Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon yükseltme

Kayıt
24 Nisan 2015
Mesaj
216
Tepki
743
Şehir
İzmir
Bisiklet
Cube
Merhaba arkadaşlar. Bisikletimde oturak boyunu yükseltiyorum boyuma uygun şekilde ama gidin boyu Alçak kalıyor. Biraz araştırma Yaptım her bisiklette yükseltilemiyormuş o Yüzden sizlere sormaya karar verdim, bisikletim Bianchi Touring 413 modelidir, gidon kısmı da resimdeki gibidir. Bunu kendi çabam ile yükseltebilir miyim?
 

Dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    83,6 KB · Okunma: 308
Scudo
Aklıma bir yol geliyo ama olur mu bilmem
 
@famousol35 En güzel çözüm Açı Ayarlı Gidon Boğazı. Ben de aynı dertten muzdaribim ama kafama göre bir boğaz bulamadım. Bulursanız bana da haber verin :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: UPCycling
daha önce de başka bir arkadaş sormuştu
üstteki mesaj da ki aparatlar tam aradığın şey
 
@Berkec. Bende gidon yükseltme boğazı vardı. 1 hafta kullandım sonra sattım bisikleti , satarken sökmüştüm. Sizin bisiklete olur mu bilmem ama istanbul kartala yakınsanız gelip deneyebilirsiniz

70e aldım, 55e veririm gayet kalitelidir arayıp soruşturabilirsiniz şu an markasını yazamıyorum çünkü bodrumda
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Mrb xlc nin gidon yukseltme seti var 40 liraya satiliyor 9santime kadar yukseltiyor gidonu gercekten büyük rahatlik sagliyor tavsiye ederim.
 
Sele gidon arası yükseklik farkı aşırı değilse açı ayarlı gidon boğazı işi çözer. O da kurtarmıyorsa gidon yükseltici aparat gereklidir. Benimde açı ayarlı gidon boğazım var fakat o da kurtarmıyor. Yükseltici aparatlar pahalı. Kendim yapacağım.
 
@Gökhan Semiz hocam hort gibi olacakta ben de şuan bu durumdayım. Yükselttiyseniz eğer nasıl yaptığınızı söyleyebilir misiniz?
 
Bende aynı durumdayım boyum ızun belimi ağrıtıyor benimde eğilmek istemiyorum
 
@suatyurdum9 Dostum dediğim gibi yükselticiyi kendim yapacaktım fakat lazım olan malzemelerin fiyatları boru, kelepçe vs derken hazır olanının parasını geçti. Mecburen xlc gidon yükseltici aparat satın aldım. Daha dik bir oturuş sağladığı için omuz,boyun, sırt ve bel ağrılarının tamamı bitti, öneririm.

@pcmnyk Sizde aparat alıp takarsanız sorunlarınız çözülecektir.
 
Benim 54 kadro yol bisikleti kullanmam gerek fakat 51 kadro var. Koltuğu yükseltince sıkıntı olmuyor ama gidonu yükseltmek gerek. Aparatı kullansam sıkıntı olur mu ?
 
Bisikleti yeni aldım salcano ng650 gidonu kısa gibime geldi ayarlı gidon boğazlarından alıp biraz yükseltmek işitiyorum olur mu ?

Arkadaşlar internetten xlc gidon boğazı yükselticisi aldım buradki bisikletçiye götürdüm takamadı nasıl takıldığını bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?
 
Arkadaşlar merhaba, 2 sorum olacak

1- 27.5 sarda marka mtb bisikletim var (kipadan aldım), eşimdede 26 jant olanı mevcut. Düz yolda kullanıyoruz ve gidonlara fazla yük biniyor, jelli eldiven kullanmamıza ragmen, 40-45 dk sonra ellerimiz uyuşuyor. Gidon yükseltici işimi görürmü acaba. (link)
Yada kelebek gidonmu almalıyım.

2-(link) linkteki urunden aldım 2 adet ama yok popo agrısı epey bir oluyor, jelli taytmı almalıyım yoksa padli sele kılıfları var onlardan alsam olurmu. Sadece hafta sonu bınıyoruz oda en fazla 10-12km mesafelerde oluyor. Mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz ama el ve kaba et acısından arttıramıyoruz.

@ismail.abay

Hocam sorunu ne yaptınız acaba, bende yükseltici alacagım ama gidonu once bır ölçmek gerekiyor çap için 28.6 diyor, siz takabildiniz mi acaba
 
Avrupa bisikletleri neden yüksek gidonlu ve hemen hemen tamamı kırmalı gidonlu düşündünüz mü? Avrupalı adam işini biliyor. Rahatlığı biliyor. Türkiye'de yapılan bisikletler ise insanı hasta ediyor. bel fıtığı, bilek ağrısı vs, vs,188364
 
arkadaşlar gidonumu yükseltmeyi düşünüyorum sice ne kadar bir yükseltme lazım?
aparat mı yoksa açılı gidon boğazı hangisi daha sağlıklı olur benim için?
okla gosterilen uzunluk 9 cm199395
 
@ahsen2

Konuya tamamen katılabilirim , Hollanda'ya iş için gidiyorum yılda birkaç kez , zaten bilen bilir Bisikletsiz insan yoktur nerdeyse . Her bisiklet aynen resimdeki gibi ailecek biniyorlar. Hepsi rahat rahat geziyor.

Biz de bir eğilme , bi tuhaf duruş , bileklerde, totoda , heryerde bir ağrı sızı. Ne bizim derdimiz anlamıyorum . Amaç spor/geziyse zaten o tip bisikletle de performans kasabilirsin kasların gelişir.

Ben şu an yavaştan rahatlığa giriştim bile , selemi SR aldım geniş , gidonu kelebekle değiştirdim bile , sıra gidonu daha da yükseltme var. Ondan sonra daha dik bir oturuş olacak ve rahatlayacağıma eminim. Ne gerek var kasacam kendimi neye hava atıyoruz ?
 
@Desert Fox açılı gidon boğazını pek tavsiye etmiyorum kendim kullandım ve ses yapmaya başladı değiştirttim.Gidon yükseltme aparatlarından kullanabilirsiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@selcuk4852
hocam sizce ne kadar yükseltmem gerekiyor gidonu?
 
Geri