Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Kapağını açıp güneş altında bir müddet bekletin.
Hatta yapabiliyorsanız tamamen sökün ve o şekilde güneş altında beklesin.
teşekkürler cevap için. hafta sonu kurutmaya çalışmıştım ama halen alakasız değerler vermeye devam ediyor. şimdi dağıttım iyice bakalım sonuca, durduk yere masraf çıkardık yine...

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Çift taraflı mı powermetre yoksa tek mi? Ayrıca Stage kendi programını kullanarak kalibre etmeyi denedin mi?
tek taraflı power sadece sol. stages in kendi uygulamasında kalibre etti onda problem yok. garmin cihaza bağladığımda da kalibrasyon yap diyor ama yapamadan hata veriyor. son sürüşte ortalama watt 80 civarı çıktı o nedenle bi kalibrasyon gerekli gibi düşünüyorum garmin için.
32 hatasının sebebi kalibrasyon yaparken pedal kolunu yere dik tutmadığınız içindir. Eğer halen devam ederse pili çıkarıp 20 saniye bekleyin, yeniden takıp kalibrasyon deneyin. Garmin ile değil kendi uygulaması ile de deneyin

308373 dosyayı görüntüle
pedal konumuna hiç dikkat etmemiştim bir de o şekilde deneyeyim bakalım

tek taraflı power sadece sol. stages in kendi uygulamasında kalibre etti onda problem yok. garmin cihaza bağladığımda da kalibrasyon yap diyor ama yapamadan hata veriyor. son sürüşte ortalama watt 80 civarı çıktı o nedenle bi kalibrasyon gerekli gibi düşünüyorum garmin için.

pedal konumuna hiç dikkat etmemiştim bir de o şekilde deneyeyim bakalım

Mutlaka yere dik olacak her kalibrasyonda

Kapağını açıp güneş altında bir müddet bekletin.
Hatta yapabiliyorsanız tamamen sökün ve o şekilde güneş altında beklesin.
dün 4-5 saat hafif güneş ve esen bi yerde beklettim. bugün denediğimde sonuç daha iyi geldi. apple watch ile arada ki fark 4 BPM çıktı.
saat 148 ortalama ölçerken 2 saatte, nabız bandı 152 çıkardı.
son 2 yıldır ikisini aynı anda kullanıyorum, bazen 1 fark çıkardı ama genelde aynı çıkıyorlardı.

dün 4-5 saat hafif güneş ve esen bi yerde beklettim. bugün denediğimde sonuç daha iyi geldi. apple watch ile arada ki fark 4 BPM çıktı.
saat 148 ortalama ölçerken 2 saatte, nabız bandı 152 çıkardı.
son 2 yıldır ikisini aynı anda kullanıyorum, bazen 1 fark çıkardı ama genelde aynı çıkıyorlardı.
Güneşten ziyade, kurutma işlemleri için pirinç önerebilirim.

iyi gunler merhaba yurtdisindan gelen garmin edge 530 almak istiyorum haritalar felan nasil yukleniyor yardimci olur musunuz

yuh be, 40 serisinin fiyatları ne öyle?

nefret ediyorum garmin den, bana güzel bir kazık attılar geçen sene. birkaç farklı firmanın bisiklet bilgisayarını denesem de kullanım kolaylığı olarak hiçbiri bir garmin değil. kayıt başlamadıysa uyarı veriyor, ekranı oldukça iyi ve arayüzü de gayet temiz. şarjı 2.5 saat giden sıfır cihazın sorununu bulamadılar, neyse. benzer ürünlere yönelip garmin e para kaptırmak istemiyorum fakat çoğu bilgisayarda kullanım kolaylığı yok.
şarj ve ani değişen veriler yüzünden sevmiyorum edge explore yi, bir de ilk uydulu bisiklet bikgisayarım edge explore olduğundan diğer cihazları kullanmakta oldukça zorlanıyorum. hem garmin hem de diğer ürünleri deneyen var mı? özellikle arayüz ve kullanım kolaylığı konusunda garmin e yakın bir model deneyeniniz oldu mu? orta seviye için dokunmatik bir cihaz düşünebilirim. birkaç gün önce sadece uzun turlarda yolu kaydetsin diye igpsport un bsc100s modelini sipariş verdim. günlük kullanım için gayet iyi bir cihaz. uzun turlar için haritalı bir cihaza ihtiyacım var gibi duruyor, garmin in haritası iyi fakat firmayı sevmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Merhaba arkadaşlar. Garmin edge explore 1 veya 2 kullanan arkadaşlar varsa tavsiye eder misiniz yoksa 2. elde 1030 plus mı almam mantıklı olur?

