Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant AnyRoad

@gezgin gezer birbirinden baya farklıymış. Bu iki geometri arasında gravel e en uygun hangisi olur acaba ya da fastroad dropbar ve kalın lastik takılsa gravel e uygun olur mu acaba. 700x32 gibi mesela

Scudo
@ProfessionaL ikisinin arasında kalıpta dropbar takma niyetiniz varsa anyroad almanız daha mantıklı olacaktır. Hidrolik fren için olan sti kollar pahalı drop bar takıp hemen çevirmek çokta göründüğü gibi olmayabiliyor. Bunun en iyi örneği olarak Merida Speeder'ın Yükselişi bu konuya bakabilirsiniz. Zaman ve nakit isteyen bir şey.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, bir türlü anyroad'un kadrosu hoşuma gitmedi. Çok eğik bükük geliyor.

Son düzenleme:
@MakRo
Anyroad gravelmiş (dropbar zaten takılı üstünde)
Ben sahibinden üzerinde iki tane fastroad satılık bu bisikletlere o yüzden yönelmiştim. Açıkcası dropbara cevirip melez bir gravel yapmaya kesin karar verirsem zaten sadece mekanik fren kullanma düşüncem var.

Anyroad sahibinden de bir tane var o da mekanik fren ve 8900 TL fiyatı var. Fastroad hiç yoktan 4000 TL ye bulunuyor. Yaklaşık 9000 anyroad a verecegime (zaten vermem) bir tane carraro gravel g2 almak daha mantıklı.

Benım icin sadece önemli olan fastroad dropbar takılırsa gravel e yaklaşır mı. Biraz heyecan arıyorum sanki :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Anyroadların türkiye satış fiyatları çok pahalı malesef. Yurt dışından çok daha ucuza getirtilebiliyor.
(link)

Fastroadların gidonunu değiştirmek te olur bence. eski alu olanları sora set kullanıyor. sora vites-fren kolu takmak yeterli olur. anyroadların alu olanları da zaten mekanik fren(BB5 road) kullanıyordu.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@gezgin gezer aynen hocam. 173 boyla 44.5cm kadro boyu uyuyor yazılmış sahibinden sitesinde. Eldekini satarsam bunu almayı düşünüyorum. Kişiye göre degişir ama ben bu kadroya hayran kaldım :)

@ProfessionaL

O fiyatı sallama hiç... Fiyata buradan bakın, üstelik her ebatta S/M/L var ellerinde (link) (arada kaldığım başka bir bisiklet var, kısmetse karar verip yarın sipariş geçicem) Hem 40-42-45 disk seçme şansın da var, kadro boyu seçme şansında var

1.000 tl fark var bir sürü şey alırsın o farkla :) Giant Resmi Sitesinde bu bisiklet için doğru kadro boyu;. (link) bölüm de var

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@gthief
Bana uygun kadro olarak M görünüyor. Fiyatta 7.500 TL üstü. 3.500 TL ye fastroad bulabiliyorum. 1000 TL farkkı dropbar takabilirim.

Merak ettiğim giant garanti durumu var mı. Ömür boyu kadro garantisi seklinde acaba

Simdiye kadar gordugum en tipsiz giant adventure-gravel modeli bu anyroadlardir . Inanin bu kadar geometri ve teknik ozurlu bir bisikleti neden yapmis Giant hala cozemedigim bir handikaptir.
(Sanki tobe est. Önünden ve arkasindan traktör ezip tost yapmis misali )
Mtb gbi desen mtblerde bile boyle egik bukuk bir kadro zor goruyorsun (hardtrailler arasinda) anca belki enduroda falan

@mariokaldato
Sen yanlış açıdan bakıyorsundur. Bir ara canlı canlı gör derim. Barış Manço’nun şarkısındaki seke seke çayda geçen ceylandır anyroad. Ya da mercedesin etkisi sen olabilir burda bir alamancı komşu var bizim. Yok Mercedes’ten başka arabaya binmem deyip durur. Senin ki ondandır abi.

• Beğen
@mhtozel
Yooo olayin benim mersoyla bir alakasi yok kanka. Kisisel zevk meselesi tabi. Ben ust borunun sert bir sekilde asagi yamuk yumuk inmesini hic sevmiyorum.
Bence giant bu modeli peygamber devesinden esinlenmiş
Photo_1563432010973.png

@mariokaldato
Peygamber devesi Ghost Nila abi 204006
Anyroad bu
204008
Zarif ve atik :D

@Ceyhun Özkan
Abi anyroad ilk versiyonu 2013 de yapıldı sonrasında birçok marka çok beğenildiği için anyroadun kadro şekline benzeyen kadrolar üretmeye çalıştı. Bir tek mariokaldato abiye beğendiremedik ?

