Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Fenix Kullanıcıları Kulübü

Evet garminin kendi form sayfasında biri daha sormuş az önce buldum. Aramalara cevap veremeyip saatten reddettiğiniz taktirde karşı tarafa -Garent by by Garmin mesajı iletiyor demiş biri, herhalde mesajı alan kişi -hmm bu adam spor yapıyor anlaşıldı sonra döner bana, gibi düşünmesi bekleniyor :)

Bir diğer konu, LiveTrack modu. Garmin connet uygulamasında ilgili sekmeye geldiğimde bende -web bağlantısı paylaş, kısmında sadece mail ve twitter seçeneğini görüyorum ki ben bu hesaplarla uygulamayı eşleştirmemiştim, kişiler ve facebook ile hesabımı bağladığım halde sekmede göremiyorum, bununla ilgili fikriniz var mı?

garmin 1.jpg garmin 2.jpg

Scudo
@anzolot sanırım sadece eposta ve twitter yoluyla paylaşılabiliyor. Ama şöyle yapabilirsiniz; twitter ile facebook'u bağlayın twit geldiğinde otomatik facebook duvarınıza da geçer.

Bu arada arkadaşlar güzel saat yüzleri de paylaşabiliriz burada. Ben doğru düzgün saat yüzü bulamadım pek. Özellikle Türkçe karakter destekleyen. Ve gps i nasıl test edeceğim? sanki gps im çalışmıyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Saat yüzü olarak önceleri TSWF03 yüklüydü, ilk anda karışık gibi geliyor ama güneşin doğuşundan batışına, rüzgarın hangi yönden kaç km. hızda estiğinden, çıkılan kat sayısından yağmur yağma oranı, hava durumu gibi bütün veriyi tek ekranda görüyorum fakat beni bu ara yüzden soğutan tek şey arka tema rengini siyahtan beyaza çevirememe.
Şu an kullandığım GearMin, bu arayüzün verilerini istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz sadece bu arayüz gün ve ay adını İngilizce veriyor. Aslında boş bir ekranı istediğimiz gibi özelleştirebilseydik bence harika olurdu.
gearmin.jpg

@anzolot Güzelmiş. Connect IQ' da ki adı ne saat yüzünün?

Fenix5 Plus kullanıcısıyım 100 özelliği varsa 99 özelliğinden memnunum. Tek bir sorunum var. Madem fenixciler burada belki derdime deva bulurum.

Açık deniz yüzmelerinde saat sapmalar yapıyor. GPS, Galileo, Glonass ne kullanmak lazım doğru ölçümler için. Aynı sıkıntıdan muzdarip kişiler var mı?

@adilmusazafer IQ Connecteki ismi GearMin olarak geçiyor, ayarlardan kendinize uygun satırları ekleyip istemediğinizi kaldırabiliyorsunuz.

@uslsy güney yarım küredeki ülkeler için gps+glonass kuzey yarım küredeki ülkeler için ise gps+galileo verimli olduğunu söylüyorlar. Kimiside -uydu yörüngeleri ekvatora göre eğiktir, glonass yörüngeleri gps yörüngelerine göre daha fazla güney ve kuzey enlemlerine ulaşır ve daha verimli çalışır diyor. Sanırım sizin de doğru veriyi alabilmeniz için üç modu ayrı ayrı günlerde yaptığınız etkinlikte test etmek olacak. Bu arada GNSS View uygulaması ile bulunduğunuz noktada uyduların kapsama alanını test edip saatteki gps modundan daha iyi bir şekilde faydalanabilirsiniz.

gnss.jpg

@anzolot Teşekkürler, farketmemişim hiç, çok hoşmuş..

• Beğen
@adilmusazafer IQ Connecteki ismi GearMin olarak geçiyor, ayarlardan kendinize uygun satırları ekleyip istemediğinizi kaldırabiliyorsunuz.

@uslsy güney yarım küredeki ülkeler için gps+glonass kuzey yarım küredeki ülkeler için ise gps+galileo verimli olduğunu söylüyorlar. Kimiside -uydu yörüngeleri ekvatora göre eğiktir, glonass yörüngeleri gps yörüngelerine göre daha fazla güney ve kuzey enlemlerine ulaşır ve daha verimli çalışır diyor. Sanırım sizin de doğru veriyi alabilmeniz için üç modu ayrı ayrı günlerde yaptığınız etkinlikte test etmek olacak. Bu arada GNSS View uygulaması ile bulunduğunuz noktada uyduların kapsama alanını test edip saatteki gps modundan daha iyi bir şekilde faydalanabilirsiniz.

213335 dosyayı görüntüle
Hiçbirşey anlamadım açıkçası :D

• Hahaha
@uslsy ciddi değilsiniz değil mi? O zaman şöyle söyleyeyim, saatinizde 3 adet gps modu var. Gps, gps+glonass, gps+galileo bu üç moddan gps+galileo seçimi ülkemizde bulunduğunuz noktada doğruluk payı en yüksek olan seçenek olduğu söyleniyor. Açıkçası ben gps dışında diğer seçenekleri pek kullanmadım çünkü sadece gps seçeneği başlı başına yaptığım iş için yeterli.
Telefondaki market uygulamasından GNSS View uygulamasını indirdiğinizde istediğiniz uyduları seçip, hangisi ne kadar çekiyor hangisinin ne kadar kapsama alanında olduğunuzu görebiliyorsunuz, en yüksek değeri veren uyduyu saatinizden seçip kullanabilirsiniz.
Bunların dışında en iyisi uygulama değil de tecrübe ile edinilen bilgi olduğundan birinci gün aktivitenizde sadece gps seçin, ikinci gün aktivitenizde gps+glonass seçin, üçüncü günkü aktivitede gps+galileo'yu seçin en uygun değeri yakaladığınızda oradan devam edin.

@adilmusazafer "Bu arada Fenix'lerin karanlıkta ışığını açıp saati görmek durumunda kalmaktan nefret ediyorum :) Fenix 5 serisinde olduğu gibi 6 da bu devam ediyor."
Hocam böyle bir problem yokmuş gözden kaçan ayar varmış, ayarlar-sistem-ekran altında etkinlik sırasında/etkinlik dışında iki sekme var, hareket kısmına açık derseniz ve ekran ışığını da (mola diye çevirmişler) istediğiniz saniyeye ayarlayın kolunuzu her kaldırdığınızda ekran yanacaktır.

@anzolot Anladim, onun farkindayim da ben mesela %10 parlaklikta full acik olsun gibi bir secenekten bahsetmistim. Bence olsa iyi olurdu. Cunku bazen saati gorebilir pozisyonda oluyorsunuz ama saati gormek icin yine de kolunuzu kaldirmaniz gerekiyor. Saat oldugu icin bakinca direk gormek benim icin saha mantikli. Apple watch 3 u de bu yuzden satmistim. Always on display yoktu. Sonraki modellerine koymuslar gerci. Sunu da belirteyim gercekten kol hareketlerini de en iyi Garmin anliyor.

@anzolot Anladim, onun farkindayim da ben mesela %10 parlaklikta full acik olsun gibi bir secenekten bahsetmistim. Bence olsa iyi olurdu. Cunku bazen saati gorebilir pozisyonda oluyorsunuz ama saati gormek icin yine de kolunuzu kaldirmaniz gerekiyor. Saat oldugu icin bakinca direk gormek benim icin saha mantikli. Apple watch 3 u de bu yuzden satmistim. Always on display yoktu. Sonraki modellerine koymuslar gerci. Sunu da belirteyim gercekten kol hareketlerini de en iyi Garmin anliyor.

O ayar için de Mola Yok seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor, ekran sürekli açık modu.

• Beğen
Tepkiler: adilmusazafer
Hic denememistim. Cok tesekkur ederim. :) Elinize saglik

• Beğen
@anzolot sizi yakalamisken kullandiginiz faydali uygulamalari da sorayim :)

3 yıldır havuzda yoğun şekilde kullanıyorum (Triatlon sporcusuyum )ve en ufak sıkıntı yaşamadım. Havuzun dibine dalıp saatin tuşuna basmayın diye kullanım kılavuzunda yazar üstte ki arkadaşın belirttiği gibi neredeyse bu segmentte ki tüm saatler için bu geçerlidir. Bunu bilmeyip tuşa basıp sonra saate/saatlere kusur bulmamak lazım :)

Bende İstanbul'daki sprint triathlonlara katılan birisiyim. (Elimden geldiğince) 3,5 yıldır fenix 3 kullanıyordum. Suyun dışında tuşa basınca bu olay meydana geldi. Türkiye'de garmin servisi kötü ben bunu deneyimledim. Saatin arkasında durmadı. Multisport bir saat sudan çıktıktan sonra tuşa basınca nasıl su geçirir ? Konu başlığını da açan benim. Ki Baytekin'e gittiğimde oradaki personel de bu sorunla sık sık karşılaştığını dile getirdi. Bu sorun fenix 5 'te de olmuş.

