi şahsıma benim yok en son 70.7 km de var 3 saat 35 dakika sele üstünde oldum asla mola olmadı tabi matematiksel olarak 19.47 ortalama çıkar yaşa göre durumlar değişebiliyor
tabi forumda 50 yaş üstü var ise onun dereceleri benimkinden üstün olabilir yalnız bisikletimin teknik özellikleride bence yetersiz yani 44 dişte kalıyorum
tabi 48 dişe geçilir ise durum değişecekte ama zaman ne gösterir bakacağız
evet hedefimi yukarıda link olarak verdim 100 km de durmadan mola vermeden devam etmek sizler ile ortalamamı paylaşmak topiğin başlığı 130 km idi bilare yeni bi etap lingi hazırlayarak bu konudada çalışmalarımı burada sizler ile paylaşacağım

(link)

evet 130 km lik son aşama etabı
bu etabıda burada gerçekleştireceğim
ama önce bu pazar 74.4 km deki derecemi sizler ile paylaşacağım
bu 74 .4 km de asla durma söz konusu olmayacak yol bisikletçisi erkanda gelecek ve 10 km toprak yola 28 hacim ile girecek
bu 74.4 km antreman serileri oldukça fazla olacak ve hatta bu topik patlayacak sonunda 100 km de pedal kesmeme akabinde 130 km etapta pedal kesmeme antreman serileri birbirini takip edecek

157 km yaptım geçen eylülde.. yaklaşık 1900 metre irtifa kazanmışım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri