@barış barış
Görüşlerinize saygım var ama söyledikleriniz "forum" mantığı ile tamamen ters düşüyor.
X kişisi bir konu açıp gitmiş olabilir. Kişi o konuyu açtıktan sonra X'in konusu olmaktan çıkar, artık "forumun konusu" olur. Altına eğer birileri yazıyorsa o yazılanlar da sadece konuyu açanı değil, tüm forum üyelerini ilgilendirir.
Mesela ben "zincir nasıl yağlanmalıdır?" diye bir konu açıyorum, altına 10 tane cevap geliyor. Ben bu konunun altına başka yazı yazmamış olsam bile kafasında aynı soru olan 100 kişi daha bu cevaplardan faydalanacaktır. İşte forum mantığı budur. Yoksa bisiklet mekaniği konusunda bilgili 3-5 üye belirlenirdi ve "sorularınızı bu arkadaşlara özel mesajdan sorabilirsiniz, onlar da size özel mesajdan cevap vereceklerdir" denirdi... Tabi o bilgili üyeler sürekli aynı soruların sorulmasına ve aynı cevapların verilmesine ne kadar dayanabilirler, bilinmez.
Adam "tur yapalım" dedi, altına bir sürü mesaj geldi ama adamın kendisi yok ortada... O adamın olması şart değil ki zaten. Sonuçta adamın kendi evinin içinde tut atılmayacak, yani adama herhangi bir bağ yok burada. Diğer arkadaşlar konu içerisinde plan programını yapar, yine tura gider.
Ek olarak: Profil fotoğrafının altında bulunan "toplam beğeni" sayısı üyeleri motive etse de aslında çok da fazla anlam içermeyebiliyor. Örneğin benim 20 küsür beğenim var, ama bunun belki yarısı paylaştığım kedimin fotoğrafından geldi.
Bu yüzden toplam beğeniden ziyade direkt atılan mesajın altında yazan beğeni sayısı çok daha önemli bir veridir.