• Hahaha
Bende ilk bisiklet alicagim zaman anyroad kadrosuna kafayi takmistim sadece onu alicaktim nasip kısmet orbea avant m30 endurance oldu memnunum 1.5 senedir cekiyor kahrimi

• Beğen
Tepkiler: mhtozel
Bende simdi tekrar ararken giant internet sitesinde eskiyi getir yeniyi götür kampanyası varmış. Bir sorayım dedim. Sormaz olaydım.

Giant kadro garantisi iki yıl imiş. Ayrıca kampanya olsun veya olmasın fiyatlar dolar olarak o günkü dolar kuruna göre belirleniyormus. Anyrıad modeli 7900 TL (sora set) fastroad modeli 6600 TL (sora set). Bundan dolayı giantın sıfır olarak alınması bana göre gereksiz. O fiyatlara btwin 105 set alırım daha iyi.

Şimdilik ikinci el bir fastroad kovalamaya devam. Yol bisikleti ile takas düşünen olursa her türlü üstünü tamamlarım :)

• Beğen
Beyler kücük bir yardıma ihtiyacım var. Uzun zamandır bisiklet arayışım devam ediyordu. en son Giant Fastroad SLR2 ya da Anyroad 2'ye yöneldim. İşin sıkıntılı tarafı şimdi soyle anlatayım.

Fastroad SLR 2 olan modeller S beden 2015 ve 2016 olmak üzere iki ürün kalmış. 4300 TL nakit.
Anyroad 2 M beden kalmış 2015 model fiyat olarak 5300 TL nakit fiyatları. Üç bisiklette sıfır.

Fastroad SLR 2'lerde sora set varken Anyroad 2'de seri dışı sora set kullanılmış. 3-4 yıllık bisikletlere bu fiyatları vermek mantıklı mı? (4300 TL fastroad alıp üzerine 1500'e tiagra set ve Dropbar gidon alarak gravel yapabilirim. Çıkan parçaları da bis şekilde uyguna satabilirim)

Diğer ihtimalde bu fiyatlara ikinci el 2016 model Specialized Diverge Elite DSW modeli bulabiliyorum 5000 TL fiyat ve tiagra set var. Diverge gravel olarak geçiyor hiçbir ekleme cıkarma yapmaya gerek yok.

Bu fiyata sıfır olarakta 5200 bandında Merida Speeder 200 (Gravele cevirmek icin yine en az 1000 TL eklemek gerek) ya da Carraro Gravel G2 var (Her ne kadar donanım olsa da kadroyu begenmemekteyim).

Siz olsanız 5000-5500 bütce aralıgında neyi seçerdiniz?

@ProfessionaL
Bro bu yil ve model takintisini aşmazssan daha çok bahari yuruyerek gecireceksin.

Bi bisiklet 3 sene beş sene kenarda durarak bi zarara ugramaz ki teneke peyniri mi bu anlamadim yani .

Benim tur bisikletim tahmini 1998 model falandir. Her yola her yuke vurdum, acimasizca surdum , umarsizca saga sola firlattim attim. Daha tik demedi masallah.

Bir sabah kalktigimda , kan ter icinde " 98 model bu ya çope mi atmaliyim ? " diye sorasim hic gelmedi kimseye. Rahat ol 2016 model Specialized Diverge Elite al gec yav sen yapma bari.

Bisiklet onerilerinde görüyorum adam 2018 model diye burun kiviriyor.(e git o zaman 1800 dolar verip kendine ozel kadro yaptir :D :D , ne diyim simdi bilemedim . Gerci sifirda yapsalar o borularin hangi yilda uretildiginide sorar o eyyamci, bu meseleye hic girmeyelim ) Ne sacma, ne bilime aykiri bi durum...

Derin derin nefes al ve git al o bsikleti.

Yok iste memlekette gravel cesitliligi . Bulduguna bin git
Şu guzelligi gore gore buradakilere soruyorsun ya bisey demiyorum.
large-adpic1-1510613625-98735.jpg

Son düzenleme:
Geri