Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Fenix Kullanıcıları Kulübü

@adilmusazafer İçinde yükseklik ayarlayıcı olabilir mi? Benim km saatimden örnek vermem gerekirse binanın içinde açtığımda Altitude ayarına 25 m giriyorum deniz seviyesine indiğimde 0 ı göstermiş oluyor böylece. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildin mi?

Scudo
@trainspotting35 Veri olarak girebiliyoruz tabi ama ölçüm olarak tereddütte kaldım doğal olarak.

@anzolot ilginize, paylaşımınıza teşekkürler. Ben bisiklette bir kaç kez denedim. Veri ekranları çok hoşuma gitti. yeterli buldum. Fakat, rakım ölçümü olayında tam tatmin olamadım. 25km civarı sahilde gitmeme rağmen -30 -35 gibi yükseklikte veri aldım. Sonra tırmanmaya başlayınca - den + ya doğru geçtim ama doğru mu ölçtü pek emin olamadım. Eğim konusunda gittiğim yol üzerindeki tabela ile birebir aynı sonuç aldım. Haritayı Başarsoft'un haritasını kullanarak inceledim. Harita çok iyi. otobüs durakları Camiiler petrol istasyonları isabet çok iyi. Bu arada harita konusuna değinmişken içindeki Başarsoft harici tüm haritaları silmeye çalıştım fakat beceremedim. Garmin edge cihazımda tüm imaj dosyalarını silip indirdiğim Başarsoft imaj dosyasını kopyalayınca sadece Başarsoft'un haritası çıkıyordu. Bu konu hakkında bilginiz var mı ?
Baya bir süredir bisikleti evde trainer ile kullanıyorum, bisiklette ayrıca hız ve kadans sensörleri var onlarda saatle eşleştiği için kapalı ortamda gps'e tabii ki ihtiyaç duyulmuyor. Evim 3. katta, ofisim ise 7. katta, çok zorda kalmadıkça asansör kullanmıyorum haliyle inişler çıkışlar çok olunca ara sıra saatin kafası karışabiliyor. Sizde benzer bir durumla karşılaşıyorsanız aktiviteye başlamadan önce saat widgetslarının arasına ABC'yi de eklerseniz pusula, altimetre ve barometreyi tek ekranda görüyorsunuz amacım bu üçlüyü aynı anda kullanmak değil orta tuşa basılı tutunca üçününde ayar kısmına tek hamlede ulaşıp kalibrasyonu çok hızlı yapmak, etkinlik sırasında bulunduğunuz irtifadan emin değilseniz kalibrasyonu tıklayıp hızlıca işi çözebilirsiniz.
Haritalardan da ben TR Başarsoft dışında diğerlerini navigasyon-ayarlar kısmından kullanmadığım haritaları disable yaptım. Daha önce motosikletimde kullandığım garmin navigasyon cihazına güncellenmiş haritaları indirip cihaza atarken data kablosunu takıp hdd gibi cihazın içini görüyor ilgili dosyaları silip yerine yenisini yüklüyordum, saati aynı şekilde data kablosuyla bilgisayara taktığınızda hdd gibi içini görebiliyor yani navigasyon cihazında olduğu gibi haritaları tek tek elle silip istediğinizi atabiliyorsunuz diye gördüm. Masa üstüne bir klasör açıp silmeyi düşündüğünüz dosyayı önce bir taşıyarak yedekleyip denemek lazım, manuel silinebileceğini düşünüyorum.

@adilmusazafer deneme yanılma yoluyla çeşitli veri ekranı ayarları için kullandığım ve kullanmaya devam ettiğim uygulamalar şunlar;
1. ekrandaki data fields uygulamalarını yapmak istediğiniz sporla ilgili alana ekleyip daha faydalı hale getirebilirsiniz. Örnek olarak aşağıda bisiklet sekmesine eklediğim özel veri alanları var, mesela listedeki veri alanını özelleştiren uygulamalardan AK X-Alps ve Dozen Cycle saat üstündeki görüntüsü fikir verebilir.
214339 dosyayı görüntüle 214340 dosyayı görüntüle 214341 dosyayı görüntüle 214343 dosyayı görüntüle

2. witgets olarak kullandıklarımın arasında en çok kullandığım öncelikle Calender, bunların dışında Oxygen Widget ve PilotAltimeter var. PilotAltimeter'i sadece kurcalamak için yükledim, uçak seyahatinde iç basınç dış basınç farklı olacağından nasıl çalışacağını merak ediyorum.
214344 dosyayı görüntüle 214345 dosyayı görüntüle 214346 dosyayı görüntüle 214349 dosyayı görüntüle 214350 dosyayı görüntüle

