Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda 18 yaş altı için öneriler.

Scudo
Abi kim ne verir se versin 16 bence çok çok erken bir yaştır.
Kaldı ki ABD yapıyor diye bu onların doğru yaptığını göstermez,
ABD neyi doğru yaptı ki bu dünyada? ... Avrupa birliği de bize örnek gösterilmesin lütfen...
Bir yollara sokaklara bakın sonra kendimizi kiyaslayin... balkonda şakır şakır okey oynayan hayvanlar yüzünden uyunmuyor bu ülkede!!

• Beğen
Tepkiler: Malik altuntaş
Ramazan oruçluyum abi sahurdan sonra çıktım gelirken güneş tepede sen düşün ve bomba haber 100 kiloyum kiloluyum popom istifasını verdi ama kabul etmedim :D

@Auron Sanchez
İşte bu ve bunun gibi nedenlerle hastalıklı bir toplumuz biz.
Mesela bir de şöyle bir durum var; yeni evlenecek çiftlerin çoğunun evlilik öncesi geçmişlerinde bir ortak yaşamı yok. Evlilik aşamasında tüm planlar evlilik sonrası ekonomik modellemelere ilişkin yapılıyor ve evlenince iki insan bir eve kapatılıveriyor.
Uyum süreci, alışma süreci derken ya boşanmalar oluyor, ya da evlendik artık, böyle yaşamaya mecburuz denerek istenmeyen ve arzulanmayan hayatlar kabullenilerek sorunlu bir ikinci hayat başlıyor. Bunun sonucunda da daima stresli bir baba, sürekli çocuklarla uğraşmaktan bıkmış ve yılmış bir anne, baskıdan ne yapacağını şaşırmış ve giderek saldırganlaşan, bencilleşen çocuklar derken hastalıklı toplumun temel taşları oluşturuluyor ki, ailelerimizin büyük bir çoğunluğunun ne sosyal, ne de kültürel bir altyapısı yok.
Ondan sonra sahilde kendi kendine yüzen, otelde açık büfeden yiyeceği kadar yemeğini kendisi alabilen, 3-4 yaşında olup da kuğu gölü danslarını birebir icra edebilen çocuklara gıpta ile bakıyoruz.
En mantıklısı evlenecek çiftlerin evlilik öncesinde bir süre beraber yaşayarak birbirlerini tanıyarak evliliğe karar vermesi. Ancak buna ne bizim kültürel alt yapımız müsaade eder, ne de ailelerimiz bunu onaylar. Ancak boşanmaların ve şiddetli geçimsizliklerin, sosyopat yeni nesillerin temel nedeni bu hastalıklı evliliklerdir.
Bazen düşünüyorum, benim bir kızım olsaydı bu modeldeki evlilik öncesi yaşama izin verir miydim diye, evet ben de vermezdim. Lakin bu hastalıklı toplumdaki erkek cinsel açlığı konusunda herkes kendini korumaya almalı. Lakin tabusal nedenlerden dolayı ülkede kadın-erkek arası diyaloglar rezil durumda ve de iyiye de gitmiyor.

Durum vahim, gelecek nesillerin durumunu hiç de olumlu görmüyorum, 41 yaşındayım ve bizim çocukluğumuzda bu toplum bu denli hastalıklı değildi. Maalesef bir çözüm önerim yok. Gelişmiş ülkeler icatlar, yenilikler, buluşlar yapmaya devam edecekler ve biz de ancak bir dünya para verip tüketmekle yetineceğiz.
İşte cehaletin bedeli budur. Fakirlik.

La konu nereden nerelere geldi be. Durmam yazarım sabahlara kadar, çok doluyum dostum.

@Charlie

çarli dostum,genelleme olarak bakma olaya,attilla atay takımında çok disiplinli idi,attilla bisiklet takımının nasıl idman yaptığına şahit oldum ,2 'li sıradan taviz verilmiyor idi,yandan tecrübeli atilla atay grubu kontrol ediyor idi ,ben ise grubun en arkasında idim,attilla izin vermiyordu,gruba dışardan kimse giremiyor idi,bu grupta 17 yaşında gençler vardı,attilla kaptan, kaptan idi,kaptanlarını dinliyorlar idi,budur olay ,benim idmanlarıma 18 yaş altını almıyorum nedeni sorumluluk almak istemiyorum,benim idman yaptığım yerde köpek ordusu var onları o kadar çok besledimki köpekler 100 metreden beni tanıyorlar artık 10 dakikamı yiyorlar.

@bahadir3455

bahadır attila bisiklet takımı devam ediyorsa oraya başvur ,karacaahmet mezarlığından devam ediyorsun ,üsküdara inmeden,
karacaahmet mezarlığının girişinden 400 metre sonra sağda dükkanları var .

@Malik altuntaş

malik dostum 100 kilo fazla,önce bir diyetisyene gidecen sana neler yemen gerektiğini söyleyecek,100 kilo sele üstünde fazladır.

@alper 76

alper dostum akıl gel bize takıl meselesi,mersinde gençlerin üye olduğu bisiklet klübü varmı 14 yaşındakileri eğitecek,bisiklet sporunu 14 yaşında gençler bilemez,hiç kimse doğar doğmaz bisiklet tecrübesine asla sahip olamaz,gençleri eğiteceğiz ,froome neydi ne oldu,ama froome işin mektebinden geldi,her işin başı eğitimdir,ülkede bisiklet klüpleri cığ gibi büyümeli,bir bisiklet klübü açacağım 1 yıl sonra 47 m2 ofisim olacak ,burada gençleri eğitmeyi düşünüyorum erenköyde ne kadar genç varsa,kadıköy bisiklet klübü olacak,bu klübü bakalım nasıl yaşatacağız, parasız hiç bi şey olmuyor.klüp açmak için izinler alınacak bunları araştıracağım .

@Kuzey Ege
isabetli vuruşlar bunlar...

@Kudret Kurtcebe hocam mersin bisikletliler kulubu- derneği vs var ancak ben çok da bilgili değilim . Bir gruba vs üye olmadigimdan dolayı...

yol bisikleti alın kilo falan kalmaz çok kısı tanıyorum 120 130 kılodan 80 kıloya ındıler. yol bisikleti ile işe gidip gelen var :)

Buradanda istanbula çok selamlar Kudret abi,iyidir devam ediyoruz,sen nasılsın ?

Sorunada kendi açımdan cevap vereyim,ne zaman bizimkilere söylesem bir heyecan basardı,farkediyordum yani,çünkü bir zaman sonra babam aile toplantılarında bak benim oğlan şöyle gidiyor böyle gidiyor ben memlekete arabayla gidiyorum 1 saat arkamdan o geliyor (Eskişehir-Bilecik) falan anlatmaya başlayınca tamam dedim,bu iş olur.Zaten en çok arabayı kaçırmama/kaçıranlara kızıyordu,rahatladı adam.Elinde imkan olsa cebime 10bin doları koyar dünya turunada yollar ama bunda en önemli etken Eskişehir'in çok avrupai bir şehir olması.Şehirden şehre farklılık gösterebilir bence.Şimdi vaktımız geçti gerçi izin almasakta olur ama 40 yaşımada gelsem farketmez bence.

@Erkin Kalender

valla devam ,bu yol başka ,adamı acaip yapıyor,130-180-200 km'ler bitmez,malum istanbulda kurtarılmış bölge erenköyden ,viaport ,göçbeyli oruçoğlu ulupelit ahmetliden şile, dönüş aynı ,180 km .buralar yazın berbat,kışın ise bomboş ekimde açacam sezonu yazın 60 km 'de kalıyorum, erenköy -viaport dönüş aynı,05.30-08.30 idman bitiyor,sabah serinliğinde gitmek çok iyi.senede bi 200 oluyor 18.tur kartepe suadiye eğimi olacak,ekimde.

18 Yaş altı kardeşlerime önerilerim ;
  1. Bisikletten yana bıkkınlık göstermeyin, çünkü pişman olacağınız yaşlarda tekrardan bisiklete binmeyi arzu eden abileriniz ve ablalarınız mevcut bu forumda.
  2. Büyük şehirlerde trafikten korkmayın ancak kesinlikle trafiği hafife almayın.
  3. Trafikte bisiklet sürerken el bırakma, gereksiz ayakta sürme, ön kaldırma gibi faaliyetlerden uzak durun. Bunlar kazalara sebep olurlar. Kasksız bisiklet sürmeyin !!!
  4. Bisikletlerinizi kendiniz tamir etmeyi, en azından bakım yapmayı öğrenin.
  5. Ailenizin gönlünü hoş tutmak için bisikletle yolculuk ederken onların yasaklarına riayet etmeyi size zor gelse bile yapın.
  6. Hangi bisikleti sürerseniz sürün harçlıklarınızdan arttırdıklarınız ile alınmış bisiklet en güzel bisiklettir, bunu unutmayın. Marka, model sevdasına kapılmayın, önemli olan bisikletle yolda olmaktır.
Hepiniz bu ülkenin geleceğisiniz, hepiniz bu vatana hizmet edeceksiniz. Kendinizi koruyun ve bilinç sahibi olun. Allah'tan başka kimseden korkmayın. Etrafınızda görüşü ne olursa olsun insanlara karşı naif olun.

Hepiniz Allah'a emanet olun.

@Kudret Kurtcebe Ne demek Kudret abi biliyorum belki başlık farklı bir mecrada seyahat etmekte lakin arada aklımıza dökülenleri buraya aktarmakta boynumuzun borcu.

Geri