Scudo Sports

Garibanlar için bikepacking projem

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Zefal Wızz a Stanley termos sığıyor mu acaba kullanan var ama emin olamadım

Baştan sona okudum faydalı ve eğlenceliydi,bende bugün bimden 13 tlye aldığım ufak çantayı içine astar diktirip dışına lastikler diktirip ön godina koymayı düşünüyorum şuanlık şu geçirmez birseye ihtiyacım yok,fikir ve önerilerinizi bekliyorum.tesekkürler simdiden :) ileride belkide dahada geliştirip üstüne şu geçirmez kumaş kılıfı diktirebilirim.230478 dosyayı görüntüle
Çanta güzelmiş tam bu kadro üzeri çantaların tipinden, dediğiniz gibi alttan 2 cırt cırtlı bant dikilip halledilir. Su geçirmezlik olarak üzerine ekstra bir kılıf geçirebilirsiniz veya vaxlama/mumla denilen yöntemde belli bir süre iş görecektir. Daha önceleri youtube'da görmüştüm. Adam converse ayakkabısına mumu sürüyor, sonra saç kurutma makinesi ile eritme gibi iyice kumaşa yediriyordu. Annem sağ olsun bir makinede yağmurluğumu yıkamış ve sıcaktan içinden silikon benzeri bir öbek çıkmıştı. Yağmurluk o günden sonra hep su geçirir oldu. Ama en güzeli bir kılıf yapmak, aliexpressten aldığım tur çantasının böyle kenarları lastikli kılıfı var.
(link)
Ekleme: Çantayı internetten mi aldınız? Varsa link işimize yarar

Son düzenleme:
@Furkaann Kaçırdım o zaman. Başlığa uygun bir gönderi de
(link) buradan geliyor. İngilizce yok gibi yada yok olsa bile görseller yeterli seviyede.

@MakRo tamamdır teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Furkaann e güzel olmuş furkan iş görecek hale gelmiş. İçine bir poşet koymayı unutma yağmurlu havalarda çok iş görür. Gidon çantası için abartılı bir bedelde ödememiş oldun. Eline sağlık ellerin dert görmesin. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
@Furkaann hocam harika olmuş ben de küçük termosumu ve kahvaltıklarımı koymak için gidon çantası alacaktım.Rica etsem çantanın arka bölümünü de çeker misiniz ? Arka bölüme sadece cırt mı diktirdiniz? toplam maliyet ne oldu ?

@fensinn toplam maliyet 23 tl oldu bunun gibi bir seyahat çantası bulup çantacılara istediğiniz modeli anlatıp arkasına klips diktirebilirsiniz.Birde daha toplu dursun diye içine astar olarak kalın keçe koyabilirsiniz.Şuan yıkıyorum kuruyunca foto atarım.Birde terzi veya döşemecilerden daha çok çanta onları yapan bir yer bulursanız daha iyi olur hem maliyeti biraz daha az olur birde ellerinde çanta için gerekli malzemeler var.Birde aklımda birkaç fikir daha var onları da yapabilirsem buraya atarım

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
En sonki hali bu oldu içinde sadece kilit var
Sizin çanta benim aklımdaki tipten bir tık daha büyük buna benzer zamanında aliexpressten almıştım biraz içine ağırlık görünce boynunu büküyor. Ben çantayı ilk görünce "toptube bag" denilen tipte sanmıştım. Zamanında fermuarlı bu tip kalem kutuları olurdu onlardan bulunabilir aslında.

