Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gençler Kaçıyor

@Mhg
Aha iste sen
Nolur git bu beyinle

Iş yatirım fikri yarismasini bilimsel icat yarismasi sanan muhalif olan herseye inanan ekşisozluk terk birinin burada durmasina gerek yok

nolur git

Scudo
Bu ülkeden kaçmak isteyenlere ''kaçma/gitme'' demeniz lazım..Niye?Çünkü bu kaçmak/gitmek isteyenler farklı düşünenler..

Bir toplumu geliştiren en önemli etken,farklı düşünen beyinlerin etkin olmasıdır..Toplumdaki farklı düşünenler bu ülkeden gitmek istiyorlarsa ''gitsinler'' dersen eğer,yakında evindeki o yatakta rahat rahat uyuyamazsın..Benden söylemesi..Hatta o yatağı da göremezsin..Hatta hayatta bile olamayabilirsin..
Suriye'de ve benzeri yerlerde olan budur..
Gelişmemiş ülkelerde farklı düşünenlere yer yoktur..Gelişmiş ülkelerde ise tam tersidir..Yani el üstünde tutulurlar..
Bu ne anlama gelir?
Bu ülkenin bir geleceği yok..Eğer olsaydı,ülkeden kaçmak isteyenlere ''dur,gitme'' denirdi ama gördüğüm kadarıyla herkes nokta nokta çekiyor..

istemeyen gitsin hocam ne diyelim yani.Ülkenin durumu her geçen gün bir önceki güne göre iyi gidiyor.BU TÜR SOSYAL OLAYLARI DEMİYORUM HEMEN ŞAHLANMAYIN.10 yıl önce ülkenin durumuyla bugünkü durumu karşılaştırın.Ülke üreterek gelişmeye bağlı bir ülke olmadığı için elbette hemen olacak bir durum değildir gelişme.Zaten gelişmekte olan bir ülkenin vatandaşlarıyız her ne kadar bazıları bunu kabullenmese de.Almanya Kanada da zaten her sene şu TÜRK öğrenciler gelsin de karşılayalım çifte vatandaşlık verelim diye can atıyor sanki :D öyle bir yazmış ki bazıları.Emin olun ki kendi toprağımız gibi yoktur dış ülke sevdalıları!!!AYRICA EĞİTİM SİSTEMİ KONUSUNDAKİ ENDİŞENİZE DE KATILIYORUM.Ama yok biri şort giyen kıza tekme atmış biri su içen çocukları dövmüş te neymiş bu ülkede yaşanmazmış.Tabi ki de bunun gibi yaşanan olaylar normal değildir iyi de değildir hatta cezalandırılmalıdır.İnsanlar birbirlerine saygı duymadıkları takdirde zaten toplumda mutluluk hoşgörü diye bir şey olmayacakır buna eminim ki herkes katılır.ALLAH CC demiştir ki ayetinde 'DİNDE ZORLAMA YOKTUR!'bu ayete bakılacak olursa ister ateist olsun ister agnostist olsun ister yahudi hrisiyan olsun herkes birbirine saygı duymalıdır.Müslüman olmayana bu dünyada eziyet edin sevmeyin dışlayın demiyor ALLAH,aksine müslümanlığı tanıtın,hoş eğer müslümanlık dininin mensubu olurlarsa ne mutlu size.Eğer olmazlarsa bu benimle kulum arasındadır buyurur.Tutupta dövün demiyor da sen kim oluyorsun ramazanda su içen çocuğu dövüyor,şort giyen kıza tekme atıyorsun.Bunlar akli dengesi yerinde olmayan insanlardır.Elbette bu gibi insanlara cezai işlem uygulanmalıdır.Tutup ta bir dengesiz bunları yaptı diye de İSLAM dinine de çamur atmanıza müsaade etmem!!

@@AKTÜRK ALİ@ Hocam birde sahip olmaması gereken makamlara getirilen insanlar var, olaylar bu yüzden de artıyor.

Mesela geçenlerde facebook"ta dolaşıyorum, dinimle ilgili paylaşım yapan bir sayfadaki gönderiye denk geldim. 1.000.000 küsür kişi beğenmiş bu sayfayı, herneyse olaya devam edelim. Adminmi her neyse MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"E laf atmaya çalışmış 1 milyonluk sayfada, yorumlarda da birsürü destek gelmiş.

