Scudo Sports

Garibanlar için bikepacking projem

Scudo
@mariokaldato teşekkürler link eklemek içinde belli süre geçmesi gerekiyormuş
bu ara da bunlarda benim yapmış olduğum çantalar:
240492 dosyayı görüntüle240494 dosyayı görüntüle240495 dosyayı görüntüle

sele altı çantası henüz yapım aşamasında
baktım çantalar baya pahalı bende evdeki kumaşları ortaya çıkardım :)

Elinize sağlık. Kadro üstü çantaların iç duvarlarına astar yapıp araya da plastik şişeden (ben yumoş şişesi kullandım) uygun ölçüde kesip monte ederseniz diri bir yapıya kavuşuyor.

@Abdülkadir Ergin tavsiyeniz için çok teşekkürler bende nasıl bir şey ayarlayabilirim diye düşünüyordum bu çok iyi oldu
özellikle arka çantanın ön kısmına sert bir şeyler arıyordum çünkü biraz garip duruyor

20201027_162221.jpg20201027_162227.jpgSelamlar herkese.Konuyu hortlatmanın vakti geldi.Kadro üstü çanta kendi yapımım,kendi yaptığım enerji barlar anahtar ve benzeri küçük şeyler için.

@mariokaldato abi yapım aşamaları olarak:
En yakın kumascidan kumaşımızı seçiyoruz.
Daha sonra a4 kağıt üzerine cetvel ile ölçülü bir şekilde kalıp cikartiriyoruz ve kumaşımızı makas veya falçata ile kesiyoruz.Daha sonra kestiğimiz parçaların ilk başta içi dışa gelecek şekilde birbirine igneleyip dikiş aşamasına geçiyoruz.Sizin dikiş makineniz yoksa mahalle terzinizden yardım alabilirsiniz.Bunu yaparken fotoğraf çekmedim ama aklımda bir kaç çanta daha var,onların yapım aşamasını çekerim.Internette yabancı kaynak çok var mesela (link) bu site.

@mariokaldato abi yapım aşamaları olarak:
En yakın kumascidan kumaşımızı seçiyoruz.
Daha sonra a4 kağıt üzerine cetvel ile ölçülü bir şekilde kalıp cikartiriyoruz ve kumaşımızı makas veya falçata ile kesiyoruz.Daha sonra kestiğimiz parçaların ilk başta içi dışa gelecek şekilde birbirine igneleyip dikiş aşamasına geçiyoruz.Sizin dikiş makineniz yoksa mahalle terzinizden yardım alabilirsiniz.Bunu yaparken fotoğraf çekmedim ama aklımda bir kaç çanta daha var,onların yapım aşamasını çekerim.Internette yabancı kaynak çok var mesela (link) bu site.
Maliyet olarak kac tl tuttu acaba ?

@mariokaldato abi maliyet olarak metresi 18 tl olan kumaştan kullandım.Yüzde yüz şu geçirmez değil ama sağlam bir kumaş,hafif ıslanmalarda şu geçirmez.ben yarım metre aldım,birde bel çantası yapıyorum şu an kalıplarını kestim kenarda bekliyor.1 metre fermuar ve çift taraflı cırt aldım toplam 15 tl gibi bir şey tuttu hatta biraz daha kumaş arttı.

Bu konunun uzmanı kesinlikle @Cemal Ç. dir.
Hacılara dağıtılan çantayı almış, gidon çantası yapmış. :D
10 €'dan pahalı 20€'dan ucuzdu o çanta. Taşıma çantamda daha fazla yer olması içindi. Sonradan gerek duymadım, bisiklete taktım.
Çok güzel oldu. Hem bayrak takacak yer aramama gerek kalmadı.😅

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
10 €'dan pahalı 20€'dan ucuzdu o çanta. Taşıma çantamda daha fazla yer olması içindi. Sonradan gerek duymadım, bisiklete taktım.
Çok güzel oldu. Hem bayrak takacak yer aramama gerek kalmadı.😅
Kararı yüce bisikletforum versin. O çantalı bisikletin fotosunu foruma koy. Hacıda Türk kafilesine dağıtılan çantalara benziyor mu benzemiyor mu?

Geri