Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

bir sorum olacak sevgili yurttaşlar, edge 530 bundle kullanıcısıyım. ev antrenmanı için de elite tuo interactive smart trainer kullanıyorum ama bazen HR bandını görmüyor veya bağlantı çok geç oluyor. aynı sıkıntıyı yaşayanlar eminim vardır. bikaç kez kapatıp açtıktan sonra veya çıkarıp taktıktan sonra ancak gördüğü zamanlar oluyo ama bazen de hemen anında bağlantı kuruyo. bu sorunu çözebilen veya çözüm yolunu bilip sıkıntıları azaltan var mıdır aramızda?
en son dün akşam ısrarla bağlanmadı sonunda bağlantı olmadan sürüşe başladım ve 2-3km yaptıktan sonra inip tekrar bağlantı denediğimde hemen bağlandı. nabız bandı sensörlerini hafif ıslatarak bağlantı yapmayı deneyin gibi bişey duymuştum ama dün onu da denememe rağmen sürüş yapmaya başlayıncaya kadar ne yaptıysam bağlanmadı cinnetin eşiğine geldim :ssrtcbya:

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Scudo
cinnetin eşiğine
Pil yenileyip deneyebilirsiniz...
Nabız sensörünü sürüş bittikten sonra bant kısmından ayırmak gerekiyor. Yoksa bluetooth hala aktif halde kalıp pilin erken bitmesine neden oluyor...
Ayrıca o çıt çıt kısmı nemli kaldığı için oksitlenme yapıp sensörün doğru ölçüm yapmasını da engelleyebiliyor...

bir sorum olacak sevgili yurttaşlar, edge 530 bundle kullanıcısıyım. ev antrenmanı için de elite tuo interactive smart trainer kullanıyorum ama bazen HR bandını görmüyor veya bağlantı çok geç oluyor. aynı sıkıntıyı yaşayanlar eminim vardır. bikaç kez kapatıp açtıktan sonra veya çıkarıp taktıktan sonra ancak gördüğü zamanlar oluyo ama bazen de hemen anında bağlantı kuruyo. bu sorunu çözebilen veya çözüm yolunu bilip sıkıntıları azaltan var mıdır aramızda?
en son dün akşam ısrarla bağlanmadı sonunda bağlantı olmadan sürüşe başladım ve 2-3km yaptıktan sonra inip tekrar bağlantı denediğimde hemen bağlandı. nabız bandı sensörlerini hafif ıslatarak bağlantı yapmayı deneyin gibi bişey duymuştum ama dün onu da denememe rağmen sürüş yapmaya başlayıncaya kadar ne yaptıysam bağlanmadı cinnetin eşiğine geldim :ssrtcbya:
hocam bende öyle geç görüyordu, sonra nedenini anladım biraz terleyince görüyordu, yani sensörlerin sanki hafif nemlenmesi gerekiyor, az ıslatıp deneyince hemen gördü

Pil yenileyip deneyebilirsiniz...
Nabız sensörünü sürüş bittikten sonra bant kısmından ayırmak gerekiyor. Yoksa bluetooth hala aktif halde kalıp pilin erken bitmesine neden oluyor...
Ayrıca o çıt çıt kısmı nemli kaldığı için oksitlenme yapıp sensörün doğru ölçüm yapmasını da engelleyebiliyor...
pil ile alakalı sorun yok pil daha yeni zaten cihazdan da kontrol ettim sorun pille alakalı değil. ama sürüş sonrası sensörü banttan ayırmıyodum bundan sonra kaldırıp çıt çıtlı kısımları da temizlerim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
bende de benzer sorun var. Benimde garmin nabız ölçer bazen bağlanmıyor Zwift sürüşlerine, elite direto trainer kullanıyorum. En son pil değiştirdim 1 kez denediğimde sorunsuz bağlandı. Acaba trainer ile ilgili mi. Hafta sonu bi güncellemelerine bakacağım.

Göğüs bandlarında pil bitmesinden sonra en yaygın ikinci sorun, içeriye ter sızması.

Faaliyet sonrası kurutup pil kapağını açın ve içeride herhangi bir nem olup olmadığını kontrol edin. İçeri sızıntı alıyorsa pili çıkartıp güzelce içini kurulayın. Varsa contact sprey ile içeriyi temizleyin tekrar kurulayın. Sonra petek yakınında bir iki gün kurumaya bırakın. Hatta küçük bir kavanoza koyun, içine de bir avuç pirinç atın. Kapalı kavanozunuz petek yanında sıcak sıcak dursun, tüm neminden kurtulsun sensör.

Sonra ikinci aşamada sıra. Hatta bu aşamayı ter sızıntısı yaşamayanlar da uygulamalı. Mevcut pil kapağının contalarına güvenmeyin, her an tuzlu sıvı tarafından aşınmaya uğrayabilirler. Koli bandından genişce bir parça kesip cihazın arka yüzüne boydan boya yapıştırın. Hiç hava boşluğu kalmasın. Pil kapağının en az yarım santim çevresi güvenli bir şekilde örtülmüş olmalı. Kalan bantı kesip temizleyin. Pil değiştirdikçe bantı da ihmal etmeyip yenisini yapıştırın.

Göğüs bandlarında pil bitmesinden sonra en yaygın ikinci sorun, içeriye ter sızması.

Faaliyet sonrası kurutup pil kapağını açın ve içeride herhangi bir nem olup olmadığını kontrol edin. İçeri sızıntı alıyorsa pili çıkartıp güzelce içini kurulayın. Varsa contact sprey ile içeriyi temizleyin tekrar kurulayın. Sonra petek yakınında bir iki gün kurumaya bırakın. Hatta küçük bir kavanoza koyun, içine de bir avuç pirinç atın. Kapalı kavanozunuz petek yanında sıcak sıcak dursun, tüm neminden kurtulsun sensör.

