Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Mesajları okuyunca az kalsın bir tane 530 da ben alıyordum. :) mevcut kullandığımız telefonlar bu garminden donanım olarak çok daha güçlü, varmı bildiğiniz güzel bir android programı telefonu garmin gibi kullanamıyormuyuz ? bu konuda ugraşan tecrübesi olan varmı acaba?

O değilde şeytan hala gıdıklıyor al bitane nolacak sanki diye, nefis mücadelesi veriyorum şuan :)
Forumdan bir arkadaş var android program yazan. Hangi başlık hatırlamıyorum ama ararsan bulabilirsin.

Scudo
Mesajları okuyunca az kalsın bir tane 530 da ben alıyordum. :) mevcut kullandığımız telefonlar bu garminden donanım olarak çok daha güçlü, varmı bildiğiniz güzel bir android programı telefonu garmin gibi kullanamıyormuyuz ? bu konuda ugraşan tecrübesi olan varmı acaba?

O değilde şeytan hala gıdıklıyor al bitane nolacak sanki diye, nefis mücadelesi veriyorum şuan :)

Konuya burdan ulaşabilirsiniz.

G Peak bisiklet bilgisayarı

• Beğen
Tepkiler: s0n3r

Merhaba, Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Evet donanım olarak telefonlar çok daha güçlü ancak amaca yönelik tasarım açısından gps cihazları özelleştirilmiş cihazlardır. En önemli fark kullanılan sensör farklarıdır. Cep telefonları lokasyon tespitinde o sırada çevresinde bulunan baz istasyonlarını kullanır. Örneğin cep telefonun çekmediği bir coğrafyada bulunduğunuzda size veri veremez veya az çekiyorsa konumu çok hatalı verir. Veri alma verme ve anlık güncelleme hızıda mukayese edilemez. Örneğin telefonda ki adım saya yaklaşık 3dk önceki verileri gösterir. GSP cihazları ise bu konuda özelleştirilmiş cihazlardır. Özellikle şehir dışına çıktığınızda performans farkı açıkça ortaya çıkar. Telefonun avantajı nedir, şehir içinde tünelden de geçseniz yeriniz doğru olarak verilir ama genel sürüş verileri kayıt altına almak için hassas sonuç sunamaz

...Cep telefonları lokasyon tespitinde o sırada çevresinde bulunan baz istasyonlarını kullanır. Örneğin cep telefonun çekmediği bir coğrafyada bulunduğunuzda size veri veremez veya az çekiyorsa konumu çok hatalı verir. ...

Mutlaka GPS odaklı bir cihazla bir telefon arasında çekim gücü ve doğruluk gibi farklar var ama telefonların GPS kullanmadan sadece baz istasyonlarından veri alarak konum tespit ettiği doğru değil.
Telefonlar baz istasyonlarını doğru GPS uydularına bağlanmayı hızlandırmak ve GPS sinyali yokluğunda konum belirlemek için kullanır. Uzun yıllardan beri üretilen telefonlar GPS bağlantısı kurabiliyor, sinyal varlığında doğrudan GPS verisi ile konum belirliyor, GPS'in yanında mobil ağ da varsa sadece GPS'ten veri alan cihazların ilk açılışında yaptığı uydu arama işlemi yerine mobil ağlar sayesinde yaklaşık konumu bildiğinden oldukça hızlı GPS bağlantısı kuruyor.
Örneğin aşağıda Android 8'li GM5+ telefonun konum ayar ekranı var:
unknown.png

İlk seçenek eldeki bütün imkanlarla yüksek doğrulukta konum belirlemeyi, ikinci seçenek yukarıdaki tarifinizdeki gibi sadece mobil ağlarla konum tespit etmeyi, son seçenek de sadece GPS kullanmayı sağlıyor.
İlk seçenek hızlı GPS bağlantısını ve sonrasında GPS+mobil ağlar+kablosuz ağlar+bluetooth cihazlar birlikteliğiyle GPS doğruluğunu, GPS sinyali olmadığında diğer yollarla konum tespit etmeyi garantiliyor. Bozuk hava, yoğun ağaçlık gibi GPS verisine ulaşılamadığı yerde mobil ağlar sayesinde yaklaşık konum sağlama devam ediyor, engeller ortadan kalktığında yaklaşık konum biliniyor olduğundan yeniden uydu arama ihtiyacı olmadan hızla GPS verisine tekrar ulaşılıyor.

