Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gençler Kaçıyor

Carel

Forum Demirbaşı
Tepki
769
Bisiklet
Sedona
Eğitim için yurt dışına gitmek isteyen gençlerin oranı geçen yıla oranla yüzde 30 arttı. Yabancı dilde eğitim yapan liselerden mezun olan öğrencilerin yaklaşık yarısı yurt dışındaki üniversitelere başvurdu. Kanada ve Almanya üniversite öğrenimi için en çok tercih edilen ülkeler. Uzmanlar gelecek sene bu oranın artacağını ifade ediyor...

Her okul türünde yurt dışına gitmek isteyen öğrenci var ama ülkenin en yüksek puanla girilen liselerin mezunlarının yükseköğrenim için başka ülkeleri tercih etmesi, geleceğe yönelik kaygıların göstergesi.

Devami;
(link)

Scudo
Hocam ne bekliyorsun ki eğitim sistemi gün geçtikçe kötünün kötüsüne gidiyor adamlar daha bir sınav yapmayı beceremiyor çocuklarım için çok endişeliyim ülkenin durumu benim fikrime göre berbat ve gün geçtikçe kötüye gidiyor niyetim siyaset değil ama kelimenin tam karşılığı içine ettiler hem eğitimin hem herşeyin kısacası ülkenin...

@07yusuf
Tamam eğitim sistemi kötü, asgari ücret yetersiz belki ama güldürdünüz :) şeriat bataklığı ne alaka, ülkede şeriat mı var acep, neyse Allah size imkan versin de istediğiniz yere gidebilin.
Sistemsel sıkıntılar, zorluklar vs var mı? Var. Lakin burası bizim. Güzel ülkemiz yaşanılmayacak yermiş gibi düşünülmemeli...

"ya sev ya terk et" diyorlar ya, keşke cidden sevmeyenler terk etse

buradaki hırsızlık vb durumlarında vatandaşı savunması gereken polisin tutumundan tut, mahkemede takipli diyerek herkesi salıveren hukuk sistemine
zaten berbat durumdaki şehirlerimizdeki azıcık yeşile sahip çıkılmasını talep edenleri terörist-vatan hanini ilan edenlere kadar.

Haber okumayı-izlemeyi zaten bıraktım ama artık her yerden kötü haber yağıyor üzerimize. Genç yaşımda nihilist oldum kafayı yemeyim diye.
İnsanlar kaçmasın da ne yapsın.

Sadece yönetim de değil, ülkedeki insan profili de ayrı bi itici. Hepimizin ortak noktası bak; bisiklete binmek istiyorum ben. Ölmek de istemiyorum. Ama (link)herifle aynı trafikte nasıl olacak?

Özetle medeni ülkelerde ne iş olsa yaparım formatına girmek üzereyim ben de. Gitmek istiyorum, ama gitmek istemeyi istemiyorum

images.jpg

Şeriat ortamında Ulu önder Atatürk'de ayni şeyi yapmıştı zaten değil mi ?
Kendini aydın, ilerici, Atatürkçü olarak niteleyip "ben buralardan gidecem" diyenlerinin durumunu traji komik buluyorum.

Yahu habere baksanıza, yabancı dil ile eğitim veren liselerde okuyanlar yurt dışına çıkmaya çalışıyor, demiş.
Çocuğunu Alman veya Fransız Lisesine gönderenlerin bir sonraki amacının bu olmasından daha doğal ne var?

Henüz lise eğitiminin ortasında olan kardeşime sık sık tembihliyorum: Ne yap ne et git bu ülkeden.

Ben de işimde biraz daha uzmanlaştıktan sonra yurtdışındaki şirketlere başvurmaya başlayacağım. Evet ülkede kalıp bir şeyleri değiştirmek, eleştirdiğimiz beğenmediğimiz insanlara karşı mücadele etmek de önemli ve gerekli belki ama bunu da adil yollarla yapamadıktan sonra elinde silahı olan İspanyollara karşı kendini savunmaya çalışan yerliden farksız görmüyorum kendimi. Birilerinin ahmaklığı, güç gösterisi veya sırf öyle istediği için işimden olmak, sakat kalmak, belki de ölmek ödenmesi kolay bir bedel değil açıkçası.

@Swizz
Neden dönmek ostiyorsunuz.
Söyleyinde şu "kaçmak" isteyenler bir dinlesin.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Taxonera ve Saru
Konu başlığında kullanılan "kaçmak" ifadesi yanlış bir ifade. "Terketmek" daha doğru. Alın ülkenizi de milletinizi de dininizi de hepsi sizin olsun, ben sizi istemiyorum diyip gitmek, terketmek. Buna kaçmak denemez.

Bende 2,5-3 yıl önce yabancı bir ülkeye yerleştim, memleketimi ve ülkemi çok ama çok seviyorum.

Ama inanın bir işe girdiğinizde patronun sizi uşağı gibi kullanması, köle gibi kullanması çok zoruma gidiyor. En azından arkadaşlarım için şuan öyle, benimle birlikte mezun olan arkadaşlarımın büyük bir kısmı tahminimce asgari ücretle çalışıyorlar.

Ama ben kendime sırf bana maaş verecek diye saçma sapan insanlara köle olmayı göze alamadım.
Dönmeyi çok istiyorum ama pek birşey değişmemiş ülkemizde maalesef.
Bir kafeye giriyorsun birşeyler içmek için patronu işçisine köle gibi davranıyor falan bu liste uzar gider.

@BisikletKolikK
Geçen gün bir lokantanın bahçesine girmek için garson çocuktan (16 yaşında falan) izin aldım ve girdim. Yemek yediğim bir lokantaydı, yani sokaktan da gelmemiştim.
Sonra uzaktan farkettim ki patronu çocuğa fırça atıyor, niye izin verdin der gibi.

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geri