Dosyalar

• toptube bag.JPG
    toptube bag.JPG
    78,1 KB · Okunma: 24
  • Beğen
@fensinn bu şekilde basit birşey diktirdim,esnaf kısmına anlatıyorsun ama yinede kafasında olan şeyi yapıp veriyor eline :) içine sığan şeyler 1 şort 1 tişört stanley 0.47 l'lik termos gözlük kabım ve cüzdanım.
20200618_181324.jpg

@Anonim Hayırlı olsun güzel olmuş,ne malzeme kullandıniz nasıl yaptırdınız acaba

• Beğen
@Anonim Hayırlı olsun güzel olmuş,ne malzeme kullandıniz nasıl yaptırdınız acaba
Kumaşı Ankara'da Bursa Kumaştan aldım. Ne kumaş olduğunu hatırlamıyorum ama sert sağlam diye almıştım. Duck kumaş diye bunun bir üst modeli var, su ve kir tutmuyor su geçirmiyor. Bi daha yapacak olsam onu alırım sanırım :) 2 metre kare kumaş aldım, fermuar ve klips aldık. İçerisine saklama kaplarından koyup ona göre dikildi. Alt kısımda klips kullandık ama şuan olsa cırtcırt kullanırız. Klips kayıyor gevşiyor o zaman da çanta sallanıyor, şimdilik extra olarak plastik kelepçe ile sallanmasını engelledim. Ürünü teyzeme diktirmiştim, onda atölye tipi güçlü bir makine vardı yoksa bende uğraşırım, her makine kalın kumaşı dikemiyor. Bundan önce Google ve YouTube üzerinden çanta dikiminden fermuar takmaya herşeyi izledim😂 tarif ederken neler yapabileceğinizi bilmeniz iyi oluyor. Çok zor bir şey değildi, piyasada en kötü çanta 150₺ olunca bunu yapma ihtiyacı hissettim. Sağlam dayanıklı ve işimi görüyor. #yapabiliyorsanızalmayın

Arkadaşlar merhaba,ben bir konuda danışmak istiyorum.izmirde 3d yazıcıyla üretim yapan bir firmayla görüştüm.https://www.thingiverse.com/thing:3670790 bu linkteki ürünü kaliteli bir malzemeden 125 tlye yapabileceklerini söylediler,bunu ön maşaya sabitlemek için (link) bu linkteki pompa tutucuyla sabitlersem 250 tl civarına geliyor.Bir tanıdığımız amerikadan geliyormuş,ona salsa anything cage veya topeak versacage aldırırsam ( 2 adet )70 dolar civarına geliyor.Sizce hangisini tercih etmeliyim.3d yazıcıdan çıkarılan parçada bir terslik olursa veya verimli olarak kullanamazsam 250 tl'nin boşa gidebibilme ihtimali var.Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.Bu arada bu tarz bir şeyi kendin yap olarak başka bir seýden evirme fikri olan varsa kolları sıvamaya hazırım.

Arkadaşlar merhaba,ben bir konuda danışmak istiyorum.izmirde 3d yazıcıyla üretim yapan bir firmayla görüştüm.https://www.thingiverse.com/thing:3670790 bu linkteki ürünü kaliteli bir malzemeden 125 tlye yapabileceklerini söylediler,bunu ön maşaya sabitlemek için (link) bu linkteki pompa tutucuyla sabitlersem 250 tl civarına geliyor.Bir tanıdığımız amerikadan geliyormuş,ona salsa anything cage veya topeak versacage aldırırsam ( 2 adet )70 dolar civarına geliyor.Sizce hangisini tercih etmeliyim.3d yazıcıdan çıkarılan parçada bir terslik olursa veya verimli olarak kullanamazsam 250 tl'nin boşa gidebibilme ihtimali var.Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.Bu arada bu tarz bir şeyi kendin yap olarak başka bir seýden evirme fikri olan varsa kolları sıvamaya hazırım.
(mesaj-2469568) - Şu mesajdaki arkadaş ile konuşabilirsiniz sağlamlığı hakkında en azından size fikir verebilir. Tahminimce üzerine binen yükten dolayı en çok bağlantı noktası etkilenecektir. Amerika'dan alacak kişi size hediye olarak alacaksa hiç düşünmeyin bile yok paranız ile alacaksanız 70 dolar az gibi gözükse de TL olarak 500 liraya yakın ediyor. Hangi bisiklete monte etmeyi düşünüyorsunuz?

Geri