Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Arkadaşlar merhaba

Garmin 530 kullanıyorum, Bundle bir şekilde, Kalp, kadans, hız sensörü var. Son zamanlarda sürüş yaparken sürekli olarak ya gps kayboluyor bilmiyorum ya da hız sensörüyle bağlantıyı koparıyor , kendi kendiine sürüş esnasında durup devam ediyor. Böyle bir problem yaşayan var mıdır ?
merhaba ben de 530 kullanıyorum. Bundle şeklinde değil fakat ayrı bir kadans ve nabız bandım var. Hız sensörüm yok. Benim yaşadığım olay, 30lu hızlarda giderken hızım bir anda 8-9kmlere düşüyor. 15-20 saniye 8-10 arası gidip geliyor sonra düzeliyor. Bazen üst geçidin altından geçerken veya kısa bir tünele girersem gps kopuyor. Sadece gps açıkken daha fazla yaşıyordum bu sorunları ama gps+glonass birlikte kullanınca şikayetim azaldı.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar merhaba

Garmin 530 kullanıyorum, Bundle bir şekilde, Kalp, kadans, hız sensörü var. Son zamanlarda sürüş yaparken sürekli olarak ya gps kayboluyor bilmiyorum ya da hız sensörüyle bağlantıyı koparıyor , kendi kendiine sürüş esnasında durup devam ediyor. Böyle bir problem yaşayan var mıdır ?
Aynı şekilde 530 Bundle kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyorum. Yaklaşık 6 aydır bu sorun mevcut.
Bu hız sensörünün kopup kopup tekrar bağlanması gibi görünüyor.
GPS bağlantısı kopuyor demişsin ama sanırım gps ile alakası yok. Zira hız sensörünü devre dışı bırakırsam Pause/start olayını yapmıyor. Ama o zaman da hız sensörsüz cihazın anlamı kalmıyor.

Ben şunu yapıyorum. Hız sensörünün pilini çıkarıp 15 saniye bekletip takıyorum. Sonra normal bir şekilde sorunsuz devam ediyor. Ama en ufak, 10dk gibi bir mola vereyim sonra gene kopmalar oluyor.
Benim teorim: hız sensörünün ya da cihazın hız sensörü ile ilgili bölümüne yazılım ya da firmware güncellemesi gelmesi lazım.
Eğer donanım arızalı olsa pili çıkarıp taktığımda düzelme olmazdı.

Bunu İzmir GF'da stand açan Bak tekin yetkilisine sordum ama bilgisi yok. Yaygın bir sorun gibi değil sanki.
Umarım bir güncelleme gelir de kurtuluruz. Hız sensörsüz olmuyor çünkü. Hem anlık hızımı görmek hem de tünelde hız görüntüsü kaybı yaşamak istemiyorum.

Bu arada hız sensörüne güncelleme yapmayı bilen varsa yazabilir mi?

Aynı şekilde 530 Bundle kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyorum. Yaklaşık 6 aydır bu sorun mevcut.
GPS bağlantısı kopuyor demişsin ama sanırım gps ile alakası yok. Zira hız sensörünü devre dışı bırakırsam Pause/start olayını yapmıyor. Ama o zaman da hız sensörsüz cihazın anlamı kalmıyor.

Ben şunu yapıyorum. Hız sensörünün pilini çıkarıp 15 saniye bekletip takıyorum. Sonra normal bir şekilde sorunsuz devam ediyor. Ama en ufak, 10dk gibi bir mola vereyim sonra gene kopmalar oluyor.
Benim teorim: hız sensörünün ya da cihazın hız sensörü ile ilgili bölümüne yazılım ya da firmware güncellemesi gelmesi lazım.

Bunu İzmir GF'da stand açan Bak tekin yetkilisine sordum ama bilgisi yok. Yaygın bir sorun gibi değil sanki.
Umarım bir güncelleme gelir de kurtuluruz. Hız sensörsüz olmuyor çünkü. Hem anlık hızımı görmek hem de tünelde hız görüntüsü kaybı yaşamak istemiyorum.

Bir Garmin cihazıyla eşleşen aksesuarların zaman zaman yazılım güncellemeleri olur. Herhangi bir güncelleme, otomatik olarak eşleştirilmiş Garmin cihazına indirilecek ve aksesuarı eşleştirilmiş Garmin cihazına bağladığınızda yüklenmek üzere sunulacaktır. Bir aksesuara yönelik yazılım güncellemelerini manuel olarak kontrol etmenin ve yüklemenin bir yolu yoktur. Sitesinde ki açıklama bu şekilde. Ben eski nesil sensörlere sahibim garmin 530 almayı düşünüyorum eski sensörlerle umarım sorun yaşamam.

