Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

yokuşları hangi viteste ve kaç kadansla çıkıyorlar bunların istatistiği varmı acaba. bakıyorum yokuşlarda 17 km ortalama hız oluyor pedal çevirişleri de o kadar seri gelmiyor gözüme nasıl onca yokuş etaplarında bu adamlar 35-38 km ortalamaya sahip oluyorlar. biz 5 km düz yolda 25 km/h geçemiyoruz :D bisiklet sürüp zorlukları yaşadıkça bu adamlar insan değil diyorum.

Scudo
@Emrah Özşahin
Bu adamlarin ortalamalarini yükselten sey, düz yolda ve inislerdeki yüksek süratleri... Ayrica yaris oldugu icin normal insan gibi trafik lambalarinda durma filan da yok. Buna örnek olarak bu hafta klüpten arkadaslarimdan birisinin bu hafta sonu katildigi kriteryum yarisini örnek verecegim.. (link)
Bu C kategorisi, yani cok siradan amatör bir yaris.. Bizim Tom' un ortalamasi 47,4 km/h ve mesafe de 100 km... Buradan yola cikarak prolarin yarisindaki performanslara cok sasirmamak lazim, hele bunlar insan degil gibi yorumlara hic gerek yok, ama ben de bazen kullaniyorum "yarma" "azman" gibi tabirleri...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@ihtiyar Duz yol normal tabi de (kondisyonlari iyi oldugu icin dogal karsilamak lazim bizde bir kac dakika o hizlari gorebiliyoruz) bazen ekrana uzun ve dik yokuslari 20km ortalama ile ciktiklari yansiyordu. O nedenle sasiriyordum. İlginc gelen kismida ben yokus cikarken ayna kol kucuk dislide, ruble en buyuk 2. Dislide oldugu halde en yuksek kadansimi cevirmeme ragmen 12-13 km hizi anca goruyorum.. adamlar normal tempoda cevirir gibi gorunuyor ekranda ama hizlari 18-20 gorunuyor.

@Emrah Özşahin
Tour'daki performanslari o kadar yüksek degil. Cünkü arka arkaya bir kac yokus ve arka arkaya kac gün... Thibaut Pinot Alpe d' Huez' i mayis ayinda daha hizli cikmis. Acip stravadan bakabilirsiniz. Eger bulamazsaniz ben bulup yazarim buraya. Sadece bir yokus cikacak olsalar, ulasabilecekleri süratler cok daha yüksek olur. Merak edenlere amatörlerden ve prolardan bir sürü örnek kayitlar gönderebilirim. Hele yokuslar 500-600 metre uzunlugunda rampa ise, 700-800 Wattlari bile görebilirsiniz.

@Emrah Özşahin Arkadaşlar çok güzel anlatmışlar olayı zaten:) birde senin tek başına kullanman ile grup halinde kullanman çok farklıdır. 100 bisikletçi aynı anda ilerlerse arkadakiler daha az yorulur ön tarafı alanlar dönüşümlü olarak değişirler böylelikle rüzgarda çok yorulmamış ve daha hızlı giderler :)

@Emrah Özşahin

bende 50/34 ayna kol 11/32 arka ruble var bacaklarım çok güçlü olmadığı ve kondisyonum daha çok iyi olmadığı için yokuşları 1. viteste çıkıyorum. cadance 90 ile %8 lik eğimi 12 kmh ile çıkabiliyorum. eğer 3-4 viteste çıksam aynı cadance ile ortalama 18 kmh ile çıkabilirsin. Ben istanbuldayım çalışma güzelgahım unkanından taksime çıkıyorum %5 eğim var. Barbaros bulvarını çıkıyorum. ortaköy den ulusa portakal yokuşundan çıkıyorum. birde bebek yokuşu %11 eğim var. Ve her çıkışda daha motive ve daha iyi performans ile çıkıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geç oldu ama ben yeni öğrendim :)
Fransa Bisiklet turunda C Froome un bisikletinde gidonun düz kısmının iç tarafına iki tane vites değişim düğmesi eklenmiş . Froome un yokuş çıkarken tutuşunu hatırlayın . O esnada vites değiştirsin diye.
http://cdn.media.cyclingnews.com/2014/06/13/2/4_670.jpg

Contadorun Tarmac'in de ise elektronik değil bildiğin kablolu mekanik Dura Ace kullanılmış
http://cdn.coresites.factorymedia.com/rcuk/wp-content/uploads/2015/06/IMG_0614.jpg

Cenk abi, global cycling network'u öneririm. YouTube kanallarında yok yok...

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
20 km/h hızla çıktıkları bahsi edilen yokuş eğimleri kaç ? %10 ve üzerimi ? & Kullandıkları ruble ayna oranları kaç ?

Geri