Scudo Sports

Forumda seviyenin düşmesi...

Donanımhaber'deki gibi telefon numarasına SMS atarak onaylı üyelik yapalım. Troll ya da küfürbaz olan 1 numara bulur, 2 bulur. Üçüncü çıkmaz.

Scudo
@drumbanger evet bu zaten bir kenarda bekliyor ve elbet yapmayı düşünüyoruz. Az kaldı. Şu 2015/2016 bisiklet sezonu bitsin de bakalım :)

konu açmak için 50 mesaj sınırı getirilebilir(her gün 3-4 mesaj sınırı ile), hem yeni üye forumu keşfeder hem konulara yazdığı cevaplardan az çok nasıl biri olduğu anlaşılır

@Murat Cömez
Bence de müthiş bir konu kalabalığı var. Aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor, çiziliyor, konular açılıyor ve cevap isteniyor. Zahmet edip forum içinde arama yapmayıp kafalarındaki soruya direk birileri cevap yazsın istiyor bazı üyeler. Halbuki forumun içinde cevaplandırılmamış hiç bir şey yok neredeyse.
Küfür, hakaret, taciz gibi durumlar için forumu yöneten arkadaşların gerekli titizliği gösterdiğine inanıyorum. Erkek egemen bir forum olduğumuz için halk arasında argo deyimle biraz da "sap muhabbeti" durumları da oluyor. Bunun önüne geçilmesi için kadın bisikletçilerin de çoğalması, foruma girmesi ve tartışmalara katılması gerekli. Kısacası foruma biraz da kadın eli değmeli. Böylece seviyenin yükseleceğini sanıyorum.
Herkese iyi forumlar, bol pedallı günler diliyorum.

@Ender Piyale

Size katılmadığımı belirterek sebebini de şöyle açıklamaya çalışayım, "Yeni bisikletim" diye konu açmış ciddi manada açılmış bir konu sanıp üstüne tıklıyorsun, bakıyorsun ki saçma sapan şeyler yazıyor, dalga geçer gibi, sen de zamanını ve dikkatini alan ve güzel bilgi içeren konuların olduğu bir forumunun kalitesini düşüren bir konu görünce tepki veriyorsun, konu da saçmalıktan da ziyade baştan beri küfür var yani bu çok uç bir örnek. Bilmiyorum o konuyu gördünüz mü bence görmeden yazılmış bir yorum olmuş, yazdığınız bu yorum. Herkes istediği başlığı açabilir demek o konu için çok saçma bir yorum olur. Çünkü orada bir konu yoktu. Yani gerekli ya da gereksiz konu olması değil mesele tamamen saçmalık ve küfürle yazılmış, normal bir konu başlığı altına saklanmış bir yazı vardı sadece.

Her o yaşta çocuk aynı davranışı sergiler demiyoruz ama genel olarak baktığımızda ergen olan çocuklar durduk yere böyle konu denilmeyecek yazılar yazıp, sebep yokken küfür edebiliyorlar.

Ben bu forumda şu sıralar daha çok koyun-çoban ilişkisi görmekteyim. Bazı kullanıcılar kompartımanlara bölünmüş durumda. Bu durumu anlamak çok güç. Sürekli bir kişinin ağzına bakan, bir kişinin egolarına teslim olan insanlar var forumda. Toplu halde saldırmalar, toplu halde geri çekilmeler mevcut. İnsanların kendi aralarında gruplaşmaları kötü bir şey değildir lakin bunu aleyhte bir güç olarak haksız yere kullanmak, pozitif eleştirip yanlışları ifade etmek yerine, toplu halde saldırılarda bulunmak tamamen art niyet göstergesidir.

Yani bir grup veya kitle içinde bulunduğu ortamı iyi veya kötü eleştirileri ile düzeltme yoluna gitmeyip, belirli şahıslar nezdinde saldırılara başlıyorsa orada koyun-çoban ilişkisi aramaya başlıyorum ben. Toplu halde saldırmalar iyi niyetli saldırılar olmuyor maalesef.

Zaten şöyle foruma bir baktığım zaman ağaç gibi tek başına durmayı bilen ve devamında çevresini koruyarak bir orman oluşturan kullanıcıların olduğunu görüyorum. Bu arkadaşları ben yakinen takip ediyorum. Hepsi güzel insanlar. İşte bu ormandan faydalanan bazı koyun ve çobanlar ormana küsüp çekip gidiyorlar. Zaten bir üst akıl ve politbüro olmadan bunları yapmıyorlar. Eh ne diyelim giden gitsin, kalan sağlar bizimledir.

Not : Seviyeyi düşüren yeni kullanıcılar değil, hiç bir şey bilmeyen arkadaşlarımızı eleştirmenin doğruluğu yok benim gözümde. Çoğu genç, yaşları 18 altı ve dikkatsizlikleri kadar heyecanlılar. Onları kırmak bana zor gelse de bazen çaresiz kalınca bende sinirlenebiliyorum lakin böyle yapmamak gerekli.

