Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Escape 2 City Alınır ve Ege Turu Hazırlıklarına Başlanır

alikan_55

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Giant
Yapabildiğimiz kadar çok araştırma yapmaya çalışmış ve son karar olarak Giant'da karar kılmıştık. Bagaj donanımının bulunması, fren ksımına çok estetik bir şekilde yerleştirilen zilin varlığı, kadroda ki hatların modern ve şık duruşu ve tabi ki bir dünya markası oluşu bizi bu karara yönelendirmişti.

Samsun bölgede ki tek Giant bayinden tüm pazarlıklara rağmen aldığımız peşin fiyatı 1930 TL'de kalmıştı. Bir de nette araştıralım derken kaçkarbisiklette gördük ve aradık. Alıcı müşteri ve güçlü satıcı buluşmasından 230 TL daha karlı çıkmış ve 1700 TL'den iki bisikleti de almıştık. Bununla da kalmayıp toplam ödemenin bi kısmını havale kalan kısmını iki kredi kartına çektirdik bu konuda ki anlayışlarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz onlara. Gerçek bir esnaf tutumu sergilemişlerdi. Neticede 06.08.2015 Perşembe sabahı internet üzerinden siparişimizi verdik ve 07.08.2015'de içimiz içimize sığmadığı dağıtıma çıkması için bir gün daha bekleyemiyeceğimiz için UPS kargodan kendimiz teslim aldık kargomuzu ve bir taksiyle doğruca evimizim yolunu tuttuk :)

Taksiden inip, evin bahçesine geldiğimizde karşımızda ki manzara tam olarak şöyleydi;

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/28/aef90ae675b2876ff32e637fbe257512.jpg

İçimizde ki heycan haliyle üst seviyeye çıkmıştı :) Oldukça şık ve güvenli bir şekilde paketlenen bisikletleri kutularından teker teker çıkarıp monte etmeye başlamıştık ( Heycandan bu halde fotolarını çekmeyi unuttum [emoji3] ) Ön ve arka çamurluk, koltuk, arka bagaj, pedallar, ön fren ve gidon, ön teker demonte şekilde çıktı kutudan. Kurarken çok fazla zorlandığımız söylenemez, 10-11 / 14-15 anahtarları ve bir alyan takımıyla tüm kurulum işlemini rahatlıkla yaptık [emoji3] ( Heycandan gidonu aşağı doğru eğik takmışız ama sonrada düzelttik [emoji4] )

Salihle ilk işimiz Samsun Limana pedallamak oldu ve biraz fotolarını çektik yakışıklıların [emoji16]

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/28/a07e7d306cea7ee4a500d116ff61ffe1.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/28/ac4e2206a8da0586ae2f3c60bf623305.jpg

06.08.2015 Cuma sabahı ilk işimiz Ekim ayında planladığımız Çanakkaleden başlayıp Muğlada son bulacak olan Ege turu için gerekli olan alet ve edavatı almak için girişimlerde bulunmak oldu. ( Tur detaylarını merak eden arkadaşlar için (link))

Ve ilk iş olarak Samsun Decathlon'da Sigma Bc 16.12 km saatini alıp taktık bisikletlerimize. ((link)) Km saati konusunda en büyük olayın kadanslı ya da uyumlu olup olmaması olduğuna karar verdik ve sigmanın kadans uyumlu bu modelini aldık.

Daha sonra hep alan hiç vermeyen devletimizin üstümüzde ki ambargosunu kırmak üzere daldık aliexpress.com'un içine [emoji16] Daha öncr hiç sipariş vermediğimiz, deneyim sahibi olmadığımız için bir demo yapmaya karar verdik ve gidon çantası almaya karar verdik. Bakalım sağ salim elimize ulaşacak mı diye beklemeye koyulduk :) 15 gün içinde siparişimiz gelmişti :) ((link))

Aldığımız bu gazla [emoji16] yaptığımız araştırmalar sonucunda önceden hazırladığımız ihtiyaç listemizi aliexpressten tamamlayabiliriz diye düşündük ve daldık alışverişe :)

