Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Garmin Varia 515 radar

Arkadan araç gelirken uyarı veriliyor demiş; peki bu ekranda nasıl görünüyor? Onları da detaylı fotoğraflarla belirtebilir misiniz @PianoMan ? Rahatsızlığım olduğundan özellikle bana böyle bir şey lazım, o yüzden radarın ekrana nasıl yansıdığı önemli benim için. Ve böyle bir incelemede bulunduğunuz için teşekkürler.
Hocam hafta içi sürüyorum ilk sürüşte çekerim garmin ekran sağ yanda foto da görüldüğü gibi araç sayısı kadar beyaz nokta size yaklaşıyor video olarak çekeceğim

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin ve mazot
Scudo
Kask aynası varken varia'ya gerek varmı ya :) Kask aynası yetiyor, ekrana sürekli bakmakta sıkıntı.. Ne amaçla kullanılabilir? Mesela zamana karşı bisikleti ile antremanda varia iş gorur diye düşünüyorum.

@Burak B. Benim sağ kulağımda %100 işitme kaybı var. Sol kulağımda da işitme cihazını takarak duyabiliyorum. Bu durumda duyduğum sesin nereden geldiğini, yan sağ/sol, arka sağ/sol kestiremiyorum. Denge problemi var kısacası. Varia, eğer düşündüğüm gibi sadece arkadan gelen aracı gösteriyorsa, böylece örnek veriyorum, duyduğum ses göremeyeceğim tali yoldan mı geliyor, arkamdan mı geliyor, onu netleştirebilirim. Nihayetinde böyle bir senaryoda güvenlik önlemleri yetmiyor, nasıl sürüş yapacağımı da zorluklarla belirliyorum, çünkü sesin nereden geldiğini algılayamıyorum, bu da doğal olarak bisiklet sporunu eziyet hale getiriyor. Boşluğa atılmış, ne yapacağına dair deney yapılan bir fare gibi hissediyorsunuz.

Uzun ve karışık oldu biraz. Kısacası @PianoMan videoyu attığında yarayacak mı yaramayacak mı belli olacak.

@Burak B. Benim sağ kulağımda %100 işitme kaybı var. Sol kulağımda da işitme cihazını takarak duyabiliyorum. Bu durumda duyduğum sesin nereden geldiğini, yan sağ/sol, arka sağ/sol kestiremiyorum. Denge problemi var kısacası. Varia, eğer düşündüğüm gibi sadece arkadan gelen aracı gösteriyorsa, böylece örnek veriyorum, göremeyeceğim tali yoldan mı geliyor, arkamdan mı geliyor, onu netleştirebilirim. Nihayetinde böyle bir senaryoda güvenlik önlemleri yetmiyor, nasıl sürüş yapacağımı da zorluklarla belirliyorum, çünkü sesin nereden geldiğini algılayamıyorum, bu da doğal olarak bisiklet sporunu eziyet hale getiriyor. Boşluğa atılmış, ne yapacağına dair deney yapılan bir fare gibi hissediyorsunuz. Uzun ve karışık oldu biraz. Kısacası @PianoMan videoyu attığında yarayacak mı yaramayacak mı belli olacak.

Hocam işinize yarar mı bilmiyorum ama bugün ki kurlar ve kampanya olmaması sebebiyle oldukça pahalı bir ürün oldu , istanbul Anadolu yakasındayım gelin beraber deneriz işinize yarayacak mı siz görürsünüz. İş yerinde yanıma aldım ışığı video sonunda çektiğim pencere önüne koydum ona rağmen sorunsuz çalıştı . Aslında aracın gelişini daha erken gösteriyor ama pencere açılmadığı İçin o açıdan ortadan göstermiş araçları . Ekran sağında ( dilerseniz sola yada ortaya alınıyor )aracın size yaklaştığını gösteren sesli ve görsel videodaki görüntü oluşuyor . Tehlike geçince yeşile dönüyor, zaten arkada araç yoksa hiç bir uyarı görüntü olmuyor . Yani teknik olarak araç olmadığını gördüğünüz de yoldan geçebilirsiniz.

