theGenius
Aktif Üye
- Tepki
- 1.097
- İsim
- Hüseyin S.
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
2023 yılında 530 gider mi arkadaşlar?
35 saat pil ömründen dolayı igs630 u düşünüyordum fakat amazon fiyatı tekrardan uçurdu. Bir de bugün eski de de olsa garmin cihazların ikinci elinin çok iyi olduğunu gördüm. Daha önce elimden birçok çinli firmanın bisiklet cihazı geçti ve fiyat ne kadar yüksekse o kadar zarar ettiğimi gördüm satarken.
Forumda 530 kullanan insanların sayısı az değil bildiğim kadarıyla, tırmanış uygulaması ve pil ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Bir de elle adres girip giremeyeceğimizi merak ediyorum.
Dağ bisikleti için kullanmayı düşünüyorum, eskisi gibi gündelik 80 - 100 kilometre gitmediğim için adres girilebilen bir harita olmasına gerek yok fakat yine de olursa daha iyi olur.
En azından rotamı görebileyim, garmin için yapacak bir şey yok. Benim edge explore sorunlu olsa da cihazın bir benzeri yok, wahoo cihazları pek sevemedim.
Bütçem dahilindeki tek model 530, explore 2 ye girmek istemiyorum. Tavsiye eder misiniz? Var mıdır bir bilinen sorunu? Batarya önemli, 200 kilometrede bitmemeli.
2019 Kasım ayından, 2022 Aralık ayına kadar dolu dolu 3 sene ve 30.000 km üzerinde kullandım. Pili ile tek bir gün bile problem yaşamadım. Haftada en az 4-5 antrenman yaptığım halde, haftanın sonunda %30-40 civarı şarjı kalıyordu cihazın. Son zamanlara doğru bu değer %20-30 aralığına inmişti ama problem yaratmıyordu zira haftada bir şarja takmam benim için yeterli süreydi.
Navigasyon ve haritalar kısmı için pek aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Turn by turn navigasyon özelliği var. Haritası yeterince detaylı fakat, çizilen rotayı takip etmekte hep sıkıntı yaşadım. Devamlı beni yolun 10-20 metre dışına taşıyor, rotadan çıkıldı uyarı veriyor ve tekrar hesaplamaya çalışıyordu. Bu sebeple bolca yol ayrımı kaçırdığımı, telefondan Google maps ile yol bulmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Bolca ayar, sıfırlama, harita güncelleme veya yeni harita ekleme gibi şeyler denemiş olsam da, problemin 530’un çok da güçlü olmayan gps çipi olduğuna karar vermiştim.
Eğer pil ömrü ilk öncelik ise 530dan yana problem yaşamadım ama navigasyon ve haritalar ilk öncelik ise, multi gps band özellikli x40 serisi modellere yönelmekte fayda var. Minimum 540 alınması gerektiğini düşünüyorum. 530da kendimi bolca yolun dışında sürerken görürken, multi gps band özelliğine sahip epix gen2 saatte ya da edge 1040’da yolun hangi şeridinde olduğumu bile görebiliyorum haritaya yeterli zoomu yaptığımda.
Ekleme: Navigasyonda yaşadığım bu problemler, rota içindeki climb pro özelliğini çok etkilemezdi. Climb pro hep güzel çalıştı.