Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumun eski üyeleri geri dönsün kampanyası

Scudo
Neyi tartışıyoruz?
Bilgi gün geçtikçe azalır. Ya da şöyle diyeyim, değişir. Eski kalite hiç bir zaman olmamıştır. Olmayacaktır da. Yeni nesil kendinden öncekileri beğenmez. aynen siyasette olduğu gibi enkaz devraldık der. Tavuk büyüyüp güzelleşince kendi geçmişini beğenmez, halbuki bir başkasının totosundan çıkmıştır.

Hiç bir yeni gelen, bir öncekinin yaptığı kadar iyi iş yapmaz. Yapan vardır elbet ama bak forumun haline. 1000 kişide 2 olur 3 olur 5 olur. Biz burada 1000 kişiyiz ve o 5 kişiyi arıyoruz.
Ama bu doğru değil arkadaşlar.
Biz kıymetsiz canlılar cahiller aptallar değiliz. O 5 kişi ustamızdır ellerinden öperiz. Ama her zaman onlar kadar bizler de kıymetli kimseleriz.

Çağ ve gün ne gerektiriyorsa, biz işte ona en uygun kişileriz. O 5 kişiyi baş üstünde tutar saygı duyarız. Gerisini de tanımayız. Çünkü biz de onlar kadar biliyoruz. O gerisi kadar. O 5 kişi gibi neden olamıyoruz demek çok yanlış. Onlar gibi olamayız, peki onlar bizim gibi olabilir mi? Hayır. Olmak gerekiyor mu? Endişesi olan gitsin ders alsın.

Onlar neyse o
Biz de neysek işte bu.
Bizim de bilgili olduğumuz şeyler yok mu peki? Yani bizim bir saygınlığımız bir kültürümüz yok mu?
Ustaların ellerinden öperiz. Saygı duyarız baş üstünde tutarız.

Gelen günle birlikte bilgisizler artacak çünkü her yeni gün, atamıza bilgisi sıfır olan kişiler katılacak. ve teknik bilgiye olan ihtiyaç hiç bir zaman bitmeyecek. O da işte eskide ne varsa ne yazıldıysa hepsi o. Aramızdan biri çıkar bilgisi sıfır iken 20'ye yakın bisiklet söker dağıtır toplar her şeyini a'dan z'ye yapar. İhtiyaç duyulur yardım eder. Şimdi bu yeni kişi o eski 5 kişi gibi olamadı diye kahrolsun mu? Ağlasın mı?

Anlatamıyorum. Kusura bakmayın.
Hiç bir şey eskisi gibi harika olmayacak. Yine de şu anda hayattayız ve hala bir şeylere ulaşabiliyoruz ya, şu anda zaten pek çok şey çok güzel. Anlatamıyorum demiştim simi

@Serkan Mıstınoğlu na katılıyorum, çoğu başlıkta dikkat ediyorum başlık bisikletle alakalı, faydalı bir başlık olsa bile en çok beğeni alan mesajlar genelde goy goy mesajları oluyor. Çeteleşme, linç kültürü bol miktarda mevcut. Bilgili azınlık, bilgisiz goygoycu çoğunluk tarafından bastırılıyor, kurdun kuzuya boğdurulduğu arenaya dönüşüyor forum ortamı.

Arkadaşlar bence herkesin haklı olduğu bir nokta var. Yazılanları madde madde toplasak herkes onay verir. Sadece yazışıyor olduğumuzdan jest ve minikler anlaşılmadığı için bazen birbirimizi yanlış anlıyor olabiliriz. Ben herkese hak veriyorum. Durumu konu başlığından alakasız farklı bir tartışmaya yönelttik. Birbirimizi kırmamak adına daha fazla sürdürmeyelim lütfen.

Bisiklet dediğin altı üstü 3 boru.Yok aero verimlilikmiş yok esnemezlikmiş nereye kadar.Çok merak etsem açarım yabancı kaynakları çatır çatır okurum.Her yerde Giant Tcr var; ama var mı bir tane daha Çetin.
Kendilerini bulunmaz içeriklerin üreticisi olarak gören arkadaşlar, forumu boşlamasaydınız da bilgilerinizden faydalansaydık.Siz yazdınız da biz mi sizi takdir etmedik.Ama şunu da bilin ki GCN videolarının çoğunun bilimsel yönü bile yok. :D(Çünkü bilimsel yaklaşımın temeli kontrollü deneylerdir, bu da GCN'de yok:tskler:)

Arkadaşlar konu “eski üyeler” lütfen konunun özüne dair yorumlarla devam edelim. Forumla ilgili şikayetlerin ele alındığı başlıklar için lütfen arama butonunu kullanınız. Mesela ben bir tanesini paylaşayım aşağıda, iyi forumlar dilerim.

