Sevgili Yunusun fuji touring almaya karar verdiğini söylemesi ve özelden sorusu üzerine -belki başkalarına da fikir verebilir diye- buradan tecrübe ve düşüncemi yazmak istedim.
fuji touringin olumsuz yanları?
- (ne tür bisiklet amaçladığımız önemli) bir yol bisikleti ya da bir mtb değil. bu kesin.
- ayaklık olmaması kolay çözülebilir bir konu fakat ben istemedim. sonucunda birkaç kez düşürdüm bisikleti.
- üzerinde gelen pedal ile yüklü kullanamayacağımı düşünerek resimlerde görülen pedali taktırdım. fakat şimdilerde kalli pedali yeniden taktım ve çok daha zevk alıyorum. sanırım bunun arkasından gelirse tek ihtimal kilitli pedal olur.
- sele alışma sürecinde çok rahatsız etmişti. şimdilerde kesinlikle şikayetim yok.
- bu bisikletin en olumsuz tarafı yetkili firmadan kaynaklandığını düşündüğüm "zor sahip olunabilirliği". mart sonu-nisan başı elime geçeceği söylenen makine ancak eylül ayı sonunda elime ulaşabildi. bu konuyu takip edenler zaten bu sancılı süreci biliyor. yine de yaklaşık yedi ay sonunda vazgeçmemekle doğru yaptım diyorum.
fuji touringin olumlu tarafları?
- genel tur bisikletlerine göre hafif bir bisiklet olduğu söylenebilir.
- şehir içi kısa süreli kullanımlarda ( barend vites ve dropbara rağmen) sorun yaşamadım.
- eylül ayından bugüne kadar rahatlıkla 2000 km civarı yaptığımı düşünürsek bir kez lastik patladı. hasılı üzerindeki lastikler kullanışlı.
- jant teline elimdeki poşetin takılmasıyla aniden tepetaklak düştüğümde jant telini kırdık kesin diye düşündüm. hiçbişey olmadı. (önce kafama gözüme baktığımı itiraf edeyim

- ilk başlarda ayağa kalkıp yüklü yokuş çıkarken dizimin vitese dropbara değmesine engel olamıyordum, dolayısıyla da ayakta kullanamıyordum. şimdilerde daha rahat olduğumu söyleyebilirim.
- allah kaza bela vermezse kesinlikle evladiyelik bir bisiklet.
son olarak, aldığım bayi ile konuşurken 2015 ile 16 modelleri arasında dikkate değer farkın olmayacağını söylediğini hatırlıyorum. yine de görüşmekte fayda var.