Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda seviyenin düşmesi...

@kaskreis bu adamı dinleyiniz ey forum camiası
 
Scudo
@Aerocycle
Bisiklet gibi incelikli bir aletle ilgili her tür mekanik bilgi benim de çok ilgimi çekiyor. Shimano'nun Xt pedallarını o kadar beğenmiştim ki onları aldıktan sonra, neredeyse yepyeni ve hiç sorunsuz olan jant göbeklerimi de Xt'lerle değiştiriyordum. Neyse ki beni iyi tanıyan ve iyiliğimi benden daha iyi isteyen arkadaşlarım var. :bsmagryr:
Flörosan boyadan, kromaja, restorasyona kadar bisikletle ilişkisi içinde inanılmaz ilgi çekici olan bir dolu konu var.
Hiçbir mühendislik bilgim olmamasına hiç bakmadan yeni bir kadro tasarladığımı, 'işte tam aradığım bisiklet' dediğimi hayal ediyorum.
Forum olmasa bu kadar uçmazdım. Ben çok sık yazmıyorum, henüz herhangi bir konu başlığı da açmış değilim, daha çok okuma salonu gibi kullanıyorum forumu.

Bu konu başlığının açılış mesajında sözü edilen rahatsız edici paylaşımı bilmiyordum, kaçırmışım. Bu gibi durumlarda rahatsızlığın ifade edilmesi bir gereklilik ki, en başta buna sebep olan söylediklerinin nereye gittiğini bilsin. Bununla birlikte ben bu gibi durumlarda serinkanlı olmaktan yanayımdır, en başta kendim için. Yerinden oynamış sinirler için en iyisi budur. Karşımızdaki özellikle bizden daha gençse ne yapmakta, ne söylemekte olduğunun farkına varmasını beklemeli ve ummalıyız ki, gelecekten ve insanlıktan da bir umudumuz olsun.

@Aerocycle dostum, sen de kusuruma bakma. Sanki senin dediklerine binaen bunları yazıyormuşum gibi oldu şimdi baktığımda. :confused:Elbette öyle değil. Teknik ve mekanikten söze girip insanlık hallerine atlarken bilinç akışım hafif savurmuş yazımımı:naslyany:
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Araştırarak açmaya çalıştığım konuyu silen yöneticiler?? Sorduğum sorunun cevabını bike bikmediginizden eminim. Forumun hiçbir yerinde cevabı olmayan soru soruyorum konu açıyorum siliyotsunuz. Faha çok seviye düşer böyle. Hadi hata bende diyelim insan yol gösterir burada cevabı var diye.....
 
Geçenlerde benimde başıma geldi, tek tek isimlerini alıp engelledim şimdi ne yazdıklarını görmüyorum. Mis, sizde yapın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Foruma abone olduğum 2011 ve öncesinde bir tutarlılık vardı. Açılan konulara sadece ilgili olanları yanıt veriyor, konuyla alakasız olanların konuya girip gereksiz tartışmalarına rastlamıyordum. Peki sonraki yıllarda ne oldu da her konunun içeriği birbirine benzemeye başladı? Ya ağlama duvarları/psikoloji odaları oluştu ya da bisiklet anlayışı/tarzı farklı olanların kendileriyle alakasız konularda yazıp sorun çıkartmaları başladı.

