Benim bu başlıkla ilgili olarak, iki şık arasında kaldığım Surly bisiklet özelinde bir sorum var. Başlık açamadığım için bu gönderi altında sormak durumundayım. Burası uygun değilse, moderatörler münasip bir yere taşıyabilirler yahut imha edebilirler.
Yukarıdaki tavsiyelerin hepsini okudum ama hiçbir şey anlamadım. Surly'nin sitesinde bisiklet özelliklerinden de okudum, gene anlamadım. Genel olarak bisikletten anlamıyorum.
(Tam burada iki bisikletin linkini kopyaladım ama uyarı verdi, henüz link de paylaşamıyormuşum.
)
Bisikletler: Surly Long Haul Trucker Vs. Surly Disc Trucker
Yolculuğum için bu iki bisikletten birini alacağım. Bu kez hem uzun bir süre bisiklet üzerinde kalacağım için hem de maddi imkanım olduğu için doğru bir seçim yapmak istiyorum.
Biri disk brake diğeri rim brake. (jant fren mi demek yani bu?)
Frenimizin türü yolculuğumuzu hangi oranda etkiler yoksa bu ufak bir detay mı? Birinci sorum bu.
Bir önceki bisikletim sanırım disk frendi, sanırım diyorum çünkü aldığım zaman bunu bilmiyordum. Yeni bisiklete karar verdiğimden beri eskisinin özelliklerini keşfediyorum. O bisikletle sadece birkaç kez yağmurda sürmek dışında ıslak zeminlerde hiç sürmedim, genelde düzlüklerde asfalt zeminden gittim ve yüküm hep hafifti. Bu şekilde hiçbir sorun yaşamamıştım o frenle ilgili. Disk fren eşittir süper fren demek mi bu?
Öbür türlü frenle bu yolculuğu yapmış olsam ne olurdu?
Süreceğimiz yüzey, mevsimler ve ülkelerin coğrafi koşulları (dağlık, düzlük olması vs.) da fren seçiminde etkin sebeplerden midir?
Hangi fren türünde bi sorun yaşarsam daha kolay halledebilirim? -Canım sen bu cahillikle biraz zor halledersin demeyelim lütfen.
Lafın kısası, aralarında çok ufak bir fiyat farkı var bisikletlerin, siz olsaydınız hangi bisikleti seçerdiniz?
İlk ağızdan bir kullanıcı yorumu benim için anlaşılır olacaktır, teşekkür ederim şimdiden.