@PianoMan sadece arkadan gelen değil, herhangi yönden yaklaşmakta olanları gösteriyor demek ki. Teklifiniz için teşekkür ederim, maalesef Tekirdağ'da yaşıyorum, epey uzak. Fakat bir iki ay sonra Anadolu yakasına işim düşecek, o zaman müsaitseniz uğrayabilirim. @BerkEvren 'in attığı video ile birlikte, evet, gelen aracın arka ön, sağ sol mu olduğu farketmiyor. Gene de avantajlı, ekranda yaklaşan bir şeyi gördükten sonra çevre kontrolü yapılıp ona göre pozisyon alınabilir.

Böyle bir şeyin gerekli olduğuna ne zaman karar verdim, onu söylersem daha açıklayıcı olabilir. Düz yolda antreman yaparken ardımda yine ses duydum, dedim ki biraz uzaktan geliyor gibi, mesafe bırakarak geçen bir araçtır. Birkaç saniye sonrasında neredeyse sıfıra sıfır solumdan geçti, ve adamların yüzündeki detayına kadar yakın gördüm. Buradaki, yani Tekirdağ'daki şoförler bir nebze Anadolu'dakilere kıyasla nerede durması gerektiğini bilen insanlar. Ve o gün 32 km/s ortalama ile giderken bir temasta bulunsalardı diye düşündüm, devamını getiremedim bu düşüncenin. Daha sonrasında ise, şimdi tam hatırlayamıyorum, ek$i sözlük'te paylaşılan ve buraya da aktarılan bir olay oldu: Uçurumun kenarında bisikletçiye temas ediyorlar ve bisikletçi az kalsın uçuruma yuvarlanacaktı. Hani bu adam sağlık yönünden bir sıkıntısı olmayan, fakat buna rağmen problem yaşayan bir arkadaşımızdı; kendimi düşündüğümde ise hepten muallak, arabanın mesafe bırakıp geçeceğini düşünerek devam edecektim belki de orada ben olsaydım, ona göre pozisyon alıp rahat rahat gidecektim ve aniden temas gelmesi şok etkisi yaratacaktı, sonrası muallak.

O yüzden kurun yüksek olması, bu ürünün neredeyse bir asgari ücretine eşitlenmesi maalesef benim için vazgeçmeye yeterli olamıyor. Bu konuda önce güvenlik/sonra spor. Güvenlik olmayınca turlara çıkasım da gelmiyor.

@PianoMan yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

@mazot Benimde 2 kulağımda işitme kaybım var, her iki kulakta yüzde 95-97 aralığında kayıp mevcut ve kulak arkası cihaz kullanıyorum. Zaten sağlam kulak olsada yüksek hızdan dolayı rüzgar sesinden başka bişey duyulmuyor. Bu yüzden işitme kaybı bisiklette çok fark etmiyor ayrıca arabada kullanıyorum, ondada anca korna sesleri duyuyorum onun dışında motor sesi, yol sesi vs derken hassas kulağa ihtiyaç duyulmuyor :) Önemli olarak göz.. Hızlı refleks, çabuk ayırt edebilmek onemli. İşitme kaybından dolayı, göz ile hareketleri algılama refleksin otomatikman gelişiyor. Tıpkı körlerin kulakları radar gibi çalışması.. Bu yuzden kask aynası fazlasıyla yetiyor, varia fantastik ürün bana göre. Alım gücüm var fakat gereksiz fantastik ürün :)

Tercihlerine karışmıyorum fakat sürekli ekrana bakmak, kask aynasından daha dikkat dagıtıcak. Google glass gibi dijital gözlüğe uyumlu olsa o zaman süper.. Görüş alanından solundan araç yaklaşıyor metre cinsinden verirse o zaman süper derim :)

