Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Herkes selamlar,
Arkadaşıma tcr bakıyoruz. Kendisinin boyu 183 ve bacak boyu 86 cm. Boy tablosuna göre m/l kadro oluyor. Detaylı ölçülere baktığımızda seat tube uzunluğu 50 ve tt uzunluğu 56,5 . Başka markaların kadro boyu ve st uzunluğu çok yakın değerlerde iken giantta st uzunluğu kısa kalıyor. Bisiklet kadrosu için tt uzunluğu mu yoksa st uzunluğu mu referans alınıyor ? Umarım anlatabilmişimdir :)
Ben de ortaligi karistirmaya geldim. 181 89 ic bacakla TCR de L beden sonucu cikti bike fitte

• Beğen
Tepkiler: berk92

İç bacak uzunluğum 81 cm. Ama performans odaklı bir bike fit için özellikle olması gerekenden biraz daha aşağıda selemin yüksekliği. Topuk basabilmem lazım gerektiğinde 😉 o yüzden M kadro bana göre

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gunerokn
İç bacak uzunluğum 81 cm. Ama performans odaklı bir bike fit için özellikle olması gerekenden biraz daha aşağıda selemin yüksekliği. Topuk basabilmem lazım gerektiğinde 😉 o yüzden M kadro bana göre
Konuyu genişletelim :D
İç bacak ayakkabı ile mi yoksa ayakkabısız mı?

170 boy, 78 iç bacak ölçüsü ile S beden Tcr kullanıyorum.

İç bacağı ayakkabısız ölçtüm.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Bir video da sele boyundan ziyade kadro boyunu hesaplamada bacak iç boyunu 0,66 ile çarpın denilmişti.
Mesela iç bacak uzunluğunuz 81 cm. 81 x 0,66 = 53,46 cm çıkıyor. Kadro 54 olmalı çıkıyor.
Bu çarpan değeri gerçek bir değer midir?

Denk gelmedim o hesaba, ama mutlaka bisiklet üstünde görmek lazım pedal çevirişindeki o akıcılığı, yumuşaklığı. Pedal çeviren birine bakınca aksayan bir şey varsa göze batıyor ayarlarında bir hata varsa, tanımasam da bir şeylerin yolunda olmadığını söylerim, meslek hastalığı :D

En sık rastlanan hata gereğinden yüksek sele ;)

hocam bu ölçümü alırken tayt ile beraber alıyoruz. Peki hiza almak için sert cismi serbest mi tutmalıyız yoksa yukarı ya bir miktar çekmeli miyiz? Veya taytsız, don ile mi ölçü almalıyız. Yine de diğer dediklerim geçerli. Saygılar

Tayt veya pantolon ile, çıplak değil. Ölçü alırken kitap vb. tahta çubuk vs. kullanabilirsiniz, hafif tatlı sert bastırın, seleye otururken de o ped ezilecek zaten, o şekilde düşünün.

1698761664441.png

Daha da ideali inşaat işi su terazisi :) Ama kitabı da duvara dayamak makul bir yöntem

1698761816552.png

Tayt veya pantolon ile, çıplak değil. Ölçü alırken kitap vb. tahta çubuk vs. kullanabilirsiniz, hafif tatlı sert bastırın, seleye otururken de o ped ezilecek zaten, o şekilde düşünün.

311013 dosyayı görüntüle

Daha da ideali inşaat işi su terazisi :) Ama kitabı da duvara dayamak makul bir yöntem

311014 dosyayı görüntüle

Benim bu methodla ilgili problemim, ne kadar bastırdığına bağlı olarak 3-5 santim bile fark edebilmesi. Yumuşak doku sonuçta. O 3-5 santim de hem kıyafetlerde hem bisiklette M ve L arasında gidip gelmeme sebep oluyor.

Benim bu methodla ilgili problemim, ne kadar bastırdığına bağlı olarak 3-5 santim bile fark edebilmesi. Yumuşak doku sonuçta. O 3-5 santim de hem kıyafetlerde hem bisiklette M ve L arasında gidip gelmeme sebep oluyor.

Seleye oturunca da o yumuşak doku, ped arada ne varsa ezilecek ;)

M ve L arasında iseniz küçük olanı seçmeniz faydanıza olacaktır ya da M/L alın

1 - 2 sene önce revolt bakarken benim de dikkatimi çekmişti, markanın bedenleri oldukça ilginç. hemen hemen çoğu markada orta boy kadro kullanırken giant küçük boy kadro tavsiye ediyordu. daha sonra da revolt a ciddi bir zam gelince elimiz boş döndük.

Rahatlık için n küçük beden ,hız için büyük beden tavsiye ediyorlar.giant contend kullanıyorum 1.83 boy L kullanıyorum bir sorun yok sele gidon ayarını tam yapınca hiç sıkıntı yaşamadım .

Rahatlık için n küçük beden ,hız için büyük beden tavsiye ediyorlar.giant contend kullanıyorum 1.83 boy L kullanıyorum bir sorun yok sele gidon ayarını tam yapınca hiç sıkıntı yaşamadım .
Yanlış bilgi oldu galiba.

Bildiğim kadarıyla bu sekilde
Yanlış biliyorsunuz o zaman diyelim. Hız için küçük beden tavsiye edilir peletona bakarsanız hepsinin altındaki bisikletler hemen hemen 1 beden küçük gibi dururlar ki kuvvetle muhtemel öyledir. Ben kimseye 1 beden büyük bisiklet asla tavsiye etmem ya bedeni olsun hiç olmadı 1 beden küçüğü olsun derim.

(link)

İlgilenen olursa, foruma özel indirim ve hediyeler ile birlikte verebilirim.

• Beğen
Tepkiler: bekirs07
Geri