Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fuji touring?

@jazzpub en az 90 mm lik bir gidon yükseltme aparatı ile tutuş ve bakış pozisyonlarının ne kadar değiştiğine inanamayacaksın tabi gidon boynu uzunluğu da anatomine uygun olmak şartıyla.
Tavsiye ederim.

Scudo
@Aloha çok yakışmış cok güzel olmuş hemen istek listemi güncelledim. Pembe de yakışmış. (link) de yaklaşık 30 euro
Baktımda 40-42-44-46 cm var bendeki fuji boyutu 54, orjinal dropbarın genişliği 44 cm, omuz genişliğim 44 cm, genelde omuz genişliğine 2 cm ekleyin diyorlar 46 cm mi almak gerekli bilmiyorum. 42 cm nasıl oldu kullanışlı mı? İyi sürüşler

@ento_ag

Tesekkür ederim,
bendeki de M kadro (54 cm) 2017 model, sanirim gidon ayni genislikte, benim de omuz genisligi 44-45cm, 44 cm Ritchey fuji'nin orijinal gidonu nerdeyse icine aliyor,
42cm lik ritchey orijinal Fuji ile ayni, 46 cm alirsan cok genis olur, cünkü Ritchey ölcüleri borularin ortasindan, kenardan kenara ölcmemis.
Simdikiyle ayni olmasini istiyorsan 42 cm almalisin, yok 2 cm daha genis olsun diyorsan 44, 46 alirsan 4 cm daha genis olur, bir de droplarin ayrica daha genis oldugu göz önünde bulundurulursa asiri genis olur bence.

Hay Allah, sargi aslinda kirmizi ama fotoda pembe gözüküyormus demek ki. :utan:

WP_20181022_18_18_04_Rich_kl.jpg

@Aloha şimdi buna birde panaracer gravelking sk aldın mı, değme gravellere taş çıkartır. Gerçi taşlı topraklarda kullanmaya başlamışsın demek ki, Sıkıntı yok :)

• Beğen
Tepkiler: Aloha
@ento_ag

Tempoyu düsük tutunca gayet güvenli gidiyor. :D

Üzerinde gelen lastigin asfaltta gidisinden cok memnunum, eskitince Gravelking takarim artik, japon bisiklete japon lastik iyi olur :)

• Beğen
Tepkiler: ento_ag
@Aloha
Uzun Süredir mesaj atayım diyourm ancak kısmet oldu. Benim touringin son hali aşağıdaki gibi. Lastiklerden cok memnun kaldım. Stabilize yollarda düz lastiklere göre çok daha iyi tutuşu var. Dünkü gezisinden bu fotoğraf. Yaklaşık 40-50 km asfalt, çakıllı yol ve toprak yol karşışık olmak üzere deneme şansım oldu. Hem bisiklet, hem gidon (ki sizin gidondan aldım ve değiştirdim) hemde lastiklerden memnunum şimdi.

64726295_2346549075368163_7648755748180066304_o.jpg

Merhaba arkadaşlar.
Bende bir fuji Touring hayranıyım, lakin bu kadro boyu meselesi epey kafamı karıştırdı.
1.78 cm boyum ve 80 cm bacak boyum var.
Deneyimleriniz doğrultusunda birlikte bana hangi kadro boyutunu önerirsiniz?

Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.
Bende bir fuji Touring hayranıyım, lakin bu kadro boyu meselesi epey kafamı karıştırdı.

Teşekkürler.
Merhabalar
2015 M/L 56 kadro kullanıyorum. Boyum 180 cm, bacak boyu 80 cm.

Bu bisikletler neden ülkemizde hiç bulunamıyor acaba?

Merhaba arkadaşlar.

Teşekkürler.
Benim boyumda aynı şekilde. M kullanıyorum tam oluyor.

kadro kulağı konusunda kullanıcılar yorum yapabilirmi? gerçekten dayanıksızmı o kadar kadro

kadro kulağı konusunda kullanıcılar yorum yapabilirmi? gerçekten dayanıksızmı o kadar kadro
Bisiklet bir kere arka aktarıcı üzerine, yani sağa doğru düşsün, sonra görürsün :) İyice yumuşuyor kulak. Sürekli düzelt dur, sonra da kırılıyor zaten. Çöp...