Ben asıl sorunun Yeni Mesajlar kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu listede konu alanı yazmıyor, sadece en güncel mesajlar tepede yer alıyor. Konu alanı yer almadığı için de mesajın başlığından konu alanını tahmin etmeniz neredeyse mümkün değil. Bu durumda bu listeyi okuyanlar her mesajın kendisine hitap ettiğini düşünüyor ve mesajı okuyor, hatta yanıtlıyor. Ancak sorun şu ki konu alanlarının olmasının bir gerekçesi var. Mesela performans sürüşleri yapmayan, yarışlara katılmayan birisinin yarışmayla ilgili, performansla ilgili açılmış konulara girmesinin hiçbir faydası yok. Çünkü ilgi alanının dışında. Ama Yeni Mesajlardan kolaylıkla kendisiyle alakasız konulara girebiliyor. Üstelik bunun farkında da değil! Mesela benim kadrolarla hiçbir ilgim yok, 5 yıldır ne bir konu açtım ne de bir kadro tartışmasına girdim. Şimdi konu başlığı ilgimi çektiği için farkında olmadan kadrolarla ilgili bir mesaja girebilirim. Üstelik mesajları okurken kadrodan çok başka şeylerin tartışıldığını da görebilirim -ki zaten hep böyle oluyor (çünkü herkes farkında olmaksızın bu şekilde konuları okuyor). Bu durumda konu alanının dışında bir şekilde tartışma rahatlıkla ilerleyebilir. Bu ise -ister sevin, ister sevmeyin- kendi tarzınızın, ilgi alanınızın dışındaki konulara katılmanıza neden oluyor. Örneğin Beşiktaş muhabbeti yapılan bir konuya Fenerbahçeli birisinin girip de konuyu karıştırması gibi. Ben özünde farklı düşünenlerin konulara renk katacağını düşünürüm ama tek şartla: tartışma adabını, olgunluğunu kazanmış ortamlar için geçerli. Maalesef ülkemizde bu kültür yerleşmedi, bunu bu forumda da yıllarca tecrübe ettik. Böyle bir kültürde farklı ilgi alanlarının ulu orta tek bir listede gösterilmesinin sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Eğer birisi kendi ilgi alanının dışında konuları okumak istiyorsa -bunun bilincinde olarak- ilgili konu alanının içinde tarama yapabilir ve konulara katılabilir. Ancak anahtar nokta bunun farkında olması gerekliliği. Her konu alanının adabına, tarzına, anlayışına saygı gerekir. Bunu umursamadan yapılan işleri basitçe, bir gece kulübüne gidip de 'ne yapıyorsunuz burada, ahlaksızlar' demeye benzetiyorum. Mesela Garmin cihazlarını tartışan bir konu alanına girip de 'cep telefonu varken Garmin almak ahmaklıktır' demeye de benzetebilirim. Şöyle düşünün; gay olanların, lezbiyen olanların tartışma ortamlarına girip de ahlak edebiyatı yapmak ne kadar yanlışsa, yukarıda verdiğim örnekler de bu derece yanlıştır.

upload_2016-9-8_14-31-41.png
 
- Bazı üyeler forum ortamını sohbet ortamı sanıp sohbet eder gibi yazışıyor. Başlıklarda bir sürü gereksiz karşılıklı özel mesajlar birikiyor.
- Hiç arama yapmadan aklına gelen soruyu soruyor. Halbuki forumda ya da google'da arasa bulacak.
- Tecrübe etmediği şeyleri kulaktan dolma bilgilerle cevaplıyor. Yanlış dendiğinde de tersleşiyor.
 
@Anonim Merhabalar anladığım kadarıyla yöneticisiniz aradan 4 yıl geçmiş ama yine de belki görürsünüz diye yaziyorum. Bu arada 14 yaşındayım granfondo Marmaris konu başlığı altına granfondolara 16 yaş altı katılabiliyor mu diye sorduğum için konuyu dağıtmış oldum(mobilden girdigimden midir yoksa yeterli rütbem olmadığından midir baslık açamıyorum cevabını aradığım sorunun cevabını içeren de bir başlık bulamadığından yazdim) Bir kaç kişi yine konu dağılıyor falan yazdı zaten görürsünüz madem konuyu dagitmissam mesajı silmeye kalktım tabi silinmiyor . koydum uzatmayayım forumdaki konu dışı bütün mesajlarimin silinmesi istiyorum şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
@sprinTürk

Konuyu bir ara okumuş, sorunu görmüştüm, daha sonra neler oldu bilmiyorum (bakmadım henüz). Lakin soru bence tam da konuyla ilgiliydi. Dahası, 14 yaşında granfondo'ya katılmak isteyen bir insana, 30 yaşında olup da 10 senedir her sene katılan bir insandan daha fazla saygı duyarım ben. Sürünün dışına çıkabilen, içine konulduğu kutuyu aşabilen, kendisine biçilmiş ve dayatılan rolü reddedebilen çok az insan var. Ve bizim daha çok Martı Jonathan'lara [*] ihtiyacımız var.

[*] Martı Jonathan Livingston (Richard Bach) oku ve kendini gör. :)
 
Geri