Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garaj ve dizaynı...

@mariokaldato
Evet cumhur dedigin gibi googleden indirdim ve buraya fotoshop ile ekledim. :D

@muhiddin
Tesekkürler Muhiddin.:)

@CmlCLK
Tesekkürler Cemal bey.

@Aloha
Tesekkürler Ergün bey, evet bisikletlerin de yeterince koleksiyonerleri var ve 15000euro ya kadar yükselen fiyatlarda var. Mesela Colnago Arabeque modelini Campagnolo 50th Anniversary grup seti ile buldugunuz an durumuna göre 5000€ ile 10000€ ve üzeri fiyatlari gözden cikara bilirsiniz. Bu konu böyle devam eder gider.
Aslinda siz bana yakin bir yerde oturuyorsunuz diye hatirliyorum, yolunuz düstügünde bir caya beklerim hatta yolunuz degil nezaman isterseniz gelebilirsiniz.:)

@mariokaldato
Iki tane motorum vardi cumhur ve bundan yaklasik 10 sene önce motor olayi benim icin bitti. Nedeni ise 1 sene icinde 2 cok sevdigim arkasimi kayip ettim o lanet motor yüzünden.
DSC03287.JPG
DSC07316.JPG

Scudo
Grajınız mükemmel olmuş sizinkine bakarken bizim kömürlük geldi aklıma ağlamaklı oldum :koptum:

@Yavuz S.
Zaten bu isler böyle 1, 2, 3 4 diyerek baslar ve sonu gelmez.
Allaha sükür hanimla papaz olma durumum yok cünkü o benden daha deli bisiklet konusunda ama 4 degil, bisikletim 1 de olsa hanimi gectim ben bile evime kullanilan bir bisikleti sokmam. O bisiklet malesef yolda her yerden geciyor buna kedi köpek pisligi dahil ve o pisligi nekadar yikarsan yika temizlenmez. Benim evimde de namaz kilindigi icin bu tür pislikleri de kabul etmiyor zaten. Yanlis anlamayin namaz tabiki her müslümanin evinde kiliniyor ve bundan dolayi kullandiginiz bisikletleri evinize sokmayin.

@Murat Cömez istek var olmazmı ama alan küçük sizin buranın maşallahı var adı üstünde garaj yer geniş...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Murat Cömez
Ahahaha abi yaaaaa
Iddalar ne kadar ucuz degil mi ?

@Murat Cömez
Abi başin sagolsun
Evet sevdiklerimiz bi sekilde bu dunyadan göcuyorlar ve hic bir sey yapamiyoruz.
Allah rahmet eylesin aramizdan ayrilan sevdiklerimize :(

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
@mariokaldato
Kim ne idda ediyorsa etsin beni ilgilendirmiyor, ben bir gercegi biliyorum bu bisiklet benim ve yalanda degil. Bunun aksini idda eden oldu ama hic umrumda bile degil.

@mariokaldato
Evet sevdiklerimiz göcüp gidiyor aynen bizde vaktimiz geldiginde gidecegimiz gibi. Allah hepsinin mekanini cennet eylesin.

Bisikletler artinca özel aletlerinde olmasi gerektigini düsünerek tüm aletleri Park Tool dan Tamalamaya basladim. Nerdeyse %70 Park Tool aletleri tamamlandi. (Park Tool da bulunmayan bazi özel aletleri Cyclus Tools dan tamamliyorum).
Gidon kelebegini cakmadan tüm orta göebeklerin ayri ayri modellerine ait özel anahtarlardan tutun, klasik bisikletten yeni nesil bisikletin tüm özel anahtarlari bulunmakta. Böylece hic bir sey icin artik servise vs gitmeye gerek duymuyorum, kendin pisir kendin ye hesabi. :koptum: :koptum:

20201023_173244.jpg20201023_173305.jpg20201023_173351.jpg20201023_173355.jpg20201023_173407.jpg20201023_173413.jpg20201023_173423.jpg

Cok yakinda garajin ici daha büyük ve güzel olmasi icin komple insa edilecek.

Sayın @Murat Cömez,
büyüğümsünüz, kusura bakmayın ama hastasınız sanırım. Genelde seri katillerde bulunan düzen ve mükemmellik hastalığına tutulmuşsunuz bence.😅

Bisikletler artinca özel aletlerinde olmasi gerektigini düsünerek tüm aletleri Park Tool dan Tamalamaya basladim. Nerdeyse %70 Park Tool aletleri tamamlandi. (Park Tool da bulunmayan bazi özel aletleri Cyclus Tools dan tamamliyorum).
Gidon kelebegini cakmadan tüm orta göebeklerin ayri ayri modellerine ait özel anahtarlardan tutun, klasik bisikletten yeni nesil bisikletin tüm özel anahtarlari bulunmakta. Böylece hic bir sey icin artik servise vs gitmeye gerek duymuyorum, kendin pisir kendin ye hesabi. :koptum: :koptum:

244903 dosyayı görüntüle244904 dosyayı görüntüle244905 dosyayı görüntüle244906 dosyayı görüntüle244907 dosyayı görüntüle244908 dosyayı görüntüle244909 dosyayı görüntüle

Gule gule kullan aghbim. Kantar guzelmis :D

244903 dosyayı görüntüle244904 dosyayı görüntüle244905 dosyayı görüntüle244906 dosyayı görüntüle244907 dosyayı görüntüle244908 dosyayı görüntüle244909 dosyayı görüntüle

Yuh bune yahu görüntü olarak süper ama maliyet bakımından kötü baya emek harcanmış toplamak için ancak bu kadarına gerek varmıydı mesela bende de var böyle bir yer en ufak alete kadar hiç eksik yok sol aynakol vidasına kadar aldım ama ben sadece yol bisikleti kullandıgım için sadece yol bisikleti aleti topladım yani sizin durum böyleyse cok gereksiz her boydan anahtara falan ama cok çeşit bisiklet varsa ayrı tabi ama yinede uzun uğraşlı bir emek var tebrikler

@Murat Cömez Harika bir garaj olmuş , tam hayalimdekine benziyor :) . İmkanım ve yerim olsa bu kadar detaylı olmasa da bunun yarısı kadar alet edavatlı bir garajım olsun isterdim.

Sizin garaj ile bisiklet bakım dükkanı açılır :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Yuh bune yahu görüntü olarak süper ama maliyet bakımından kötü baya emek harcanmış toplamak için ancak bu kadarına gerek varmıydı mesela bende de var böyle bir yer en ufak alete kadar hiç eksik yok sol aynakol vidasına kadar aldım ama ben sadece yol bisikleti kullandıgım için sadece yol bisikleti aleti topladım yani sizin durum böyleyse cok gereksiz her boydan anahtara falan ama cok çeşit bisiklet varsa ayrı tabi ama yinede uzun uğraşlı bir emek var tebrikler
Başlığın ilk mesajına veya Murat Abinin topladığı bisikletlere emin olun her parçanın hakkını vererek kullandığını göreceksiniz. Bisiklet toplarken gidon kelebeğinin nasıl takacağımı bulamayınca sağ olsun video ile yardımcı olmuştu.

@Murat Cömez abi maşallah çok güzel set dizmişsin. Her erkeğin (en azından benim çevremdeki) aklında bir alet tezgahı vardır diye düşünüyorum, mekanik, cnc, elektronik illa ki bir şey istiyordur. Görselini eklediğim yerdeki 1 ve 2 numaralı alet tam olarak nedir ?

Dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    46,5 KB · Okunma: 52
Başlığın ilk mesajına veya Murat Abinin topladığı bisikletlere emin olun her parçanın hakkını vererek kullandığını göreceksiniz. Bisiklet toplarken gidon kelebeğinin nasıl takacağımı bulamayınca sağ olsun video ile yardımcı olmuştu.

@Murat Cömez abi maşallah çok güzel set dizmişsin. Her erkeğin (en azından benim çevremdeki) aklında bir alet tezgahı vardır diye düşünüyorum, mekanik, cnc, elektronik illa ki bir şey istiyordur. Görselini eklediğim yerdeki 1 ve 2 numaralı alet tam olarak nedir ?
Valla süper çok başarılı uğraşılmış bu arada 1 numaralı alet disk frenlerde yamuk diski düzeltmek için 2 yi çıkaramadım one öyle ☺️

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Maşallah, garaj ve dizaynı harika herkes ister ama @Murat Cömez abi yapar çünkü biliyor. Ben istesem param da olsa yapamam böyle bir şey. Ellerine sağlık Abi güle güle kullan.
Su güzel yorumun beni inan cok sevindirdi, bunu yapmak icin inan para önemli degil istek önemli ve istersen her seyi basarirsin. Mesela istedin ve parasini düsünmeden pinarelloyu cektin altina. Allah güle güle kullanmak ve benim garajdan daha güzelini sana nasip etsin insallah.

