Hevesli
Aktif Üye
- Tepki
- 248
Nereye gidersen git kurtuluşun yok, bilmemne ülkesinde herkes bisiklet sürüyormuş oraya gidelim, bilmemnerde maaş 5000 euroymuş oraya gidelim, bilmemnerenin kızları güzelmiş orda yaşayalım muhabbeti çocuk muhabbetidir. Pis adam heryerde, bi ara herkesin yaşamak istediği (link)na bakın mesela. En modern, gelişmiş ülkelerden biri olan (link)na bakın mesela. Fakir ülkesi dediğin hindistanın gayri safi yurtiçi hasılasına bakın. terörizmi çıkardığın zaman, şeriat ülkesi iranın, pakistanın suç oranına bakın, ne kalmış?
boş bir ada bulup tek başına yaşasan bile, ordaki en kötü insan sensin, en ucuza çalışan sensin, yaşam koşulları berbat, eğitim-sağlık kurumu yok, vs vs şu an türkiyeyi terketme sebeplerinin çok daha fazlasını sayabilirsin. "Herşeyi devletten bekleme" deyimi var ya, devlet sensin zaten, devleti halk oluşturur. Sen bu ülkeyi bir adım ileriye götürmeyip başka ülkeye kaçarsan, o ülkeyi bir adım geriye götürürsün.
boş bir ada bulup tek başına yaşasan bile, ordaki en kötü insan sensin, en ucuza çalışan sensin, yaşam koşulları berbat, eğitim-sağlık kurumu yok, vs vs şu an türkiyeyi terketme sebeplerinin çok daha fazlasını sayabilirsin. "Herşeyi devletten bekleme" deyimi var ya, devlet sensin zaten, devleti halk oluşturur. Sen bu ülkeyi bir adım ileriye götürmeyip başka ülkeye kaçarsan, o ülkeyi bir adım geriye götürürsün.