Son düzenleme:
elektronik cihazların ömrü 2 sene artık. hop yenileyeceksin hemen. sürekli klor yada deniz suyu malzeme dayanmıyor maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@adilmusazafer deneme yanılma yoluyla çeşitli veri ekranı ayarları için kullandığım ve kullanmaya devam ettiğim uygulamalar şunlar;
1. ekrandaki data fields uygulamalarını yapmak istediğiniz sporla ilgili alana ekleyip daha faydalı hale getirebilirsiniz. Örnek olarak aşağıda bisiklet sekmesine eklediğim özel veri alanları var, mesela listedeki veri alanını özelleştiren uygulamalardan AK X-Alps ve Dozen Cycle saat üstündeki görüntüsü fikir verebilir.
1.JPG spor sekmeleri.jpg ak x-alps.jpg dozen cycle.jpg

2. witgets olarak kullandıklarımın arasında en çok kullandığım öncelikle Calender, bunların dışında Oxygen Widget ve PilotAltimeter var. PilotAltimeter'i sadece kurcalamak için yükledim, uçak seyahatinde iç basınç dış basınç farklı olacağından nasıl çalışacağını merak ediyorum.
Pilot altimeter.jpg Oxygen widget.jpg 2.JPG

3. uygulama olarak Strava Routes ve Maps (r.485) kullanıyorum. Strava ile oluşturulan rotaları garmin saatinize yollayabilirsiniz, Maps (r.485) ile de oluşturduğunuz rotaları yada bir arkadaşınızın göndereceği gpx, kml, tcx uzantılı dosyaları garmin saatinize gönderebilirsiniz, rota oluşturup daha rahat göndermenin başka bir yolu var mı bilmiyorum.
map send.png r.485.png
Bunların dışında telefonumda Strava ve Relive yüklü, telefonumda hiç bir şekilde gps ile çalışan uygulamayı açmıyorum, malum şarj konusu. Bunların yerine saatim zaten bütün gps verilerini tek tuşla kaydediyor, Starva ile otomatik senkronizasyon sağlayıp hem hız hem enerjiden ciddi tasarruf sağlıyor.
Mesela aşağıdaki görüntüde Strava ile Relive verileri var. Bu arada bu ikilinin en sevdiğim yanı yürüyüş, sürüş her ne yapıyorsanız mükemmel uyumlu çalışıyor. Saat kolunuzda kendi görevini yapıyorken siz güzel bir manzara gördünüz, fotoğrafını çekmek istediğiniz bir şeyle karşılaştınız. Çekilen fotoğrafı otomatik olarak tam o noktada ve tam zamanında istediğiniz gibi ekliyor, hangi fotoğrafların ekleneceğini siz manuel seçiyorsunuz, bununla ilgili iki örnek ekledim görüntülerin yanındaki linki tıklarsanız o anki sürüş durumunun uydu görüntüsünü görebilirsiniz.

Sürüş:
Strava.png (link)

Yürüyüş:
orman yürüyüşü.png (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: adilmusazafer
@anzolot ilginize, paylaşımınıza teşekkürler. Ben bisiklette bir kaç kez denedim. Veri ekranları çok hoşuma gitti. yeterli buldum. Fakat, rakım ölçümü olayında tam tatmin olamadım. 25km civarı sahilde gitmeme rağmen -30 -35 gibi yükseklikte veri aldım. Sonra tırmanmaya başlayınca - den + ya doğru geçtim ama doğru mu ölçtü pek emin olamadım. Eğim konusunda gittiğim yol üzerindeki tabela ile birebir aynı sonuç aldım. Haritayı Başarsoft'un haritasını kullanarak inceledim. Harita çok iyi. otobüs durakları Camiiler petrol istasyonları isabet çok iyi. Bu arada harita konusuna değinmişken içindeki Başarsoft harici tüm haritaları silmeye çalıştım fakat beceremedim. Garmin edge cihazımda tüm imaj dosyalarını silip indirdiğim Başarsoft imaj dosyasını kopyalayınca sadece Başarsoft'un haritası çıkıyordu. Bu konu hakkında bilginiz var mı ?

Geri