Merhaba arkadaşlar. Garmin edge explore 1 veya 2 kullanan arkadaşlar varsa tavsiye eder misiniz yoksa 2. elde 1030 plus mı almam mantıklı olur?
Ne amaçlı kullanacağına göre değişir. Turcu isen explore işini görür. Antrenman vs amaçlı kullanacaksan 1030 plus derim.

• Beğen
Tepkiler: mehmet yüksel
Ben explore nin ilk modelini kullanıyorum. Kesinlikle uzak durun, bunun birkaç nedeni var.

ilk olarak cihazın şarj süresi çok kısa, özellikle yazılım sorunlu bir cihaza denk geldiyseniz şarj 4 saat ancak gidiyor. ikincisi ise cihazın gezi amacı dışında hiçbir özelliği yok, tırmanış uygulaması vs zaten yok.

Benim yaşadığım sıkıntıların başka bir tanesi ise cihaz açık havada bile ani hız değişimleri gösterebiliyor ve bunu sürekli yapıyor. bu arada barometre de yok bildiğim kadarıyla. haritaya ihtiyacınız yoksa çeyreğinden daha düşük fiyatlı cihazlar çok daha verimli antrenman özelliklerine sahip, ben olsam uzak dururdum.

ama dokunmatik ekran gibi şeyler bir telefon ekranı kadar iyi, harita konusunda da tek sorun adres girmek. onun dışında harita kullanımı oldukça iyi, ikinci modeli ile ilgili pek bilgim yok fakat ilk modeli kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu arada internette batarya değişiminin olmadığını söyleyenler var, ne kadar doğru bilmiyorum fakat böyle bir durumda batarya giderse cihazı çöpe atmak zorundasınız.

farklı markalar da denedim, en kolay kullanım garmin de idi. firmaya bir daha bulaşır mıyım? hayır. başka cihaz olmasın derseniz 830 iyi bir tercih olabilir. tur amaçlı kullanmak istiyorsanız 2 daha mantıklı fakat sorunlarını iyi araştırmak gerekli.

bilmiyorum, garmin gibi cihazlar için ikinci el tercih etmezdim muhtemelen. bu tarz cihazların sorunu kısa vadede pek belli olmuyor, çoğu şey uzun vadede anlaşılıyor.

• Beğen
Ben explore nin ilk modelini kullanıyorum. Kesinlikle uzak durun, bunun birkaç nedeni var.

ilk olarak cihazın şarj süresi çok kısa, özellikle yazılım sorunlu bir cihaza denk geldiyseniz şarj 4 saat ancak gidiyor. ikincisi ise cihazın gezi amacı dışında hiçbir özelliği yok, tırmanış uygulaması vs zaten yok.

Benim yaşadığım sıkıntıların başka bir tanesi ise cihaz açık havada bile ani hız değişimleri gösterebiliyor ve bunu sürekli yapıyor. bu arada barometre de yok bildiğim kadarıyla. haritaya ihtiyacınız yoksa çeyreğinden daha düşük fiyatlı cihazlar çok daha verimli antrenman özelliklerine sahip, ben olsam uzak dururdum.

ama dokunmatik ekran gibi şeyler bir telefon ekranı kadar iyi, harita konusunda da tek sorun adres girmek. onun dışında harita kullanımı oldukça iyi, ikinci modeli ile ilgili pek bilgim yok fakat ilk modeli kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu arada internette batarya değişiminin olmadığını söyleyenler var, ne kadar doğru bilmiyorum fakat böyle bir durumda batarya giderse cihazı çöpe atmak zorundasınız.

farklı markalar da denedim, en kolay kullanım garmin de idi. firmaya bir daha bulaşır mıyım? hayır. başka cihaz olmasın derseniz 830 iyi bir tercih olabilir. tur amaçlı kullanmak istiyorsanız 2 daha mantıklı fakat sorunlarını iyi araştırmak gerekli.

bilmiyorum, garmin gibi cihazlar için ikinci el tercih etmezdim muhtemelen. bu tarz cihazların sorunu kısa vadede pek belli olmuyor, çoğu şey uzun vadede anlaşılıyor.

Cevaplarınız ve tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim. İnternette gördüğüm kadarıyla 1030 plus ayarında gibi konuşma yapıyordu explore 2 için bisiklet sayfaları tabi bunlar aldatmaca bile olabilir. Ben genelde yarış ve triathlonlar da kullanma için düşünüyorum. Aktif antrenman planları kullanma fikrim de var. Aklıma takılan bir kaç problem daha var. Gün içinde güneş altında kaldığın da cihazda ısıdan kaynaklı hiç problem yaşayan oldu mu? Diğer bir konu da 1030 için pil değişimi yapılıyor mu?

Cevaplarınız ve tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim. İnternette gördüğüm kadarıyla 1030 plus ayarında gibi konuşma yapıyordu explore 2 için bisiklet sayfaları tabi bunlar aldatmaca bile olabilir. Ben genelde yarış ve triathlonlar da kullanma için düşünüyorum. Aktif antrenman planları kullanma fikrim de var. Aklıma takılan bir kaç problem daha var. Gün içinde güneş altında kaldığın da cihazda ısıdan kaynaklı hiç problem yaşayan oldu mu? Diğer bir konu da 1030 için pil değişimi yapılıyor mu?
Antrenman yapacaksanız 1030 plus öneririm.
Daily suggested workouts’a ek olarak kendisinde önceden yüklenmiş antrenmanlar da var. Hedefler doğrultusunda sanal bir koç gibi sizi yönlendiriyor. Süre, kalp hızı, mesafe hedefi gibi…
Gün içinde güneş altında uzun süren sürüşlerde hiçbir problem olmuyor.Pil değişimi yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.

• Beğen
Antrenman yapacaksanız 1030 plus öneririm.
Daily suggested workouts’a ek olarak kendisinde önceden yüklenmiş antrenmanlar da var. Hedefler doğrultusunda sanal bir koç gibi sizi yönlendiriyor. Süre, kalp hızı, mesafe hedefi gibi…
Gün içinde güneş altında uzun süren sürüşlerde hiçbir problem olmuyor.Pil değişimi yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.

wahoo lara kıyasla genel olarak daha iyi kalıyor sanırım

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
ısıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım. 1030 un pili ile ilgili bir bilgim yok. konu yarış ise verim odaklı bir cihaz seçmekte fayda var. özellikle explore serisinin amacı tur bisikletçiliği, bu yüzden ekranı büyük ve harita kullanması bayağı zevkli.

bende explore varken vasat igs520 siparişi verdim, sırf uzun mesafede beni rezil etmesin ve sürekli şarja takmayayım diye. kesinlikle garmin in yanından geçemez fakat pil sorunundan dolayı explore ile uzun yola çıkmıyorum bir süredir. bir defasında turun başında şarjı bitti, yanlış hatırlamıyorsam turu yarıda kesmiştim. güç bankası şart, hatta bir ara navigasyonu kapatıp kablosuz kilometre saati niyetine kullanıyordum çünkü şarj sorunu beni cihazdan soğutmuştu.

bilmiyorum, büyük ekranda harita kullanımı çok gerekli değilse yine de sıfır 830 denenebilir.

başka tavsiye vermek istiyorum fakat garmin in dokunmatiği ve arayüzü gayet iyi. bu arada explore nin bir sorunu daha vardı, kapatıp açınca batarya yükseliyor. güncellemeden sonra böyle oldu.

