Scudo Sports

Gidon yükseltme

Bir ölçüm yaptık göz kararı omuz genişliğim 42 cm bisiklet gidon uzunluğu 460 mm omuz ve bel ağrısı yapıyor şuan için sanırım 42 mm gidon alacağım da gidon boğazını da değiştirmem gerekiyor mu onu bilmiyorum gidon la birlikte aynı anda 90 veya 80 mm boğaza geçsem nasıl olur ki ?

1743198390213.png

Scudo
Peki 42 cm omuz genişliğine göre kaç mm bir gidon ve gidon boğazı kullanmalıyım bu durumda ?

• Beğen
Tepkiler: Mazm
Peki 42 cm omuz genişliğine göre kaç mm bir gidon ve gidon boğazı kullanmalıyım bu durumda ?
Aerodinami için 40 cm gidon.
Kontrol ve konfor için ise 42 cm genişliğinde bir gidon seçebilirsin.
Boğaz olarak 90 mm veya 80 mm gidon boğazı olur. Boğazda konfor için dışa doğru açılı bir boğaz da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: V-TR

Kardesim ustundeki ya 40cm ya 42 cm sana uygun zaten. Yanlis olcuyorsun. Gidon bogazini da degistirmek icin acele etme. Zaten ya 90 yada 100mm bogaz var kadroya gore uzun degil. Vucudunun adapte olma suresi gecmeden degisiklik yapma bosuna.

1743249057695.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Kardesim ustundeki zaten ya 40cm ya 42 cm sana uygun zaten. Yanlis olcuyorsun. Gidon bogazini da degistirmek icin acele etme. Zaten ya 90 yada 100mm bogaz var kadroya gore uzun degil. Vucudunun adapte olma suresi gecmeden degisiklik yapma bosuna.
Abi bu düzene alışma şansı hiç yok şuan öyle böyle bir rahatsızlık değil bu gidonun bir ucundan diğer ucuna ölçtüğümde çıkan sonuç bu 46 ya tekâmül ediyor doğru ölçümü yapabileceğim bir yönlendirmeniz varsa ölçüp tekrar sizlerle paylaşabilirim

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Abi bu düzene alışma şansı hiç yok şuan öyle böyle bir rahatsızlık değil bu gidonun bir ucundan diğer ucuna ölçtüğümde çıkan sonuç bu 46 ya tekâmül ediyor doğru ölçümü yapabileceğim bir yönlendirmeniz varsa ölçüp tekrar sizlerle paylaşabilirim
Görseldeki artı işaretlerinden ölçebilirsin.

Ekran görüntüsü 2025-03-29 125119.pngEkran görüntüsü 2025-03-29 125422.png

• Beğen
Şuan evden çok uzağım akşam bu görsele göre ölçüm yapıp sizler ile paylaşacağım sanırım 1 adet de gidon bandı sargısı gerekecek bu noktada ki önerileriniz nelerdir Fizik , Pro markaları şuan önüme çıkan popüler markalar ardağım özellik tutuş hissiyatı yumuşak olsun konfor arıyorum açıkçası performanstan uzağım ne önerirsiniz ? marka model olarak .
Görseldeki artı işaretlerinden ölçebilirsin.

325842 dosyayı görüntüle325843 dosyayı görüntüle

Uçtan uca ölçmeyeceksin boruların ortasından ölçeceksin.

Via nirone 105de öyle olmasa da Gravel gidonlarda drop kısmında flare yani yana doğru açılma olduğu için gidon uzunluğunu bu fotodaki gibi üstten ölçmek daha mantıklı. Boruların ortasından hesap edeceksin en dış kısımlarından değil. Kaldı ki gerek yok. Aldığın kişi değiştirmediyse üzerindeki gidon yukarıda attığım gibi 55 ve üstü kadroda 42 cm, 53 ve altı kadroda 40 cm genişliği var. En büyük 61 kadrosunda bile 44 cm var.

Alışma şansın var. Sadece acele ediyorsun bence. Graveldaki rahatlığa alıştığın için zor geliyor. Dediğim gibi önce sele yüksekliğini doğru ayarla. Fazla yukarıda olursa ellerine çok yük biner.

Şu kadro boyunu da bi ölç sana zahmet de ona göre yorum yapalım. Yani bu model endurance olarak geçiyor. Endurance tipi yol bisikletine bile alışmakta çok zorlanacaksanız bence gravel bisikletinize akıcı bi yol bisikleti lastiği takıp yarışlara öyle katılın.

Mesela bu hem akıcı hem dayanıklı bi model.

(link)

Gidon bandını da illaki değiştireceğim diyorsanız 3.5mm standart bi eva sargı işinizi görür bence ama diğer problemlerinizi halletmeden ellerinize binen yükün azalmasını yada çok fazla bi konfor kazandırmasını beklemeyin.