Ege'nin o güzel koylarını, kasabalarını ölümsüzleştirmek için aksiyon kamerası almaya karar vermiştik. Bilindik markanın dudak uçuklatan fiyatı bütçemizi fazlasıyla aştığı için arayan belasını da bulur mevlasını da diyerek araştırmaya devam ettik ve galiba aradığımız o ürünü bulmuştuk. Çin'in Apple'ı lakabıyla tanınan Xiaomi markasının müthiş fiyat/performans ürününü, hakkında yaptığım incelemelerde müthiş övgülere mahsar olduğunu gördüğüm bu ürünü almaya karar verdik ve option 8 seçeneğiyle siparişi verdik.((link))

Kelebek gidon turcuların olmazsa olmazı. Adeta kamyoncunun uzun yolda kalan son sigarasının keyfini veren can yoldaşı olan bu gidonu'da açılı gidon boğazıyla beraber sipariş ettik.((link))

Kameramız için Xiaomi markasının orjinal Bluetooth özellikli Selfie çubuğunu'da sipariş verdik ki o güzel manzalara biz de renk katalım, 'haberim yokmuş gibi çek panpa' temalı fotolardan bizim de olsun [emoji16] ((link))

Genellikle sabah pedallıyacak olmamıza rağmen gerçek bir tur bisikletçisinin lambasız olmaması gerektiğine karar verip lambalarımızı da sipariş ettik.((link))

Cep telefonlarımızın hatta tüm teknolojik aletlerimizin olmazsa olmazı; su, ekmek, hava kadar ihtiyaç duyduğumuz powerbanklerimizi de Türkiye üzerinden sipariş verdik. ((link))

Cep telefonlarımızın rahatı içinde şu ürünü almaya karar verdik. ((link))

Çadır ihtiyacımızı yine decathlon üzerinde canlı kanlı gördüğümüz çok pratik ve şık olduğunu düşündüğümüz bu ürünle karşıladık.((link))

Kask, tayt, suluk vb ihtiyaçlarımızı da yavaş yavaş karşılayıp inş tüm eksiklerimizi tamaladıktan sonra Ekim ayının başı gibi turumuza çıkmayı düşünüyoruz :)

Kısıtlı vaktimle olabildiğince eğlenceli bir dille anlatmaya çalıştım başımızdan geçen süreci sürçü lisan ettiysek şimdiden affola :) Umarız okurken sizlerde keyif alır ve bizleri motive edecek yorumlarda bulunursunuz :)

Scudo
@alikan_55 :D anlatımın harika guzel kardeşim :D sanki br çay ocağının sokak kısmında bulunan yere yakın masalarda çay içerken edilen muhabet tadında olmuş .Yazım stilin çok samimi ,yaşamında da böyle biri olduğun belli :) Yalnz aklıma gelmedi değil yani ; Sipariş üstüne sipariş bizim cepte ne para kaldı , nede beklemeye tahammulum ne iş ? :D sevgiler

• Beğen
Tepkiler: Luccini
Bizde varımızı, yoğumuzu bu işe yatırdık giyebilirim zaten :) Ki kasımda artık Vatani görev bizi bekler :) Asker de günler çabuk geçsin,sevgiliye kavuşur gibi şafak sayalım diye bisikleti ve bu yolculuğu olabildiğince renklendirmeye çalışıyoruz oradan geliyor bu bolluk :) @mariokaldato ayrıca teşekkürler abicim güzel düşüncelerin için :)

@alikan_55 rica ederim ,inan bana kasıntı olup toplumun bir halt sandığı insanlarla 10 dakika geçireceğine samimiyeti maksimum bir insanla ömür geçirmek daha iyidir .

Yeni bisikletleriniz hayırlısı olsun. Gule gule kazasız kullanın :)

Giant Escape 2 benim de ilk goz agrim. Hala da buyuk bir zevk ile kullanmaktayım.
Sizin de kullanırken buyuk keyif alacaginizdan eminim. Bisiklet fiyatini kesinlikle hakediyor..

Iyi turlar ! :harika:

• Beğen
Tepkiler: slhcn
@bambam84
Çok sağol kardeş inş bizde büyük bi keyifle bincez bundan sonra [emoji4]

Çadır çok yer tutacak. Pratik değil bence.

Güle güle kullanın,kazası sürüşler dilerim. Bu arada bende Kasım celbinde askere gidiyorum. Gitmeden bir tur yapmak benimde hayalimde var doğrusu :)

Ben de askere gitmeden hemen önce uzun tur yapmıştım. İnsanı çok rahatlatıyor, ferah ferah gidiyorsunuz.. Hem orada tanışacağınız insanlara anlatacak bir hikâyeniz oluyor :)

Aynı çadırdan bende de var. Bagaja tepsi gibi yerleştireceksiniz. Yer kaplama gibi bir olayı yok, aksine, tepsi gibi yerleştirildiği için üzerinde ekstra bagaj alanı yaratıyor. Fakat şöyle bi sorun da yaratıyor.. Heybeleri açıp içinden bir şey çıkarmak zorlaşıyor. Çadır geniş olduğu için heybelerin üstünü örtüyor. Yine de dert değil, halledersiniz.

Alışveriş listenize bol bol yedek iç lastik ve yama seti eklemenizi öneririm. Uzun yolda lastiksiz kalmak kadar berbat bir his yok.

Çadır konusunda Birhan gibi düşünüyorum bende. O kadar pratik kurulma ve toplanmanın bu kadarcık da bagaj zahmeti olsun yani artık :) Askerlik öncesi müthiş olacak diye hissediyorum inş yanılmam. Yedek lastik, yama seti vs hepsi listemizde var bol bol alcaz aksi durumlara karşı :)

Trek kullanıcısı ve hayranı olarak, Giant özellikle son modellerinde tasarımlarıyla beni cezbediyor. Giant Escape modelini de buradan bir arkadaşım aldı. Gerçekten çok güzel bir bisiklet. Öncelikle güle güle kullanın. Anlatımı da beğendim :)

Sanırım son siparişleriniz daha gelmedi aliexpressten. Kelebek gidon verince, gidon hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Ben de bir kelebek gidon düşünüyorum.

@K. Aydın
Siparişler gelir gelmez hepsi hakkında tek tek yorumda bulunmayı düşünüyorum zaten. Sonuçta forum sayfasının hakkını verip, deneyimlerimiz ile birbirimize yol göstermeliyiz :)

@alikan_55

Lastik patlamasi fobiniz varsa (benim gibi), Schwalbe'nin green guard yada supreme model lastiklerine bakmanizi oneririm. Kolay kolay patlamayan lastikler olarak un yapmislar.

Forumda bol miktarda konu ve inceleme var.

Ben de uygun bir zamanda lastikleri degistirmeyi dusunuyorum :)

Hevesinizi baltalamak istemiyorum ama çadır taşıma açısından biraz sıkıntılı duruyor sanki. :) bu arada hayırlı olsun şimdiden.

Çadır seçimi yuvarlak tepsi formatında olduğu için herkesin gözü korktu biliyorum ama ben çok problem olacağını düşünmüyorum :)

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/29/ea0aef5c2c2c5c65fa73334ec818387f.jpg

@alikan_55 ile birlikte çadır araştırmasına girdiğimizde taşıma tereddütunu ben de çok yaşadım.Ilk başta kurulumu zor taşıması pratik başka bir çadır aklımda yer ederken turdaki toplama kurulum hakkındaki yorumlar beni bu çadıra tekrar yöneltti. En son olarak beni ikna eden şey gördüğüm bu fotoğraf oldu. Sanırım daha iyisini bulamayız :)

En sağda ki bisiklette görüldüğü üzere, abimiz turuncu çantanın altına tepsi gibi yerleştirmiş çadırı :)

• Beğen
Tepkiler: barayda
O zaman tek kalan şey tur zamanını beklemek. :) Hayırlı olsun tekrardan. :D

Birde ben çadır kurmakla uğraşmayı seviyorum o yüzden çekimserim bu çadırlara. :D

• Beğen
Tepkiler: Sina Yılmaz
İnsanı zaten tur zamanını beklemek öldürüyor. İlk deneyim olacak müthiş bir heves var ama resmen zaman geçmek bilmiyor :)

Geri