Böyle cahil kişilere adminlik yetkisi verirlerse dinimizin düşmanı tabiki çok olur, benim birçok başka dinden arkadaşım var.
Mesela İSLAM VE TÜRKİYE öyle bir tanıtılmış ki onlara bizim ülkemizde savaş var zannedeni var, hatta develerle ulaşımı sağlıyoruz zannedeni bile var.

Ne geliyorsa başımıza cahil insanlar yüzünden geliyor.

Cumhuriyet kurulduğunda tevhid-i tedrisat kanunu ile ülkemizdeki eğitim sistemi standartlaştırılmış.
Tekke ve zaviyeler kaldırılmış.

1950 ve sonrası gelen iktidarlar ise -başta Demirel iktidarı olmak üzere- modern bilimsel eğitim yerine bol miktar imam hatip ortaokulu lisesi açmışlar.

Günümüzde ise imam hatip anadolu liselerine bir de imam hatip fen liseleri eklenmiş durumda ve devlet artık normal lise açmıyor. En azından benim yaşadığım il bu durumda.
Atatürk dönemi tevhid-i tedrisattan buraya kadar geldik.
Bunların tekkeden bence bir farkı yok. Bu gayet açık.

Bir ilave daha: yabancı dil bilmeyen doktor, mühendis iş bulamaz. Literatür okuyamaz.
İnternetten yabancı dilde bilgi alamaz. Yurtdışı ile iletişim kuramaz. Deyim yerindeyse "körebe" oynar.
Herkes iyi bilimsel eğitim alsın.
En az iki yabancı dil (biri ingilizce) öğrensin.
Deyim yerindeyse "marka vatandaş" olsun.
Gerisini de bu vatandaşlara iyi imkan sunamayan devlet düşünsün.
Ben hiç şüphe duymuyorum.
Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Ama bu ülkede yapılan yanlışları da asla sineye çekmeyiz. Bunlar artık çok net ortada.
Umarım anlatabildim.

Çok bilmişlik yapmamaya çalışarak bir iki cümlede ben ekliyim. Burdan gitmek isteyen insanlarda ilk gözlemim hep orda çok daha az çalışarak elde edebileceği hayat için burda çok daha fazla çalışması gerektiğini idrak etmesiyle başlıyor.(Iphone,mac,bmw,mercedes) üstüne kişi yeterli eğitim ve birikime sahipse zaten olaylar kendiliğinden gelişiyor ve daha iyi bir yaşam standartı için yurtdışı bir seçenek oluyor. Çünkü eğitimli ve kültürlü bir insan gelişmiş bir ülkeye çok kolay adapte olabilir. Ali ağaoglu örneği vereyim bu adam kişisel kaanatime göre gelişmiş bir ülkede yaşayamaz mesela bildiğin en basit tabirle canı sıkılır adamın orda :D

Ben de kişisel olarak bir kaç şey ekliyim biz hayattan zevk almasını pek bilmiyoruz. Umut sarıkaya bir yazısında bir düğün örneği vermişti. Eğlenmek için organize edilmiş olması gereken bir organizasyonda herkesin genelde gergin olduğundan sinirli sinirli halay çeken adamlardan bahsetmişti. Maalesef dostlar ülkede herkes de anlamsız bir sinir bir gerginlik var. Futbolcusundan tut bisikletçisine kadar, Euro 2016 ya gidip ordan bile kavga kıyamet döndük mesela Türk milli takımı olarak. Eğlenmemiz gerekiyordu oysa ki..

@anti panik gayet iyi anlatabilmiş durumdasınız ama bakın bir noktaya açıklık getirmek istiyorum.Ne güzel,bulunduğunuz ile veyahut ilçeye herneyse yeni bir okul açılmış ve siz bunun imamhatip olmasınının verdiği rahatsızlığı dile getiriyorsunuz.Oysa ki o kurum da sizin söylediğiniz gibi İMAMHATİP FEN LİSESİ 'dir.Yani asıl demek istediğim siz nedense imamhatip kısmına takılıyorsunuz.Ben sizi yargılamıyorum,yanlış anlaşılmak da istemiyorum doğrusu.Neden fen lisesi açılıyor her ne kadar dini eğitim verse de.Deyip sevinmek yerine imamhatibi görünce sitem ediyorsunuz.Olaylara biraz dini kenara bırakkıp bakmak yerine dini hemen konuya alakadar ediyorsunuz.Bakın tekrar yanlış anlaşılıp sizi yargılıyor gibi görünmek ve kötü eleştiri örneği olmak istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: cool mehmet
@o.bsrn Verdiğiniz örnek zaten milyarder onun kaçmasına gerek yok:D Parayla mutluluk doğru orantılı diyebilir miyiz? Euro 2016 da bile prim para olayları konuşuldu. İnsanlarımızın da bu yüzden canı sıkkın kesin. Tabi bu mutluluk kişiden kişiye değisir.

