Scudo Sports

Garibanlar için bikepacking projem

Scudo
@emir yakup bulut

Kanımca Salcano mühendisleri bunu hiç düşünmemiş. Zira makinede suluk kafesi takılacak bir yer yok. Suluk kafesi takmayı kafaya takmayan Salcano 'yu ayakta alkışlıyorum. O yüzden bu kadar büyük bir çanta yaptırdım. Zira içine bütün yiyecek içeceklerim ile birlikte 1.5 lt lik pet şişe de girecek. Yani çantada aynı zamanda su da taşınacak.

228227 dosyayı görüntülepeki kadro arası çantada örnekteki gibi bir su çantasını kullanan biri varsa tavsiye eder mi? Yanlış hatırlamıyorsam 2 teker 1 adam namıyla bilinen şahıs trans kontinentalde bu şekilde kullanmıştı
Kendi adıma sırt çantasında yürüyüşlerde bolca kullandım ama bisiklette kullanmadım ama böyle kullanan bisikletçiler bolca var. Özellikle ultra maraton yarışlarında güzel bir alternatif olabilir.
(link) hatta linkte incelemesi yapılan şöyle bir ürün var. Bildiğimiz cross motor yakıt deposu gibi. Yine aynı şekilde hortumu var, sabitlerseniz direk gidona doğru eğilip höpürdetebilirsiniz. Bunda da bisiklet üzerinde giderken "öf çok yandım kafamdan aşağı dökeyim" alternatifi yok :)

water-hydration-resevoir_.jpg

Yanlız bu su bidonu çok iyimiş .:harika:Nerden bulunur acaba bi bakayım :acpsnr:
Bikepacking tarzı fotoğraflarla bakarken dry bag sabitlemek için plastik kayışları görmüs (Voile straps) baya bi araştırmıştım.

Kendi adıma sırt çantasında yürüyüşlerde bolca kullandım ama bisiklette kullanmadım ama böyle kullanan bisikletçiler bolca var. Özellikle ultra maraton yarışlarında güzel bir alternatif olabilir.
(link) hatta linkte incelemesi yapılan şöyle bir ürün var. Bildiğimiz cross motor yakıt deposu gibi. Yine aynı şekilde hortumu var, sabitlerseniz direk gidona doğru eğilip höpürdetebilirsiniz. Bunda da bisiklet üzerinde giderken "öf çok yandım kafamdan aşağı dökeyim" alternatifi yok :)

228249 dosyayı görüntüle

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@MakRo bu bidonu ilk kez görüyorum, su torbasından ve sulukları gidona sabitlemekten daha kullanışlı görünüyor. 10 litrelik deterjan bidonundan heybe yapanı gördüm fakat piyasada üçgen şeklinde plastik bidona rastlamadığım için kendin yap projesi olarak zor görünüyor, ayrıca sabitleme kayışları için 2 açıklığın da bulunması gerek.
peki elimizde mevcut olan plastik malzemeye ihtiyaca göre şekil vermemizi mümkün kılacak bir makina, bir alet var mıdır?

@MakRo bu bidonu ilk kez görüyorum, su torbasından ve sulukları gidona sabitlemekten daha kullanışlı görünüyor. 10 litrelik deterjan bidonundan heybe yapanı gördüm fakat piyasada üçgen şeklinde plastik bidona rastlamadığım için kendin yap projesi olarak zor görünüyor, ayrıca sabitleme kayışları için 2 açıklığın da bulunması gerek.
peki elimizde mevcut olan plastik malzemeye ihtiyaca göre şekil vermemizi mümkün kılacak bir makina, bir alet var mıdır?
Mizah anlamda söylüyorum yanlış anlama . aracın cam su fıskiyesine benziyor :)

Yanlız bu su bidonu çok iyimiş .:harika:Nerden bulunur acaba bi bakayım :acpsnr:
Bikepacking tarzı fotoğraflarla bakarken dry bag sabitlemek için plastik kayışları görmüs (Voile straps) baya bi araştırmıştım.
İş yerinde önümde 3 monitörlü bilgisayara var iki kesinlikle iş için oluyor. 1 tanesi vardiyanın ve o gün ki yoğunluğa göre boş oluyor. Yabancı forumlardan tutun bikepacking, radavist tarzı site ne var hepsini geziyorum. Çünkü internet erişiminin %80 kapalı ve sadece şansıma buralar açılıyor. Ondan gezerken çok şey görüyorum. Voile straps'ları da biliyorum sanki silikon gibi bir malzemeden kayışlar genelde turuncu falan oluyor. Bir nevi saat kordonu gibi.