Bir Garmin cihazıyla eşleşen aksesuarların zaman zaman yazılım güncellemeleri olur. Herhangi bir güncelleme, otomatik olarak eşleştirilmiş Garmin cihazına indirilecek ve aksesuarı eşleştirilmiş Garmin cihazına bağladığınızda yüklenmek üzere sunulacaktır. Bir aksesuara yönelik yazılım güncellemelerini manuel olarak kontrol etmenin ve yüklemenin bir yolu yoktur. Sitesinde ki açıklama bu şekilde. Ben eski nesil sensörlere sahibim garmin 530 almayı düşünüyorum eski sensörlerle umarım sorun yaşamam.
Benim sensörler 520'den kalma ve şuana hiç bir sorun yaşamadım.

• Beğen
Merhaba Garmin Edge 520 kullanıyorum ve saat ayarı 9 saat geride, telefonumu bağlıyorum ama düzelmiyor. Saat ayarı nasıl, nereden yapılır acaba ?

Merhaba Garmin Edge 520 kullanıyorum ve saat ayarı 9 saat geride, telefonumu bağlıyorum ama düzelmiyor. Saat ayarı nasıl, nereden yapılır acaba ?
Aşağıdaki linkte bezer problem yaşayanlar manuel olarak bir dosya silerek halletmişler. Dilerseniz bir göz atın.

(link)

• Beğen
Tepkiler: OmegA

Ayni sorun bende de var, kopma olmuyor ancak kopru altlarindan gecerken ve ya ilginc olan viyaduklerden de gecerken (kopru ustu) oluyor. kopma degil hiz dalgalanmasi. Sensor bglantilarini kontrol ediyorum ve bagli gorunuyor.

Ben bir cozum bulamadim, forumlarda en dise dokunur bilgi arka gobek ve ruble civarindaki manyetiklenmeden olabilecegi ancak on tekere taktigimda da degisen birsey yok.

Pil degistirdim, garmini full fabrika ayarlarina donurdum, sensoru on gobege taktim ama fayda etmedi.

Ayrica surus esnasinda nadiren de olsa tum sensorler ve telefon baglantim kesilip tekrar baglaniyor.
Ben sorunun cihazda oldugunu tahmin ediyorum ve cok fazla ugrasip cozum bulamadktan sonra durumu kabullendim mecburen.

Arkadaşlar merhaba, garmin 830 kullanıyorum. Dün sürüş öncesi ekranda bi güncelleme uyarısı geldi. Çok incelemeden kur dedim. 1-2 dakika içinde tamamlandı, sanırım sensörlerden birinin güncellemesiydi. Ancak sonrasında nabız sensörü okumaz oldu. Sildim sensörü tekrar arattım ama bi daha görmedi. Çok kurcalama şansımda olmadı ama ne olabilir fikri olan var mıdır?

Cihazı açık alana çıkarın. Uyuya bağlanınca saat otomatik olarak bulunduğunuz zaman dilimine güncellenecektir.

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Cihazı açık alana çıkarın. Uyuya bağlanınca saat otomatik olarak bulunduğunuz zaman dilimine güncellenecektir.
Telefona bağlayım hava durumu ayarı yaparken otomatik olarak düzeldi. İstemeyerek hallettim galiba. :D

• Beğen
(link) bu cihazın neyi eksikte bu kadar ucuz daha doğrusu Garmin in diğer km saatlerine göre bu kadar ucuz anlamadım. Bilmediğimiz herhangi birşey mi mevcut.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Ben şöyle anladım: navigasyon var, hızı uydudan alıyor. Kadans sensörü, kalp hızı, power metre desteği yok. Bunlar olmayınca antrenman istatistikleri ve planları da olur mu bilmiyorum. Sadece navigasyon özelliği olan bir cihaz gibi algıladım.

• Beğen
(link) bu cihazın neyi eksikte bu kadar ucuz daha doğrusu Garmin in diğer km saatlerine göre bu kadar ucuz anlamadım. Bilmediğimiz herhangi birşey mi mevcut.
Sadece navigasyon o cihaz, diğer bisiklet bilgisayarlarda olan özellikler yok.

• Beğen
minimum sensör kullanıyorum. sensörlerin birinde problem olunca, garmin duraklıyor. hızı söktüm, uydudan okutuyorum. zaten hız ile pek işim yok. nabız ve pm bağlı sadece..

• Beğen
oldukça eski bir model ve pek çok fonksiyonu yok. powermetre ile eşleştirmek bile mümkün değil mesela.

• Beğen
Yaklaşık 1,5 aylık Garmin 520 maceramdan sonra Garmin 530 almaya karar verdim. Belçika dan vergi iadeli alım fırsatını acil olarak (Euro nun yukarı yönlü seyiri beni ürküttü ) değerlendirme ihtiyacı duydum ve 250 € ya (Vergi iadesi olursa 210 €) bir Garmin 530 cihaz aldım. Eski cihazı 1500 TL ye sattım (bundle olarak değil tek cihaz olarak) Elimde yeni nesil Garmin 530 ve eski nesil sensörleri ile full set bir garmin sahibiyim. 530 kullanan arkadaşlardan püf noktaları, cihazın ekstra güzel özellikleri, kullandıkları Garmin IQ arayüzleri veya programları ile ilgili bilgi almak isterim.Teşekkür ederim.

Geri