Son düzenleme:
geçenlerde @trainspotting35 di sanırım. rüzgarın şiddeti ve yönüyle alakalı veriyi ekrana ekleyecek bi uygulama söylemişti senkronize için. henüz fırsat bulup vakit ayıramadım denemek için ama yakında yapıcam. edge 530 veya farklı modeller için bunun gibi başka işe yarayacak ve normalde cihazın içinde olmayan farklı özellik/uygulama var mıdır bildiğiniz?

geçenlerde @trainspotting35 di sanırım. rüzgarın şiddeti ve yönüyle alakalı veriyi ekrana ekleyecek bi uygulama söylemişti senkronize için. henüz fırsat bulup vakit ayıramadım denemek için ama yakında yapıcam. edge 530 veya farklı modeller için bunun gibi başka işe yarayacak ve normalde cihazın içinde olmayan farklı özellik/uygulama var mıdır bildiğiniz?
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: batikanunver
Powermetre kullananlar için harika bir uygulama da ben paylaşayım. Time to exhaustion. Bu uygulama ile girdiğiniz değerlere göre belli bir watt ile ne kadar sürede tükeneceğinizi ve durarak yada belli bir düşük watt ile devam ettiğinizde ne zaman tamamen recover edeceğinizi ekranda görebiliyorsunuz. Ne zaman ne kadarlık atak yapabileceğinizi, ne zaman tükeneceğinizi ve ne kadar sürede toparlanavağınızı bilmek harika değil mi 😂
(link)

Herkese selamlar,

Garmin 830 kullanıyorum. Kadans sensörüme bağlantı sorunu yaşıyorum. Sorunu gidermeyi denemek için önce sensörü remove yaptım. Pilini çıkarıp taktım ve yeniden tanıttım. Bu kısma kadar sorun yaşamadım ama sürüş sırasında sensöre bağlanmıyor, dolayısıyla veri alamıyorum ekrana. Pilini değiştirmek dışında başka yapabileceğim bi şey varsa, paylaşır mısınız? Teşekkürler

Son düzenleme:
Xoss G kullanıyorum. Uzun zamandır kadans ve nabız ölçerli bir alete geçme niyetim vardı. Burada yazanları okuduktan sonra wiggle üzerinde 530 edge bundle alma gibi bir şey oluştu kafamda ama malum mebla yüksek alırken insan 10 kere düşünüyor. Araştırırken iki modele daha denk geldim bunlar;

CYCPLUS M1
1645301099637.png
Vergi dahil 1350 liraya geliyor. Kullananlar genel olarak memnun. Type c olması avantaj. Eksi olarak Navigasyon yok haliyle rota atayım, önümdeki yokuşları göreyim olayı yok. 40 saate yakın pili gidiyormuş.

IGS620 iGPSPORT
1645301266044.png

Hemen hemen garmin 530 ile aynı özellikleri sunuyor gibi, navigasyon rota atma, yükseklik takibi gibi konular. Vergi dahil 3000 TL gibi bir rakama geliyor. Ama kullanıcı yorumları pek fazla uzun vadede nasıl performans verir soru işareti hep.

Garmin Edge 530 Bundle
1645301461009.png

Bunun da resmini koyayım hem bir kayıt olur. Alet kayış gibi belli. İnceleme olarak 830 versuslarını izledim. Tek fark dokunmatik olmaması gibi. Dokunmatik bisiklet gps inde el izi filan kalır diye düşünüyorum. Gel gelelim vergi dahil 5400 TL ye denk geliyor.

Karar vermek güç,
Aklımda şöyle bir şey var. Covid yavaş yavaş bitiyor gibi. Yurtdışı görevleri ufukta gözükmeye başladı. Cycplus M1 den alsam. İleride yurtdışına gittiğimde de Garmin Edge 530 alsam (bundle değil) bu Cycplus ın sensörler garmine uyum sağlar mı? Ne dersiniz?

Xoss G kullanıyorum. Uzun zamandır kadans ve nabız ölçerli bir alete geçme niyetim vardı. Burada yazanları okuduktan sonra wiggle üzerinde 530 edge bundle alma gibi bir şey oluştu kafamda ama malum mebla yüksek alırken insan 10 kere düşünüyor. Araştırırken iki modele daha denk geldim bunlar;

CYCPLUS M1
283236 dosyayı görüntüle
Vergi dahil 1350 liraya geliyor. Kullananlar genel olarak memnun. Type c olması avantaj. Eksi olarak Navigasyon yok haliyle rota atayım, önümdeki yokuşları göreyim olayı yok. 40 saate yakın pili gidiyormuş.

IGS620 iGPSPORT
283237 dosyayı görüntüle

Hemen hemen garmin 530 ile aynı özellikleri sunuyor gibi, navigasyon rota atma, yükseklik takibi gibi konular. Vergi dahil 3000 TL gibi bir rakama geliyor. Ama kullanıcı yorumları pek fazla uzun vadede nasıl performans verir soru işareti hep.

Garmin Edge 530 Bundle
283238 dosyayı görüntüle

Bunun da resmini koyayım hem bir kayıt olur. Alet kayış gibi belli. İnceleme olarak 830 versuslarını izledim. Tek fark dokunmatik olmaması gibi. Dokunmatik bisiklet gps inde el izi filan kalır diye düşünüyorum. Gel gelelim vergi dahil 5400 TL ye denk geliyor.

Karar vermek güç,
Aklımda şöyle bir şey var. Covid yavaş yavaş bitiyor gibi. Yurtdışı görevleri ufukta gözükmeye başladı. Cycplus M1 den alsam. İleride yurtdışına gittiğimde de Garmin Edge 530 alsam (bundle değil) bu Cycplus ın sensörler garmine uyum sağlar mı? Ne dersiniz?
Diğerine para harcayacağına garmin al daha iyi, garmin şuan en iyi müşteri servisi sağlayan bir şirket en ufak sorunda bile hemen yardımcı oluyorlar. Hangi modeli alırsın bilemem orası sana kalmış. Bende 830 ile 530 arasında gidip gelirken beklentilerimi düşündüm. Dokunmatik olması bana birşey ifade etmiyor, rota ayarlamasıda pek kullanmadığıım bir özellik olduğundan 530'da karar kılmıştım. 830'a vereceğim ekstra ücret kısmı ilede başka bir ihtiyacımı karşılamıştım.

Powermetre kullananlar için harika bir uygulama da ben paylaşayım. Time to exhaustion. Bu uygulama ile girdiğiniz değerlere göre belli bir watt ile ne kadar sürede tükeneceğinizi ve durarak yada belli bir düşük watt ile devam ettiğinizde ne zaman tamamen recover edeceğinizi ekranda görebiliyorsunuz. Ne zaman ne kadarlık atak yapabileceğinizi, ne zaman tükeneceğinizi ve ne kadar sürede toparlanavağınızı bilmek harika değil mi 😂
(link)
Kendi güç verimizden tanımlı olan maksimum değerleri baz alarak mı bir simülasyon yapıyor?
Örneğin ben 10s - 1105W üretiyorum TTE - TTR neye göre bakılıyor?

Kendi güç verimizden tanımlı olan maksimum değerleri baz alarak mı bir simülasyon yapıyor?
Örneğin ben 10s - 1105W üretiyorum TTE - TTR neye göre bakılıyor?
Aynen öyle tte için 2 zaman diliminde 2 max değerinizi giriyorsunuz. Ttr için de zone 1 yada grup içinde kaç watt ile dinlenebilecekseniz bu rakamlara göre simülasyon yapıyor.

CYCPLUS M1
283236 dosyayı görüntüle

IGS620 iGPSPORT
283237 dosyayı görüntüle

Garmin Edge 530 Bundle
283238 dosyayı görüntüle

Karar vermek güç,
daha önce cycplus kullanmış biri olarak söyleyeyim. garmin kullanılabilecek en iyi cihazdır bana göre. 530 modeli ise en iyi fiyat performans ürünüdür. 830un tek farkı dokunmatik olması ama 1030 kullanan arkadaşların geri bildirimlerine göre dokunmatik işi avantaj değil daha çok dezavantaj. büyük ekran olmasına rağmen özellikle hafif yağışlı havalarda ekran üzerindeki su taneleri veya soğuk havalardaki üşümüş hissiyatı düşük parmaklar kullanım için eziyet oluyor kış aylarında eldivenli dokunma derdine daha girmiyoruz bile.
o nedenle farklı cihazlara boşa para vermek yerine bütçeyi zorlayıp uzun süre kullanacağınız bi garmin almak her zaman daha mantıklı bana göre.
not: ant+ protokolü kullanan tüm sensörler garmin için uyum sağlayacaktır sorun yaşamazsınız.

1030 plus kullanıyorum, dokunmatik ekrandan yana problem yaşamadım. Ekran koruyucu ile kullanıyorum, görüntü kalitesinde de dokunma hissinde de bozulma olmadı. Ağır yağışa denk gelmedim, çiseleyen yağmurda sorun olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
daha önce cycplus kullanmış biri olarak söyleyeyim. garmin kullanılabilecek en iyi cihazdır bana göre. 530 modeli ise en iyi fiyat performans ürünüdür. 830un tek farkı dokunmatik olması ama 1030 kullanan arkadaşların geri bildirimlerine göre dokunmatik işi avantaj değil daha çok dezavantaj. büyük ekran olmasına rağmen özellikle hafif yağışlı havalarda ekran üzerindeki su taneleri veya soğuk havalardaki üşümüş hissiyatı düşük parmaklar kullanım için eziyet oluyor kış aylarında eldivenli dokunma derdine daha girmiyoruz bile.
o nedenle farklı cihazlara boşa para vermek yerine bütçeyi zorlayıp uzun süre kullanacağınız bi garmin almak her zaman daha mantıklı bana göre.
not: ant+ protokolü kullanan tüm sensörler garmin için uyum sağlayacaktır sorun yaşamazsınız.
sağol hocam açıklamaların için,
bugun bende wiggle dan 530 bundle sipariş geçtim bakalım :) heyecanlı bekleyiş başladı :)

• Beğen
Tepkiler: Sametali
sağol hocam açıklamaların için,
bugun bende wiggle dan 530 bundle sipariş geçtim bakalım :) heyecanlı bekleyiş başladı :)
Şimdiden güle güle kullanın total de ne kadara geldi acaba?

• Beğen
Tepkiler: s0n3r
Şimdiden güle güle kullanın total de ne kadara geldi acaba?
sagolun teşekkürler :) 331 dolar alet (ekstre dolar olarak yansıyor.) %20 de vergisi gelir diye düşünüyorum totalde şuan ki kurdan 5400 e filan gelecek hocam

• Beğen
Tepkiler: mazot ve Sametali
Merhaba,
Hollanda'dan alacağım Garmin Edge 530'da Türkiye haritası yüklü olur mu acaba? Ayrıca bu haritaların güncellenmesinde sonradan sorun yaşama ihtimalim var mı?
Teşekkürler

Merhaba,
Hollanda'dan alacağım Garmin Edge 530'da Türkiye haritası yüklü olur mu acaba? Ayrıca bu haritaların güncellenmesinde sonradan sorun yaşama ihtimalim var mı?
Teşekkürler
Ben Belçika dan aldım sorunsuz kullanıyorum.

Geri