• Beğen
Merhaba herkese 1040 bundle alarak aranıza katıldım.
Sorum şu strava da çizdiğimiz rotaları garmine nasıl yüklüyoruz?
İnternette baktım ama bulamadım belki doğru kaynaklara erişememiş olabilirim.

Strava premium kullanıyorum, telefonum Android.
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler☺️☺️

gpx dosyası olarak indirip, browser üzerinden Garmin Connect'e atıyorum. Cihazda ilk senkronizasyonda görünür hale geliyor. Belki daha kolayı vardır, ben böyle yapıyorum.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler☺☺
Stravada oluşturduğun rotayı yada başkasının sürdüğü rotayı yıldızlı işaretlersen otomatik olarak cihaza geliyor. En azından ben bu şekilde yapıyorum hiçte sorun olmadı.
Daha anlaşılır şekilde resimli anlatayım.

Örnek olarak Chris Froom'un bir sürüşünün rotasını almak istiyorum

Screenshot 2023-09-23 at 11-58-13 Ventoux recon lap Ride Strava.png

Rotada resimde işaretlediğim '' Save Route '' sekmesine tıklıyoruz.

Screenshot 2023-09-23 at 11-58-35 Ventoux recon lap Ride Strav.png

Daha sonra açılan sekmede rotaya isim vererek kayıt ediyoruz.

Screenshot 2023-09-23 at 11-59-30 Strava Rou.png

Son olarak telefonunuz ile cihazızını senkronize ettiğinizde cihazınızda rotalarınıza geliyor.

20230923_120938.jpg

Son düzenleme:

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler☺☺
Rotayı oluşturmanız yeterli. Kaydetme ekranında yıldız işaretinin seçili olduğunu göreceksiniz.
Kendinize veya başkasına ait rotaları ve faaliyetleri de @Semih Cavdar gayet güzel anlatmış, bu şekilde kaydettiğinizde yıldızı kendinden işaretli oluyor.

Yıldızlı her tür rota ve segment cihaza otomatik yükleniyor. Yüklenmesini istemediklerinizden yıldız işaretini kaldırabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Norotokiller
2023 yılında 530 gider mi arkadaşlar?

35 saat pil ömründen dolayı igs630 u düşünüyordum fakat amazon fiyatı tekrardan uçurdu. Bir de bugün eski de de olsa garmin cihazların ikinci elinin çok iyi olduğunu gördüm. Daha önce elimden birçok çinli firmanın bisiklet cihazı geçti ve fiyat ne kadar yüksekse o kadar zarar ettiğimi gördüm satarken.

Forumda 530 kullanan insanların sayısı az değil bildiğim kadarıyla, tırmanış uygulaması ve pil ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Bir de elle adres girip giremeyeceğimizi merak ediyorum.

Dağ bisikleti için kullanmayı düşünüyorum, eskisi gibi gündelik 80 - 100 kilometre gitmediğim için adres girilebilen bir harita olmasına gerek yok fakat yine de olursa daha iyi olur.

En azından rotamı görebileyim, garmin için yapacak bir şey yok. Benim edge explore sorunlu olsa da cihazın bir benzeri yok, wahoo cihazları pek sevemedim.

Bütçem dahilindeki tek model 530, explore 2 ye girmek istemiyorum. Tavsiye eder misiniz? Var mıdır bir bilinen sorunu? Batarya önemli, 200 kilometrede bitmemeli.

• Beğen
Geri