Scudo Sports

Furç takımı takma

Hortlatıyorum kusura bakmayın yeni açılan konuları sürekli siliyolar, bilyalı olan bir furç takımı yerine yerı entegre yada tam entegre furş takılabiliyor mu ?

Scudo
Arkadaşlar antika bir bisan bisikleti modifiye ediyorum.Direksiyon zangır zangır oynuyor. Aynakollar da aynı şekilde. Aldığım kişi bunu böyle yapmayı nasıl becermiş bilmiyorum, nasıl yapmam gerektiğini de.
-Kaç cm ve kaç tane bilye almalıyım
-Bu iki farklı yerin bilyeleri birbirine uyar mı
-Nereden ucuza satın alabilirim?
Thanks in advance!

Yarı entegre bilyalı furç takımı yerine , yarı entegre rulmanlı furç takımı takılabilir mi ? Takılırsa herhangi bir artısı olur mu ?

Maşa şaft borusu düz , 1-1/8 .

@Tolga Özdemir Tabi ki takılabilir. Performans olarak aşırı fark olacağını düşünmüyorum, ama rulman kapalı sistem olduğundan bakım aralığı bilyalıya oranla daha uzundur diye düşünüyorum. Ben de yarı entegre kafes bilyalı furç kullanıyorum. Bakımını birkaç kez kendim yaptım, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı şimdiye kadar. İlerde değiştirirsem rulmanlı bakarım muhtemelen.
Karşıma çıkan ilk ürün, örnek olması açısından.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@Tolga Özdemir Tabi ki takılabilir. Performans olarak aşırı fark olacağını düşünmüyorum, ama rulman kapalı sistem olduğundan bakım aralığı bilyalıya oranla daha uzundur diye düşünüyorum. Ben de yarı entegre kafes bilyalı furç kullanıyorum. Bakımını birkaç kez kendim yaptım, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı şimdiye kadar. İlerde değiştirirsem rulmanlı bakarım muhtemelen.
Karşıma çıkan ilk ürün, örnek olması açısından.
(link)

Eyvallah Ceyhun süper kahraman gibi bir anda yetişiyorsun eksik olma . Bendeki şu an saat gibi çalışıyor . İlerde bilya kırılmazsa , normal rutin temizlik bakımınıda yapar gresler kullanırım ömrünü doldurana kadar . Sonrasında da senin gibi rulmanlıya geçerim. Bir şey söküp takmayacağız değil mi ? Kafes bilyayı koyduğumuz yere rulmanları koyup işlemi tamamlayacak mıyız yoksa extra herhangi bişi yapacak mıyız ?

Saygılar , selamlar .

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Tolga Özdemir Rica ederim, estafurullah. Herkes gibi ben de foruma katkıda bulunmaya çalışıyorum kendimce. Kesin birşey söyleyemem, çünkü daha önce böyle bir değişim yapmadım. Ama furç takımları takım halinde satıldığına göre, alın borusunun üst ve altında bulunan yataklar ve diğer malzemelerin de değişmesi gerekir diye düşünüyorum.
✋✋

Böyle bir değişimi yapan arkadaşlar varsa konuya bir dahil oluverin gari :huhuu:

Geri