Bu forumdan çok şey öğrendim. İlk başta bir kaç kez mevcut olan konuları tekrar eden başlıklar açmış olsam da, arkadaşların hatırlatma ve yol göstermeleri sonucu arama yapmayı da öğrendim. Herkesin kendini bir eğitimci olarak görebilmesi, ol gösterebilmesi ne güzel bir şey olur. Mesela sekiz yıl olmuş, bisikletin ilk bakımını dışarıda yaptırdığımdan beri her türlü müdahaleyi gerek buradan gerek farklı sitelerden öğrendiklerimle kendim yapmışım. Halâ da öğreneceğim tonla şey var. Sabırla hareket edelim. Selamlar.

Seviye konusuna gelinirse, hitabet ve sohbetlere girmiyorum ama son 3-4 yıldır konu içerik ve zenginliğinin azaldığını gözlemliyorum. 2005'lerden başlayıp 2010-2011'lere kadar o Anadolu'yu bir baştan öbür uca belgesel tadında pedallayan üstadlar birer birer çekildi. Forumu bırakanlar, rahmetli olanlar (ör. Süleyman Şatır ağabey). Yeni gelen arkadaşları öyle şehir içi tekdüze tur anlatımlarından uzun maratoncu olmaya yönlendirebilecek örnekler lazım bize. Tabii diyebilirsiniz, millete söyleyeceğine kendin yapsana diye. İzin problemleri, yaşam şartları. Ama ilk fırsatta ben de bu konuda elimden gelen katkıyı sunacağım. Acizane görüşüm.

bu foruma üye olan , hakaretin küfürün burada yer almayacağını bilir, forum kurallarını baştan okumakta fayda vardır

Tehdit edici, tartışmaya yol açacak, hakaret içeren, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu, siyasi ya da çok miktarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik yazılar göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve üyelerini küçümser davranışlar sergilemek kesinlikle yasaktır.

T.C.K. 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre, TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur ve her yazdıkları sadece onları ilgilendirmektedir.

5651 sayılı kanun'un 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre paylaşımlardan paylaşımı yapan üyeler sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı BisikletForum hiçbir sorumluluk kabul etmez.

Bide forumda yeniliklerden hiç bahsedilmiyor (yedek parça için yani). Üretici firmalar sürekli kendini yeniliyorlar mesela shimano alivio sistemini 2015 te değistirdi. Arama yapıyoruz bizim karşımıza 2010 yilindaki alivio çıkiyor. Ya burda bi tane bile bu parçaları satan bayii dükkan yok biri eline alsın şunları bi ağırlıgıni ölçsün . Mesela 2008 yılinda xt kullanan biri 2016 xt ye geçmişse deneyimlerini paylaşsın . Ben şahsen merak ediyorum böyle konuları. Firmalar ne yapıyorda sistemleri yeniliyor. Biraz zahmetli ve vakit olarak sıkıntılı olabilir ama ciddi incelemeler bekliyorum .

@Aerocycle
Siz başlık açıp soracaksınız. O zaman yanıtlar gelir. Kimi insan yazıp çizmez. Onu motive etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Elbette burada cok guzel paylasimlar goruyoruz, guzel fikirlere sahit oluyoruz, yepyeni bilgilere ulasiyoruz, dagarcigimiz, ufkumuz genisliyor.
Yardimci olmaya calisiyoruz, bikmadan usanmadan sabirla..
Bazen genc arkadaslarin senli benli diyaloglarindan, asagilar kucumser ifadelerinden cok rahatsiz oluyorum. Maalesef sadece forumda degil, hayatin her alaninda seviye dusuyor. Bu seviyeleri koruyan ise sorumluluk sahibi bilincli yetiskin bireylerdir. (yetiskin derken yaşça degil, kafaca. Genc arkadaslarimiz lutfen alinmasin)
Bu durumda bazilarimiza daha cok is dusuyor. Her ne kadar admin arkadaslar olan bitene yerinde ve dogru mudahalelerde bulunsalar da forumdaki akli basinda bireylerin forumun huzuru konusunda sorumluluk alarak genc arkadaslari yonlendirmeleri ve onlara yardimci olmalari gerekiyor.

@Aerocycle
Internette yabanci forumlarda yeni urunlerle ilgili her turlu bilgi mevcut. Ki bilinen ve cogumuzun sikca alisveris yaptigi yabanci sitelerde de urunlere ait her turlu bilgiye ulasabiliyoruz. Eger forumda boyle bir eksikligi gorduyseniz arastirin ve paylasin. Yabanci dilim yok diyorsanuz onun da kolayi var, artik farkli dildeki bir metni tek tikla dilimize cevirebiliyoruz.
Unutmayin ki buradaki her bilimsel ve teknik paylasim, arastirnalar sonucu ulasilmis bulgulardir.

