Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Kullanıcıları Kulübü

Fit işlemi olarak değerlendirilmiyor. Yeni siparişiniz ve kurulum ile birlikte ölçünüz alınıp sele borusu kesiliyor.
anladım, teşekkür ederim cevap için. merak ettiğim bir konu idi.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Scudo
IMG_5441.jpgIMG_5434.jpg
Sele düşmesine çözüm bulamadığım için kelepçenin iki ayrı yüzüne ince bir kauçuk kesip yapıştırmak istiyorum.
Kauçuk parçayı metale sağlam şekilde yapıştırmak için önerebileceğiniz bir yapıştırıcı var mı?

313918 dosyayı görüntüle313920 dosyayı görüntüle
Sele düşmesine çözüm bulamadığım için kelepçenin iki ayrı yüzüne ince bir kauçuk kesip yapıştırmak istiyorum.
Kauçuk parçayı metale sağlam şekilde yapıştırmak için önerebileceğiniz bir yapıştırıcı var mı?
Yapıştırmadan denediniz mi? Kauçuk ile sıkınca kaymayabilir. Scott Foil bisikletimde benzer zorun vardı, kauçuk yerine zımpara kağıdı koydum ikiye katlayarak, işi görmüştü. Yapıştırmak sonradan dert olabilir

• Beğen
Tepkiler: bekirs07
Yapıştırmadan denediniz mi? Kauçuk ile sıkınca kaymayabilir. Scott Foil bisikletimde benzer zorun vardı, kauçuk yerine zımpara kağıdı koydum ikiye katlayarak, işi görmüştü. Yapıştırmak sonradan dert olabilir
Yapıştırmadan daha önce kauçuk bir parça ile denedim sele borusunun düşme sorunundan kurtuldum fakat kauçuk parça zamanla yıpranmadan dolayı parçalanmaya başladı. Sonra 1705645295978.png muc-off un karbon kremini kullandım uzun bir süre sıkıntı yaşamadım ta ki bisikletimi yıkayana kadar.
Artık turlarda sele düşecek mi diye düşünmek istemiyorum. Ayrıca bu sele düşmesinden dolayı sele borusunun aşınmasından dolayı turlarda kırılmasından korkuyorum. Siz zımpara kullanmışsınız peki zımpara sele borusunu aşındırmadı mı?

Son düzenleme:
zımpara sele borusunu aşındırmadı mı?

Daha büyük bir bolluk var anladığım kadarıyla sizinkinde, ben zımparayı bile zor soktum araya ki zımpara kağıdı 2x4 cm ölçüsündeydi yaklaşık, 2ye katlayıp araya sokarak sıktım.

Hareket olmayınca sıkı sıkıya, aşınma da olmadı, Agresif bir zımpara kullanmadım. 1000 grit (kum)

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Daha büyük bir bolluk var anladığım kadarıyla sizinkinde, ben zımparayı bile zor soktum araya ki zımpara kağıdı 2x4 cm ölçüsündeydi yaklaşık, 2ye katlayıp araya sokarak sıktım.

Hareket olmayınca sıkı sıkıya, aşınma da olmadı, Agresif bir zımpara kullanmadım. 1000 grit (kum)

Öncelikle deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam.
Denediğim kauçuklar 1 mm veya max 1.5 mm aralığındaydı ve bende kauçukla sele kelepçesinin en gevşek anında bile zorla kadroya oturtuyordum.
Bu akşam 1000 grit (kum) zımpara alıp deneyeceğim umarım sorun çözülür, farklı çözümler aramam.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Boşluk tahminimden fazlaymış, modeli nedir bisikletin?

Boşluk tahminimden fazlaymış, modeli nedir bisikletin?
2019 model giant defy
Yanlış anladınız yada ben anlatamadım, araya kauçuk koyduğumda seleyi kadroya sokmakta zorlanıyordum, bu anormal bir boşluk yok.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bu durum genelde sele borusu çapının yuvaya göre ince kalması sebebiyle olur siz kelepçeyi istediğiniz kadar sıksanız da kayma yaratır uygun çapta bir sele borusu kesin çözümdür.

Son düzenleme:
Bir anda buraya da konu açıcaksın zanettim.

• Üzgün
Tepkiler: Sinyor
selamlar,
aşağıdaki iki modelin arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz? escape 1 disc'in ağırlığını bulamadım ama escape 2 city disc aksesuarlarıyla birlikte 13kg geliyor ki sanırım gayet iyi bir durum.
(link)
(link)

1 olanı alırdım, daha üstü donanım hem daha az teferruat

Ama zaten çamurluk ve port bagaj alacaksanız doğrudan 2

selamlar,
aşağıdaki iki modelin arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz? escape 1 disc'in ağırlığını bulamadım ama escape 2 city disc aksesuarlarıyla birlikte 13kg geliyor ki sanırım gayet iyi bir durum.
(link)
(link)
Aklını karıştıralım bende baktım çok en son contend ar aldim

selamlar,
(link)
(link)

Geçen yil kasım ayında Escape 2 satın almıştım. Eğer gündelik kullanım için alacaksanız güzel bir bisiklet. Ben spor yapma amacıyla almıştım, 3-4 ay sonra satmaya karar verdim sehir bisikleti yetersiz kalıyor diye. Gündelik kullanım için almıyorsanız yol bisikleti almanız daha iyi olabilir.

dikkatimi çekmemiş. 45k'ya van rysel 8.8 kg'li full 105 setli yol bisikleti ve bir de Giant şehir bisikleti yerine bunu mu alsam acaba? :D
Geçen yil kasım ayında Escape 2 satın almıştım. Eğer gündelik kullanım için alacaksanız güzel bir bisiklet. Ben spor yapma amacıyla almıştım, 3-4 ay sonra satmaya karar verdim sehir bisikleti yetersiz kalıyor diye. Gündelik kullanım için almıyorsanız yol bisikleti almanız daha iyi olabilir.
kızımı arkaya polisport gibi sağlam bir koltukla oturtup da süreceğim. 27.5 mtb ile bunu birkaç yıldır yapıyorum. rahat oluyor ama turlar için yetersiz mi kalır neden yetersiz sizce?

sizin bisiklette arkaya bagaj bağlama seçeneği yok sanırım. aslında gravel bisiklette bunun olması gerekmez miydi ya?
(link)

selamlar,
(link)
(link)
Trek FX2 2022 kullanıyorum aynı kadroya sahipler sanırım escape 1 ile. Ben olsam 1 alırdım fakat Tektro HD-R280 kaliteli bir fren modeli değil şimdiden söylüyeyim. Örneğin ben hafta da 150-200km sürüyorum kendi çapımda *antreman* tarzında rampa aşağı 45-55km hız ile giderken frenler adios diye biliyor. Frenleme mesafesi epey uzun kalıyor kaliteli bir fren seti ile karşılaştırınca. Hatta forum da Deniz ile bu fren setinden oldukça muzdaripiz. Fakat ben hız yapmam işe gidip gelirim sakin sakin kullanırım diyorsanız her türlü işinizi görür.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Trek FX2 2022 kullanıyorum aynı kadroya sahipler sanırım escape 1 ile. Ben olsam 1 alırdım fakat Tektro HD-R280 kaliteli bir fren modeli değil şimdiden söylüyeyim. Örneğin ben hafta da 150-200km sürüyorum kendi çapımda *antreman* tarzında rampa aşağı 45-55km hız ile giderken frenler adios diye biliyor. Frenleme mesafesi epey uzun kalıyor kaliteli bir fren seti ile karşılaştırınca. Hatta forum da Deniz ile bu fren setinden oldukça muzdaripiz. Fakat ben hız yapmam işe gidip gelirim sakin sakin kullanırım diyorsanız her türlü işinizi görür.
çok teşekkür ederim bilmiyordum. eğer 45k'lık van rysel ile birlikte bir giant alacaksam escape 1 veya 2 olabilir. veya yukarıda yazılan Giant Content AR 1 de ikisini birleştirip tek bisiklet almak için mantıklı olabilir sadece bagaj deliği göremedim, bir gravel'da nasıl olmaz. :( (link)

Geri