Scudo Sports

Giant Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Tabii ki sizin kararınız ancak bisiklet o kadar güzel ki, ben olsam şu kadarcık boya kalkmasına gerçek takılmazdım ve soğumazdım. Insanlar elbette fiyat düşürmek için bahane olarak kullanacaktır, ancak siz bisikletinizi sevdiğiniz ve elinizde tuttuğunuz sürece değeri düşmemiş olur. Bu tarz şeyleri, normal koşullarda sıkılıp satacağınız zaman gelince düşünürsünüz. Bisikletler narin aletler, Allah korusun kaza olur, durduğu yerde düşer, bundan daha beter boya kalkmaları ve çizikler de olabilir. Mat siyah bir bisikletim var ve ilk çiziklerde sizin gibi hissetmiştim. Ama zaman geçtikçe, bisikleti kullanıp daha da sevdikçe gözüme gözükmez oldular.

Ek olarak, Giant Global bence bir bok yemiş ve hatasını kabul etmiyor. Giant TR'nin iyi niyetli olduğuna inanıyorum, boya koduna kadar istemişler ve sizle tüm süreci şeffafça paylaşmışlar ve ufak da olsa bir katkıda bulunmaya çalışmışlar. En azından dışarıdan bakınca öyle duruyor.

Beni estetik açıdan rahatsız etmiyor. Planım 6 ay-1 yıl içinde satmaktı, o açıdan kötü oldu. O da sorun değil aslında, keşke bir taş sıçrayıp olsaydı, iki kere düşünmezdim. Tam liste fiyatını ödediğim bisikleti, direk değeri düşmüş şekilde teslim alıyorum. Biraz enayi gibi hissediyorum açıkcası, tek sorunum o. Hatta liste fiyatının bile üstünü ödedim. "Zam geldi, Giant daha resmi sitesinde fiyatları güncellemedi" dediler. Giant hala güncellememiş sitesinde. :D

(link)

Neyse olacağı varmış. Giant TR ile problemim yok, hizmet gayet iyi. Hatta yaklaşık 1 saat önce İbrahim Bey'e müşteri yönlendirdim. Bisikletler iyi ama bir daha Giant almayı düşünmüyorum. Hem Aerodinamik bisiklet istiyorum (Propel biraz geri kalıyor), hem de garantisi yok denebilir. Kadro da çatlak, kırık olsa ne olacaktı diye de düşünmüyor değilim. Kanadalı bir Youtuber var, o da aynen korkunç bir Giant garanti tecrübesi yaşamış. Aynı şekilde bisikletten memnunum ama böyle bir garanti sistemi varken bir daha almam diyor.
Giant'dan olumlu garanti tecrübesi olan varsa da yazsın, genelde sadece olumsuz sonuçlar yazılıyor ve yanlış bir algı oluşabiliyor. Gerçi ben kararımı verdim ama Giant almayı düşünenler için aydınlatıcı olur.

253286 dosyayı görüntüle

Gelen cevap budur. Ne yapacagimi bilemedim acikcasi. Satma niyetiyle almamis olsam neyse de, satinca cok buyuk kayip yasayacagim.
Üstadım benim drop outta da o şekilde bir problem vardı. Giant ile yazıştım ama benim çok rahatsızlığım olmadı zaten kullanım esnasında oluşan sorunlar diye sallamadım. Ona rağmen bana da iyi davrandılar. Bence müşteri memnuniyeti Caddebostan Giant'ta Globale göre daha yüksek :D.
Fiyat konusunda aldığınız fiyata bile verirsiniz şu anda. Önümüzdeki yıl fiyatlar daha da yukarı gidecek. Ama ben satmayın derim alacağınız bisiklette daha mutlu olur musunuz bilmem ama fiyat performans olarak iyi bir kadro. Alacaksanız daha üst olan Bianchi Aria, Orbea OMC, Trek Emonda fiyatlarına bakın ya da öyle karar verin :D
Ufak bir boya rötuş ile düzelttirebilirsiniz. Tercih sizin, tekeriniz düz bassın.

Giant contend ar 1 alip araniza katilmak istiyorum da o fiyat ne oyle. yurt disinda 1500 dolar olan bisikleti 2400 dolara satmak nedir? 5 kere vergi koysan anca o fiyata gelir. Vergiyle aciklanamaz bu baska bir sey. Bu Giant Turkiye yi merkez Giant a sikayet edebilecek bir mekanizma var mi?

Giant contend ar 1 alip araniza katilmak istiyorum da o fiyat ne oyle. yurt disinda 1500 dolar olan bisikleti 2400 dolara satmak nedir? 5 kere vergi koysan anca o fiyata gelir. Vergiyle aciklanamaz bu baska bir sey. Bu Giant Turkiye yi merkez Giant a sikayet edebilecek bir mekanizma var mi?
Sanırım distribütör olarak getirdiklerinden belli başlı masrafları oluyordur, sonuçta 1 tane bisiklet ithal etmiyorlar ve belli bir oranda kar koymaları gerekiyor. Bu oran neye göre belirlenir bilemem ama 1500 dolara satılıyor ise bireysel olarak sipariş verebilirsiniz diye düşünüyorum ? Kargo ve vergi 1500 limitini etkilemiyor diye biliyorum ( güncel gümrük durumundan emin olmamakla beraber). Bana kalırsa şikayet yerine kendilerini arayıp bu fiyat farkının nereden kaynaklandığını nazikçe sorabilirsiniz diye düşünüyorum.

Fiyatları merkez Giant belirliyor denmişti bana.

İstediğiniz bisiklet House of Bike'da biraz daha ucuz, oraya da bakabilirsiniz. Onlar fiyatları henüz "güncellememişler".

Sanırım distribütör olarak getirdiklerinden belli başlı masrafları oluyordur, sonuçta 1 tane bisiklet ithal etmiyorlar ve belli bir oranda kar koymaları gerekiyor. Bu oran neye göre belirlenir bilemem ama 1500 dolara satılıyor ise bireysel olarak sipariş verebilirsiniz diye düşünüyorum ? Kargo ve vergi 1500 limitini etkilemiyor diye biliyorum ( güncel gümrük durumundan emin olmamakla beraber). Bana kalırsa şikayet yerine kendilerini arayıp bu fiyat farkının nereden kaynaklandığını nazikçe sorabilirsiniz diye düşünüyorum.
Burada sikayette bulunmadan once sordum kendilerine zaten ve nedeninin vergi oldugu soylendi bana. Dediginiz gibi yurt disindan daha ucuza getirebiliyorsam bu iste dogru olmayan bir sey oldugu asikar. Ayrica bisikleti birakin yurt disindan yurt icinden bile kargoyla getirtmek cok mesakkatli. Iade gerekirse ugras dur. Covid olmasa 900 dolar farkla ucak bileti dahil yurtdisina kendin gider getirirsin, ustune de kar edersin, yani o kadar ucuk bir fark :))

Son düzenleme:
Burada sikayette bulunmadan once sordum kendilerine zaten ve nedeninin vergi oldugu soylendi bana. Dediginiz gibi yurt disindan daha ucuza getirebiliyorsam bu iste dogru olmayan bir sey oldugu asikar. Ayrica bisikleti birakin yurt disindan yurt icinden bile kargoyla getirtmek cok mesakkatli. Iade gerekirse ugras dur. Covid olmasa 900 dolar farkla ucak bileti dahil yurtdisina kendin gider getirirsin, ustune de kar edersin, yani o kadar ucuk bir fark :))

Dediklerinizde çok haklısınız ama şunu da göz ardı etmeyin. Sizin o bisikletin üzerinden bir kazanç beklentiniz yok, ödeyecek bir dükkan kiranız çalışan maaşınız yok. Seneye batar mıyım acaba diye düşündüğünüz bir şirketiniz yok. Tabii ki de bireysel olarak gidip almanız daha ucuza denk gelir. Giant'ın Amerika'daki mağazalara ve Türkiye'deki mağazalara çektiği fiyat da aynı olmayabilir. Işin içinde bir sürü parametre var. Imkan varsa gidip en ucuz yerden almak tabii ki en doğal hakkınız ve en mantıklı seçeneğiniz.

Dediklerinizde çok haklısınız ama şunu da göz ardı etmeyin. Sizin o bisikletin üzerinden bir kazanç beklentiniz yok, ödeyecek bir dükkan kiranız çalışan maaşınız yok. Seneye batar mıyım acaba diye düşündüğünüz bir şirketiniz yok. Tabii ki de bireysel olarak gidip almanız daha ucuza denk gelir. Giant'ın Amerika'daki mağazalara ve Türkiye'deki mağazalara çektiği fiyat da aynı olmayabilir. Işin içinde bir sürü parametre var. Imkan varsa gidip en ucuz yerden almak tabii ki en doğal hakkınız ve en mantıklı seçeneğiniz.
Dediklerinize katiliyorum. Ayrica olabildigince yerel bisiklet bayilerinden alma taraftariyim. Basin sikisinca gidebilecegin, alirken de bakim yapilirken de guvenle kapisini calabilecegin bir bayiden alisveris yapmayi tercih etmek ve aslinda onlari da olabildigince desteklemek lazim. Ama yurt disindaki bayiler de insan calistiriyor, onlar da vergisini veriyor, onlar da kira veriyor. Ve bu giderler (vergi haric belki) dolar bazinda Turkiye de daha dusuk. Ayrica bu bayinin alis fiyati benim alis fiyatim olan 1500 dolar degil ki daha da dusuk. Aradaki 900 dolarlik farkin sadece Turkiye nin uygulamis oldugu vergi rejimi ile aciklamanin mumkun olmadigini dusunuyorum hala. Ha su olabilir: getirirken o kadar sanssizlardi ki kur 8.5 iken getirttiler. o zaman bile 2100 dolara geliyor TL satis fiyati. Serbest piyasa isteyen istedigi fiyata satabilir tabi, ne diyebiliriz. Bosa konusuyorum iste :)

bol şekerli bir suluk. :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Ekincan

Geçmiş olsun. Benim bir kaç sayfa gerideki mesajımda benzer bir sorun var. Bu boya ya da boya işinde hata olduğunu düşünüyorum. Malesef Giant sorumluluk kabul etmiyor, boya tüpü de göndermiyor. Hatta boya kodunu bile paylaşmıyorlar.

@Ekincan

Geçmiş olsun. Benim bir kaç sayfa gerideki mesajımda benzer bir sorun var. Bu boya ya da boya işinde hata olduğunu düşünüyorum. Malesef Giant sorumluluk kabul etmiyor, boya tüpü de göndermiyor. Hatta boya kodunu bile paylaşmıyorlar.

Şahsen şaşırmadım Giant'ın tavrına.

Yine yaralanmışım :( Ne zaman oldu nasıl oldu fikrim yok. Bu sefer görünen yerde olduğu için canımı sıktı.
255013 dosyayı görüntüle

böyle bi boya kalkması için iyi bi darbe lazım. @Veto8 arkadaşında bisikletinde aşağı yukarı aynı yerde boya kalkması olmuş. Elinizde birşeyle bilerek yapmadığınız sürece darbe alması kolay bir nokta da değil. Ben şahsen giant taki bu boya probleminin fabrikasyon olduğunu düşünüyorum.
böyle bi boya kalkması için iyi bi darbe lazım. @Veto8 arkadaşında bisikletinde aşağı yukarı aynı yerde boya kalkması olmuş. Elinizde birşeyle bilerek yapmadığınız sürece darbe alması kolay bir nokta da değil. Ben şahsen giant taki bu boya probleminin fabrikasyon olduğunu düşünüyorum.

@Veto8 @Ekincan bence arkadaşlar ikiniz bir olun birlikte bi başvuru deneyin. Daha etkili olur bence:)

@ucgokhan Kesinlikle katılıyorum. Bu herhalde macun tarzı bir boya en ufak bir darbede kalkması gerçekten çok saçma olmuş. Benim bisikletimde 2019 modeli en ufak bir boya sorunu yok. Kesinlikle bu cancanlı kırmızı boyada bir sıkıntı var.

Geri