@Kuzey Ege
"Ben"olmak. Birey olmak. Ben varım demek.iyi de ben adaları oluşmuş. İnternet çağı ile genç arkadaşlar anne ve babalarını bu konuda solladılar elbet.
Bilgisayara takla attırıyorlar. Anne baba da bebelerin ağzının içine bakıyor. Bir de çocuk erkil yani çocuğun merkezde olduğu yetişilme tarzı hakim ülkemizde. Bir veli okul basıp öğretmen dövebilir günümüzde. Aman çocuğumun psikolojisi bozulmasın diye.
Okulda öğretilemeyen internetten aslaa öğrenemeyeceğiniz tek şey kaldı.
Deneyim.
Yaşam deneyimlerinizi yaşadıkça biriktirirsiniz. Onlar size has kitabı oluşturur.
Youtube da binlerce dakka videosunu izleyin, kitaptan tarifini okuyun ama sonuçta düşüp kalkmadan bisiklete binmeyi bile öğrenemez insan.
Yaklaşım, "ben" herşeyi bilirim olunca bir Google artık avuç içine girince böbür böbür dolanmak kolay.

Maalesef ben ne yazsam, bazı gençler benim yaşıma gelmeden öğrenemecek bazı şeyleri.

@Kuzey Ege Tabii bu sorumluluğu aldığınız anda "işgüzar", "forumun müdürü", "çok bilmiş", "forumun bekçisi", "şöhret düşkünü" vs. gibi yaftaları yemeye hazır olunuz, tecrübeyle sabittir.

@Anonim
Aldigimiz sorumluluk elbette forum ile sinirli degil, hayatin her alaninda "dogru olani" yapmak ve insanlara anlatmak boynumuzun borcudur. Aninda sonuc alamayacagimizi bildigimiz halde, hatta kaybedecegimizin kesin oldugu durumlarda bile.
Ne derlerse desinler. Kopekler istedi diye atlar olmez.

Birde her açılan konuya kendi yorumunu yazma kompleksine sahip,her nasılsa o konularda bile kendi pelesenk mevzularını bize dayatanlar var.Artık bu forumdaşların sürekli bizi saf yerine koyup ve fotokopisi özel deneyimlerini tekrar tekrar tekraaarrr yazmaktan vazgeçmelerini umuyorum.

Yeni şeyler söylemek lazım cancağızım..
Sab-ı sübyanlara akıl veren zevatlar...Sözüm sizedir...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Aynı şeyi bir başkası da yapabilirdi,burada en önemli etken yaş değil zihniyettir, yaşın ve o yaşta salgılanan hormonların fazlalığının tabiki etkisi var .
Ben de 15 yaşındayım, forumu birkaç hafta takip ettikten sonra üye olma gereği duydum ,ancak şu güne kadar kimseye hakaret etmedim,tartışmaya girdiğimi bile hatırlamıyorum.
Foruma yaş sınırı getirilmesi gerçekten büyük haksızlık olur , illa 20 yazıp mı kayıt olalım,buralarda yaşımızı belli etmemek için planlar mı kuralım?
Artık böyleleri yüzünden forumlarda,sözlüklerde yaşımı söylemeye utanır oldum ,söylediğim anda herkes olmasada çoğunluk liseli,ergen vb. laflarla üzerime çöküyor bunun sebebide bu olaydaki çocuk gibi, sorunlara hiçbir şekilde çözümü olmayan , köşeye sıkışınca küfürü basan ama karşınıza alınca ya da dava açacağım diyince abimsin acı diyen açık söylüyorum"veletlerdir".
Belkide uzun yazdım,olaya birde bizim yaşımızdaki birinin gözünden bakmak isterseniz okumanızda fayda var.
İyi forumlar..

Selam 500 tl butce...
:D boyle giriliyor genelde en alakasiz konulara. Bende bi deneyim kazanmak istedim :)
Seviye insanin kendiyle ilintili bi durumdur. Bence seviyesizlik degilde her yere vahşi kisrak gbi selamsiz sabahsiz dalan su internet kavmi buralarada geliyor farkindaysaniz. Bunlari yutub'da viedolarin altindaki yorumlarda, sosyal medyada ve dogal olarak sokaklarda goruyoruz. Bu istila bitsin artik

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
başınıza gelen olaya üzüldüm. dediğiniz gibi forumda seviye düşüyor olabilir bu konuda yorum yapamayacağım çnkğ katılalı çok da olmadı...
fakat üye alımlarıa yaş sınırı,konu açmanın belirli kişilere verilmesinden çok,caydırıcı cezaların uygulanması gerektiği kanaatindeyim.

İşte bazıları erken olgunlaşıyor. Kimisi olgun doğuyor. Kimisi de benim gibi ya öyle ya böyle. Ama forumu nerdeyse 5 yıldan fazla takip ettim. Saygı duyduğum insanlarla tanıştım ama onların pek çoğu küsüp gittiler. Biliyorum okuyorlar ama yazmıyorlar artık. Elleri varmiyor. Küskünler. Ama o kadar temiz ki yürekleri, o kadar insan gibi insanlar ki. Yapacak bişi yok. İnsan gibi insan cam gibidir.kırmamak lazım. Ayıptır. Zor bulunur bu insanlar. 42 yılın deneyimi ile anladım ki insan gibi insan zor bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri