Merhabalar, bir hafta kadar önce Trek bisikletime takmak üzere Giant SLR 0 30mm jant seti aldım. 2017 model Giant TCR Advanced SL 0 bisikletten çıkma. Forumda benim yaşadığım tarz bir sorunu bir tek bu konudaki kişiler yaşamış olabilir diye düşünerekten, biraz ilginç olan sorunumu buraya yazmaya karar verdim.
Jantlar Tubeless Ready, yani istersem Tubeless istersem de iç lastikle kullanabiliyorum diye biliyorum. Tubeless lastik ve geri kalan her şeyi almama rağmen, biraz üşengeçlikten biraz da bir an önce jantları denemek istedigimden, bir önceki jantlarıma takılı tüp ve lastikleri geçirmeye karar verdim. Ancak ne yaptıysam arka lastiği tam takamıyorum. Bundan önce sayısını hatırlamayacağım kadar iç lastik değişimi ve tamiri yaptım. Vintage Mavic jantlara haftada bir tubular lastik zamkladığım zamanlar da oldu. Ancak bu arkadaş her baştan yapışımda aynı şekilde yamuk kalıyor. Yani lastiğin bir tarafı diğer taraflarından daha dışarda oluyor ve yavaş sürerken her dönüşünde alttan vurma etkisi yaratıyor.
Böyle bir sorun yaşayan ve çözen oldu mu? Acaba üzerinde tubeless jant bandı olduğu için mi sorun yaşıyorum? Ama o zaman önde de sorun olması gerekirdi ama ön rahatça ilk seferde oturdu.
Şimdiden teşekkürler
Düzeltme: Önde de benzer bir sorun var ama daha az belirgin olarak.