Sonra ikinci aşamada sıra. Hatta bu aşamayı ter sızıntısı yaşamayanlar da uygulamalı. Mevcut pil kapağının contalarına güvenmeyin, her an tuzlu sıvı tarafından aşınmaya uğrayabilirler. Koli bandından genişce bir parça kesip cihazın arka yüzüne boydan boya yapıştırın. Hiç hava boşluğu kalmasın. Pil kapağının en az yarım santim çevresi güvenli bir şekilde örtülmüş olmalı. Kalan bantı kesip temizleyin. Pil değiştirdikçe bantı da ihmal etmeyip yenisini yapıştırın.
Kaliteli bir koli bandı lazım sanırım. Zira pil değiştirirken ya çıkmaz ya da çıksa bile yapışkanları kalıntı yapar. Kötü olur. 3M marka koli bandı olur mu acaba. Ya da kolay çıkan plastik lehim gibi bir şey ya da mum ile mi kaplasak.
Bunlardan birini mutlaka yapmam lazım zira çok terlerim.
Var mı başka fikri olan?

HR sensörlerinin pil kapaklarında sızdırmazlık için o ring var normalde teri sızdırmaması lazım sensörün takıldığı çıtlarda kullanım sonrası ter bırakmamaya çalışın birde göğüs bandını nemlendirin kullanmadan önce

• Beğen
Tepkiler: batikanunver

hocam güzel demişsin aslında yapmak faydalı olacaktır ama bukadar meşakatli işlere gerek var mı gerçekten bilemedim. bunca para verdiğimiz dünyaca ünlü bi markanın nabız bandında ter ve oksitlenmeye karşı zarar vermeyecek şekilde bi tasarım veya buna uygun şekilde dayanaklı bi durum yok mudur? zira üzerinde sadece arada bi yıkayın uyarısı var. bu kadarına çok üşenirim ve sanırım yapmam yapamam :D

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Piyasa yıpranma ekonomisiyle dönüyor. Her tür cihazı bir süre sonra bozulacak şekilde tasarlıyorlar. Eski evladiyelik kavramı artık kalmadı.
@haruncoskun cihaz içindeki oringler tuza sürekli maruz kalınca deforme oluyor. Ya her kullanım sonrası sağlam bir temizlik yapmalı, ya da bir kere önlem alıp cihazın ömrünü uzatmalı.
Her şey ateş pahasıyken tabi sizler bilirsiniz 👍

Sanırım göğüs bandı birazda şansla alakalı. 2017 yılında Garmin 520 bundle ile gelen bandı halen kullanıyorum, ne pili bitti nede birkaç farkli garmin cihaz ile kullanmama rağmen sorun yaptı. 😀

Son düzenleme:
9500 km'dir magene nabız bandı kullanıyorum Aliekspres den aldım her sürüşten sonra sadece asıp kurutuyorum hiçbir problem ile karşılaşmadım garmin in daha kaliteli olmasını gerekmiyor mu ? Semih'in dediği gibi şans galiba.

Sanırım göğüs bandı birazda şansla alakalı. 2017 yılında Garmin 520 bundle ile gelen bandı halen kullanıyorum, ne pili bitti nede birkaç farkli garmin cihaz ile kullanmama rağmen sorun yaptı. 😀
Bluetooth özelliği pil ömründen çok götürüyor büyük ihtimalle sende ki de bende ki ant özellikli olduğu için pil harcamıyor fazla. Bence korumakta fayda var. Ben de pili çıkartıp arada kalorifer üzeri yapıyorum.

Garmin edge 1000 cihazımın pilini değiştirmek istiyorum. Kendim mi yapsam bilemedim ? Birde bunun pilini nereden alayım ?

Her elektronik malzeme bence de şans işi.
Burda ki sorun sanki zwift yada trainer kaynaklı diye düşünüyorum, garmin 830 bisikletteydi 1-2 kez denediğimde garmin'e bağlanırken diğerine bağlanmaması sanki farklı bir sorun olduğunu düşündürdü
Garmin edge 1000 cihazımın pilini değiştirmek istiyorum. Kendim mi yapsam bilemedim ? Birde bunun pilini nereden alayım ?
videoyu izleyince elinizden geliyorsa yapabilirsiniz diye düşünüyorum. pil gümrüğünde sorunlar olabiliyor. o nedenle benzer ürünü yurt içinde bu işi yapanlardan bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc

Yan sanayi: (link)
Aslında şu daha iyiymiş ama stokta yok: (link)

Bataryalar yerli sitelerden vergisi peşin ödenmedikçe yabancı sitelerden Türkiye'ye ya hiç satılmıyor, ya gümrüğe takılıyor. N11, HB, Amazon.com.tr gibi sitelerden peşin ödenince de mutlaka geliyor.

sayın çok muhterem edge kullanıcıları, sizce “garmin edge 130 plus” alınır mı? aldıktan sonra keşke daha fazla verip de şunu alsaydım der miyim? teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81 ve Samet M.
sayın çok muhterem edge kullanıcıları, sizce “garmin edge 130 plus” alınır mı? aldıktan sonra keşke daha fazla verip de şunu alsaydım der miyim? teşekkür ediyorum.
Bence en azından 530 alın hocam. Ben de düşünüp taşınıp o yönde bir tercih yaptın.
Sensörleri de decathlon dan aldım gayet stabil çalışıyor.

hocam cevap için teşekkür ederim ama arada en az 2500 lira fark var. 130 plus 3300’e geliyor vergisi dahil. 530 5800 lira. bütçe meselesi de bilemedim ya değer mi dersin?

Geri