Hem yurtdışında kıyafet pahalı. Benim Almanya'dan gelen kuzen 90 tlye polodan iki adet tişört aldı içim gitti. Orda tanesi 80 avroymuş(320tl).

@@AKTÜRK ALİ@

Okullarda din dersi eğitimi yokmu?
Neden düz lise yerine Anadolu İmam hatip..??
Neden İmam Hatip Fen Lisesi.??
Düz liselerdeki din dersleri yeterli değil demek ki!

Sorun din dersleri olsaydı
.Avrupa hırsızın çalanın en bol olduğu bölge olurdu.
Bu okullar suç oranını azaltmayı bırakın kutuplaştırıyor.
Dindar ve kindar nesil yetiştiriyor.

Çünkü iktidarlar bunu oy deposu olarak görüyor.

Politikacılar Kişisel çıkarlarını ülke çıkarlarının önünde tutuyor.
İlk mesajda yazdığım gibi bu durum sadece bu iktidara mahsus değil.
Menderes ve Demirel zamanında başladı.
Demirel Tayyip'i yarattı.
Demirel ölmeden önce Tayyip' i çok eleştirdi.
Ama geçmiş olsun.
Tayyip de "ne istedilerde vermedik" dedi.
Bunlar iyi günlerimiz..
Bu kafayla gidersek Demirel ve Tayyip gibiler bile bu ülkeyi terketmek zorunda kalabilir.
Bu iktidarın IŞİD teröristini ülkeye alıp sonra da yıllardır İşıd e karşı savaştığını hatırlayın.
Uyanık olun..!!

@anti panik

İlave:Fen lisesi doktor mühendis bilim adamı yetiştirmek demek.

İmam hatip: Camilere imam yetiştirmek demek.

Amaç ne için eğitim veriyorsun ve nasıl bir çocuk yetiştirmek istiyorsun?
İmam mı yetiştereceğiz?
Mühendis yada doktor mu?

Not : imamlar mühendis ve doktorların ödediği vergilerden maaş alır.
Yani patron mühendis ve doktorlardır.!!

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@anti panik Not : imamlar mühendis ve doktorların ödediği vergilerden maaş alır.

Nasıl yargıdır bu ya! İmam vergi vermiyor mu bu ülkede?Saçmalamayalım lütfen

O zaman mühendisler de imamların verdiği vergiden maaş alır.

Sonuç ne peki?
-imamlara gerek yok bu ülkede
buna mı getiriyorsunuz konuyu!!

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Eğlenceli konu,
eğlenceli forum,
eğlenceli ülke.
:)

@@AKTÜRK ALİ@

Siz daha konuyu anlamamışsınız.
Yada ben anlatamadım.

Anlatmak için şöyle bir gerçek olay anlatayım:
Almanya Bavyera eyaleti dünyanın en ciddi BMW, MERCEDES gibi firmaların olduğu endüstri bölgesidir.
Bilimsel gelişmeye çok önem veren bölgedir .
Gottlieb&Daimler adlı kişiler burada dünya üzerinde ilk otomobili icat etmişlerdir.

Ve..üstelik de ...Bu eyalette öğretmenlik yapmak için ya bu eyalette üst seviyede eğitim almış olmak gerekir..
Ya da başka eyalette öğretmenlik eğitimi aldıysanız..
lisansınız kabul edilmez ve burada öğretmen olamazsınız!
.
İlla da bavyera da öğretmen olmak istiyorsanız, Münich üniversitesinde 1 yıl -ekstra- eğitim almanız gereklidir...!

Ve Bavyera eyaleti Almanya nın en çok üretim yapan ve en çok vergi veren, yani ülkenin patronu olan, en çok ihracat yapan motor görevi gören bölgesidir.
Ve Bavyeranın kanunları farklıdır. Gerekirse hükümüte kafa tutar ve merkezin kanunlarını reddeder.
Çünkü parayı kazanan orasıdır.

Bakalım ne demek istediğimi anlatabildim mi?

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Geri