Arkadaşlar,5 yıldır Fuji Touring kullanıyorum, her gün işe gidip geliyorum ve hafta sonları turlara çıkıyorum. Bisikletimde göbekleri(xt serisi),seleyi( Brooks ),fren pabuçlarını(baradine),lastikleri(Rubena-Stop thorn 32),çamurluğu (xlc) değiştirdim. Ekstradan çatal ayaklık taktırdım ve ön tarafa yük taşıma demiri (Tubus kopyası)taktırdım. Bisikletimden de oldukça memnunum,5 yılın sonundaki görüşüm; Fuji için gerekli olan bu değişikliklerden sonra, bisikletinize ödediğiniz her kuruşun karşılığını alacağınıza garanti veriyorum. Ayrıca biskletimin arkasına Ortlieb City çantalarını da aldım ve artık benim için Fuji Touring bir ulaşım aracına dönüştü. İşe giderken ,gezerken ,pazar alışverişlerinde veya arkadaşlarla buluşurken hep beraberiz. Peki her şey mükemmel mi? Elbette değil, genel anlamda çok önemli 2 tane eksiği var:

1)Aynakol oranları (48/36/26) dik yokuşları tırmanmak için(hele hele yüklü çantalarıyla)ideal değil.Bu aslında sadece Fuji için geçerli değil,Surly disk Trucker veya Trek 520 gibi ''en iyiler'' için de geçerli.28 jant tüm bisikletlerde bu oran kullanılıyor.Ancak özellikle 26 jant olan tüm cromobly tur bisikletlerinde dağ bisikleti aynakol oranları olan 22/32/44 kullanılıyor.Maalesef ülkemizde gerçek tur bisikleti olan (Surly Long Haul Trucker-26 jant)satışta değil ve bu oranlara sahip safkan tur bisikleti yok.Gerçi artık 26 jant üreten bisiklet hemen hemen kalmadı.

2) Bence en önemli eksikliklerinden birisi de maalesef lastik ebatının en fazla 700*35'e kadar izin veriyor olması.Ben 700*32 ebatındaki tur lastiğini kullanmama rağmen hafif çamura girdiğimde lastik ile çamurluk arasına giren taşlar beni son derece rahatsız ediyor.Düşünün ki yağmurlu bir havada patika yollardan tur yapacaksınız.Çamurluk ile lastik arasına balçık gibi çamurun dolması kaçınılmaz olacaktır.Bu durumda bisikletinizi elinize alıp itmeniz muhtemeldir.Ancak günlük kullanımlarda veya düzgün yollarda bu size çok sorun yaşatmayacaktır.Ancak ben bunun ciddi bir problem olduğunu ve tur bisikletlerinin lastik ebat aralığının geniş olması taraftarıyım.

Evet arkadaşlar durum bu.Türkiye'de tur bisikletlerine talebin az olması ve çelik kadro bisikletlerin al benisinin(ki bana göre tam tersi) düşük olması,bu bisikletlerin fiyatlarının yüksek olması(daha doğrusu alım gücünün düşük olması),büyük patronların sahibi oldukları (Migros-Bim-A 101 )firmaların sattıkları abuk sabuk bisikletlerden dolayı maalesef tur bisikletleri ülkemize ulaştırılamıyor.Onun için çelik kadroya sahip bisikletimi baş tacı yapıyor,kıymetini biliyor ve pamuklara sararak biniyorum.Alacak olan arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ediyorum.....

@hakan şahan Orta çatal daha dengeli bir duruş sağlar. Arka ayaklık taktığında eğer ayaklığı taktığın tarafta ki heybe daha ağırsa veya durduğun yer, o tarafa eğimliyse bisiklet düşebilir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Xlc çatal ayağının bağlantı kısmı fuji touring tam oturmuyor. Keserek kullananlar var ben uğraşmadım açıkçası. Ben kullanışsız ve ağır buluyorum .Talibi çıkarsa satabilirim xlc ayaklığı
Bir çok turcunun kullandığı bir sistem var.Onu deneyeceğim bende daha öncede paylaşmıştım. Katlanır yürüyüş batonundan uygulamayı düşünüyorum .

wp-image-268927885jpg.jpeg

b8e664dcb544e96562f093e266914372.jpg

@hakan şahan

@ekren gökhan abi de orta ayaklık kullanıyor diye hatırlıyorum, çantalı şekilde kullanıyor kendisi aydınlatacaktır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Xlc çatal ayağının bağlantı kısmı fuji touring tam oturmuyor. Keserek kullananlar var ben uğraşmadım açıkçası. Ben kullanışsız ve ağır buluyorum .Talibi çıkarsa satabilirim xlc ayaklığı
Bir çok turcunun kullandığı bir sistem var.Onu deneyeceğim bende daha öncede paylaşmıştım. Katlanır yürüyüş batonundan uygulamayı düşünüyorum .

255944 dosyayı görüntüle

255946 dosyayı görüntüle
Hastayız sana biliyorsun değilmi, Maşallah diyelim Allah tekerine taş değdirmesin. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri