Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
@Hakan Can Onrat
VAM Italyanca Velocitta de Ascenzione Media nin bas harflerinden olusan Dr. Ferrari' nin kullandigi cok faydali bir ölcüdür. Saatte ortalama cikilan irtifayi gösterir. Yani yokuslar icin kullanilir. Tabii ki yokus cok azsa manasi tam dogru olmaz. %6-7 den büyük yokuslarda bir seyler ifade eder.
Watt ile alakasi sadece birim agirlik acisindan vardir. Örnegin 60 kilo bisikletci 1300 VAM ile yokus cikiyorsa, 70 kilo bisikletci 1300 VAM la cikmak icin, yani bir saatte 1300 metre irtifa kazanmak icin cok daha fazla güc harcamak zorundadir. (Yaklasik 1/6 oraninda) Fakat konuyu dagitmayalim, konu TDF 2015..

Turu resmen bitirdiğimize göre ödüllerimi de vereyim, ben Contador seven biri olarak beklediğimi bulamasam da bence ilk haftanın karmaşıklığı turu çok daha zevkli yaptı ve son 2 gün de yapılan ataklarla güzel geçti. Ara geçiş etaplarında ise heyecan eksik olmadı diyebilirim. 2011 TDF'den sonra en zevkli TDF oldu :harika: Benim verdiğim ödüller beklenti ve gösterilen performans üzerine verilmiş olacak o yüzden en iyileri değil de benim gözümdeki değerler olacak :koptum::koptum:

Genel Klasman: Alejandro Valverde-Mathias Frank
Sprinter: Andrei Graipel-Bryan Couqard
Tırmanışçı: Romain Bardet-Ruben Plaza
Kaçışlar: Kenneth Vanbilsen-Jan Barta
Genç: Bob Jungels-Adam Yates
Tokatçı: Edvald Boassen Hagen-Greg Van Avermaet
Domestik: Richie Porte-Michele Scarponi
Hayalkırıklıkları: Alberto Contador-Mark Cavendish-(Wilco Kelderman)
Takım: MTN Quebeka-Team Sky
Etap: Zeeland'da geçen 2.etap
Sürprizler: Serge Pauwels-Geraint Thomas
Helal Olsun: Adam Hansel-Michael Mathews

Turun özeti de benim için bu resimdir; dağlarda dişlerini sıkan ve sürekli acı çektiği gözlerinden okunan Alberto Contador :(

upload_2015-7-26_23-19-3.png

Temmuz Paris'in en fazla turist aldığı ay diye duymuştum tabi Tour de France ın da katkısı çok büyük fakat sadece Paris e yılda 15 milyon turist geliyor. Yani bu zamanda 1 pazar günü bile şehrin en turistik yerlerinin böyle kapalı olması , Paris gibi karışık ve büyük bir şehirde çok büyük sorun yaratır. Ama bizde ki gibi pazar günleri kimse volta atmaya , karı kız kesmeye, şehir merkezine gitmediği için yarışın yapıldığı kısımlar asla sıkışmıyor, tabi halk da sporcuları ve bisiklet turunu benimsedikleri için aşırı sahipleniyorlar ve kimse şikayetçi değil. Fransız halkını bisikleti çok iyi bildğini söylemiştim ama bazı arkadaşlar sanki idrar olayına hak verdiğimi düşünmüşler ? O hareketleri tabi ki tasvip etmiyorum arkadaşlar çok yanlış tabi ki . Ama doping cezası alan Contador bile bu kadar tepki görmüyorsa Fransız halkından ki Froome a bende ayar olmuyor değilim. Herkesin kendi zevki ,kişisel tercihi İngilzleri bisiklette sevmiyorum, takım olarak burda yer almalarını sevmiyorum. Pinot yada Bardet'İn kazandığı etaplar bana daha ruhla, duyguyla kazanılmış hissi veriyor ve böyle galibiyetlerden ben daha çok zevk alıyorum.
Ama artık yokuş etaplarını bile seçerek izlemeyi düşünüyorum Tour'da, ne klasikler kadar ne Giro kadar zevk vermiyor bana , Fransa'ya gidip yerinden izlemedikten sonra eskisi kadar TV başında izleyeceğimi düşünmüyorum, en azından Froome gücünü yitirene yada daha dişe diş bir Tour olacağına inanana kadar. Son yılların en çekişmeli yarışı diye konuştuğumuz halde 2013 den bile zekvsiz geçti bana göre.
TOur de aklımda kalanlar Greipel'in her galibiyet sonrası amatör ruhla çocuksu sevinişleri, Sagan'ın insan üstü çabası,Pinot'un AlpD'uez galibiyeti benim aklımda en çok yer eden anılar oldu. Au revoir Tour de France 2015.

Turun başlığı : Quintana geç kaldı,Froome kazandı.
Turun hayal kırıklığı ; Alberto Contador,Tejay van Garderen,maalesef Sagan :(
Turun takımı : Team Sky ve MTN Quebeka
Turun olayı : 3.etaptaki kaza
Turun adamı : Quintana,Froome,Greipel
Sprinter : Greipel
Yokuşçu ; Geschke,Bardet,Pinot,Majka
En kötü takım : Bora Argon
Turun sportif direktörü : Dave Brailsford
Master of the Kaçış ; Van Bilsen,Rolland

Gene bir tur bitti. Upuzun bir ilk haftadan sonra hızlıca geçen 2.ve 3. haftalar oldu. İlk haftada ki olaylar keşke diğer haftalara da bölüşseydi. 10. etaptan işi bitiren Froome diğer etaplarda pek kasmadı ve turu kazandı .Contador beni çok üzdü çünkü Froome'u silkeyecek iki adam vardı biri Quintana biri Contador. Contador yarış dışı kalınca Quintana bu işi üstlendi ama geç kaldı. Sagan'a da ayrı olarak çok üzüldüm. 16. etaptaki selamı hala aklımda. Uzun yazmaya gerek yok zaten bu 90 küsür sayfada hiç bir yerde bulunmayacak detaylar,fotoğraflar,tartışmalar mevcut. Vuelta'da görüşmek üzere. Yorumları ile buraya renk katan herkese teşekkür etmek lazım tek tek etiketlersek uzun olur :)

Velogames Vuelta'ya katılacağım bu sefer :)

@Oğuzhan Y.

Oğuzhan hocam yeniden bir dene istersen sorun olmaması lazım bende açıldı..Twitter kullanıyorsan Sarper üstad paylaşmış haberi oradaki linkten de deneyebilirsin istersen..

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
Bu sene geçilen önemli yokuşlarda, önemli isimlerin ''Watt'' değerinden performansları :harika: Quintana, Alp D'huez'de gösterdiği 430 wattlık performans ile turun en yüksek değerine ulaştı :ssrtcbya: Froome ve Quintana'nın turdaki ortalamaları sarıyla işaretlenerek şüpheli olduğu gösterilmiş :naslyany:

upload_2015-7-27_16-46-0.png

Geri