Forum Sansürü ve İfade Özgürlüğünün Engellenmesi

Önemli Not: Bu mesaj sonrasında konu dışı paylaşılan her mesaj silinecektir arkadaşlar. Genelde mesaj silmemeye özen gösteriyoruz, sadece konu dışı paylaşımlarda müdahale etmeye çalışıyoruz, lütfen söz hakkı doğduğunu düşüyorsanız ilgili başlıklardan ya da özelden iletişime geçiniz, anlayışınız için teşekkürler.

hamlet2006, GCN ile karşılaştırılması hiç uygun olmamış. Onlara sunulan sponsor, malzeme, teknik, kıyafet vs her destek şu forumda konu açan kaç kişide var ki onlar ayarında içerikler üretilip forumda yayınlansın.

İtiraf edeyim bu forumu en fazla %1-2 oranda bilgi kaynağı olarak kullanmışımdır. Zaten bisiklet ile ilgili dünyada tüm (İngilizce ile sınırlı olsa bile) insanların oluşturduğu müthiş bir bilgi havuzu var. Bir çok kitap, tarihi çok daha eskiye dayanan ve kullanıcı sayısı yüksek olan forumlar, her konu ve ürün için inceleme videoları, Sheldon Brownınki gibi siteler, onlarca müthiş yararlı podcast ve benzerleri... Bu liste böyle uzar gider.

Foruma yarış yorumları, gezi yazıları ve günlük tartışmaları takip etmek için giriyorum çoğunlukla. Forumdaki ateşli atışmaları okumaktan da keyif almıyor değilim ne yalan söyleyeyim.

GCN'in videolarını anlamak için ise YouTube'un ekonomisine bakmak lazım. Büyük kanalların ayakta kalabilmesi için sürekli içerik üretmesi gerekiyor. GCN bu yüzden istemese de belli sıklıkla kalite olarak asgari standartta videolar yapmak zorunda. Örneğin fren pabucu değiştirme, ya da gidon bandı sarma gibi olaylar için bir kaç yıl arayla çekilmiş iki ya da üç videoları var. Bu videoların öğrettikleri şey aynı olmasına rağmen böyle bir durum ortaya çıkmış.

Serkan Mıstınoğlu,

Bir başlık açıyorum okumak için belki faydalanacağım bir şey çıkar diye. Ama ne yazık ki şu 3 ihtimali içeren konu ile karşılaşıyorum:
1) Birbirine sataşan iki üye,
2) Başlık ile uyumsuz tartışma içeriği,
3) Koşul ne olursa olsun şahıs, firma, ülke, devlet, marka, vs. (örnekler çoğaltılabilir) İnsanlarda bir dalga geçme isteği veya karşısındaki kişiyi bir şekilde ezme isteği yada aşağılama isteği.
Benim şahsi gözlemlerim bu şekilde. Umarım bu kavga etme sataşma işlerine saygıdeğer moderatörlerimiz bir çözüm bulur.
Herkese iyi forumlar.

Ya insanlar kendi isteği ile gittiyse yapacak birsey yok. "Hepimiz kardesiz bu öfke ne diye ?" Mahsun Kirmizigül
Onun disinda kollektivizmin ve fanatizmin bir örneği olarak herkezde ve her grupta kendi doğrularini dayatma arzusu ve hatta baskısı var. Ben yeri geliyor Menemen ( melemen miydi yada?) Istiyorum yeri geliyor pizza yada hotdog. Insanlarin tumu bisiklete ayni gozden bakmak zorunda degil. Kimi performans sever buna deger verir, kimi kafasina gore gezmektedir ( Tipki ben ) Dunya insanlari artik kendi hayat goruslerini yada hayal kirikliklarindan cikardigi öfkenin acısını lutfen baskalarindan cikarma egilimine girmesin. Ingilizce makale mi atalim illa ciddiye almaniz icin

Böyle yazınca kendimi kötü hissettim.

Anonim kardeş sen de gel.Market ilanlarına ellemeli km saati gelmiş haberin ola; yeter ki gel yine pahalı de.

Bu arada @MehmetAliB. ve @Cem H2O üstadlar özlettiniz kendinizi

Forumun eski üyeleri geri gelsin mi? Bence gelmesin, bu sorunun diğer açılımı forum eski haline dönsün mü? Bence dönmesin.
Forumdaki nitelikli bilgi paylaşımının azalmasından şikayet edilmiş, bu bence doğal bir süreç ben bu foruma ilk üye olduğum yıllarda ne şimdiki gibi whatsapp gruplarımız vardı ne de popüler youtube kanalları ihtiyacımız olan her türlü minik bilgi için bile forum sayfalarına baş vuruyorduk sanırım o günler artık geride kaldı artık gerçek bilgiye ulaşmak eskisinden daha kolay.
Yine bu doğal sürecin sonucu olarak: foruma üye olduğum yıllardaki “abiler” burayı kendi kişisel whatsapp grupları olarak kullanıyorlardı zaten haftanın iki akşamı beraber pedalladıktan sonra buraya girip “ben oraya çıktım sen çıkamadım, ben onu aldım sen bunu, o jantla olmaz, bu yaşta bak ben bu kilodayım sen şu kilodasın,” gibi son derece kişisel ve bilgiden uzak yorumlarla “benim yaptığım doğru hepiniz aynısı yapın” diyorlar ve olay sorgulanmadan kapanıyordu, ama baştada söylediğim gibi gerçek bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça öznel deneyimlerden oluşan yüzeysel bilgiler değerini kaybetmeye başladı.

Ayrıca bu forum sebebiyle tanıdığım insanlar ve kurduğum bisiklet grupları sayesinde ihtiyacım olan çoğu bilgiye ikili görüşmelerle daha hızlı ulaşıyorum bu durum yine nitelikli bilgi paylaşımını azaltıyor.

Zamanında ben ve çevremdeki çoğu arkadaşım sırf bilgi yetersizliğinden amacımıza hiç uygun olmayan bisiklet ve malzemelerle başaladık bu hobiye zamanla forumda okuduklarımız ve birbirimizle paylaştığımız tecrübelerimizle doğru bisiklet ve ekipmanları bulduk. Artık soracak sorumuz kalmamış ve sırf birbirimizle muhabbet etmek içinde bu forumu kullanıyor olabiliriz bu durum yine son derece normal.

Ve bir grup burayı “yol bisikleti forum”a çevirmeye çalışıyor bence, yol bisikleti kullanmayan, pedli tayt giymeyen, 105 aşağısı grupseti olan sanki önemsenmiyor, ama bence işin aslı öyle değil yol bisikletçileri belki kendi içinde daha organize ve bilgi sahibi bir grup olabilir ama bisiklet topluluğu içinde çok küçük bir grup, amaç bisiklet farkındalığı yaratmak, bisiklet kültürünü yaymaksa bence asıl herkesin gücünün yettiği çoğu zaman “market bisikleti” dediğimiz düşük bütçeli bisikletler ve kullanıcılarına ilişkin paylaşımlar çok daha önemli ve kıymetli.( bu arada ben de yol bisikleti kullanıyorum)

Kişisel tecrübeler, inceleme yazıları, ürün ve marka eleştirileri bence çok önemli ve severek okuyorum ama bu forumda özellikle çok teknik inceleme ve araştırmaların olmazsa olmaz olduğunada inanmıyorum, bizim fotoğraflarına bakarak yorumladığımız ürünleri adamlar çatır çatır kullanarak kırk tane video çekip zaten paylaşıyorlar.

Ben forumun eski üç-beş adam üzerine kurulu “dediğim dedik çaldığım düdük” düzenini hiç sevemedim, şimdiki hali çok daha demokratik ve samimi, özellikle son zamanlarda forumun gerilediğine yönelik bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ben buna kesinlikle katılmıyorum .

Ve bir grup burayı “yol bisikleti forum”a çevirmeye çalışıyor bence, yol bisikleti kullanmayan, pedli tayt giymeyen, 105 aşağısı grupseti olan sanki önemsenmiyor, ama bence işin aslı öyle değil yol bisikletçileri belki kendi içinde daha organize ve bilgi sahibi bir grup olabilir ama bisiklet topluluğu içinde çok küçük bir grup, amaç bisiklet farkındalığı yaratmak, bisiklet kültürünü yaymaksa bence asıl herkesin gücünün yettiği çoğu zaman “market bisikleti” dediğimiz düşük bütçeli bisikletler ve kullanıcılarına ilişkin paylaşımlar çok daha önemli ve kıymetli.( bu arada ben de yol bisikleti kullanıyorum)
Mükemmel tespit :harika:

iyi niyetle kudret abiyi aradım. Tanıyan biliyor kendisi cep telefonu kullanmaz. Gel dedim şu üç günlük dünya da değmez foruma geri dön dedim. Kendisinin geri dönüş için istediği şartlar tamamen beni aşıyor ve kati kararını vermiş gözüküyor. O nedenle bu mevzuyu bir daha açmıyorum. Kararına saygı duyarım, benim için hoş bir sada olarak kalacak.

Geri