Zamanında rc araç forumlarında gezerken bir kaç yöntem görmüşlüğüm oldu. Vakumlama ile kendi tasarladıkları kalıptan araç kepi üretiyorlardı. Biraz uğraş gerektiriyor ama bazı eşyalar bu tip vakumlama sitemi ile yapılıyor. 2 tane örnek video ekliyorum birisi ev ortamından diğeri sanayi tipi. Birde tt yarışlardaki aerobar sistemleri için üretilen tipte suluklar var. Son olarak hangi markanın tt bisikletiydi hatırlamıyorum ama tt yarış modellerinin bir tanesinde selenin altından seat tube boyunca kanat şeklinde su haznesi vardı. Aynı şekilde hortumu gidondaydı.
(link)
(link) kuyrukta suluğu olan

Dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    73,2 KB · Okunma: 18
  • 2017-FSA-Vision-prototype-aerobar-triathlon-water-bottles03.jpg
    2017-FSA-Vision-prototype-aerobar-triathlon-water-bottles03.jpg
    62,8 KB · Okunma: 18
Üçgen şekilli birçok motor yağı bidonu ve deterjan/temizlik maddesi bidonu hatırlıyorum. Sağlam bir arındırma sonrası bu amaçla kullanılabilir 👍

Pahalı sayılmaz set hali 110.00 dolarmış :) Bir kaç tane alıp hayrına dağıtayım.@MakRo

indir.jpg

(link)

228249 dosyayı görüntüle

Üçgen şekilli birçok motor yağı bidonu ve deterjan/temizlik maddesi bidonu hatırlıyorum. Sağlam bir arındırma sonrası bu amaçla kullanılabilir 👍

Örneğin?

Konuyu ben de yeşillendireyim. İlk olarak Mart 2017'de böyle bir setupla kampa gittim Uyku tulumu mat çadır kışlıklar ayakkabı vb. şeyleri cantalarım almıştı.
Bikepacking kamp detay vereyim hemen
ferrino mtb-2 1.9kg gidon boşluğuna sığıyor
Lafuma Active 45c 490gr uyku tulumu yazlıktır
Robens vapour şişme mat 390gr gayet rahat.

_MTN8968.jpg

Bir kaç sürüş ve denemeden sonra bu işin keyifli olacağını düşündüm ve ekipman çantaları değiştirmeye karar verdim

Kamptan döndükten sonra roshwell daha yeni bikepacking serisi cıkartıyordu mart 2017de siparişini verdiğim ürünler mayıs başı 2017'de elime ulaşmıştı. Sadece Sele altı çantası almıştım. Kadro çantasını forumdan bir arkadaşa diktirdik. Çadır ve matı koymaya en hafif şekilde bulabildiğim su geçirmez en azından mum kaplı gibi bir uyku tulumu kılıfı buldum ve onları ona koydum görünüşü düzeltmek için.

O zamanlar 35 dolara almıştım sanırım dolarda 3.5 mu falandı sanırım hadi 4 olsun 120tl'ye gelmişti. Kadro frame çantayı 100-120'ye forumdan arkadaşa yaptırmıştık. Roshwellin şu kadro üstü çantalarıda 2-3 dolardı. Çadırı koymaya dry bag'te 1.5-2 dolara gelmişti. En ucuz şekilde sağlam bir donanım olmuştu.

DSC_0124_1.JPG

Bu hali aldı sonrasında. çadır mat uyku tulumu hafif olduğu için ve giysiler yiyeceklerde fazla ağırlığı olmadı için max 8 -10 kg hic gecmedi sanırım. 3 senedir de sıkıntısız şekilde böyle kullanıyorum.

228524 dosyayı görüntüle
En sona uyku tulumunu koyunca kafasını bükmüş normalde iplerini sıkarsanız düzgün duruyor.

IMG-20181014-WA0054.jpg

Eğer yolumuz uzak ve gideceğimiz yolda çeşme bakkal yoksa ekmekleri arkaya koyuyorum. 1.5lt suyu matara kafesine alıp yine çinden aldığım matara kılıfını gidona takıp matarayı oraya alıyorum.

DSC_0338.JPG

Ekipman vb. sormak istedikleriniz varsa yazabilirsiniz.
Suluk Kafeslerini değiştirdim iki kafeste yan taraftan çek çıkardır. Ortadan olanlar çanta kısmında zor olur diye daha çantalara geçmeden değiştirmiştim. Apiduraya uçuk fiyatlar vermektense böyle bir setup işimi çok gördü. Roshweelin çantası su geçirmez efsane kaliteli yapmışlardı. Beklentimin üstünde çıktı.
Kullandığım ucuz yollu ekipmanları buraya bırakıyorum. Yapmak istediğiniz fikirleriniz varsa destekleyecek ürünler olur belki biraz post uzayacak ama napalım :D

İlgili Ekipmanlar :
-Çoğunun linki kırıldığı için görsel paylaşacağım oradan aratıp bulmanızda yardımcı olur

Gidon Matara koymaya ya da abur cubur erik koymaya kese :D (Çıt çıtlı kemeri var gidona tutturabiliyorsunuz)
1591014981469.png

Matara:
1591015000964.png
1591015491041.png

Artık Gidona bunlarla tutturup tokaları sıkıyorum.
1591015014006.png

30dolara almışım 7lt kapasitesi varmış. içi ne kadar alıyor derseniz bir tane fotoğraf vardı bulursam paylaşacağım konuyu editleyip.
1591015123361.png

Gidon boğazına takılan telefon tutacağı sağlam hoşuma gitti ama artık kullanmıyorum :D düşünen varsa araştırabilir.
1591015173168.png

Kadro üstü çantası

1591015235799.png

Çadır ve matı koymaya uyku tulumu çantası

1591015267084.png

Suluk kafesinin altındaki yedek iç lastik ve yamaları koyduğum kücük çanta:
1591015361810.png

Minipense atın kücük çantaya lazım olur elvet
1591015427361.png

Link atamıyorum hepsinin linki kırılmış artık

Son düzenleme:
  • Beğen