Scudo Sports

Gidondan gelen çıt çıt sesi

1 hafta önce sattığımız Touring 727'de de aynı sıkıntı var. Gidonu sıktım olmadı, boğazı sıktım olmadı, ayar vidasını sıktım olmadı. Sanırım kronik. Sola ya da sağa bastırınca ses yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: emreli123
Scudo
Bende yaşadım bu sorunu, gidonun en üstündeki vidayı sıkıyorum bir müddet sonra yine gidon oynamaya başlıyordu, elime alyan aldım sürmeye başladım, gevşedikçe sıktım lakin içeriden gevşediğini farkettim. İçteki maşaya sıktıkça yapışan vida titredikçe bıraktığı için yapıştığı yeri bezle silip o vidayı iyice sıktım. Gidonu üzerine oturtup daha iyi yerleşsin diye ilk olarak en üstteki vidayı iyice sıktım. Daha sonra gidonu sağa sola oynamaması için sabitleyen vidaları kısmen sıktım. Maşa hiç olmadığı kadar sabit oldu. Maşa zamanla biraz daha yerleşip gevşeyecektir, bir kere daha sıksam tamam olur.

Bisiklet üzerindeki birbirine temas eden parçalardan bahsedilen ses geliyorsa, "shimano montage paste" adındaki ürünün, parçalar arasına uygulanması sesleri kesecektir. Ayarlı gidon üzerindeki hareketli parçaları ve vidaları söküp ürünü uygulayın ve tekrar monte edin. Aynı ürünü pedal montajında da başarıyla kullanabilirsiniz. Sesler kesilecektir.

Dosyalar

• pr_01_5286.jpg
    pr_01_5286.jpg
    27,1 KB · Okunma: 31
Genellikle vites, fren kabloları sebep olur bu sese. Birbirine değiyor ya da kadro da ki bağlantı yolları kirlenmiştir, temizleyip yağlamak çözüm olur.

@burak ilhan Gidon boğazın yükseklik ayarlama kısmından geliyor büyük ihtimal aykata sürerken yoğunlaşıyorsa bu ağırlığının yaratmış olduğu esneme olayının artması sonucu ek yerlerinden özellikle sanıyorumki yükseltme ayar yerinden geliyor yağlaman temizlemen pek birşey değiştirmeyecek tahminim daha kısa ve ek yeri olmayan gidon boğazı kullanman gerekebilir artı gidon bağlanto yerinde vidaları yağlamayı ve vidaları dengeli eşit bir şekilde sıkmayı dene
saygılar

@HikmetTaha
Bisikleti 2 yıl önce sattım

@Boran Selçuk

ben güldüm valla. :)

@Boran Selçuk
Bu forum şaka kaldırmıyor hep ciddi olunacak sizi şikayet edeceğim görürsünüz (!)

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Merhabalar.Bisikletin gidonuna bastırınca çok yüksek seste gıcırtı sesi geliyor.Kesin gidondan mı geliyor anlamadım,yeniyim daha.Arka frene basıncada geliyor.Tekerlere hava basmıştım,ondan sonra olmaya başladı.Ne olur yardım edin arkadaşlar.Sağolun

Gidon boğazı v.s oralar sökme yaptınız mı civatalar tam sıkmayınca da olur yada biraz sıkın ama çok güç uygulamayın zira alüminyum oldukları için diş sıyırma olursa çöpe atarsınız

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bendede aynı sıkıntı var. Gidon aslınca giderken sağ sol yaparken çıt çıt sesler geliyor. Bisikletçiye götürdüm sorunu çözemedi. Bununla uğraşamam dedi. Gidon boğazından aşırı derece çıt çıt sesler var. Hızlanırken falan ses artıyor sağ sol yaparken ses iyice belli oluyor.

Dosyalar

• 1534858081797800005005.jpg
    1534858081797800005005.jpg
    162,8 KB · Okunma: 34
@Bicly Bisikleti güzelce yıkayın ve kurulayın. Bazen maşanın tam alın borusundan çıktığı yerde kum birikiyor ve sağa-sola döndürürken sürtünüyor.

13Bikes Intuition Beta - headtube.jpg

Sonraki olasılık ise furç takımının kontrolü. Bisikletçiye biraz para verirseniz furç takımını söküp, yağlayıp tekrar takabilir. 10-15 dakikalık iş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Gidondan ne zaman ses gelmeye başlasa gidon ve gidon boğazının birleştiği yeri gresler, vidaları kontrol eder, kendimce ayarında sıkarak kapatırım ve ses sorunu geçer. Biraz gres ve alyan ile ses sorununuzun geçeceğini düşüniyorum.

Benimde ayarlanabilir gidin rampalarda çatırdıyor deliricem

Benimde ayarlanabilir gidin rampalarda çatırdıyor deliricem
Gidon boğazıysa eğer size uygun uzunluk ve açıda olanını bulup, sabit boğaza geçmek en mantıklısı.

gidon ile boğaz kısmını söküp , anti-size yağ ile yağlayıp , tork anahtarı ile gerekli torkta sıkarsanız bir daha bu sesleri yaşamazsınız

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Merhabalar carraro cr052 yol bisikletimde gidonu tutarak pedal çevirdigimde metalik olmayan sesler geliyor. Orta göbek, pedallar, sele, sele borusu, ön ve arka göbekleri elden geçirdim fakat sesi kesemedim. Furş takımından şüphelendim ve maşayı söktüm furş takımını silmeden gresledim fakat ses hala devam ediyor. Cr052 nın (eski kadro+karbon maşa) furş takımının ne tür olduğunu bilen (entegre-yari entegre-rulman) bilgilendirirse sevinirim.

Akla ilk gelen herşeyi yapmışsınız, yanlız Jantlarıda bir kontrol edin(yedek jant varsa bir deneyin derim, benim geçen gün başıma geldi ordan bilirim)+aynakol BCD vidalarınıda sıkın ,en akla gelmeyen çıt sesi ordan gelebiliyor,

Akla ilk gelen herşeyi yapmışsınız, yanlız Jantlarıda bir kontrol edin(yedek jant varsa bir deneyin derim, benim geçen gün başıma geldi ordan bilirim)+aynakol BCD vidalarınıda sıkın ,en akla gelmeyen çıt sesi ordan gelebiliyor,
Jantlardaki ses diğer bisikletimde başıma geldi oradan tecrübeliyim. Fakat yol bisikletimde çapraz olarak birbirinin üzerinden geçen teller birbirlerine temas etmediğinden tellerin ses yapma ihtimalini eliyorum. Aynı zamanda tel tansiyonları da yerinde.
Ayna kol göbeğini sıfırladım pedal alyan vidaları da sıkılı. 2x10 tiagra sistem kullanıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Geri