(link)

Eva olmasın dersen gravel tarzı kalın 3.2mm olan Supacaz modelleri olabilir.

(link)

Hatta bence bu masrafları yapmadan önce illa ki biraz para harcayasınız varsa en azından temel bi bike fit yaptırın sele yüksekliği, kadro boyu, gidon genişliği vs aradan çıksın. Kendiniz böyle uğraşmayın.

1743249238704.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Bir ölçüm yaptık göz kararı omuz genişliğim 42 cm bisiklet gidon uzunluğu 460 mm omuz ve bel ağrısı yapıyor şuan için sanırım 42 mm gidon alacağım da gidon boğazını da değiştirmem gerekiyor mu onu bilmiyorum gidon la birlikte aynı anda 90 veya 80 mm boğaza geçsem nasıl olur ki ?
Gidondaki tıpaların tam ortasından ölçüm yapılıyor 46 cm gidon piyasada çok az var. Sizinki 46 değildir muhtemelen.

Gidon boğazını değiştirmek zorunda değilsiniz gidonu değiştirmek için. Eğer normalden fazla uzanıyorsanız ve bu durum size rahatsızlık veriyorsa daha kısa gidon boğazı rahatlatır.

• Beğen
Tepkiler: Amanita ve V-TR
Şuan evden çok uzağım akşam bu görsele göre ölçüm yapıp sizler ile paylaşacağım sanırım 1 adet de gidon bandı sargısı gerekecek bu noktada ki önerileriniz nelerdir Fizik , Pro markaları şuan önüme çıkan popüler markalar ardağım özellik tutuş hissiyatı yumuşak olsun konfor arıyorum açıkçası performanstan uzağım ne önerirsiniz ? marka model olarak .
Öneride bulunduğum gidon bantları 2,5mm ve üzerinde kalınlıklara sahiptir. Diğer arkadaşların da önerilerini dikkate alarak aklına yatanı tercih edebilirsin. :harika:

PRO Race Comfort
PRO Gravel Comfort
PRO Sport Control Team 3
PRO Sport Control Team LTD

• Beğen
Tepkiler: Amanita ve V-TR
Selamlar ölçümleri yaptım şu şekilde çıktı görsellerin üstlerine yazdım
img_5727-jpeg.325849
IMG_5728.jpegIMG_5729.jpeg

Dosyalar

• IMG_5727.jpeg
    IMG_5727.jpeg
    28,5 KB · Okunma: 82
  • IMG_5728.jpeg
    IMG_5728.jpeg
    36 KB · Okunma: 4
Selamlar ölçümleri yaptım şu şekilde çıktı görsellerin üstlerine yazdım
img_5727-jpeg.325849
325851 dosyayı görüntüle325852 dosyayı görüntüle
44 cm gidonu 61 kadroya koyduklarını söylüyor bianchi. Bence ölçerken hata yapıyorsunuz. Drop barda da açı yoktur muhtemelen onda da aynı çıkması gerekir diye düşünüyorum gravel gidonu koymadılarsa.

Bakın bu şekilde boruların ortasından ölçeceksiniz en kenarlarından değil. 54 kadro bisikletimdeki 42 cm gidon.

1743274630869.jpeg

1743274639498.jpeg

54 cm seat tube'e göre kadro boyu 57 olması lazım ama onu da yanlış ölçüyorsunuz muhtemelen. Ölçtüğünüz bu borunun arka tekere bakan kısmında yada kadronun her hangi bir yerinde boyu yazıyor mu lütfen bakın.

44 cm gidonu 61 kadroya koyduklarını söylüyor bianchi. Bence ölçerken hata yapıyorsunuz. Drop barda da açı yoktur muhtemelen onda da aynı çıkması gerekir diye düşünüyorum gravel gidonu koymadılarsa.

Bakın bu şekilde boruların ortasından ölçeceksiniz en kenarlarından değil. 54 kadro bisikletimdeki 42 cm gidon.

325858 dosyayı görüntüle

325859 dosyayı görüntüle

54 cm seat tube'e göre kadro boyu 57 olması lazım ama onu da yanlış ölçüyorsunuz muhtemelen. Ölçtüğünüz bu borunun arka tekere bakan kısmında yada kadronun her hangi bir yerinde boyu yazıyor mu lütfen bakın.
Sayın abim sanırım bahsettiğin ölçüler bunlar sonuç budur yorumlarınızı okuyacağım teşekkür ediyorum
Bu arada Gidon bandı için de bu ürünü alıyorum . IMG_5723.jpeg

Dosyalar

• IMG_5732.jpeg
    IMG_5732.jpeg
    139,5 KB · Okunma: 13
  • IMG_5734.jpeg
    IMG_5734.jpeg
    68,3 KB · Okunma: 13
  • IMG_5736.jpeg
    IMG_5736.jpeg
    98,9 KB · Okunma: 17
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Amanita
Sayın abim sanırım bahsettiğin ölçüler bunlar sonuç budur yorumlarınızı okuyacağım teşekkür ediyorum
Tamam gidon 42, SeatTube 54 boğaz da 110 muhtemelen. Bu özelliklere göre 57 kadro görünüyor. Emin olmak için Seattube arkasında kadro boyu yazıyor mu fotoğrafını atar mısın?

Gerçekten 57 kadro ise 180 boy için çok büyük değil ama iç bacak boyunuz kısaysa sıkıntı. Gidon boğazını 90'a düşürebilirsiniz. Hatta açılı gidon boğazı alıp yüksekliğini de arttırabilirsiniz.

Kesin 57 olduğundan emin olabilirseniz satıcıyla görüşüp yapmak zorunda kalacağınız masraflar için biraz geri ödeme talep edebilir yada iade edebilirsiniz ama bisiklet üzerinde kadro boyu 57 diye yazmıyorsa bir sonuç çıkmayabilir tabii.

(link)

Tamam gidon 42, SeatTube 54 boğaz da 110 muhtemelen. Bu özelliklere göre 57 kadro görünüyor. Emin olmak için Seattube arkasında kadro boyu yazıyor mu fotoğrafını atar mısın?

Gerçekten 57 kadro ise 180 boy için çok büyük değil ama iç bacak boyunuz kısaysa sıkıntı. Gidon boğazını 90'a düşürebilirsiniz. Hatta açılı gidon boğazı alıp yüksekliğini de arttırabilirsiniz.

Kesin 57 olduğundan emin olabilirseniz satıcıyla görüşüp yapmak zorunda kalacağınız masraflar için biraz geri ödeme talep edebilir yada iade edebilirsiniz ama bisiklet üzerinde kadro boyu 57 diye yazmıyorsa bir sonuç çıkmayabilir tabii.

(link)
Abi Sadece XL yazıyor sayı olarak yok maalesef

A
Abi Sadece XL yazıyor sayı olarak yok maalesef
Anladım. ithal olan via nirone ile kadro geometrisi farklı o zaman bunun. XL 54 kadro olarak yazıyor TR'deki çoğu sitede. Yani yurtdışı verilerine güvenmemek lazım. 54 diyorsa 54tür artık. Global websitesinde 12x2 vitesli görünmüyor zaten hiç. Hep 105 11 vites için bilgiler var.
(link)

Yani satan kişide bir hata yok bu durumda.

Bu Durumda Gidon 42 ise eğer o zaman omuzlarım için uygun ama gidon boğazı bana uzak olduğu için mi omuzlarım ağrıyor tır sürüyormuşum gibi hissediyorum o deerece açı oluyorum kollarımda omuzumda sadece 90 mm bir boğaz takmam yeterli mi o zaman

Bu durumda 42 cm gidon iyidir kalsın. Gidon boğazını bütçen yetiyorsa indirimdeyken alabilirsin attığımı. 2 cm oldukça rahatlatır muhtemelen. Açıyı da yukarı arttırdıkça gido biraz daha yaklaşır alın borusu açısından dolayı.
Yenisini sarmadan önce sti kolları da milimetrik ayarlamaya çalışın bir kaç video izleyerek. Hatta şu aralar öküz boynuzu gibi biraz içe bakma modası var daha ergonomik olduğu için. Abartmadan siz de biraz içe doğru ayarlayabilirsiniz gidon bandını söktüğünüz zaman ama abartmamaya çalışın :D

1743284111885.png

• Beğen
Valla olur :) Benim gravel de böyle ben çok seviyorum bu duruşu kesinlikle aero sürüş yapacak biri değilim zaten o yüzden yolu bile endurance aldım :)

Valla olur :) Benim gravel de böyle ben çok seviyorum bu duruşu kesinlikle aero sürüş yapacak biri değilim zaten o yüzden yolu bile endurance aldım :)
Gravel gidonların DROP kısımları da yana doğru açılı olduğu için sorun olmuyor ama bu yol bisikleti gidonlarının dropları açılı değil. O yüzden sti kolları çok fazla içeri yatırırsanız Fren/vites çubuğu çok dışarıda kalıyor alt drop kısmından tuttuğunuz zaman. O yüzden yeni gidon bandını sarmadan önce her şeyi doğru ayarladığınızdan emin olun. Kabloları gidona bağlayan elektrik bantlarını da yenileyin açı değişince kabloların yeri de değişeceği için.
Ben de yeni gidon bandı aldım gelince ayarlayacağım.

Geri