3. uygulama olarak Strava Routes ve Maps (r.485) kullanıyorum. Strava ile oluşturulan rotaları garmin saatinize yollayabilirsiniz, Maps (r.485) ile de oluşturduğunuz rotaları yada bir arkadaşınızın göndereceği gpx, kml, tcx uzantılı dosyaları garmin saatinize gönderebilirsiniz, rota oluşturup daha rahat göndermenin başka bir yolu var mı bilmiyorum.

Bunların dışında telefonumda Strava ve Relive yüklü, telefonumda hiç bir şekilde gps ile çalışan uygulamayı açmıyorum, malum şarj konusu. Bunların yerine saatim zaten bütün gps verilerini tek tuşla kaydediyor, Starva ile otomatik senkronizasyon sağlayıp hem hız hem enerjiden ciddi tasarruf sağlıyor.
Mesela aşağıdaki görüntüde Strava ile Relive verileri var. Bu arada bu ikilinin en sevdiğim yanı yürüyüş, sürüş her ne yapıyorsanız mükemmel uyumlu çalışıyor. Saat kolunuzda kendi görevini yapıyorken siz güzel bir manzara gördünüz, fotoğrafını çekmek istediğiniz bir şeyle karşılaştınız. Çekilen fotoğrafı otomatik olarak tam o noktada ve tam zamanında istediğiniz gibi ekliyor, hangi fotoğrafların ekleneceğini siz manuel seçiyorsunuz, bununla ilgili iki örnek ekledim görüntülerin yanındaki linki tıklarsanız o anki sürüş durumunun uydu görüntüsünü görebilirsiniz.

Sürüş:
214352 dosyayı görüntüle (link)

Yürüyüş:
214353 dosyayı görüntüle (link)
bisiklet ekranını o kadar çok dataya nasıl böldünüz. benim ki 4 e bölünüyor maks

@uslsy uygulama ile yapildi.

bisiklet ekranını o kadar çok dataya nasıl böldünüz. benim ki 4 e bölünüyor maks
Uygulamalardan AK X-Alps'i yükleyin, saatinizden de bisiklet sekmesine gelip ayarlara girip yeni bir veri ekranı eklemeyi seçin, ekranı bölmeden IQ uygulamaların arasından AK X-Alps'i seçin veri ekranı olarak paylaştığım fotoğraftaki gibi görünecek.

Uygulamalardan AK X-Alps'i yükleyin, saatinizden de bisiklet sekmesine gelip ayarlara girip yeni bir veri ekranı eklemeyi seçin, ekranı bölmeden IQ uygulamaların arasından AK X-Alps'i seçin veri ekranı olarak paylaştığım fotoğraftaki gibi görünecek.

Ya bu baya işe yarayacak. Bütün sporları bölüyor mu bu şekilde. Büyük yokluk çekiyordum bu konuda. Fenix 6 da görünce kurtlanmaya başlamıştım.

@uslsy paylaştığım adreste garminin bütün widgets ve saat arayüzlerini bulabilirsiniz, hatta Fenix 6 ara yüzünü de eklemişler

(link)

Son mesajlardaki yükseklik hatalarını gidermek için tavsiyede bulunmak isterim; fenix ve diğer barometre ile irtifa ölçümü yapan cihazlarda eğer başlangıç değeriniz doğru ayarlanmazsa irtifa bilgisi bulunduğunuz yerden farklı bir sonuç gösterebilir. Garmin'lerde "saved location" ile belli başlangıç noktalarını gerçek irtifa bilgileri ile kayıt ettiğinizde sonraki o noktalardan başlangıçlarınızda cihaz irtifayı otomatik olarak kalibre edecektir.
İyi ama ben o noktanın gerçek irtifasını nereden bileceğim sorusuna da androidler için (link) uygulamasını önerebilirim. Uygulama 3 farklı referans noktası veriyor ama bunların içerisinde işinize yarayacak olanı GPS tabanlı dediği bilgi. Ev, iş,... ya da diğer sık kullandığınız başlangıç noktalarının yükseklik bilgileri kaydedince tamamdır.
Farklı bir yerden başladığınızda da yükseklik bilgisini yine uygulama ile öğrenip elle girerek o sürüşlerde de doğru veri toplanmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada bu düzeltme çok da önemli değil(bu veriler kritik değilse), sonuç olarak eksilere dahi düşseniz yükseklik kazanç/kayıp bilgilerinizi yine de doğru toplayacaktır.

@ndhakara Altın değerinde.. Teşekkürler. :)

@uslsy paylaştığım adreste garminin bütün widgets ve saat arayüzlerini bulabilirsiniz, hatta Fenix 6 ara yüzünü de eklemişler

(link)

Yurekten söylüyorum hiçbirsey anlamıyorum. ?

spor salonunda bisiklet sürünce veriler hep sıfır kalıyor bende bir türlü çözemedim açıkçası.Şimdilik my fitnesspall ile sekronizasyon yaparak hallediyorum.

Son mesajlardaki yükseklik hatalarını gidermek için tavsiyede bulunmak isterim; fenix ve diğer barometre ile irtifa ölçümü yapan cihazlarda eğer başlangıç değeriniz doğru ayarlanmazsa irtifa bilgisi bulunduğunuz yerden farklı bir sonuç gösterebilir. Garmin'lerde "saved location" ile belli başlangıç noktalarını gerçek irtifa bilgileri ile kayıt ettiğinizde sonraki o noktalardan başlangıçlarınızda cihaz irtifayı otomatik olarak kalibre edecektir.
İyi ama ben o noktanın gerçek irtifasını nereden bileceğim sorusuna da androidler için (link) uygulamasını önerebilirim. Uygulama 3 farklı referans noktası veriyor ama bunların içerisinde işinize yarayacak olanı GPS tabanlı dediği bilgi. Ev, iş,... ya da diğer sık kullandığınız başlangıç noktalarının yükseklik bilgileri kaydedince tamamdır.
Farklı bir yerden başladığınızda da yükseklik bilgisini yine uygulama ile öğrenip elle girerek o sürüşlerde de doğru veri toplanmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada bu düzeltme çok da önemli değil(bu veriler kritik değilse), sonuç olarak eksilere dahi düşseniz yükseklik kazanç/kayıp bilgilerinizi yine de doğru toplayacaktır.
Peki mesafeler farklı çıkıyor. Özellikle de strava da. Yani garmin saat verileri, strava düzeltme yapınca daha az çıkıyor. Strava düzelme sonrası 2.60 km aktivite iken düzeltme sonrası strava da 3.50 km çıkıyor. Özellikle de irtifa ve mesafe. burada hangisi doğru veri bakmak lazım. Strava düzeltmesi açıklamasına göre, bir çok veri kaynağından ve spor aktivetesinden ortaya çıkıyormuş.

@uslsy hocam (link) bu linke tıkladığınızda Garmin'in kendi uygulama sayfası açılır. Burada açılan sayfada işinize yarayacak veri alanını seçebilirsiniz, hani o çoklu pencereli alanı nasıl açtın demiştiniz, işte linkini verdiğim sayfadan açıklamasını okuyup işime yarayacağını düşündüğümü saatime yükledim. Mesela aynı ekranın sol tarafında Watch Faces sekmesi var, saatin görüntüsünü veri alanını istediğiniz gibi özelleştirebiliceğiniz içerikler var, mesela saatinizin Fenix 6 gibi görünmesini istiyorsunuz veya başka bir şekilde, işte herşey o sekmelerin altında mesela Fenix 6 arayüzü için (link)

garmin conn..JPG

Burada işinize yarayacak uygulama, arayüz, witgets gibi indirmeniz gerekiyor peki nasıl olacak?
1- Garmin Express'i bilgisayara yükleyip usb kablosunu takıp IQ Apss üzerinden.
2- Linkini verdiğim sayfaya girip login olduğunuzda indireceğiniz öğe üzerine tıklarsanız ADD TO DEVICE diye bir pencere açılır ve saatinizin modelini ve seri nosunu görürsünüz, Confirm Device dediğinizde indirir, saate yüklemek için saat üzerinden wifi ağına girdiğinizde otomatik yüklenir.
3- Telefonunuza yüklü Connect IQ uygulaması ile istediğiniz uygulamayı yine yüklersiniz, bu seferde telefon ve saat birbirine bağlandığı zaman otomatik yükleme yapar.

@onuriginal Sorduğunuz sorunun cevabı zaten içinde saklı, kapalı spor salonunda bırakın da veriler sıfır kalsın.. Spor salonunda sürdüğünüz bisiklet herhalde kondisyon bisikletidir, diyelim ki değil. Kapalı alanda hiç bir şekilde gps verisi alamazsınız, kapalı alanda telefonla nasıl konum bulamıyorsanız bu işte aynı. Farklı senaryo düşünelim, bisikletinizi bahçeye çıkardınız trainer bağladınız olduğunuz yerde pedala yüklendiniz, saat gps'i görecek ama sadece bulunduğunuz noktada durduğunuzu görecek. Burada saat bir araç, aynı işi telefonun gps'ini kullanarak da yaparsınız ama sonuç aynı olacak. Bu işin çözümü yok mu? Var tabii ki, alacaksınız bir adet hız sensörü bir adet kadans sensörü sonra o bisikleti isterseniz evin bodrumunda sürün, hız konusunda gps verisinden daha stabil sonuçlar verir.

@anzolot verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.bir çok stabil sporu el hareketinden ölçebiliyor belki hesaplar diye düşünmüştüm mesela eliptiki wrist hearth rate açmadan ölçmüyor.çok kurcalamadım gerçi yanlış bilgi olmasın ama.

Peki mesafeler farklı çıkıyor. Özellikle de strava da. Yani garmin saat verileri, strava düzeltme yapınca daha az çıkıyor. Strava düzelme sonrası 2.60 km aktivite iken düzeltme sonrası strava da 3.50 km çıkıyor. Özellikle de irtifa ve mesafe. burada hangisi doğru veri bakmak lazım. Strava düzeltmesi açıklamasına göre, bir çok veri kaynağından ve spor aktivetesinden ortaya çıkıyormuş.
Öncelikle irtifa bilgisi farklı çıkabilir ve çok normal çünkü barometre ile yapılan irtifa ölçümünde sapmalar olabiliyor. Bunun sebebi de anlık basınç değişiklikleri. Strava gps bilgisi ile bu yükseklik sapmalarını düzeltebiliyor.
Gps farkı olması normal ama dediğiniz değer çok yüksek. Başka bir sorun var gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Akıllı saatlerde haritadan bir adresi aramanın bulmanın, navigasyonu kullanmanın ne kadar büyük işkence olduğunu biliyorsunuz. İşte bu artık tarih oldu arkadaşlar, kullandığınız saatten daha çok keyif alıp marifetini bir tık ileriye taşıyacağız.
*Karışık gibi gören arkadaşlar için kısa bilgi olsun, bu işlemleri yaptıktan sonra gidilecek noktayı seçip saatten navigasyonu açıp başlatmak 30 sn. sürmüyor. Bir süre sonra alışınca navigasyon için arada kolunu kaldırıp ekrana bakmak telefona bakıp takip etmekten daha pratik gelmeye başlıyor.
Sırasıyla yapmanız gerekenler şöyle;
1.png 3.png 2.png
1- Telefonunuzdan Connect IQ uygulamasına veya (link) adresine girin.
2- Arama alanına telefona kuracağımız uygulamanın adını "Sendpoints" yazarak girin.
3- Cihaz uygulamalarım arasında indirdiğiniz Sendpoints uygulamasını göreceksiniz.

Uygulama saatimize kuruldu, peki ama nasıl kullanacağız? Sırasıyla o kısımda şöyle;

1- Bilgisayarınızdan veya telefonunuzdaki browserdan (link) adresine giriyoruz (ben kolaylık olsun diye kendime ayrıca bir kısayol oluşturup masa üstüne ekledim)
01.png
2- (link) adresine girdiğimizde açılan basit görünüşlü ekrana gitmek istediğimiz yeri, sokağı veya caddeyi yazıyoruz. (Bütün adres verilerini Google Maps üzerinden çekiyor)
02.png
3- Gitmek istediğimiz noktayı haritadan seçtik, yapmamız gereken tek şey "Send" butonuna tıklamak.
03.png
4- Adrese send dedikten sonra önümüze dört haneli bir rakam gelecek, bu rakamlar aslında gitmek istediğimiz adresin kodlanmış hali diyebiliriz.
04.png

Evet buraya kadar hallettik, peki biz bu dört rakamlı kodu nasıl kullanacağız, o kısımda şöyle;
1- Saatimizde koşma, bisiklet vs. gibi spor etkinliklerini yaptığımız seçeneklerin altında Sendpoints'i göreceksiniz (ben bu kısmı tam navigasyon sekmesinin altına taşıdım ikisi arasında dolaşmak daha kolay oluyor)
-001.jpg
2- Sendpoints'i açtığımızda karşımıza çıkan ekranda rakam gireceğimiz haneler var, işte az önce ürettiğimiz rakamları bu haneler içine yazıyoruz.
-002.jpg -003.jpg
3- Rakamları girip ok dediğimizde ekrana girdiğiniz rakamlar adres adı olarak karşımıza çıkıyor, yani herşey yolunda.
-004.jpg
4- Geri gelip Navigasyon seçeneğini tıklıyoruz.
-005.jpg
5- Aşağılardan Kaydedilmiş Konumlar sekmesine giriyoruz.
-006.jpg
6- Az önce girdiğimiz adres Kaydedilmiş Konumların içine eklendi ve istediğimiz zaman ulaşabiliriz.
-007.jpg -008.jpg -009.jpg

Son düzenleme:
Akıllı saatlerde haritadan bir adresi aramanın bulmanın, navigasyonu kullanmanın ne kadar büyük işkence olduğunu biliyorsunuz. İşte bu artık tarih oldu arkadaşlar, kullandığınız saatten daha çok keyif alıp marifetini bir tık ileriye taşıyacağız.
Sırasıyla yapmanız gerekenler şöyle;
214609 dosyayı görüntüle 214611 dosyayı görüntüle 214610 dosyayı görüntüle
1- Telefonunuzdan Connect IQ uygulamasına veya (link) adresine girin.
2- Arama alanına telefona kuracağımız uygulamanın adını "Sendpoints" yazarak girin.
3- Cihaz uygulamalarım arasında indirdiğiniz Sendpoints uygulamasını göreceksiniz.

Uygulama saatimize kuruldu, peki ama nasıl kullanacağız? Sırasıyla o kısımda şöyle;

1- Bilgisayarınızdan veya telefonunuzdaki browserdan (link) adresine giriyoruz (ben kolaylık olsun diye kendime ayrıca bir kısayol oluşturup masa üstüne ekledim)
214613 dosyayı görüntüle
2- (link) adresine girdiğimizde açılan basit görünüşlü ekrana gitmek istediğimiz yeri, sokağı veya caddeyi yazıyoruz. (Bütün adres verilerini Google Maps üzerinden çekiyor)
214614 dosyayı görüntüle
3- Gitmek istediğimiz noktayı haritadan seçtik, yapmamız gereken tek şey "Send" butonuna tıklamak.
214615 dosyayı görüntüle
4- Adrese send dedikten sonra önümüze dört haneli bir rakam gelecek, bu rakamlar aslında gitmek istediğimiz adresin kodlanmış hali diyebiliriz.
214616 dosyayı görüntüle

Evet buraya kadar hallettik, peki biz bu dört rakamlı kodu nasıl kullanacağız, o kısımda şöyle;
1- Saatimizde koşma, bisiklet vs. gibi spor etkinliklerini yaptığımız seçeneklerin altında Sendpoints'i göreceksiniz (ben bu kısmı tam navigasyon sekmesinin altına taşıdım ikisi arasında dolaşmak daha kolay oluyor)
214617 dosyayı görüntüle
2- Sendpoints'i açtığımızda karşımıza çıkan ekranda rakam gireceğimiz haneler var, işte az önce ürettiğimiz rakamları bu haneler içine yazıyoruz.
214618 dosyayı görüntüle 214619 dosyayı görüntüle
3- Rakamları girip ok dediğimizde ekrana girdiğiniz rakamlar adres adı olarak karşımıza çıkıyor, yani herşey yolunda.
214620 dosyayı görüntüle
4- Geri gelip Navigasyon seçeneğini tıklıyoruz.
214621 dosyayı görüntüle
5- Aşağılardan Kaydedilmiş Konumlar sekmesine giriyoruz.
214622 dosyayı görüntüle
6- Az önce girdiğimiz adres Kaydedilmiş Konumların içine eklendi ve istediğimiz zaman ulaşabiliriz.
214623 dosyayı görüntüle 214624 dosyayı görüntüle 214625 dosyayı görüntüle

Valla çığır açıyorsun. Hiç ilgilenmediğim bir konu ama yinede okudum ve beğendim.
Eline sağlık.

Keşke bağımsız bir topik açık garmin tips&tricks gibi bir konu açsan.

Geri