Merhaba dostlar, temmuz ayında almanyaya gidecek arkadaşımın evine amazon ya da önerdiğiniz bi siteden bir garmin almak istiyorum. Önereceğiniz model nedir? Edge 130 fena gözğkmüyor. 120€ ya ikinci eli vardı
120€ cokmus ikinci eli icin. Ben 100€'ya satmistim 1.5 yil once.
130 güzel ve kullanışlı bir cihaz ancak aşağıda vereceğim linklerden bakarak bahsettiğiniz fiyata 130+ ya da biraz üstüne 530 bakabilirsiniz.
(link) => Ikinci el 130 plus
(link) => Ikinci el 530
Ebay Kleinanzeigen (Ebay Küçük Ilanlar diye çevrilebilir), Almanya'nın oldukça popüler bir ikinci el sitesi. Dolandırıcı insanlar yok mu, tabii ki de var. Ancak aynı şehirde gidip elden alarak, ya da satıcının profiline göz atarak dolandırılmaktan korunmak mümkün.
Örneğin, hali hazırda Garmin Edge 530 ve Oakley Jawbreaker ilanları olan bir profile göz atalım: (link)
288626 dosyayı görüntüle
Kendisi 2020'den beri üye. Önceki alışverişlerinden aldığı skorlar nispeten iyi ve gönderilen mesajlara 100% cevap veriyor. Güvenilir bir profil olduğunu söyleyebiliriz.
Yine Garmin Edge 530 satan başka bir arkadaşa bakalım: (link)
288627 dosyayı görüntüle
Bir ay önce falan üye olmuş. Hiçbir puanı, yorumu bilgisi falan yok. Bu profile güvenirken iki üç kere düşünmek gerekir.
Dediğim gibi, gidip elden alınacaksa hiçbir önemi yok. Cihazı 3-5dk inceleyerek %99 sağlıklı bir alışveriş yapılabilir. Ancak bu sitede kargo ve paypal'la işlem yapmak da çok popüler olduğu için, bu tarz bir işlem yapmadan önce profile göz atıp bunlara bakmakta fayda var.
Son olarak. yukarıda attığım ürün sayfalarında, aşağıdaki gibi bir kısım var. PLZ oder Ort yazan yere, arkadaşınızın yaşadığı şehrin adıni yazıp ona göre filtreleyebilirsiniz. Her gün çok fazla ürün alınıp satıldığı için, sık sık takip etmenizi öneririm.
288625 dosyayı görüntüle
Eyyorlamam bu kadar.