Not: Kask aynası ile aracın niyetini,sinyal verip vermediği vs herşeyi anlıyorsun ve buna göre pasif oluyorsun. Ama variada anlayamazsın niyetini, belki kötü niyetle yaklaşıyordur arkandan..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mazot Benimde 2 kulağımda işitme kaybım var, her iki kulakta yüzde 95-97 aralığında kayıp mevcut ve kulak arkası cihaz kullanıyorum. Zaten sağlam kulak olsada yüksek hızdan dolayı rüzgar sesinden başka bişey duyulmuyor. Bu yüzden işitme kaybı bisiklette çok fark etmiyor ayrıca arabada kullanıyorum, ondada anca korna sesleri duyuyorum onun dışında motor sesi, yol sesi vs derken hassas kulağa ihtiyaç duyulmuyor :) Önemli olarak göz.. Hızlı refleks, çabuk ayırt edebilmek onemli. İşitme kaybından dolayı, göz ile hareketleri algılama refleksin otomatikman gelişiyor. Tıpkı körlerin kulakları radar gibi çalışması.. Bu yuzden kask aynası fazlasıyla yetiyor, varia fantastik ürün bana göre. Alım gücüm var fakat gereksiz fantastik ürün :)

Tercihlerine karışmıyorum fakat sürekli ekrana bakmak, kask aynasından daha dikkat dagıtıcak. Google glass gibi dijital gözlüğe uyumlu olsa o zaman süper.. Görüş alanından solundan araç yaklaşıyor metre cinsinden verirse o zaman süper derim :)

Not: Kask aynası ile aracın niyetini,sinyal verip vermediği vs herşeyi anlıyorsun ve buna göre pasif oluyorsun. Ama variada anlayamazsın niyetini, belki kötü niyetle yaklaşıyordur arkandan..
Hocam kesinlikle f/p ürünü değil ama gayet iş görüyor. İşin bir de araç kısmı var. Araç yaklaştıkça kuvvetli Çakar devreye giriyor ve aracı da uyarıyor. Ayrıca yol bilgisyarına bakmak çok da sorun değil ben zorlanmıyorum yol bilgisayrına bakarken. Araç kullanırken hızına bakmak gibi göz ucuyla bakabilirsin.
Ben incelememde de belirttim. Tavsiye etmeme nedenim ürünün fiyat performansı, yoksa ürün fiyatından bağımsız çok faydalı ve gerekli

@PianoMan Bence de gerekli sonuçta Garmin bir inovasyon geliştirmiş ve kullanıldıkça bu özellikleri daha da iyileştirmeye devam edeceklerdir.

Param olsa da alsam keşke ben de.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
özellikle uzun turlarda banketi dar veya olmayan tek şeritli yollarda çok faydalı. toplu sürüşlerde de gurubu uyarmak için de kullanışlı. tek sorun fiyat :)

Selamlar, varia konusu buradan devam etsin o zaman. :harika: (izninizle tabii Eray hocam)

Ilk sürüş sonrası birkaç yorum paylaşayım istedim. Pahalı bir cihaz oldugu için ne kadar gerekli olduğu konusu ön planda. Keşke daha ucuz olsa da güvenlik gibi temel bir ihtiyaç için daha çok bisiklet severe ulaşsa.

Aynadan vazgeçemem herhalde diyordum. 5 dk sonra aynaya bakmayı bıraktım. Sanırım bu durum benim ayna kullanım ile de alakalı. Uygun görüş açısı için biraz uğraşıyordum her aynaya baktığımda. Ee bu noktada da işin içine konfor giriyor ve hemen aynadan vazgeçiyorum. Yolun boş olduğu zamanlarda güvende olduğunuzu biliyorsunuz ve gereksiz ayna kontrolü yapmıyorsunuz.

Özellikle sesli uyarı çok etkili ve sizi teyakkuza geçiriyor. Sürüş esnasında gözünüz sürekli bilgisayarda olmuyor haliyle.

Tabii sesli uyarı, müzik keyfinizin sesini düşürmenize sebep oluyor. Kulaklığınız dış sesleri vermiyorsa müzik ile arasında tercih yapmanız da gerekebilir.

Yoğun trafikte anlamlı değil, az trafikte çok etkili. Özellikle, yonca şeklindeki dönüşlerde daha az kafa hareketi ile çevrenizdeki araclardan haberdar olmanız çok güzel. Endişe yerine güvenli hissediyorsunuz.

Gerekli mi? Konforlu ve güvenli bir sürüş için evet. Çok rahat başka aksesuarlara da tercih edilebilir. (Karbon olan gidon, sele borusu, gidon boğazı, pedal ve keyfine yapılan giyim harcamaları yerine).

Tüm bunlardan daha çok mutlu edecektir sizi.

