Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fujİ absolute 2.1 (fotografli)

Uras Cumhuriyet

Aktif Üye
Tepki
38
Bisiklet
Fuji
Oncelikle herkese merhaba. İlk olarak biraz bisiklet maceramdan, sehir bisikletine nasil karar verdigimden bahsetmek istiyorum :) İlk baslarda yol bisikletine sevdali bir sekilde arastirmalar yapiyor bisikletcileri geziyordum. Ancak hem fiyatlarinin cok pahali olmasi hemde lise 2. Sinif ogrencisi olarak bir yol bisikletinin hakkini veremeyecegim dusuncesiyle vazgectim. Forumda dolasirken karsima gelen fixielere merak saldim ve o konuda biraz arastirma yaptim. Fuji markasiyla da aslinda fixie arastirirken tanistim. Hemen yabanci sitelerde yorumlara baktim, fiyat karsilastirmasi yaptim. Fiyatlara yabanci sitelerden yani kendi sitelerinden baktigim zaman Turkiyeye gelirken bir cok markanin asiri derecede yuksek fiyatla geldigini gordum. Ancak Fuji boyle degildi ve bu durum ilgimi cekti. Ankara Gungorler bisiklete gittim. Fixie icin siparis vermeye. Ancak sehir icinde kullanmaktan biraz cekiniyordum. Burak abiyle de konusunca fikrimi degistirdim ve sehir bisikleti almaya karar verdim.
Ayni zamanda bir Carraro MTB sahibiyim. Yani bu ikinci bisikletim.
Biraz fotograf ekliyim sonra devam edelim :D
http://img.tapatalk.com/d/14/04/27/a8usymar.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/04/27/uhujygyv.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/04/27/evuhyvy5.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/04/27/eze2unem.jpg

Fotograflari Tapatalk ile yukledim umarim gozukuyordur :)
Sıkıcı bir yazı oluyorsa kusura bakmayin :D

Dikkatli bakarsaniz arka fren her bisikletteki gibi ust tarafta degil. Ben de bisikleti ilk gordugumde heralde standa frensiz yerlestiriyorlar diye dusunmustum. Bu gun almaya gittigimde Burak abi bisikleti hazirlarken gordum. Hazir adi gecmisken soyliyim cok cana yakin bir abi ve guler yuzle hizmet veriyorlar. Babasida kendisi de cok ilgili.( Babasinin adini unuttum :banghead: ) Aynakol gobeginin arkasindaymis :D chainstayde yani sanirim. Genel olarak bisikletin akiciligindan cok memnun kaldim. Henuz cok fazla surme sansim olmadi tabii. Lastikler Vera Cityrider olmasi lazim yanlis hatirlamiyorsam 700x 32. Jantlar Vera Corsa yeterince akici. Cok olumlu yorumlar okudum yabanci sitelerde. Türkiyede fuji pek bilinmediginden Turkce yorum bulmak zor tabii. Amortisorlu masali bir MTB de kullandigimdan bu durumu ilkkez converse giymeye benzetiyorum :D Ayakkabiyi ilk giydiginizde tum taslari hissedersiniz. Ama ilerde alisirsiniz ve bu durum sizi rahatsiz etmez. Sanirim masa olayi da boyle olucak. Cok mu uzattim :D
Bisikletime henuz yeni bir aksesuar almadim. Eski bisikletimden kalma eldiven ve aldigim yeni kask haric.
Kask Cratoni marka 195 TL etiket fiyati.

http://img.tapatalk.com/d/14/04/27/ere2ynug.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/04/27/ujybu2ym.jpg

Son olarak Ankara'daki bisikletli arkadaslarima bi sorum olucak. Simdilik kondisyonumu biraz gelsitirme asamasindayim ancak daha sonra katilabilcegim gruplar varsa bilgilendirmelerini rica ediyorum. Tesekkurler :D

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Scudo
çok güzel bisklet valla güzel günlerde kullanman dileğiyle :)

@emrah sökmenberk

Tesekkurler :D

Bisikletiniz çok güzel. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Uras Cumhuriyet
@Ömer KARAN

@Batuhan Yıldız

@Alper Ütebay

Tesekkurler

forumda popüler, herkesin iyi güzel dediği ancak fazla tercih edilmeyen bir marka fuji. (kötülemek için söylemiyorum.) bende bu bisikletleri yakından gördüm güzel ve diri duruyorlar.
keyifli sürüşler

@Hamit E.

Herhalde tercih edilmemesinin sebebleri bayilerin az olmasi ve stoksuz calismalariyla bazi modeller icin beklenmesi.
Tesekkurler :)

@Uras Cumhuriyet

montaj yeri İzmir Kemalpaşa Ulucak sanayi sitesi içinde. stok olayı yoksa garip gerçekten.
ancak bende beğeniyorum fujileri. hatta gözümü karartıp fabrikasına gidecektim, uyuz bir bayan açtı gelmeyin burda görselimiz yok falan filan dedi kapattı :)

@Hamit E.

Melsa'nin sitesindan bayileri bulursaniz daha iyi tepki alirsiniz umarim :D

Güzel bir fitnes. Bakalım dişli rakipleri arasında piyasada yer edinebilecekmi. Güle güle kullan.

• Beğen
Tepkiler: Uras Cumhuriyet
Merhaba,

Öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun, güle güle kullanın. Kazasız sürüşler dilerim.

Bu aralar, aslında oldukça da uzun bir süredir, ben de bisiklet almak için araştırmalar yapıyorum. Bazen kafamda netleşiyor almak istediğim bisiklet, bazen de tekrar başa dönüyorum. Bazı bisikletleri belirlediğim zaman forumda konu açıp kullanıcıların fikirlerini mutlaka alacağım ama bu başlığı ve fotoğraflarda ODTÜ Stadyumu'nu da görünce yazma ihtiyacı hissettim. ODTÜ içerisinde ormana girdiniz mi yoksa asfaltta mı kullandınız? Özellikle ODTÜ arazisinde amortisörsüz kullanım çok sorun çıkarır mı? ODTÜ'deyim ancak araziye de hiç gitmediğim için soruyorum. Bisikletten memnunmusunuz?

İyi dilekleriniz icin tesekkurler. Kendim ODTU kampusunde tamamen asfalt ve tasli yollarda kullandim. Bu yollar icin kesinlikle gerek duymadim. ODTU arazisi derseniz bence kesinlikle amortisor gerekli. (kisa suruslerde gerek duymayabilirsiniz) Bence bisiklet kiralama yoluna basvurun derim. Kiralayin surun ve keyfinize bakin. Ben arazi kismina gircek olsam Trek DS alirdim. MTB onermememin sebebi ise cok zorlu araziler olmadigindan ve sehir ici kullanicaginizi dusundugumdendir. Sevgiler

Güzel bisiklet kazasız kullanışlar diliyorum. Memnunmusunuz bu şu ana kadar ki performansından? Bende düşünüyorum ama servisi yok burada keza satıcısı da. Son olarak arka freni değerlendirebilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar Fuji Absolute 1.5 nasıldır bilgisi olan var mı acaba?

@S.Koca

Oncelikle iyi dilekleriniz icin tesekkurler. Ben bisikletimi bu donanim araliginda kadrosuna kesin olarak guvenebilecegim fiyati hesapli bir model aradigim icin aldim. Bisikleti 1 ay kadardir kullaniyorum. Fakat araya sinavlarim girdi hep. 200kmye yakin kullandim. Acikcasi genel olarak cok memnunum. Bazen bisikletimin akiciligina sasirdigim bile oluyor hani. Ama baska modeller kullanmadigimdan karsilastiramam tabiki. Yine de jantlar hakkinda benim gorusumu dogrulayan hatta daha da yucelten :) yabanci yorumlar okudum. Arka frende ise henuz cok kullanmadigimdan da olabilir hic bir sorun yasamadim. Zaten v frenler yapi itibari ile cok sorun cikartmiyorlar. Ayarlamasi da kolay. Eger dusunurseniz tavsiye ederim acikcasi :)

@murat serbet

Benim aldigim yerde 1.5 vardi. Gozumu karartip almayi bile dusundum. Kendi bisikletimden daha bi f/p urunu oldugunu dusunuyorum. Ancak kullanim amaciniz da onemli. Eger tur icin dusunuyosaniz ve on masaya bagaj takmak isterseniz, masa karbon oldugundan takamicaksiniz sanirim. Onun disinda daha ust modellerinin hep disk fren kullanmasiyla benim tercihim 1.5 olurdu acikcasi. Hem de icten kablolama kullaniyorlar. Tabi bunun yine kullanim amacinizla orantili avantaj yada dezavantajlari olabilir. Saygilarimla :)

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
Uras Bey teşekkür ederim cevabınız için kullanım amacım işe gidip gelmek. Ben 2 sene önce başlangıç için kron xc 250 aldım ancak işe gidiş güzergahım yokuşları bol olan bir yol. Daha hafif bir şehir bisikleti daha kullanışlı olabilir diye düşünüyorum. Tek çekincem fuji markası olarak güvenilir ve sağlam bir bisiklet midir? Kullanan arkadaşlar varsa memnunlar mı? Sizin de bisikletiniz hayırlı olsun. İrtibatı kopartmayalım:) deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Geri