Merhabalar. Ben şimdiye kadar hep tur, dağ, şehir bisikletleri kullandım ancak şu aralar katlanır bisiklet alma aşamasındayım ve hiç binme şansım olmadı. Sizlerin aynı fiyat aralığındaki Geotech ve Dahon (mümkünse Tern) ürünlerinden hangisini önereceğinizi merak ediyorum.
Kullanacağım yer Antalya. %5-7 gibi eğimler dışında eğim görmeyeceğim ve günde 10 km'den fazla kullanmayacağım bir ürün bakıyorum. Bu doğrultuda Geotech Fold Up 20.2 2022 model ve Dahon Mu D9 2022 model arasındayım. Farklı bir öneriniz varsa ona da açığım. İşin matematiğine bakınca Geotech 18 viteste 34-50 aynakol, 11-25 ruble ile daha iyi yokuş ama daha kötü hız performansı veriyor gibi duruyor. Dahon'un aynakol 53, ruble 11-32. Bunun dışındaki şeyler ise tamamen nitelik.
Örneğin biri Shimano Sora, diğeri Sram X5 arka arttırıcı kullanıyor. Kalite farkı var mı bilmiyorum. Onun dışında katlama pratikliği, sürüş konforu, dayanıklılık gibi konular benim için tam bir bilinmez. Bo konular ışığında sizin yorumunuz ne olur? Şimdiden teşekkürler.