Ben explore nin ilk modelini kullanıyorum. Kesinlikle uzak durun, bunun birkaç nedeni var.
ilk olarak cihazın şarj süresi çok kısa, özellikle yazılım sorunlu bir cihaza denk geldiyseniz şarj 4 saat ancak gidiyor. ikincisi ise cihazın gezi amacı dışında hiçbir özelliği yok, tırmanış uygulaması vs zaten yok.
Benim yaşadığım sıkıntıların başka bir tanesi ise cihaz açık havada bile ani hız değişimleri gösterebiliyor ve bunu sürekli yapıyor. bu arada barometre de yok bildiğim kadarıyla. haritaya ihtiyacınız yoksa çeyreğinden daha düşük fiyatlı cihazlar çok daha verimli antrenman özelliklerine sahip, ben olsam uzak dururdum.
ama dokunmatik ekran gibi şeyler bir telefon ekranı kadar iyi, harita konusunda da tek sorun adres girmek. onun dışında harita kullanımı oldukça iyi, ikinci modeli ile ilgili pek bilgim yok fakat ilk modeli kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu arada internette batarya değişiminin olmadığını söyleyenler var, ne kadar doğru bilmiyorum fakat böyle bir durumda batarya giderse cihazı çöpe atmak zorundasınız.
farklı markalar da denedim, en kolay kullanım garmin de idi. firmaya bir daha bulaşır mıyım? hayır. başka cihaz olmasın derseniz 830 iyi bir tercih olabilir. tur amaçlı kullanmak istiyorsanız 2 daha mantıklı fakat sorunlarını iyi araştırmak gerekli.
bilmiyorum, garmin gibi cihazlar için ikinci el tercih etmezdim muhtemelen. bu tarz cihazların sorunu kısa vadede pek belli olmuyor, çoğu şey uzun vadede anlaşılıyor.