Öncelikle güzel yorumunuz icin tesekkürler, inanin ihtiyac olmasa bukadar masaraf etmezdim.
Aciklamaya gelince gerci gerek yok ama ben yinede yapayim.
1. Bu benim hobim ve hobime harcadigim hic bir masarafa acimiyorum ister gerekli olsun ister olmasi olusu beni mutlu ediyor.
2. 10larca bisikleti olan birisi icin gerekli oldugunu düsünüyorum.
3. Asagidaki fotograflara bakarsaniz inaniyorum bu kadarina gerek oldugunu siz bile destekleyeceksiniz.
Fotograflar 1-2 senelik olmasi gerekiyor bugüne bakarsak bisikletlerin sayisi artti.

Bu bisiklet atölyem, aletleri oldugu yer eski galetlerle olan görüntüsü.
2 (1).jpg
2 (2).jpg
2 (3).jpg

Burasida bisikletlerimin oldugu yer
20200515_061713.jpg20200515_061748.jpg20200515_061840.jpg20200515_061918.jpg

Inanin öyle bir iki özel anahtarlala olacak bir hibiye sahip degilim, sadece aynakol göbegi olarak en az 10 - 15 cesit göbek var ve hepsi ayni alet ile acilmiyor.
Sizin atölyenizi de bu konu altinda görmek isteriz.

@Murat Cömez Harika bir garaj olmuş , tam hayalimdekine benziyor :) . İmkanım ve yerim olsa bu kadar detaylı olmasa da bunun yarısı kadar alet edavatlı bir garajım olsun isterdim.

Sizin garaj ile bisiklet bakım dükkanı açılır :)
Insallah en kisa zamanda güzel Allahim size bundan daha iyisini nasip eder.

Dosyalar

• 20200515_061713.jpg
    20200515_061713.jpg
    213,7 KB · Okunma: 12
  • 20200515_061748.jpg
    20200515_061748.jpg
    308,4 KB · Okunma: 13
  • 20200515_061840.jpg
    20200515_061840.jpg
    319,9 KB · Okunma: 13
  • 20200515_061918.jpg
    20200515_061918.jpg
    294,9 KB · Okunma: 12
Su güzel yorumun beni inan cok sevindirdi, bunu yapmak icin inan para önemli degil istek önemli ve istersen her seyi basarirsin. Mesela istedin ve parasini düsünmeden pinarelloyu cektin altina. Allah güle güle kullanmak ve benim garajdan daha güzelini sana nasip etsin insallah.

Öncelikle güzel yorumunuz icin tesekkürler, inanin ihtiyac olmasa bukadar masaraf etmezdim.
Aciklamaya gelince gerci gerek yok ama ben yinede yapayim.
1. Bu benim hobim ve hobime harcadigim hic bir masarafa acimiyorum ister gerekli olsun ister olmasi olusu beni mutlu ediyor.
2. 10larca bisikleti olan birisi icin gerekli oldugunu düsünüyorum.
3. Asagidaki fotograflara bakarsaniz inaniyorum bu kadarina gerek oldugunu siz bile destekleyeceksiniz.
Fotograflar 1-2 senelik olmasi gerekiyor bugüne bakarsak bisikletlerin sayisi artti.

Bu bisiklet atölyem, aletleri oldugu yer eski galetlerle olan görüntüsü.
244972 dosyayı görüntüle
244973 dosyayı görüntüle
244974 dosyayı görüntüle

Burasida bisikletlerimin oldugu yer
244975 dosyayı görüntüle244976 dosyayı görüntüle244977 dosyayı görüntüle244978 dosyayı görüntüle

Inanin öyle bir iki özel anahtarlala olacak bir hibiye sahip degilim, sadece aynakol göbegi olarak en az 10 - 15 cesit göbek var ve hepsi ayni alet ile acilmiyor.
Sizin atölyenizi de bu konu altinda görmek isteriz.

Insallah en kisa zamanda güzel Allahim size bundan daha iyisini nasip eder.
Maşallah ben böyle bişey beklemiyordum e bu kadar makineye gerçekten az bile tahmin ettiğim gibi olmadı hobi odasından cok dükkana benziyor benim atölyem tek bisikletlik ona görede aletlerim var idare ediyor yıllardır herhangi bisikletçiye gitmeme gerek kalmadı ama sizinkisi hobiliktende cıkmıs gibi eve gelen misafirlere burasını gösteriyor musunuz acaba buyrun benim hobihaneye geçelim diye ☺️

Geri