Bende almayı düşünüyorum. Wiggle da gördüm ama stoklarda yok şu an. Wahoo Bolt kullanıyorum ve uyumlu olduğunu biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Bende almayı düşünüyorum. Wiggle da gördüm ama stoklarda yok şu an. Wahoo Bolt kullanıyorum ve uyumlu olduğunu biliyorum.
Wiggle Garmin ürünlerini Türkiye ye göndermiyor diye biliyorum.

Wiggle gönderiyor
Al bak linkte bir Garmin varia rvr 315 modeli türkiyeye bedava gönderiyor.
(link)
Wiggle her modeli göndermiyor. Güncel hiçbir saati, yol bil.,... benzeri ürünü ne yazık ki göndermiyor. Herhalde TR dist. ile alakalı.

Selamlar, varia konusu buradan devam etsin o zaman. :harika: (izninizle tabii Eray hocam)

Ilk sürüş sonrası birkaç yorum paylaşayım istedim. Pahalı bir cihaz oldugu için ne kadar gerekli olduğu konusu ön planda. Keşke daha ucuz olsa da güvenlik gibi temel bir ihtiyaç için daha çok bisiklet severe ulaşsa.

Aynadan vazgeçemem herhalde diyordum. 5 dk sonra aynaya bakmayı bıraktım. Sanırım bu durum benim ayna kullanım ile de alakalı. Uygun görüş açısı için biraz uğraşıyordum her aynaya baktığımda. Ee bu noktada da işin içine konfor giriyor ve hemen aynadan vazgeçiyorum. Yolun boş olduğu zamanlarda güvende olduğunuzu biliyorsunuz ve gereksiz ayna kontrolü yapmıyorsunuz.

Özellikle sesli uyarı çok etkili ve sizi teyakkuza geçiriyor. Sürüş esnasında gözünüz sürekli bilgisayarda olmuyor haliyle.

Tabii sesli uyarı, müzik keyfinizin sesini düşürmenize sebep oluyor. Kulaklığınız dış sesleri vermiyorsa müzik ile arasında tercih yapmanız da gerekebilir.

Yoğun trafikte anlamlı değil, az trafikte çok etkili. Özellikle, yonca şeklindeki dönüşlerde daha az kafa hareketi ile çevrenizdeki araclardan haberdar olmanız çok güzel. Endişe yerine güvenli hissediyorsunuz.

Gerekli mi? Konforlu ve güvenli bir sürüş için evet. Çok rahat başka aksesuarlara da tercih edilebilir. (Karbon olan gidon, sele borusu, gidon boğazı, pedal ve keyfine yapılan giyim harcamaları yerine).

Tüm bunlardan daha çok mutlu edecektir sizi.
Aktif olarak arkadaki sürücüyü de uyardığı için diğer ışık sistemlerinden farklı, biz ikinci nesilini kullanıyoruz 4.cü nesilde kendini aşar diye tahmin ediyorum.

Wiggle her modeli göndermiyor. Güncel hiçbir saati, yol bil.,... benzeri ürünü ne yazık ki göndermiyor. Herhalde TR dist. ile alakalı.
530, 830, 1030 Plus hepsine baktım, ödeme adımına kadar geldim hiç birinde engel gözükmüyor. Bike24 vs göndermiyordu ama wiggle gönderiyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Wiggle gönderiyor
Al bak linkte bir Garmin varia rvr 315 modeli türkiyeye bedava gönderiyor.
(link)
Aldım baktım haklısınız önceden göndermiyordu diye biliyorum. Al bak uslübunuza da hayran kaldım. :)

Aktif olarak arkadaki sürücüyü de uyardığı için diğer ışık sistemlerinden farklı, biz ikinci nesilini kullanıyoruz 4.cü nesilde kendini aşar diye tahmin ediyorum.
Arkadaki sürücü ile araç sürücüsünü mü kastediyorsunuz? Işığın şiddetinde olan değişim ile sanırım

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
ben de o ifadeyi anlamadım :) arkadaki sürücüyü uyarıyor diğer ışıklardan farklı diye yazınca, zaten ışığın amacı bu değil mi diye yazacaktım ama fakir zihniyte belli olmasın diye yazamadım:)

Geri