Scudo Sports

Gazyağını nereden bulabiliriz?

uguryilmaz144

Forum Bağımlısı
Tepki
2.561
İsim
Uğur Yılmaz
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar merhabalar;

Yaklaşık 2 yıldır her türlü mekanik temizlik ve bakım işlerinde kullandığım 1.5 litre gazyağı birkaç gün önce yaptığım temizlik sonrasında bitme noktasına geldi. Sanırım 2-3 temizlik daha yaparsam tamamen bitecek. Benzin istasyonlarında gaz yağı satılmıyormuş artık, o yüzden istasyonlardan alamıyoruz. Gaz yağını nereden temin edebiliriz arkadaşlar? Yardımlarınızı bekliyorum...

Scudo
Gaz yağı şart değil mazot da kullanabilirsin.

Oto yıkama işi yapanlardan temin edebilirsin.

@Berke
Mazot alternatif, ama gazyağı uçucu olduğu için temizlikten sonra hiç kalmıyor öyle bir avantajı var. Bir de viskozitesi daha düşük olduğu için en ince en sıkı yerlere bile giriyor. Öncelikli tercihim gazyağı, ama gazyağı temin edemezsem mazot alacağım...

• Beğen
Tepkiler: Berke
"Gaz yağı satan yerlerden bulabilirsiniz" demek isterdim. Mazot alabilirsiniz. Biraz pahalı ama olsun. Würt yada 404 genel bakım ve temizlik spreyi alabilirsiniz. Hırdavat malzemesi satan yerlerde de bulabilirsiniz.

@SerkanH

Mümkün mertebe şişelerden bulunan ürünlerden uzak durmak istiyorum. Gereksiz pahalılar... Almışken 5lt alıp yıllarca kullanmayı düşünüyorum. Benzin tavsiye eden arkadaşlar da olabilir. Ama benzin'in parlama noktası -45 santigrad derece olduğu için parlaması çok kolay. O yüzden benzin depolamak istemiyorum. Bir de benzin ten ile temas edince teni aşındırıyor. Ben de temizlik yaparken eldiven kullanmayı sevmediğim için benzin tercih etmiyorum. Yoksa motorcular benzin tercih eder...

@uguryilmaz144 hocam ben camur yada toz oldugu zaman bisikleti su ile temizliyorum sonra kuruluyorum.mazot yada gaz yağı boyaya zarar verirmi bende öyle temizlemeyi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

Shell İstanbul Kartal istasyonunda gaz yağı satılmaktadır. Litresi mazot ile hemen hemen aynı fiyatta.

Bana da lazım bu mazot ya da gazyağindan. Mazotla ruble zincir temizliğinden sonra kimileri suyla durulama işlemi yaparken kimileri yapmıyor. Doğru olan usul hangisidir ? Yağ olarak da forumda ciddi bir chain-l fetişizmi mevcut ama Türkiye'de olmayan bir ürüne sıcak bakmıyorum. Joe's nano yağ kullanmayi düşünüyorum.

@mustafaakcay55 sadece mekanik parcalari mazotla temizleyin. Zamanla katilasan yagi cok iyi cozuyor. Kadroda cikarilmasi zor bir leke zaten pek olmuyor. Sabunlu su fazlasiyla yeterlidir kadro temizligi icin.
Mazotla sadece zincir,ruble ve aktaricilari temizleyin

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Serkan Mıstınoğlu mekanik aksamdaki partikülleri ve dediğiniz gibi katılaşan yağ kalıntıları için balata spreyi kullanıyorum abi ayrcı mtb kullandığım için hd frenlerin temizliği için çok pratik oluyor peki abi balata spreyinin bi sorun yaratma ihtimali var mı ?

Balata spreyi ben de kullandim oldukca iyi. Onu daha pratik ve hizli temizlikte kullaniyorum sprey seklinde oldugu icin.
Detayli temizlikte parcalari sokup guzelce benzinliyorum oh mis :D

Ayrica sprey cok dagilan bisey. Janta da gidiyor ister istemez kadroya da gidiyor. Bu yuzden pek sevmiyorum

• Beğen
@uguryilmaz144

Mazot ile gazyağı birbirini tutmaz. Kokusu dışında gazyağı güzel temizliyor, üstelik üstüpü veya penye bir bez ile çok güzel bisiklet silersin. Boyasınada faydası olur. Yanıcı madde olmasa sana buradan gönderirdim.

• Beğen
Gazyağı artık kolay bulunan birşey değil.ben bir benzincide zor buldum.hemen 10 litre aldım .kamptada kullanıyorum :komik:

büyükçekmece de şu benzincide bulabilirsiniz

MERKEZ MAH. MARMARA CD. NO:80 MİMARSİNAN-BÜYÜKÇEKMECE-İST.

(BÜYÜKÇEKMECE AKÇANSA ÇİMENTO FABRİKASI A KAPI KARŞISI PETROL OFİSİ)

0212 8616061

BAŞLANGIÇ PETROL

Geri