Selamlar, varia konusu buradan devam etsin o zaman.
(izninizle tabii Eray hocam)
Ilk sürüş sonrası birkaç yorum paylaşayım istedim. Pahalı bir cihaz oldugu için ne kadar gerekli olduğu konusu ön planda. Keşke daha ucuz olsa da güvenlik gibi temel bir ihtiyaç için daha çok bisiklet severe ulaşsa.
Aynadan vazgeçemem herhalde diyordum. 5 dk sonra aynaya bakmayı bıraktım. Sanırım bu durum benim ayna kullanım ile de alakalı. Uygun görüş açısı için biraz uğraşıyordum her aynaya baktığımda. Ee bu noktada da işin içine konfor giriyor ve hemen aynadan vazgeçiyorum. Yolun boş olduğu zamanlarda güvende olduğunuzu biliyorsunuz ve gereksiz ayna kontrolü yapmıyorsunuz.
Özellikle sesli uyarı çok etkili ve sizi teyakkuza geçiriyor. Sürüş esnasında gözünüz sürekli bilgisayarda olmuyor haliyle.
Tabii sesli uyarı, müzik keyfinizin sesini düşürmenize sebep oluyor. Kulaklığınız dış sesleri vermiyorsa müzik ile arasında tercih yapmanız da gerekebilir.
Yoğun trafikte anlamlı değil, az trafikte çok etkili. Özellikle, yonca şeklindeki dönüşlerde daha az kafa hareketi ile çevrenizdeki araclardan haberdar olmanız çok güzel. Endişe yerine güvenli hissediyorsunuz.
Gerekli mi? Konforlu ve güvenli bir sürüş için evet. Çok rahat başka aksesuarlara da tercih edilebilir. (Karbon olan gidon, sele borusu, gidon boğazı, pedal ve keyfine yapılan giyim harcamaları yerine).
Tüm bunlardan daha çok mutlu edecektir sizi.