En sonunda rüyalarımın bisikletine kavuştum.
Türkiye fiyatı $2600 (link)
ama şurdan çok daha ucuza aldım(türkiyeye kredi kartı ile satış yapmıyorlar, paypal veya banka havalesi ile satıyorlar).
(link)
Bu sitede anyroadun türkiye'de olmayan versiyonlarını da gördüm(ön göbekten dinamolu, çamurluklu, bagajlı vs.) (link)
(link)
gümrük, kargo vs. masraflar dahil yaklaşık $1600'e geldi(1078€ bisiklet, 120€ kargo, ~200€ gümrük vergisi, 45€ havale masrafı).
türkiye versiyonunda trp mekanik fren iken bu giant yarı hidrolik disk fren.
En çok beğendiğim yönü ise park ayağı, bagaj, çamurluk için delikleri var(ön maşada bile!, kış için süper, tur yapacaklar için de süper).
Montajını yapar yapmaz bi 20km kadar kısa bi sürüş yaptım. İlk izlenimlerim.
* Lastikler:
Giantın kendi lastiklerini kullanmışlar. İç lastiksiz. Lastiklerin yol tutuşu güzel ve konforlu ama bi schwalbe g-one kadar değil
* Vitesler:
Vitesler 2x10 tiagra 4700. İlk defa tiagra kullanıyorum. Daha önce sram apex 1, rival 22, sora kullanmıştım.
Soraya göre belirgin daha iyi. Vites geçişi srama göre daha sessiz ve yumuşak ama sram vites kollarının geri bildirimi daha iyi gibi. Sanki sram biraz daha iyi gibi ama tiagra da umduğumdan iyi çıktı.
* Fren:
Giantın kendi "conduct" yarı hidrolik frenlerini kullanmışlar.
Daha önce sram rival hidrolik disk frenler kullanmıştım. hidrolik frenle aradaki fark hissediliyor ama çok büyük bir fark yok. gayet yeterli bir fren gücü var.
Daha önce kullandığım shimano cx77 mekanik disk frenlere göre çok bir artısı yok gibi. belki zamanla anlarım. çift piston olmasının daha sonra ayar yönünden avantajı olabilir.
* Aksesura:
sele borusu ve gidon boynuna takılabilir ön ve arka aydınlatma lambaları ile geliyor. ufacık lambalar ama bayaa iyi aydınlatıyormuş ve gayet şık duruyorlar.