suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.171
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Hocam en doğrusu bikefit.Biraz aşağı eğimli olması gerekiyor diye bildiğim için bu konu hiç dikkatimi çekmemişti. En uygun açı ne ise internetten bulup ona göre ayarlamayı deniycem.
Fotoğrafa bakınca bisiklet banada bir tuhaf gözüktü. Çektiğim açı ile alakalı olabilir. Başka bir fotoğrafını paylaşıyorum. Ancak genede sele aşağıya gidon yukarıya bakıyor gibi duruyor.
285962 dosyayı görüntüle
Ancak bikefit yaptırana kadar, kendiniz bazı denemeler yapabilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi sele açı ayarını ve gidon açı ayarlarını yapın. (Sele açı ayarınız 2. resimde normal görünüyor ama resim yanıltabilir. Netten destek alınız). Gidonu sanki biraz aşağı eğmek gerekiyor. (Arkadaşların paylaştığı resimler referans alınabilir).
Sonra uzanma mesafenizi gözden geçirerek, selenizi ileri ve geri ayarlarınızı gözden geçirin. Parmaklarınızdaki uyuşma, boyun ağrıları uzanma mesafenizden de kaynaklanıyor olabilir. Sele yüksekliğinizin doğru olduğunu var sayarak, bir kaç uzun sürüşünüzü bunu ayarlayarak deneyebilirsiniz. Selenizi şu an ki konumundan 5 - 10 mm ileri kaydırarak deneyin. Sonra aynı işlemi yine selenizin ilk konumunu göz önüne alarak 5 - 10 mm geri alarak deneyin. Bir kaç sürüş sonrası selenin ileri geri konumunu çözebilirsiniz. Sele ileri geri ayarı, bacaklarınızın pedala basma konumunu da etkileyecek. Bu yüzden daha büyük ölçülerde kaydırma yapmayınız. Mesajın en üstünde belirttiğim gibi bir bikefit, bir uzman yardımı en doğrusudur.
Hocam sizin sele ve gidon ayarlarınız benim mavi çizgiler ile belirttiğim şekilde görünüyor.
Sizin yapmanız gereken aşağı yukarı benim kırmızı çizgi ile belirttiğim açılar olmalı.
Son düzenleme: